Stres Kırığı Nedir, Neden Olur? Stres Kırığı Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Stres Kırığı Nedir, Neden Olur? Stres Kırığı Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? Sağlık sorunlarından birisi olan stres kırığı, herkesin yaşayabileceği bir sağlık sorunudur. Pek çok kişi gündelik hayatta stres kırığı yaşayabiliyor. Kişiler bu stres kırığının neden olduğunu ve hangi belirtileri gösterdiğini merak ediyor. Stres kırığı nedir, neden olur? Stres kırığı belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar...
15.09.2021 Sağlık
Ayak ile bacakta stres kırığına yol açan başlıca sebepler ve çözümü
Ayak ile bacakta stres kırığına yol açan başlıca sebepler ve çözümü Önceden yaptığınız basit bir hareketi bile yaparken zorlanıyor, ağrı ve şişlik gibi şikayetlerle karşılaşıyorsanız stres kırığınız olabilir. Daha çok sporcularda ve yanlış ayakkabı kurbanı olan kadınlarda görülen stres kırığı hakkında bilinmesi gerekenleri, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Özgür Ortak anlattı.
17.08.2021 Genel Sağlık
Uzun süreli hareketsizlik sonrası spor, 'stres kırığı' yaratıyor
Uzun süreli hareketsizlik sonrası spor, 'stres kırığı' yaratıyor Virüs bulaş korkusundan dolayı evlerde daha çok vakit geçirenler çareyi sporda arıyor. Ancak uzun süre hareketsiz kaldıktan sonra kontrolsüz spora başlamak, sporcu hastalığı olarak bilinen ‘stres kırığı’ sorununa neden olabilir! Fizyoterapist Ali Menoğlu "Stres kırıklarının önlenebilmesi için doğru beslenme, uygun ayakkabı seçimi ve ekipman kullanımı, iyi zeminde egzersiz yapmak ve egzersiz şiddetinin iyi ayarlaması gerekiyor” diyerek uyarılarda bulundu
26.02.2021 Egzersizler
'Stres kırığı' nedir? Stres kırığına neler yol açar?
'Stres kırığı' nedir? Stres kırığına neler yol açar? Uzun süre hareketsiz kalmanın ardından kontrolsüz spora başlamak stres kırığına neden olabiliyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Turan Çift, hareketsizlikle birlikte kilo alımının bu durumu tetikleyebildiğini söyledi; konu hakkında bilgi verdi.
4.08.2020 Sağlık
Aşırı spor yapanlarda görülüyor: Stres kırığı
Aşırı spor yapanlarda görülüyor: Stres kırığı Ayağın belirli bölgelerinde şiddetli ağrı ve şişlik belirtisiyle ortaya çıkan ‘stres kırığı’, aşırı spor yapanlarda görülüyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Özkaya, tedavi edilmeyen stres kırığının ayakta şekil bozukluğuna yol açtığını söyledi.
9.09.2019 Egzersizler
Trabzonspor'da Özer Hurmacı şoku!
Trabzonspor'da Özer Hurmacı şoku! Trabzonspor'da Özer Hurmacı, ayak navikualar kemiğinde oluşan stres kırığı yüzünden amliyat oldu ve 6 ile 8 hafta arasında sahalardan uzak kalacak.
30.06.2020 Trabzonspor