Bir kimlik bir bavul yeter
Sadece bavulunuz ve kimliğinizle hiç pasaport, vize derdiyle uğraşmadan, uzaklara da gitmeden farklı kültürler ve yeni şehirler keşfetmeye ne dersiniz?
Soğuk Algınlığına (Nezle) Ne İyi Gelir? Soğuk Algınlığı Belirtileri Nelerdir, Nasıl Geçer?
Soğuk algınlığı veya nezle virüslerin neden olduğu burun ve boğaz hastalığıdır. Sonbahar ve kış ayılarında sıklıkla baş gösteren soğuk algınlığına coronavirüsler, rinovirüsler, adenovirüsler ve RSV neden olmaktadır. Soğuk algınlığı korona ve grip belirtileri karıştırılır. Soğuk algınlığı grip ve koronavirüse göre daha hafif bir hastalıktır. Evde yapılabilecek bazı doğal ve bitkisel yöntemlerde giderilmesi mümkün olabilir. Soğuk algınlığı veya diğer adıyla nezlenin genellikle 1 hafta sürer. Soğuk algınlığı veya nezleye ne iyi gelir? Soğuk algınlığı belirtileri nelerdir, nasıl geçer? içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
Nezle Nasıl Geçer? Nezleyi En Hızlı Ne Geçirir? Evde Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Daha çok kış mevsimlerinde görülen ancak senenin her vaktinde meydana gelen nezle; kronik, alerjik ve akut olarak gruplandırılmaktadır. Nezleye iyi gelecek birçok metot bulunurken, hastalığın nasıl geçtiğine dair pek çok kişi araştırma yapmaktadır. Peki nezle nasıl geçer? Nezleyi en hızlı ne geçirir? Evde tedavi yöntemleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
'Toksik beslenmeye sırt döndükçe sistem de değişecek'
Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, son kitabı “Koronadan Korunmak Mümkün”de bağışıklık sistemini güçlendirmeye odaklı bir beslenme modelinin olmazsa olmazlarını anlatıyor
Yer elması yemeklerde nasıl kullanılır? İşte yer elmalı 5 lezzetli tarif
Patates gibi toprak altında büyüyen yer elmasının sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Sade olarak tüketilebilen yer elması zeytinyağlı yemeklerde, et yemeklerinde birçok salata da tüketilebilir. Tat olarak turpa veya enginara benzeyen bir yiyecek olan yer elmasıyla harika lezzetler hazırlayabilirsiniz. İşte yer elmasıyla yapabileceğiniz 5 lezzetli tarif
Nisan Meyveleri Ve Sebzeleri Hangileridir, İsimleri Nelerdir?
Nisan ayında lif, potasyum ve kalsiyum açısından zengin olan birçok sebze-meyve yetiştiriliyor. En sık tüketilen meyvelerin başında ise çilek ve yeşil erik gelmektedir. Komposto ve reçelin yanı sıra, çilek yapraklarından yapılan çay da son yılların en popüler içeceklerinden biri oldu. Nisan meyveleri ve sebzeleri hangileridir? Sizin için derledik.
DÜNYA iSTANBUL’DA
İstanbul öyle zengin bir geçmişe sahip ki, hemen her sokağından ayrı tarih fışkırıyor. Birçok ülkeden izler taşıyan şehrin kültürel mirasına göz atalım dedik ve mimariden restoranlarına, turistik bir gezi düzenledik. İstanbul Life dergisi, okuyucularını şehirde minik bir ‘dünya turuna’ çıkarıyor
Hünkar sofrasının özel lezzetleri
İBB Kültür A.Ş.’nin hazırladığı ‘İstanbul’un 100 Lezzeti’ adlı kitapta, saray mutfağından alınan 100 farklı yemek tarifi bulunuyor. Hünkar sofralarının baştacı çorbalar, ana yemekler ve tatlılar arasından en lezzetli tarifleri seçtik
KORUNMADA BESLENMENiN ÖNEMİ
Sonbahar ve kış aylarında
özel bir beslenme
programına ihtiyaç duyuluyor.
Düşen hava sıcaklıkları ve artan enerji ihtiyacına
karşılamak için bazı besinlere ağırlık vermek gerekiyor. Uzmanlar, hastalıklara yakalanmamak için
bağışıklık sistemini güçlendirecek bir beslenme
tarzının önemsenmesi gerektiğini vurguluyor
Soğuk algınlığına dikkat!
Mikroplar kış aylarında uygun ortam oluştuğu için vücutta daha kolay tutunabilecekleri yer buluyor ve solunum enfeksiyonlarına neden olabiliyor.
Terzi Mustafa'nın yeri
Yolunuz Bodrum'un Farilya Koyu'na düşerse, Mustafa Özçelik'in lokantasında balık yiyin. Lokantanın köfteleri ve zeytinyağlı yemekleri de lezzetli
Hande'ye 'düğün' demeyin!
Ancak yeni yayın dönemi başladığında Ataizi'nin Yağmurdereli'ye danışmadan yaptığı iki hamle ve kaprisler dizideki sonunu getirdi...
Kaş'ta sonbahar
Genelde yazlık beldelerin sonbaharları hüzünlü olur. Kapalı dükkanlar, ışıksız evler, başıboş köpekler... Ama Kaş farklıydı. Dantel gibi kıyıya işlenmiş kasabayı, hem kıyıdan hem de tepeden seyrettim. Begonvillerin arasında uzun uzun yürüdüm. Bir de kendimi denize attım. Kasım başında, Kaş'ta bir saat yüzdüm...
Mevsime uygun yemekler
"Mutfakta Dört Mevsim Sonbahar-Kış" adlı kitapta bu mevsimde herkesin rahatlıkla bulup satın alabileceği malzemelerle yapılan 185 tarif var
Ekstra zengini Nez köşe oldu
Leventde Baci şıklığı, Etilerde Eshki Kebap, Neşemde lezzet ve eğlence bir arada, Reina geliyor, İzzet şimdi de tekstil krallığına oynuyor