Sultan Murad

Sultan Murad

Son dakika Sultan Murad haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sultan Murad gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sultan Murad haber sayfamızda...

Sultan Murad

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 466 sultan murad haberi bulunmuştur.
Uçmadan önce padişaha şaka yaptı! İlk insanlı roketin az bilinen hikâyesi
Uçmadan önce padişaha şaka yaptı! İlk insanlı roketin az bilinen hikâyesi Wright kardeşler, adını dünyaya ilk defa motorlu uçak uçuran kişiler olarak duyurdu. Ancak onlardan tam 271 yıl önce kendi icadıyla uçan Hezarfen Ahmed Çelebi ve ilk insanlı roketi icat eden Lagari Hasan Çelebi var ki hem yaptıklarıyla hem de şakalarıyla tarihe geçti.
14.01.2024 Yaşam
Osmanlı Padişahları Sıralaması: Kronolojik Osmanlı Devleti'nin Padişah Listesi, Dönemlere Padişah Sıralaması ve Soy Ağacı
Osmanlı Padişahları Sıralaması: Kronolojik Osmanlı Devleti'nin Padişah Listesi, Dönemlere Padişah Sıralaması ve Soy Ağacı Türk tarihinin yanı sıra dünya tarihinde de büyük yer kaplayan Osmanlı İmparatorluğu'nun öyküsü 1200’lü yıllara dayanır. Osmanlı Devleti’nin padişah listesi de oldukça uzundur. Osmanlı padişahları sıralaması Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi ile başlarken son padişah Sultan Vahdettin ile sona erer. Yükselmeden sonraki dağılma dönemine dek genişleyen Osmanlı’nın soy ağacı oldukça uzundur. Kuruluş, yükselme, gerileme ve dağılma dönemi olarak tarihe yansımıştır. Osmanlı padişahları sıralaması ve listesi ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023 Eğitim
Meclis Başkanı Şentop: Türkiye tahıl koridorunu işler hale getiren ülkedir
Meclis Başkanı Şentop: Türkiye tahıl koridorunu işler hale getiren ülkedir Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop resmi temasları kapsamında geldiği Kuzey Makedonya'daki Uluslararası Balkan Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, "Türkiye, tahıl koridorunu işler hale getiren ülkedir" dedi.
21.12.2022 Gündem
Çavuşoğlu: Aramızı bozmaya çalışanlar oluyor bunlara fırsat vermeyeceğiz
Çavuşoğlu: Aramızı bozmaya çalışanlar oluyor bunlara fırsat vermeyeceğiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kosova'da soydaşlara yönelik yaptığı konuşmasında, "Aramızı bozmaya çalışanlar oluyor, bunlara fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullanarak, “Kişisel çıkarlarımızı, Türk toplumunun üzerinde tutmayacağız” dedi.
19.06.2022 Gündem
Bursa’da tarih bugüne taşınıyor
Bursa’da tarih bugüne taşınıyor Osmanlı’ya başkentlik yapan Bursa’nın tarihi, restore edilerek kente ve turizme kazandırılan yapılarla bugüne taşınıyor
18.04.2022 Arkeoloji
Harname (Eşekname) - Şeyhi
Harname (Eşekname) - Şeyhi Şeyhi divam edebiyatı şairidir. Asıl adı Yûsuf Sinân olan Şeyhînin asıl mesleği doktorluktur bu sebeple Hekîm Sinân adıyla şöhret kazanan bu büyük şâir Hacı Bayrâm-ı Velî'ye yakınlığı sebebiyle Şeyhî lakabını almış ve böyle tanınmıştır. Şeyhî, kaside ve mesnevide zamanının en ileri gelen şâiri idi. Köyünde uğradığı saldırı üzerine Harnâme (Eşeknâme) isimli mesneviyi yazar. Bu eser ilk fabl türünde eserlerin başında gelir.
3.11.2023 Şiirler
Gazavatname Nedir? Gazavatname Örnekleri Nelerdir?
Gazavatname Nedir? Gazavatname Örnekleri Nelerdir? Gazve kelimesinden türetilmiş olan gazavat, Arapça kökenli bir sözcüktür. Gazve, savaş, harp ve cihat sözcükleriyle eş anlamlıdır. Hem mensur hem de mazmun olarak yazılan gazavatname türündeki eserlerde Osmanlı ordusunun savaşları anlatılır. Bu kitaplarda özellikle Haçlı ordusu ile yapılan savaşlar geniş yer tutar. Gazavatname nedir? Sizin için örnekleri ile birlikte derledik.
1.03.2021 Eğitim
1. Murat Dönemi Gelişmeleri Nelerdir?
1. Murat Dönemi Gelişmeleri Nelerdir? 1. Murad, 29 Haziran 1326 tarihinde Bursa'da doğdu. Tam adı Murad bin Orhan'dır. Gazi Hünkar adıyla da bilinen 1. Murad, 1362 yılında tahta çıktı. Annesi Nilüfer Hatun, babası Orhan Gazi'dir. 27 yıl tahtta kalan Gazi Hünkar, 28 Haziran 1389 tarihinde hançerlenerek öldürüldü. Yerine oğlu I. Bayezid geçti. 1. Murat dönemi gelişmeleri nelerdir? Sizin için derledik.
20.10.2020 Eğitim
'Ayak öpenlerin çok olsun...'
'Ayak öpenlerin çok olsun...' Sosyal medya fenomeni Selin Ciğerci'nin, ameliyat olacak futbolcu eşi Gökhan Çıra'nın ayak parmaklarını öptüğü videonun yankıları sürüyor.
29.11.2019 Cadde
5. Murad sahnede
5. Murad sahnede İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) iki perdelik ‘5. Murad’ balesini sanatseverlerle buluşturdu.
14.10.2019 Ege
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Kimliği oluşturan asıl unsur din ve inançtır
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Kimliği oluşturan asıl unsur din ve inançtır Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bir milleti tarih sahnesinde sürekli kılan şeyin kimliği olduğunu belirterek, "Söz konusu kimliği de dil, tarih, kültür, coğrafya, vatan gibi birtakım unsurlar meydana getirmektedir ancak kimliği oluşturan asıl unsur ise din ve inançtır." dedi.
18.11.2018 Gündem
4. Murad'ın namaz kıldığı yere yapılan 12 milyonluk TL'lik cami havadan görüntülendi
4. Murad'ın namaz kıldığı yere yapılan 12 milyonluk TL'lik cami havadan görüntülendi Osmanlı Padişahları'ndan 4. Murad Han'ın Erivan-Bağdat seferi dönüşü 40 bin kişilik ordusu ile Cuma namazını kıldırması nedeniyle ismini Padişah Sultan Murad'dan alan Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Sultan Murat Yaylası’na 12 milyon TL’lik cami yapıldı. 4. Murad Han’ın 22 Haziran 1635 tarihinde Erivan-Bağdat seferine giderken bu bölgede 5 gün kalıp 40 bin kişilik ordusuna Cuma namazı kıldırdığı yer olarak bilinen alana yapılan cami tamamlandı. Trabzon’un Çaykara ilçesi sınırları içerisinde yer alan 2 bin 100 rakımda inşa edilen Sultan Murat Yaylası Şehitlik Camisi geçtiğimiz yıl yapılan törenle hizmete açıldı. Bin 500 cemaat kapasiteli caminin avlusunda ise sütre taşı sergileniyor. Oluşturulan özel bir alanda sergilenen sütre taşının IV. Murad’ın 40 bin kişilik ordusu ile Cuma namazını kıldırırken diktiği taş olarak biliniyor. Önce ‘Sultan Murat Suyu’ sonra ‘Sultan Murat Hanları’ daha sonra da ‘Sultan Murat Yaylası’ olarak adlandırılan yaylaya yapılan cami 12 milyon TL’ye mal olurken, cami yaylaya çıkan yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Sultan Mtrat Yayla Camii Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyelerinden Mustafa Liman, IV. Murad’ın 1635 yılında İran seferi dönüşü 40 bin kişilik ordusu ile Cuma namazını kıldığı ilk yere yapılan caminin tamamlandığını belirterek caminin avlusundan sergilenen taşın sefer dönüşü kılınan ilk Cuma namazında kıble taşı olarak kullanıldığı söyledi. 12 milyon TL’ye yapılan camide bin 500 kişinin ibadet edeceğini kaydeden Liman, “Camimizde 500 kişilik konferans salonumuz var. Bin 500 kişilik cemaat aynı anda namaz kılabiliyor. Çocuk emzirme odaları, banyolar ve çay ocağı gibi her şey var. Herkesi Sultan Murat Yaylası’nda yapılan bu külliyeye davet ediyoruz. Burası gerçekten tarih kokan bir yer” dedi. Caminin avlusunda sergilenen taşın yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi gördüğünü kaydeden Liman, “Caminin avlusunda sergilenen taş IV. Murat’ın burada ilk Cuma nama
11.09.2019 Haberler
İdil Fırat'tan 'Mara Hatun' performansı
İdil Fırat'tan 'Mara Hatun' performansı Başrolünü Kenan İmirzalıoğlu’nun üstlendiği 'Mehmed Bir Cihan Fatihi’ dizisinde; İdil Fırat, Sultan Murad’la siyasi bir evlilik yapan ve Fatih Sultan Mehmed’in daima yanında olan 'Mara Hatun’a hayat veriyor.
5.04.2018 Cadde
Bengi Öztürk, Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisine dahil oldu
Bengi Öztürk, Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisine dahil oldu Kanal D ekranlarının iddialı dizisi Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisine ünlü oyuncu Bengi Öztürk dahil oldu. Öztürk, Sultan Murad Han'ın gözde cariyesi olmak için çabalayacak.
4.04.2018 Cadde
Mehmed Bir Cihan Fatihi izleyenleri ekrana kilitledi! İşte 3. bölüm fragmanı...
Mehmed Bir Cihan Fatihi izleyenleri ekrana kilitledi! İşte 3. bölüm fragmanı... Mehmed Bir Cihan Fatihi 2. bölümü ile herkese heyecan dolu dakikalar yaşattı. Sultan Mehmed Han fetih denemelerinin başarıya ulaşmasını hedefler. Mehmed Bir Cihan Fatihi 3. bölüm fragmanı da yayınlandı.
28.03.2018 Gündem
Ünlü oyuncu, Mehmed Bir Cihan Fatihi’nde!
Ünlü oyuncu, Mehmed Bir Cihan Fatihi’nde! İsmail Demirci, Kanal D'nin iddialı dizisiyle ekranlara dönüyor.
12.03.2018 TV-Rehberi
ÖSO'nun Türkmen komandoları Afrin yolunda
ÖSO'nun Türkmen komandoları Afrin yolunda Türkmen Komutan Seyf Ebubekir liderliğindeki Sultan Murad Kolordusu'nun Hamza Tümeni, 120 günlük özel eğitimini tamamlayan 500 kişilik komando birliğini Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak üzere Afrin’e gönderdi.
11.09.2019 Haberler
ÖSO'nun Türkmen komandoları Afrin yolunda
ÖSO'nun Türkmen komandoları Afrin yolunda Türkmen Komutan Seyf Ebubekir liderliğindeki Sultan Murad Kolordusu'nun Hamza Tümeni, 120 günlük özel eğitimini tamamlayan 500 kişilik komando birliğini Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak üzere Afrin’e gönderdi.
9.02.2018 Gündem
ÖSO’dan flaş açıklama: Türkiye ile son hazırlıkları yapıyoruz
ÖSO’dan flaş açıklama: Türkiye ile son hazırlıkları yapıyoruz Türkiye ve ÖSO güçleri, Suriye'nin Halep kentinin kuzeyinde YPG'nin elindeki Afrin kentine operasyon için son hazırlıklarını yapıyor.
15.12.2017 Gündem
Son dakika: İdlib’e üçüncü intikal gerçekleşti! TSK şimdi oraya ilerleyecek....
Son dakika: İdlib’e üçüncü intikal gerçekleşti! TSK şimdi oraya ilerleyecek.... İdlib operasyonundan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Esad rejiminin, Türkiye’nin derhal ve koşulsuz bir şekilde İdlib’den çekilmesini istemesinin ardından TSK bölgeye 3. intikali gerçekleştirdi. Önceki gece sınırı geçen TSK konvoyu Şeyh Bereket Tepesi’nde konuşlandı. Savunma kaynakları; TSK’nın konuşlandığı Daret Kasabası’nın doğusunda, Halep’e 12 km uzaklıktaki Anadan Kasabası’na ilerleyeceğini belirtiyor. Öte yandan TSK'nın iki bölgede askeri hava üssü kuracağı da iddia edildi. Muhaliflerin kontrolündeki Taftenaz ve Ebu Duhur havaalanları Mehmetçiğin yönetimine geçecek.
16.10.2017 Gündem
Son dakika: İdlib’e üçüncü intikal gerçekleşti! TSK şimdi oraya ilerleyecek....
Son dakika: İdlib’e üçüncü intikal gerçekleşti! TSK şimdi oraya ilerleyecek.... İdlib operasyonundan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Esad rejiminin, Türkiye’nin derhal ve koşulsuz bir şekilde İdlib’den çekilmesini istemesinin ardından TSK bölgeye 3. intikali gerçekleştirdi. Önceki gece sınırı geçen TSK konvoyu Şeyh Bereket Tepesi’nde konuşlandı. Savunma kaynakları; TSK’nın konuşlandığı Daret Kasabası’nın doğusunda, Halep’e 12 km uzaklıktaki Anadan Kasabası’na ilerleyeceğini belirtiyor. Öte yandan TSK'nın iki bölgede askeri hava üssü kuracağı da iddia edildi. Muhaliflerin kontrolündeki Taftenaz ve Ebu Duhur havaalanları Mehmetçiğin yönetimine geçecek.
16.10.2017 Gündem
Payitaht "Abdülhamid" 15. son bölümde tehlikeli yüzleşme!
Payitaht "Abdülhamid" 15. son bölümde tehlikeli yüzleşme! TRT 1'in ilgiyle takip edilen dizisi Payitaht "Abdülhamid" dün akşam 15. son bölümü ile ekrana geldi. Heyecan dolu dakikaların yaşandığı dizide Sultan Murad ve Abdülhamid tehlikeli bir yüzleşme yaşadılar. İşte son bölümde yaşananlar...
10.06.2017 Gündem
Muhteşem Yüzyıl Kösem 26. bölüm ile ekranlara geldi
Muhteşem Yüzyıl Kösem 26. bölüm ile ekranlara geldi Muhteşem Yüzyıl Kösem 26. bölümünde heyecan doruktaydı. Fox TV'nin sevilerek izlenen dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem 26. yeni bölümde Sultan Murad, ölüme yenik düştü. Ölüm döşeğinde Sultan Murad ile Kösem Sultan son defa karşı karşıya geldi. Muhteşem Yüzyıl Kösem 26. bölüm sizlerle
30.05.2017 Gündem
Muhteşem Yüzyıl Kösem 25. bölümünde Sultan Murad damgası!
Muhteşem Yüzyıl Kösem 25. bölümünde Sultan Murad damgası! Muhteşem Yüzyıl Kösem 25. bölüm ile ekrana geldi. Fox Tv ekranlarında izleyici ile buluşan Muhteşem Yüzyıl Kösem 25. bölümde Sultan Murad Bağdat'ı fethetti. Muhteşem Yüzyıl Kösem'de Sultan Murat hekimbaşının kellesini Kösem Sultan'a gönderdi.
23.05.2017 Gündem
Muhteşem Yüzyıl Kösem son bölümden sonra 25. yeni bölüm fragmanı yayınlandı!
Muhteşem Yüzyıl Kösem son bölümden sonra 25. yeni bölüm fragmanı yayınlandı! Muhteşem Yüzyıl Kösem 24. son bölümü ile ekrana geldi. Fox TV'de ekrana gelen Muhteşem Yüzyıl Kösem 24. bölümde idam edilen Şehzade Kâsım defnedildi. Bütün saray şehzadenin yasını tuttu. Merakla beklenen Muhteşem Yüzyıl Kösem 25. yeni bölüm fragmanı yayınlandı.
17.05.2017 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sultan Murad ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.