Süsleme

Süsleme

Son dakika süsleme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan süsleme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan süsleme haber sayfamızda...

Süsleme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 834 süsleme haberi bulunmuştur.
Ayasofya Camii'ne 'La İlahe İllallah' yazılı mahya asıldı! 'Anlamı benim için çok büyük'
Ayasofya Camii'ne 'La İlahe İllallah' yazılı mahya asıldı! 'Anlamı benim için çok büyük' Ramazan ayının sembollerinden olan mahyalar minarelerdeki yerlerini almaya başladı. İbadete 86 yıl sonra açılan Ayasofya Camii'ne, Türkiye'nin son mahya ustası Kahraman Yıldız ve ekibi tarafından hazırlanan 'La İlahe İllallah' yazılı ramazan mahyası asıldı. Usta Yıldız, “Mahyaların anlamı benim için çok büyük. Yapılmayan bir mesleği yapmaya çalışıyorum. Gökyüzüne yazı yazıyorum. Güzel mesajlar veriyoruz. Manevi yönü kuvvetli bir gelenek bu" dedi.
4.03.2024 Gündem
Üçağızlı sakinlerinin yemek menüleri
Üçağızlı sakinlerinin yemek menüleri Hatay’ın Yayladağı ilçesinde bulunan Üçağızlı Mağaraları, 72-29 bin yıl öncesindeki insanların yaşamlarına dair önemli buluntular içeriyor.
19.02.2024 Arkeoloji
Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı
Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı Türkiye’nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihindeki gelişmeleri yansıtan ilk ve tek sanayi müzesi olan Rahmi M. Koç Müzesi, kültür sanat dünyasına yeni bir müze daha kazandırdı.
28.01.2024 Mimarlık
Faydalı atölyeler
Faydalı atölyeler Çocukları sömestir tatiline giren aileler Sapanca’ya akın etti..
21.01.2024 Cadde
Emine Erdoğan 'Valide Sultanlar Yazma Eserler Sergisi' açılışına katıldı
Emine Erdoğan 'Valide Sultanlar Yazma Eserler Sergisi' açılışına katıldı Valide Sultanlar Yazma Eserler Sergisi" nin açılışı Rami Kütüphanesi’nde yapıldı.Açılış töreninde konuşan Emine Erdoğan, "Yaşadıkları dönemde tarihin öznesi durumundaki 22 valide sultanın her biri, aradan geçen asırlara rağmen, vakıflarıyla halka hizmet etmeyi sürdürüyorlar. Her sayfası mücevher değerinde olan sayısız yazma eser, valide sultanlar sayesinde günümüze ulaşıyor. Yaşadıkları dönemde medeniyetimize kıymetli katkılarda bulunan, eserleriyle asırlar sonrasına dahi ilim köprüleri kuran valide sultanları, rahmetle anıyorum" dedi.
12.01.2024 Gündem
Çiçek ihracatında 2024 hedefi 160 milyon dolar
Çiçek ihracatında 2024 hedefi 160 milyon dolar Kesme çiçek sektörü, 150 milyon dolar gelir hedeflediği 2023 yılında, 73 ülkeye 135 milyon dolarlık 650 milyon dal çiçek ihraç etti. Raf ömrü azalan çiçekleri çöpe atmayıp gonca halde Yunanistan başta olmak üzere eğlence mekanlarının yoğun olduğu ülkelere daha düşük ücretlerle ihraç eden sektör, 2024 yılında 160 milyon dolar gelir hedefliyor.
11.01.2024 Ekonomi
T ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: T Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
T ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: T Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Kız bebek bekleyen anne ve baba adaylarının yaşadığı en eğlenceli süreçlerden birisi de isimler. Aile üyelerine yeni katılacak olan bireyin heyecanını yaşayan aileler kız bebeklerine verecekleri isim konusunda seçici oluyorlar. Kızlarının haya boyu taşıyacağı ismi seçerken aileler özellikle anlamlarına da dikkat ediyor. Bu konuda yakınlarından fikir alan aileler internet ortamında da derin bir araştırma içerisine giriyor. Popüler, keşfedilmemiş, nadir bulunan, değişik isimler ve modern çağa uygun isimler anne ve baba adaylarının tercihi oluyor. T harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “T ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
E ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: E Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
E ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: E Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Bebek bekleyen anne ve baba adayları heyecanlarının yanı sıra isim konusunda da büyük heyecan yaşıyorlar. Kız bebeklerine verecek isimleri seçerken aileler konu üzerine derin bir araştırma sürecine giriyor. Bebeklerine verecekleri isim konusunda kulağa hoş gelen ve anlamlarına dikkat eden aileler duyulmamış, nadir bulunan ve değişik isimleri tercih ediyorlar. Hayat boyu taşıyacakları isimlerinin en güzel olması için aileler kararsız kalabiliyor. Kız bebekler için Kur’an’da geçen birbirinden güzel isimler bulunuyor. E harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “E ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Kütüphanelerin Evrimi
Kütüphanelerin Evrimi Kitaplar ve onlar için tasarlanan yapılar tarih süresince birbirlerine çok yakın bir gelişim sergiledi. Kitapların üretimi, korunması, saklanması ve okurla buluşması teknolojinin olanaklarıyla birlikte sürekli biçim değiştirirken, kütüphane yapıları da bu gelişime ayak uydurarak evrimini sürdürdü. Günümüzde kütüphane yapıları insanları bir araya getiren kamusal bir mekan ve kültürel bir simge olarak eskisinden çok daha büyük bir önem taşıyor.
1.01.2024 Mimarlık
Çatlamayan ve dağılmayan saray sarması tarifi! Yılların ustası püf noktasını verdi
Çatlamayan ve dağılmayan saray sarması tarifi! Yılların ustası püf noktasını verdi Türk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan saray sarması sütlü tatlıların en çok tercih edilenlerindendir. Ancak saray sarması yaparken karşılaşılan problemlerin başında çatlaması ve dağılması gelir. Yılların usta tatlıcısı saray sarmasının püf noktalarını verdi.
16.12.2023 Yemek
Daha önce böyle puding yemediniz! Tatlıya bakış açınızı değiştirecek puding tarifi
Daha önce böyle puding yemediniz! Tatlıya bakış açınızı değiştirecek puding tarifi Tatlı krizlerinize farklı bir lezzet arayışında mısınız? O zaman bu puding tarifi tam size göre! Daha önce böyle bir tatlı denemediğinizden eminiz. İçindeki özel malzemelerle sizi mest edecek bu tarif, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sunumuyla da göz dolduracak.
16.12.2023 Yemek
Mezelerin gözdesi haydari tarifi! Sırrı yoğurdunda saklı
Mezelerin gözdesi haydari tarifi! Sırrı yoğurdunda saklı Mezeler sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır, ve bu lezzet şöleninin kilit taşlarından biri de hiç şüphesiz haydaridir. Yoğurtlu ve nefis lezzetiyle sofraları süsleyen haydari, hem pratik hazırlanışı hem de sağlıklı içeriği ile öne çıkıyor. Bu yazıda, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes haydari tarifini adım adım bulabilir ve sofralarınıza lezzet katacak sırları keşfedebilirsiniz.
14.12.2023 Yemek
Yıldız Sarayı’nda büyük keşif! 5 kat boya raspasının altından çıktı
Yıldız Sarayı’nda büyük keşif! 5 kat boya raspasının altından çıktı Restorasyon çalışmalarının sürdüğü Yıldız Sarayı’nda büyük keşif. 19. yüzyıla ait süsleme ve resimler ortaya çıkarıldı. Konuya ilişkin Milli Saraylar Başkanı Yasin Yıldız açıklamalarda bulundu.
14.12.2023 Gündem
Tam ölçülü donut tarifi! Pastaneden almış gibi oluyor
Tam ölçülü donut tarifi! Pastaneden almış gibi oluyor Donutlar, kahvaltılarda veya atıştırmalıklarda tercih edilen lezzetli tatlılar arasında. Pastaneden alınan donutlar genellikle özel bir lezzet ve dokuya sahiptir, ancak evde yapıldığında da aynı kaliteyi elde etmek mümkün. İşte tam ölçülü bir donut tarifi! Pastaneden alınmış gibi lezzetli donutlar yapmanızı sağlayacak o püf noktalar…
11.12.2023 Yemek
Adıyaman'da Roma dönemine ait bir kadının rölyefine rastlanıldı
Adıyaman'da Roma dönemine ait bir kadının rölyefine rastlanıldı Adıyaman'da, Perre Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmalarında, Roma dönemine ait bir kadının rölyefi (kabartma) bulundu.
10.12.2023 Gündem
Damak çatlatan browni kurabiye tarifi! Usta pastaneci gizli tekniklerini açıkladı
Damak çatlatan browni kurabiye tarifi! Usta pastaneci gizli tekniklerini açıkladı Browni tadında bir lezzet şöleni yaşamak istiyorsanız, işte sizi mest edecek bir browni kurabiye tarifi! Bu tarif, günümüzün en trend tatlılarından biri olup, içi yumuşacık kek kıvamında, üzeri çatlayan ve enfes bitter çikolatasıyla dolu. Peki, browni kurabiye nasıl yapılır ve bu lezzetin püf noktaları nelerdir?
7.12.2023 Yemek
Yılbaşı öncesi kenti karıştıran ışıklandırma! Sosyal meydanın gündeminde
Yılbaşı öncesi kenti karıştıran ışıklandırma! Sosyal meydanın gündeminde Rize'de bir AVM'de, yılbaşı nedeniyle yapılan süsleme çalışması tartışma yarattı.
7.12.2023 Gündem
Hem lezzetli hem de pratik! Üşengeçlerin bayılacağı bisküvili pasta tarifi
Hem lezzetli hem de pratik! Üşengeçlerin bayılacağı bisküvili pasta tarifi Bisküvili pasta, pratikliği ve lezzetiyle bilinen, herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği enfes tatlılardan biri. Özellikle üşengeç günlerde, hemen hemen herkesin kurtarıcısı olabilecek bu tarif, sadece birkaç basit malzeme ile şipşak hazır olur. İşte, hem lezzetli hem de pratik bisküvili pasta tarifine dair detaylar…
30.11.2023 Yemek
Pastane tadında yaş pasta tarifi! Sanki usta ellerden çıkmış gibi oluyor
Pastane tadında yaş pasta tarifi! Sanki usta ellerden çıkmış gibi oluyor Pastane tadında yaş pasta, misafirlerinizi etkilemek ve özel anlarınıza lezzet katmak için harika bir seçenektir. Bu özel tarif, adeta usta ellerden çıkmış gibi, lezzetin ve görünümün mükemmel bir birleşimini sunar. İşte bu özel tarifin sırları...
28.11.2023 Yemek
Browni tadında ıslak kek tarifi! İçi kuru kalmıyor
Browni tadında ıslak kek tarifi! İçi kuru kalmıyor Browni tadında, içi yumuşacık ve lezzet patlaması yaşatan ıslak kek bu tarifleri damaklarınızı şenlendirecek. Klasik ıslak kek tarifinin ötesine geçerek, içi kuru kalmayan, ağızda dağılan bir lezzet sunar. Evde kolayca hazırlanabilen bu tarif, çay saatlerinizin veya özel günlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. İşte, tam da aradığınız browni tadında ıslak kek tarifi…
24.11.2023 Yemek
Harikalar yaratan öğretmenler
Harikalar yaratan öğretmenler Kimi deprem bölgesinde öğrencilerini yalnız bırakmadı kimi okulu sevdirerek devamsızlığı azalttı kimi de düzenlediği yaratıcı etkinliklerle ‘Eğitimin Nobeli’ni aldı. Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmenler, harikalar yaratıyor.
24.11.2023 Eğitim
Yalancı tavuk göğsü tarifi! Usta tatlıcı gizli sırrını paylaştı
Yalancı tavuk göğsü tarifi! Usta tatlıcı gizli sırrını paylaştı Hafif yapısı ve yumuşak dokusuyla lezzetli tatlılar arasında yer alan tavuk göğsü hazırlaması zorlayıcı olabiliyor. İlk bakışta kolay gibi görünse de dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Usta tatlıcı tavuk göğsünün gizli tekniklerini paylaştı.
22.11.2023 Yemek
Cumhuriyet’in Batı’ya açılan kapısı
Cumhuriyet’in Batı’ya açılan kapısı Edirne’nin en eski halkı, Traklar soyundan Odrisler’in yörede, Meriç ve Tunca ırmaklarının birleştiği bugünkü Edirne›nin bulunduğu yerde bir kent kurdukları bilinmektedir.
29.10.2023 Gündem
İrmik helvasına lezzet katan tarif! Tane tane dökülüyor
İrmik helvasına lezzet katan tarif! Tane tane dökülüyor Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan irmik helvası, her ısırığında tatlı bir gülümseme yaratan, basit ancak lezzetli bir tariftir. Bu muhteşem tatlı, özenle seçilen malzemelerin ve ustalıkla hazırlanan karamel tadındaki şerbetin bir araya gelmesiyle doğar. İşte irmik helvasına lezzet katan tarif…
26.10.2023 Yemek
21 yıl önce kaçak kazı sırasında tesadüfen bulundu! 'Alışılagelmiş bir olay değil'
21 yıl önce kaçak kazı sırasında tesadüfen bulundu! 'Alışılagelmiş bir olay değil' UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Kapadokya bölgesinde kaçak kazı sonrası ortaya çıkarılan mozaik örneklerinin de bulunduğu Sobesos Antik Kenti, bölgede hayat sürmüş medeniyetlerin sanat, sosyokültürel ve ekonomik durumunu gözler önüne seriyor.
9.10.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Süsleme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.