Su Tasarrufu

Su Tasarrufu

Son dakika su tasarrufu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan su tasarrufu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan su tasarrufu haber sayfamızda...

Su Tasarrufu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.630 su tasarrufu haberi bulunmuştur.
DSİ: Suda uzun dönemli plan şart
DSİ: Suda uzun dönemli plan şart Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün, 2024-2028 Stratejik Planı’nda, iklim değişikliğinin Türkiye’nin su kaynakları üzerindeki etkilerine işaret edilerek, “uzun dönemli eylem planları” hazırlanması gerektiği vurgulandı.
23.04.2024 Ekonomi
İklim krizi çocuklara nasıl anlatılır?
İklim krizi çocuklara nasıl anlatılır? İklim krizinden en çok etkilenecek grup çocuklar. UNICEF Türkiye de ebeveynler için, çocuklarının iklim değişikliğini keşfedip farkındalıklarının artmasına ve bu alanda mücadele etmenin yollarını bulmalarına yardımcı olacak ipuçlarını derledi.
11.04.2024 Gündem
Türkiye'nin 'Sıfır Atık Projesi'ne BM'den övgü! 'Kararı kabul etmeye teşvik etti'
Türkiye'nin 'Sıfır Atık Projesi'ne BM'den övgü! 'Kararı kabul etmeye teşvik etti' New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde düzenlenen '30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü' etkinliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın liderliğindeki 'sıfır atık' projesinin önemine vurgu yapıldı.
27.03.2024 Gündem
2100 yılına kadar su yüzde 25 azalacak! 22 mart dünya su günü kutlanıyor
2100 yılına kadar su yüzde 25 azalacak! 22 mart dünya su günü kutlanıyor Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Dünya Su Günü nedeniyle Milliyet’e açıklamalarda bulundu.
22.03.2024 Gündem
‘Akıllı sulama’ ile yüzde 65 tasarruf
‘Akıllı sulama’ ile yüzde 65 tasarruf Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü, Adana’da 2 bin 400 çiftçinin faydalanabileceği tarımsal sulama ünitelerine entegre ettiği yapay zeka destekli sistemle suyun en fazla kullanıldığı alan olan tarımsal sulamada yüzde 65’e varan tasarruf sağlıyor.
22.03.2024 Ekonomi
Bakan Yumaklı: Su stresi altındaki bir ülkeyiz
Bakan Yumaklı: Su stresi altındaki bir ülkeyiz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, programı kapsamında iftar yemeğine katıldı.
16.03.2024 Ekonomi
Süper gıda: Karabuğday
Süper gıda: Karabuğday “Forbes” dergisi, 2024’te dünya genelinde trend olması beklenen işlenmemiş gıdalar arasında “karabuğday”ı da saydı.
3.03.2024 Gündem
Sürdürülebilirliğin izini süren bir kariyer... Kapadokya'daki mağaradan dünyanın zirvesine çıktı
Sürdürülebilirliğin izini süren bir kariyer... Kapadokya'daki mağaradan dünyanın zirvesine çıktı Mina Hasman ilk kez çocukluğunda bir Kapadokya gezisinde farkına vardığı sürdürülebilirliği bir yaşam biçimi haline getirmiş, mimaride dev projelere uyguluyor. Dünyanın en etkin 100 iklim lideri arasında gösterilen Hasman, "Sürdürülebilirliği bir seçenek değil, bir sorumluluk olarak görüyorum" diyor.
12.02.2024 Milliyet Executive
Bakan Yumaklı: 12 ay boyunca hasat yapmak mümkün
Bakan Yumaklı: 12 ay boyunca hasat yapmak mümkün Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kentteki son programını Derince Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan Otomasyonlu Topraksız Tarım Serası Projesi’ni inceleyerek tamamladı.
2.02.2024 Ekonomi
Tarımsal kuraklıkla mücadalede çözüm yolları! Gece sulama verimi artırdı
Tarımsal kuraklıkla mücadalede çözüm yolları! Gece sulama verimi artırdı Tarımsal kuraklıkla mücadelede akıllı uygulamaların yanı sıra gece sulama, yağmur hasadı ve damla sulama gibi teknikler önemli rol oynuyor. Prof. Dr Akça, su tasarrufu sağlayan kuraklıkla mücadele yöntemlerini Milliyet’e anlattı.
29.01.2024 Ekonomi
Suyun yarısı yok oluyor
Suyun yarısı yok oluyor Tarım Bakanı Yumaklı’nın “Su kıtlığı çeken ülke haline gelebiliriz” uyarısına karşın, suyumuzun neredeyse yarısının henüz çeşmeye ulaşmadan yok olduğu ortaya çıktı. Araştırmaya göre, kentlerde su şebekelerinde yaşanan kayıp kaçak oranı yüzde 50’nin üstünde.
29.12.2023 Gündem
Bakan Kacır ve Bakan Bayraktar'dan önemli açıklamalar
Bakan Kacır ve Bakan Bayraktar'dan önemli açıklamalar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ülke yüzölçümünün binde 3,5'u olan planlı OSB alanlarını yüzde 1 düzeyine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.
28.12.2023 Ekonomi
‘Sürdürülebilirlik gelecek vizyonunda 1. öncelikte’
‘Sürdürülebilirlik gelecek vizyonunda 1. öncelikte’ Türkiye’nin önde gelen moda markalarından Koton, sürdürülebilirlik uygulamalarını ve hedeflerini yansıtan 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıkladı. Toplantıya Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, Koton Yönetim Kurulu üyesi ve Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı Gülden Yılmaz, Koton CEO’su Dr. A. Bülent Sabuncu ve Suya Saygı Koleksiyonu’nun yüzü Şahika Ercümen katıldı.
28.12.2023 Ekonomi
Mezunlar ortalama 6,4 ayda işe başlıyor
Mezunlar ortalama 6,4 ayda işe başlıyor Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023” dün açıklandı.
22.12.2023 Eğitim
Yerlileşti, maliyeti yüzde 30 düştü
Yerlileşti, maliyeti yüzde 30 düştü Japonya’da 100, Avrupa’da 50 yılını dolduran iklimlendirme şirketi Daikin, Türkiye’de, Sakarya’daki tesislerindeki üretiminde yerlileşme oranını artırarak maliyetlerini iki yılda yüzde 30 düşürdü. 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımlayan şirketin faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Daikin Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Yeşilyurt şunları söyledi:
21.12.2023 Ekonomi
'Ergene Havzası'na dikkat çekildi: Yer altı suyu yüzde 85 azaldı
'Ergene Havzası'na dikkat çekildi: Yer altı suyu yüzde 85 azaldı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Trakya'da Ergene Havzası'nda yer altı sularının yüzde 80-85 seviyede azaldığını belirtti.
16.12.2023 Gündem
Bakan Kacır: Avrupa'nın bir numaralı güneş paneli üreticisiyiz
Bakan Kacır: Avrupa'nın bir numaralı güneş paneli üreticisiyiz Sanayi ve Tekonloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 'Türk-Alman İş Birliğinde Sanayinin Yeşil Dönüşümü ve Dekarbonizasyon Sempozyumu'nda konuştu.
14.12.2023 Ekonomi
Bakan Yumaklı, “Bir damla da sen ol” diyerek herkesi seferberliğe davet etti
Bakan Yumaklı, “Bir damla da sen ol” diyerek herkesi seferberliğe davet etti Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye ve dünyanın önümüzdeki yıllarda çok daha büyük su sorunlarıyla karşı karşıya kalacağını belirterek, “2030’da su kaynaklarımızın yüzde 20 azalması öngörülüyor” dedi. Yumaklı, “Bir damla da sen ol” diyerek herkesi su tasarrufu konusunda seferberliğe davet etti.
17.11.2023 Ekonomi
‘Yer altı’nı da tahrip etmeyin! Kuyular da kurudu
‘Yer altı’nı da tahrip etmeyin! Kuyular da kurudu Muğla’nın ünlü turistik ilçesi Bodrum’u besleyen 2 baraj kurudu. Yer altı su kuyuları açılmaya başlandı. Amaç 190 bin yerleşik nüfuslu ilçenin su ihtiyacını karşılamak. Kuyuların soruna çare olmayacağını söyleyen uzmanlar uyardı.
17.11.2023 Gündem
Hem doğaya hem de eğitime katkı sağlıyor!
Hem doğaya hem de eğitime katkı sağlıyor! Tülin Şahin, eşyalarını bağışlayarak, hem doğaya hem de eğitime katkı sağlıyor.
14.11.2023 Cadde
'Yaramaz çocuk' devrede, 'Küçük kız' Mart'ta geliyor! İstanbul için su alarmı
'Yaramaz çocuk' devrede, 'Küçük kız' Mart'ta geliyor! İstanbul için su alarmı Sosyal medya başta olmak üzere çeşitli mecralarda yer bulan hava durumu haberleri, son 1 haftadır pek çok kişinin dikkatini çekmiş durumda. "El Niño bitiyor, La Niña başlıyor" şeklindeki duyurular ise aslında gerçeği yansıtmıyor. "Kar ve yağmur az, İstanbul'un Avrupa yakası için sıkıntı büyük" diyen Prof. Dr. Orhan Şen 'yaramaz çocuk' ve 'küçük kız' ile ilgili gerçekleri açıkladı.
11.11.2023 Gündem
İSTANBUL BARAJ DOLULUK ORANLARI (2 KASIM) Üç barajdan su tahliyesi durduruldu! İSKİ 2 Kasım genel baraj doluluk oranları son tablo...
İSTANBUL BARAJ DOLULUK ORANLARI (2 KASIM) Üç barajdan su tahliyesi durduruldu! İSKİ 2 Kasım genel baraj doluluk oranları son tablo... İSKİ baraj doluluk oranları ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Son yılların en kurak yaz ve sonbahar dönemini yaşayan İstanbul'da üç barajdan su akışı tamamen durduruldu. Kentte su tasarrufu çağrıları yapılsa da günlük su tüketimi halen çok yüksek! İşte 2 Kasım İSKİ baraj doluluk oranları...
2.11.2023 Bilgi Rehberi
İstanbul kasımda susuz kalabilir!
İstanbul kasımda susuz kalabilir! Azalan yağışlar nedeniyle İstanbul’un baraj doluluk oranı her geçen gün düşmeye devam ediyor.
26.10.2023 Gündem
Bakanlıktan yerel yönetimlere 'su tasarrufu' genelgesi
Bakanlıktan yerel yönetimlere 'su tasarrufu' genelgesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca yerel yönetimlere yeşil alanlarda aşırı su tüketiminin önüne geçilmesi için gönderilen genelgede, "Gündüz saatlerinde sulamanın yapılmaması, bu alanlarda mümkün mertebe 19.00-21.00 ile 05.00-07.00 saatleri arasında sulama yapılması daha verimli olacaktır" denildi.
23.10.2023 Ekonomi
İlçenin 20 günlük suyu kaldı! Belediye başkanından barajın ortasında tasarruf çağrısı
İlçenin 20 günlük suyu kaldı! Belediye başkanından barajın ortasında tasarruf çağrısı Edirne'nin Keşan ilçesine içme suyu sağlayan Kadıköy Barajı'ndaki su seviyesi, 2,5 milyon metreküpe geriledi. Barajın ortasına kadar yürüyüp, tasarruf çağrısı yapan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, "Kuraklık hat safhada, suyumuz bitme aşamasında" dedi.
16.10.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Su Tasarrufu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.