Solar

Solar

Son dakika solar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan solar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan solar haber sayfamızda...

Solar

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.062 solar haberi bulunmuştur.
Orkideyi coşturan formül! Saksı dibine ekleyin tüm orkideler coşuyor: Solmuş orkide nasıl canlandırılır?
Orkideyi coşturan formül! Saksı dibine ekleyin tüm orkideler coşuyor: Solmuş orkide nasıl canlandırılır? Zarif görüntüsü ile evleri süsleyen orkide yanlış bakıldığında küsebiliyor. Aylarca çiçek açmadan soluk kalıyor. Ancak orkideyi coşturan bu formül ile yeniden çiçek açmasını sağlayabilirsiniz. Saksı dibine eklemek yetiyor. Solmuş orkide nasıl canlandırılır?
16.04.2024 Bilgi Rehberi
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri Teknolojinin iş hayatına olan etkisinin ve dijital dönüşüm çalışmalarının zirveye çıktığı 'yapay zeka çağı'nda teknoloji liderleri şirketleri geleceğe taşıyor...
15.04.2024 Milliyet Executive
Penceredeki güneşten saatlerce bedava elektrik! 'Perdeyi kornişe, fişini prize takın'
Penceredeki güneşten saatlerce bedava elektrik! 'Perdeyi kornişe, fişini prize takın' Liseyi birincilikle bitiren Ahmet Fuat Yalçın, makine mühendisliği okuduktan sonra hemen yüksek lisans eğitimine başladı. İşte hayatını değiştiren gelişme tam da burada yaşandı. Tezini yenilenebilir enerji üzerine yapan genç adamın aklına, güneş panellerini perdeye dönüştürme fikri geldi. Her mekanda kullanılabilen, hiçbir yere başvuru yapmadan direkt kullanılabilen perde rahatlıkla 28 saat televizyon, 14 saat buzdolabı ve 2 saat fırın çalıştırabiliyor!
4.04.2024 Yaşam
Mühendis Cennet, çatılara çıkamayınca, iş alamaz oldu! 1 yılda her şeyi tesine çevirdi
Mühendis Cennet, çatılara çıkamayınca, iş alamaz oldu! 1 yılda her şeyi tesine çevirdi Adana’da genç mühendis Cennet Nur Köktaş, fazla kiloları nedeniyle çatılara çıkamayınca iş alamaz oldu. Köktaş, 107 kilodan 52 kiloya kadar düşünce yeniden iş almaya başladı. Köktaş, “Ameliyatım ticaretimde de faydalı oldu” dedi.
27.03.2024 Yaşam
Mühendis Cennet, değişim geçirdi iş teklifleri yağdı: Hayatımın en doğru kararı
Mühendis Cennet, değişim geçirdi iş teklifleri yağdı: Hayatımın en doğru kararı Adana’da genç mühendis Cennet Nur Köktaş, fazla kiloları nedeniyle çatılara çıkamayınca iş alamaz oldu. Köktaş, 107 kilodan 52 kiloya kadar düşünce yeniden iş almaya başladı. Köktaş, “Ameliyatım ticaretimde de faydalı oldu” dedi.
27.03.2024 Gündem
Konya Büyükşehir Hatay’da yaptığı çalışmalarla örnek oldu
Konya Büyükşehir Hatay’da yaptığı çalışmalarla örnek oldu Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta yaşanan ve 11 şehri vuran depremin ilk saatlerinde Hatay’a ulaşan Konya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Uğur İbrahim Altay’ın talimatıyla seferberlik ilan ederek Hatay’da arama-kurtarma, altyapı, mobil mutfak, su temini, lojistik, konteyner kent, gıda ve kıyafet desteği, yeni iş yerleri, haberleşme ve enerji gibi insani ihtiyaçlar konusunda canla başla çalıştı.
6.02.2024 Ekonomi
WhatsApp Durum Sözleri 2024, WhatsApp Hakkımda, Biyografi ve Profil için En Güzel Anlamlı Durum Sözleri
WhatsApp Durum Sözleri 2024, WhatsApp Hakkımda, Biyografi ve Profil için En Güzel Anlamlı Durum Sözleri Günümüzün ayrılmaz parçası haline gelen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın milyonlarca kullanıcısı bulunuyor. Hem mesajlaşma, hem görüntülü hem de sesli görüşme imkanı sağlayan WhatsApp’ta durum paylaşma özelliği de bulunuyor. Kullanıcıları sıklıkla WhatsApp hakkımda, biyografi ve profillerinde durum sözleri paylaşıyor. WhatsApp durum özelliği için kısa, uzun, etkileyici ve anlamlı onlarsa sözler bulunuyor. WhatsApp hakkımda, biyografi ve profil için kısa, uzun ve anlamlı durum sözleri için “Whatsapp Durum Sözleri 2024” içeriğimize göz atabilirsiniz.
5.01.2024 Güzel Sözler
Damar Sözler 2024 - En Ağır, İyi, Anlamlı, Derin, Keskin, Etkileyici, Duygusal, Kısa ve Uzun Damar Sözler
Damar Sözler 2024 - En Ağır, İyi, Anlamlı, Derin, Keskin, Etkileyici, Duygusal, Kısa ve Uzun Damar Sözler Sosyal medya platformlarında sıklıkla karşımıza çıkan konulardan bir tanesi de hiç şüphesiz damar sözler. Sevgiliye veya arkadaşa olan kırgınlık, kızgınlıkların tercüme edilmesi için paylaşılan damar sözler kişinin içinde bulunduğu çeşitli hal ve duygularını yansıtır. Damar sözler duygularını, düşüncelerini, kırgınlıklarını ve kızgınlıklarını yansıtmakta zorlanan kişiler için vazgeçilmezdir. Sevgiliye ve arkadaşa en ağır, anlamlı, etkileyici, duygusal kısa ve uzun sözler için “Damar Sözler 2024” içeriğimize göz atabilirsiniz.
5.01.2024 Güzel Sözler
Animasyon Filmleri 2024: Dünyanın En Çok İzlenen, En İyi, En Beğenilen, Eğitici ve Ödüllü Animasyon Film Önerileri
Animasyon Filmleri 2024: Dünyanın En Çok İzlenen, En İyi, En Beğenilen, Eğitici ve Ödüllü Animasyon Film Önerileri Yetişkin veya çocuk bireylerin severek izlediği film türlerinin başında animasyon geliyor. Her yaştan herkesi eğlendiren, güldüren, duygulandıran ve özellikle çocuklara yönelik eğitici mesajlar içeren birbirinden güzel eski ve yeni birbirinden güzel animasyon filmleri bulunuyor. Disney yapımlarından Japon yapımlarına kadar uzun uzun animasyon film listesi yer alıyor. Dünyanın en çok izlenen, en iyi, en beğenilen, eğitici ve ödüllü animasyon film önerileri arayanlar ‘Animasyon Filmleri 2024’ içeriğimizden film listesine ulaşabilirler.
2.01.2024 Kültür Sanat
Onlar inanmasa da sen inan! Eugene Parker işte böyle dünya tarihine geçti
Onlar inanmasa da sen inan! Eugene Parker işte böyle dünya tarihine geçti Dünya tarihinin en önemli keşiflerinden birini yapan adamdı, kimse ona inanmamıştı. Tabii onun kendine olan inancını kaybetmemesi, adını altın harflerle tarihin uzay sahnesine yazdırmasını sağladı. Eğer hazırsak bir uzay boyu yol gitmeden kendimize inancımızı tazelemeye gidiyoruz şimdi...
12.12.2023 Yaşam
Enflasyon muhasebesi 'aktifi kârlı' olana yarar
Enflasyon muhasebesi 'aktifi kârlı' olana yarar Enflasyon muhasebesi ile birlikte aktifleri (varlıkları) ve aktif kârlılığı güçlü şirketler daha fazla ön plana çıkacak. Varlık büyüklükleri ve aktif kârlılıklarına göre borsa şirketlerini inceledik…
8.12.2023 Milliyet Executive
Büyümenin odağında sürdürülebilirlik var
Büyümenin odağında sürdürülebilirlik var Sabancı Holding, banka ve banka dışı iş kollarında elde edilen başarılı sonuçlar ve güçlü operasyonel nakit akışı sayesinde, sağlıklı bilanço yapısını güçlendirmeyi sürdürüyor.
10.11.2023 Ekonomi
Teknoloji üssü hedefiyle yatırıma devam
Teknoloji üssü hedefiyle yatırıma devam "Türkiye'yi dünyanın beyaz eşya üretiminde teknoloji üssü haline getirmeyi hedefliyoruz. Ar-Ge ve dijitalleşmeye yapılacak yatırımlar ve bu kapsamdaki devlet teşvikleri uluslararası rekabette daha da öne çıkmamızı sağlayacak..."
10.11.2023 Milliyet Executive
Sabancı Holding'den 36,7 milyar lira kar
Sabancı Holding'den 36,7 milyar lira kar 2023 yılının ilk 9 ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıklayan Sabancı Holding, söz konusu dönemde kombine satışlarını yüzde 65 artışla 457,3 milyar TL seviyesine yükseltirken, Holding’in konsolide net kârı ise 36,7 milyar TL oldu.
9.11.2023 Ekonomi
Kırmızı gökyüzü ne anlama geliyor? Güneş Fırtınası (Solar fırtına- Jeotermal fırtına) nedir, Dünya'ya etkileri neler?
Kırmızı gökyüzü ne anlama geliyor? Güneş Fırtınası (Solar fırtına- Jeotermal fırtına) nedir, Dünya'ya etkileri neler? Güneş yüzeyindeki patlamalar ile ortaya çıkan gökyüzünde gece renk değişimi, görenleri merakta bıraktı. Solar fırtına olarak adlandırılan bu olay, Güneş'te meydana gelen füzyon (birleşme-kaynaşma) sonucunda gözlenebiliyor. Güneş fırtınası nedeniyle bazı gelişmeler de yaşanabiliyor. Diğer yandan Kuzay Işıkları da aynı şekilde ortaya çıkıyor. Peki, solar fırtına nedir? Güneş fırtınası etkileri neler?
6.11.2023 Bilgi Rehberi
Galatasaray'ın hedefindeki isim River Plate'den Pablo Solari!
Galatasaray'ın hedefindeki isim River Plate'den Pablo Solari! Süper Lig ekibi Galatasaray, River Plate'de forma giyen Pablo Solari için harekete geçti.
2.11.2023 Galatasaray
Carlos Kameni 39 yaşında imzayı atıyor! Nereden nereye
Carlos Kameni 39 yaşında imzayı atıyor! Nereden nereye Bir dönem Fenerbahçe'nin kalesini koruyan 39 yaşındaki eldivenin İspanya 3. Lig ekiplerinden Antequera ile anlaşma sağladığı ileri sürüldü.
28.10.2023 İspanya La Liga
140 MWp’lık GES Hatay’a moral olacak
140 MWp’lık GES Hatay’a moral olacak Limak Enerji, Hatay’ın Ezin ilçesinde kuracağı güneş enerji santrali (GES) için GE Vernova ve İnojen Enerji ile tedarik, kurulum ve devreye alma anlaşması imzaladı.
18.10.2023 Ekonomi
Hatay’da kurulacak 140 MWp’lık GES için iş birliği
Hatay’da kurulacak 140 MWp’lık GES için iş birliği Hatay’ın Erzin ilçesinde güneş enerji santrali (GES) kurmak için Limak Enerji ile GE Vernova ve İnojen Enerji ile tedarik, kurulum ve devreye alma anlaşması imzaladı. İnşaat aşamasında bölgede yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayacak projenin 2024 yılı Aralık ayında tamamlanması ve tesisin toplam kurulu gücünün 140 MWp olması planlanıyor.
17.10.2023 Milliyet Enerji
Çevre dostu zeplin aralıksız uçacak
Çevre dostu zeplin aralıksız uçacak Fransız bir şirket, sıfır emisyonlu yeni bir seyahat biçimini test etmek amacıyla güneş enerjisiyle çalışan hava gemisi (zeplin) inşa ediyor.
11.10.2023 Ekonomi
Yenilenebilir enerjide ABD hamlesi geldi
Yenilenebilir enerjide ABD hamlesi geldi Sabancı Topluluğu, öncelikli büyüme alanı olarak gördüğü sürdürülebilir enerji ve iklim teknolojilerindeki yatırımlarına devam ediyor. Enerjisa Üretim tarafından gerçekleştirilen rüzgâr ve güneş enerjisi yatırımlarıyla, Türkiye’deki kurulu gücünü 5.000 MW’ın üzerine çıkarmak için çalışmalarına devam eden Sabancı Topluluğu, yenilenebilir enerji alanındaki tecrübesini uluslararası pazarlara taşıyacak önemli bir yatırıma daha imza attı.
6.10.2023 Ekonomi
TEKNOFEST İzmir’de gençlerle buluşacak
TEKNOFEST İzmir’de gençlerle buluşacak ASELSAN, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST’in İzmir durağında savunma alanında fark yaratan 20 yeni sistemini gençlerle buluşturacak.
22.09.2023 Ekonomi
Güneş panelleri Kuzey Kutbu’nda
Güneş panelleri Kuzey Kutbu’nda Norveç, bir ilki gerçekleştirerek kutup bölgesinde güneş enerjisinden elektrik üretmeye başladı.
21.09.2023 Ekonomi
‘Güneş’te dünyayı 3. nesil kurtaracak
‘Güneş’te dünyayı 3. nesil kurtaracak Cam yüzeyli kalın güneş panellerinin yerini önce esnek ve her yüzeye konulabilen paneller aldı. Şimdi ise matbaa makinesi gibi 1 milimetrelik incecik bir film üzerine organik karbondan baskı ile elde ediliyor. Bu da hem verimliliği artırıyor hem de maliyeti düşürüyor.
13.09.2023 Ekonomi
Onlar inanmasa da sen inan! Eugene Parker işte böyle dünya tarihine geçti
Onlar inanmasa da sen inan! Eugene Parker işte böyle dünya tarihine geçti Dünya tarihinin en önemli keşiflerinden birini yapan adamdı, kimse ona inanmamıştı. Tabii onun kendine olan inancını kaybetmemesi, adını altın harflerle tarihin uzay sahnesine yazdırmasını sağladı. Eğer hazırsak bir uzay boyu yol gitmeden kendimize inancımızı tazelemeye gidiyoruz şimdi...
7.09.2023 Portre

Benzer Haber Etiketleri

Solar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.