Srebrenitsa Soykırımı

Srebrenitsa Soykırımı

Son dakika Srebrenitsa soykırımı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Srebrenitsa soykırımı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Srebrenitsa soykırımı haber sayfamızda...

Srebrenitsa Soykırımı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 125 srebrenitsa soykırımı haberi bulunmuştur.
‘Srebrenitsa’yı unutmayacağız’
‘Srebrenitsa’yı unutmayacağız’ Srebrenitsa Soykırımı’nın yıl dönümünde hayatını kaybedenler için anma törenleri düzenlendi. Törene video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Srebrenitsa’yı asla unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.
12.07.2023 Gündem
TBMM'den ortak 'Srebrenitsa Soykırımı' bildirisi: Kalbimizin en derinlerinde hissediyoruz
TBMM'den ortak 'Srebrenitsa Soykırımı' bildirisi: Kalbimizin en derinlerinde hissediyoruz TBMM Genel Kurulu'nda, Srebrenitsa Soykırımı'nın 28'inci yıl dönümü nedeniyle, siyasi parti gruplarının ortak imzasıyla bildiri okundu.
11.07.2023 Gündem
Srebrenitsa katliamının 28. yılı! Erdoğan: İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçti
Srebrenitsa katliamının 28. yılı! Erdoğan: İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçti Srebrenitsa Soykırı’mının 28’inci anma yılı sebebiyle video mesaj paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm dünyanın gözleri önünde Srebrenisa'da işlenen soykırımın, yüreklerimizde açtığı yara yirmi sekiz yıldır kanamaya devam ediyor" dedi.
11.07.2023 Haberler
Srebrenitsa katliamının 28. yılı! Erdoğan: İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçti
Srebrenitsa katliamının 28. yılı! Erdoğan: İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçti Srebrenitsa Soykırı’mının 28’inci anma yılı sebebiyle video mesaj paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm dünyanın gözleri önünde Srebrenisa'da işlenen soykırımın, yüreklerimizde açtığı yara yirmi sekiz yıldır kanamaya devam ediyor" dedi.
11.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa katliamı mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa katliamı mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından Srebrenitsa katliamının 28. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
11.07.2023 Gündem
Kapanmayan yara Srebrenitsa
Kapanmayan yara Srebrenitsa Yugoslavya’nın dağılma sürecinde Sırp ordusunun Bosna-Hersek’in Srebrenitsa kentinde katlettiği binlerce sivil Boşnak katliamın 27’nci yıl dönümünde anıldı. Kimlikleri tespit edilen 50 soykırım kurbanı daha dün toprağa verildi.
12.07.2022 Siyaset
Srebrenitsa nerede? Srebrenitsa katliamı nedir, kim yaptı hangi ülke?
Srebrenitsa nerede? Srebrenitsa katliamı nedir, kim yaptı hangi ülke? Srebrenitsa nedir, neresi? Srebrenitsa katliamı üzerinden tam 27 yıl geçti. 27 yıl geçmiş olmasına rağmen Bosna Hersek'in doğusunda yer alan Srebrenitsa'da yaşananlar bir gün olsun unutulmadı. 11 Temmuz 1995 yılında Ratko Mladiç komutasındaki Sırp ordusu 8 bini aşkın kişiyi acımadan genç, yaşlı demeden katletti. Peki Srebrenitsa nerede?
11.07.2022 Bilgi Rehberi
Erdoğan'dan peş peşe kritik temaslar: Harekete geçme zamanı geldi
Erdoğan'dan peş peşe kritik temaslar: Harekete geçme zamanı geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, görüşmede BM'nin güvenli koridor planı için harekete geçme zamanının geldiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelenskiy ile bir görüşme gerçekleştirdi.
11.07.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan Srebrenitsa Soykırımı paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Srebrenitsa Soykırımı paylaşımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Srebrenitsa Soykırımı ile ilgili yayımladığı mesajında, "Hak ve adalet arayışında Bosnalı kardeşlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız." ifadelerine yer verdi.
11.07.2022 Siyaset
‘Anlamsız’ ödül!
‘Anlamsız’ ödül! Hollanda Başbakanı Rutte, Srebrenitsa’da Boşnak sivillerin katledilmesinde rolü olduğu belirtilen Hollanda güçlerinden özür diledi, Savunma Bakanı da madalya taktı.
19.06.2022 Dünya
Son dakika haberleri: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar
Son dakika haberleri: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabil Havalimanı'nın işletilmesi hakkında, "Havaalanı meselesinde de Taliban ne diyor, “Güvenliği bize verin ama işletmeyi siz alın.” Nasıl güvenliği size veririz? Güvenliği siz aldınız, ondan sonra orada yine kan gövdeyi götürürse biz bunu dünyaya nasıl izah edeceğiz? Bu kolay bir iş değil. İşte bunlar konuşuldu, hemen ertesi gün 200’e yakın kişi öldü." dedi. Erdoğan seçim barajıyla ilgili olarak yüzde 7'yi işaret ederek "MHP de olumlu bakıyor." ifadesini kullandı.
29.08.2021 Siyaset
Bosna’da soykırımı inkar cezalandırılacak
Bosna’da soykırımı inkar cezalandırılacak Bosnalı Sırpların, Srebrenitsa Soykırımı’nı inkar eden ve savaş suçlarını yücelten girişimlerinin ardından, Bosna-Hersek’te “soykırımın inkarının cezalandırılmasına” yönelik yasa çıkarıldı
25.07.2021 Dünya
Erdoğan'dan net mesaj: Utanç lekeleri birer birer ortaya dökülüyor
Erdoğan'dan net mesaj: Utanç lekeleri birer birer ortaya dökülüyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye Gençlik Zirvesi” programında konuştu. Erdoğan," Avrupa'sından Kanada'sına her fırsatta bize insan hakları, demokrasi, özgürlük nasihati verenlerin tarihindeki utanç lekeleri, birer birer ortaya dökülüyor." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere seslenerek, "Lütfen ne kendine ne de milletine faydası olan muhterislerin hayallerinizi çalmasına, cesaretinizi kırmasına, enerjinizi heba etmesine izin vermeyin." ifadelerini kullandı.
12.07.2021 Haberler
Son dakika! Erdoğan'dan net mesaj: Utanç lekeleri birer birer ortaya dökülüyor
Son dakika! Erdoğan'dan net mesaj: Utanç lekeleri birer birer ortaya dökülüyor Gelen bir son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Gençlik Zirvesi” programında konuştu. Erdoğan," Avrupa'sından Kanada'sına her fırsatta bize insan hakları, demokrasi, özgürlük nasihati verenlerin tarihindeki utanç lekeleri, birer birer ortaya dökülüyor." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere seslenerek, "Lütfen ne kendine ne de milletine faydası olan muhterislerin hayallerinizi çalmasına, cesaretinizi kırmasına, enerjinizi heba etmesine izin vermeyin." ifadelerini kullandı.
12.07.2021 Siyaset
‘Avrupa tarihinin kara bir lekesi’
‘Avrupa tarihinin kara bir lekesi’ Srebrenitsa soykırımının 26. yılı anma törenine video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Avrupa ve insanlık tarihinin bu kara lekesinin geri plana itilmesine müsaade etmeyeceğiz’ ifadelerini kullandı
12.07.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa Soykırımı mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa Soykırımı mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı'nın 26. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenine video mesaj gönderdi.
11.07.2021 Haberler
11 Temmuz 2021 Günün Özeti Milliyet'te
11 Temmuz 2021 Günün Özeti Milliyet'te 11 Temmuz 2021 Günün Özeti Milliyet'te
11.07.2021 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa Soykırımı mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa Soykırımı mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı'nın 26. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenine video mesaj gönderdi.
11.07.2021 Siyaset
Srebrenitsa kurbanlarından 19'u daha bugün toprağa veriliyor
Srebrenitsa kurbanlarından 19'u daha bugün toprağa veriliyor Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da Temmuz 1995'te yaşanan soykırımda öldürülen ve kimlik tespiti yapılan 19 soykırım kurbanı daha bugün toprağa verilecek.
11.07.2021 Dünya
‘Bosna Kasabı’nın cezası kesinleşti: Müebbet
‘Bosna Kasabı’nın cezası kesinleşti: Müebbet Hollanda’nın Lahey kentindeki Uluslararası Ceza Mahkemeleri Rezidüel Mekanizması (IRMCT), “Bosna Kasabı” lakaplı Ratko Mladic’in müebbet hapis cezasını onadı.
9.06.2021 Dünya
Son dakika: Türkiye, Mladiç kararından memnun
Son dakika: Türkiye, Mladiç kararından memnun Gelen son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Ceza Mahkemeleri Rezidüel Mekanizması'nın (IRMCT) "Bosna Kasabı" lakaplı Ratko Mladic'in müebbet hapis cezasını onamasıyla ilgili, "Söz konusu karar Srebrenitsa soykırımının kurbanlarının yakınlarının acılarını dindirmese de adaletin tecellisi bakımından doğru bir karar olmuştur." açıklamasında bulundu.
8.06.2021 Gündem
NATO, "Bosna kasabı" Mladic hakkındaki karardan memnun
NATO, "Bosna kasabı" Mladic hakkındaki karardan memnun NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Bosna Kasabı" lakaplı Ratko Mladic'in müebbet hapis cezasının onanmasını memnuniyetle karşıladı. Mladic, 2017'de hakkında verilen ömür boyu hapis cezası kararına itiraz etmişti.
8.06.2021 Dünya
Boşnak siyasetçiler "Bosna Kasabı"nın cezasının onanmasından memnun
Boşnak siyasetçiler "Bosna Kasabı"nın cezasının onanmasından memnun Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyesi Sefik Dzaferovic, "Bosna Kasabı" lakaplı Ratko Mladic'in müebbet hapis cezasının onanmasına ilişkin, "Bu dünyada Mladic'in işlediği suçlara uygun bir ceza bulunmuyor. Müebbet hapis cezasıyla adalet, kısmi olarak yerini buldu." dedi.
8.06.2021 Dünya
AB: Mladic hakkındaki karar adaletin sağlanmasında önemli adım
AB: Mladic hakkındaki karar adaletin sağlanmasında önemli adım Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, "Bosna Kasabı" lakaplı Ratko Mladic'in müebbet hapis cezasının onanmasını "kurbanlar için adalet sağlanmasında önemli bir adım" olarak nitelendirdi.
8.06.2021 Dünya
"Bosna Kasabı" lakaplı Ratko Mladic'in müebbet hapis cezası onandı
"Bosna Kasabı" lakaplı Ratko Mladic'in müebbet hapis cezası onandı Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Ceza Mahkemeleri Rezidüel Mekanizması (IRMCT), "Bosna Kasabı" lakaplı Ratko Mladic'in müebbet hapis cezasını onadı.
8.06.2021 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Srebrenitsa Soykırımı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.