İlk kez ilk 10'dayız! Türkiye Yunanistan ve İtalya'nın toplamını geçti
İlk kez ilk 10'dayız! Türkiye Yunanistan ve İtalya'nın toplamını geçti İngiltere'deki tatil planlarında son bir ayda Türkiye'ye ilgi yüzde 115 arttı, İstanbul, Dalaman ve Antalya artık Skyscanner'ın en çok aranan 10 güzergahı arasında yer alıyor.
18.09.2020 Dünya
Batman Havalimanı 'en komik havalimanı' seçildi
Batman Havalimanı 'en komik havalimanı' seçildi Uçuş karşılaştırmaları yapan İngiltere kökenli Skyscanner adlı internet sitesinin derlemesine göre, “Batman Havalimanı” yazılış olarak, bir çizgi roman kahramanı olan Batman’i andırdığı için en komikler listesinde birinci sıraya yerleşti. Batman'da yaşayan vatandaşlardan bazıları duruma tepki gösterirken bazıları da araştırmanın Batman'ın tanınması açısından etkili olduğunu savundu. Uçuş karşılaştırmaları yapan İngiltere kökenli Skyscanner adlı internet sitesi, veri tabanında yer alan dünya çapındaki on bin havalimanı içinde en komik, en kaba ve en tuhaf isimlere sahip olanları derledi. Buna göre Batman Havalimanı yazılış olarak, bir çizgi roman kahramanı olan Batman’i andırdığı için en komikler listesinde birinci sıraya yerleşti. Batmanlı vatandaşlar, söz konusu siteye olumlu ve olumsuz tepkiler gösterdi. “Bence gayet komik” Dünya çapında böyle bir araştırmanın güzel ve olumlu etki bıraktığını ifade eden Gamze Gelmez, "Bence gayet komik. Batman (Yarasa adam) ile uçmak gibi bir şey yani. Gayet doğal nasıl İngilizce kelimelerde bize Türkçe’de komik geliyorsa bu da gayet komik. Batman ismini duyduktan sonra turistler Batman’ı bu sayede gelip görmek isteyebilir. Böyle bir araştırmanın yapılması güzel turist çekmiş olur merak uyandırır" dedi. "Aklımıza ‘Batman’ gelmiyor" Batman Havalimanının kendilerinde Batman’i çağrıştırmadığını belirten Tuğba Durmaz, "Ben bir Batmanlı olarak Batman lakabını doğru bulmuyorum. Batman Havalimanı denildiği zaman aklımıza Batman gelmiyor" diye konuştu. Batman’ın tarih ve medeniyet şehri olduğunu anlatan Ferhat Aygöl, "Tarih ve medeniyet kokan bir şehrimize bu şekilde nitelendirilmesi hiç hoş değil. Çocuklar üzerinde olumlu bir algı oluşturuyor olabilir. Yetişkinler üzerinde olumlu bir algı oluşturmuyor" ifadelerinde bulundu. "Onlara garip gelmiş olabilir" Batman’ın, çizgi karakteri olarak kullanılmasından hoşlanmadığını söyleyen Gülişe Turan, "Araştırmalar da havalimanı olarak böyle bir sonuca ulaşm
11.09.2019 Haberler
Tatili son dakikaya bırakanlara öneriler
Tatili son dakikaya bırakanlara öneriler Skyscanner, son dakikacılık özelliği ile ön plana çıkan Türk seyahatseverlere uygun fiyata uçak bileti bulmak için tavsiyelerde bulunuyor.
14.04.2015 Tatil
Bu yiyecekler müzelik oldu!
Bu yiyecekler müzelik oldu! Avrupa’nın bir numaralı uçak bileti arama motoru Skyscanner dünyanın farklı ülkelerinde sayıları gittikçe artan “yiyecek” müzelerini listeledi.
9.04.2012 Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri