Uzmanlar ilkokul öğrencilerinin tercih ettiği dijital oyunları inceledi
Uzmanlar ilkokul öğrencilerinin tercih ettiği dijital oyunları inceledi Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) uzmanları, gün geçtikçe yaygınlaşan ve genellikle ilkokul çağındaki çocukların tercih ettiği dijital oyunları inceledi.
16.12.2020 Teknoloji
Son dakika...YouTube'da ahlaksız tuzak!
Son dakika...YouTube'da ahlaksız tuzak! Son dakika haberlere göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçen hafta YouTube’da çocuk istismarı içeriklerine sahip videolara erişim engeli getirilmesini sağlamıştı. Ancak YouTube’da aynı özelliklere sahip yüzlerce video hâlâ erişime açık. Prof. Dr. Levent Eraslan, aileleri bu konuda dikkatli olmaya çağırdı.
22.06.2020 Gündem
Öldüren oyunlarla ‘mücadele’ kitabı
Öldüren oyunlarla ‘mücadele’ kitabı Çocuklar ve gençler arasında yaygınlaşan ve ölümlere kadar götüren dijital oyunlarla mücadele amacıyla kitapçık hazırlandı...
20.10.2019 Gündem
Gece sosyal medya  gönderisine dikkat!
Gece sosyal medya gönderisine dikkat! “Kriminal zaman dilimi” olarak tanımlanan 02.00-05.00 arası online suç bağlantılarına dikkat çekilen uyarıda, “Özellikle gece çocuğunuzun sosyal medya faaliyetlerini takip edin” denildi.
25.07.2019 Gündem