Tabu

Tabu

Son dakika tabu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tabu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tabu haber sayfamızda...

Tabu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.101 tabu haberi bulunmuştur.
‘Kötülük de iyilik gibi bulaşıcı’
‘Kötülük de iyilik gibi bulaşıcı’ Neslihan Önderoğlu sevginin ve nefretin bir insana neler yaptırabileceğini gösterdiği “Cüret”le Duygu Asena Roman Ödülü’nü kazandı
21.04.2024 Kültür Sanat
Filistin, Birleşmiş Milletler'e tam üyelik için tekrar başvuruda bulundu
Filistin, Birleşmiş Milletler'e tam üyelik için tekrar başvuruda bulundu Filistin, 1947'de planlanan iki devletli çözümün hala gerçekleşmemesinden kaynaklı uluslararası tanınmayı bekliyor ve 1967 sınırlarına dayalı bir tanınma istiyor. Filistin'in BM'ye tam üyeliği için BM Güvenlik Konseyi ve Genel Kurul onayı gerekiyor ancak ABD'nin veto yetkisi nedeniyle zor görünüyor.
3.04.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Birliğimizi ve beraberliğimizi koruyacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Birliğimizi ve beraberliğimizi koruyacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Muş’un Bulanık ilçesinde AK Parti seçim bürosunu ziyaret ederek halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Türkiye’nin yüzyılında Türkiye’yi çok daha güçlendirecek, çok daha ileriye götüreceğiz inşallah" dedi.
26.03.2024 Gündem
Erkekler estetikle yüzleşiyor! Giderek yaygınlaşıyor
Erkekler estetikle yüzleşiyor! Giderek yaygınlaşıyor “Botoks yaptırdım, yaptırmaz olaydım!” diyen Rafet El Roman’ın pişmanlığı bir yana Cenk Eren, “Nerelerdesin diye sorup duruyordunuz?” notuyla takipçilerine memnuniyetle yeni yüzünü gösterdi geçtiğimiz günlerde.
24.03.2024 Pazar
“Dönüp dönüp aileyi kazıyoruz”
“Dönüp dönüp aileyi kazıyoruz” Podcast dizisi “Misafir Odası”nda orta sınıf bir ailenin kızı Umay’a hayat veren Aslı İnandık, “Dört senedir terapiye gidiyorum ve hep dönüp dönüp aileyi kazıyoruz” diyor.
16.03.2024 Pazar
Ukrayna-Rusya savaşının üçüncü yılı: İki ülke şimdiye kadar kaç asker kaybetti?
Ukrayna-Rusya savaşının üçüncü yılı: İki ülke şimdiye kadar kaç asker kaybetti? Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna'ya işgal başlattığı 24 Şubat 2022'den beri 31.000 Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kremlin Sarayı, Ukrayna savaşında ölen Rus askerlerinin sayısını ise açıklamaktan şimdiye kadar kaçındı.
26.02.2024 Dünya
Tek bir ilaç için her yıl milyonlarca eşek öldürülüyor
Tek bir ilaç için her yıl milyonlarca eşek öldürülüyor Steve, su satmak ve geçimini sağlamak için eşeklerine güveniyordu. 20 bidon su yüklü arabasını çekiyorlardı. Derileri için çalındıklarında Steve artık çalışamaz hale geldi.
18.02.2024 Dünya
‘Assange ölürse eserleri yakarım’
‘Assange ölürse eserleri yakarım’ Fransa’nın güneyinde yaşayan sanatçı Andrei Molodkin, WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange’ın hapishanede ölmesi hâlinde Rembrandt, Picasso ve Andy Warhol’un eserleri de dahil olmak üzere 45 milyon dolar değerindeki sanat eserini yok etmeyi planladığını söyledi.
16.02.2024 Kültür Sanat
17 yaşındaki ilişkisini anlatmıştı! 'Söylediklerim farklı lanse edildi'
17 yaşındaki ilişkisini anlatmıştı! 'Söylediklerim farklı lanse edildi' Son olarak 'Kader Bağları' adlı yapımda yer alan Nazlı Bulum, geçtiğimiz günlerde 17 yaşındayken yaşadığı ilişkiyi anlatmasıyla çok konuşulmuştu. 'Aşk Mevsimi' filminin galasına katılan oyuncu, gündem olan sözleri hakkında açıklama yaptı.
27.01.2024 Cadde
Zehra Güneş oynamak istediği ülkeyi açıkladı! Olimpiyat için iddialı sözler
Zehra Güneş oynamak istediği ülkeyi açıkladı! Olimpiyat için iddialı sözler VakıfBank'ın yıldız oyuncusu Zehra Güneş, oynamak istediği ülkeyi açıkladı. Filenin Sultanları ile 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek olan Zehra Güneş iddialı konuştu.
23.01.2024 Voleybol
Kadın marangozlar tabuları yıkıyor
Kadın marangozlar tabuları yıkıyor Kadınlar birçok alanda olduğu gibi marangozlukta da becerilerini gösteriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) açtığı Marangozluk Kursu ile kadınlara temel eğitimleri veriliyor.
1.01.2024 Gündem
Yeni yıl hazırlıkları: Başrol yine hindinin
Yeni yıl hazırlıkları: Başrol yine hindinin Yeni yıla sayılı günler kala hazırlıklar başladı. Bu yıl da evlerde sofraların başrolünde ‘hindi’ olacak. Bütün ve çiğ olarak satılan hindilerin kilogram fiyatı 189.90 liradan başlıyor.
8.12.2023 Ekonomi
AfD’nin yasaklanması yeniden tartışılıyor! 'Tarihin tekerrür etmesine izin verilmemeli'
AfD’nin yasaklanması yeniden tartışılıyor! 'Tarihin tekerrür etmesine izin verilmemeli' Almanya’da son aylarda yapılan kamuoyu anketlerinde desteğini artıran göçmen karşıtı Almanya için Alternatif Partisi’nin (AfD) yasaklanması tartışmaları yeniden alevlendi.
5.12.2023 Dünya
Antalya'da şiddetli fırtına! Ağaçlar devrildi, tekne battı
Antalya'da şiddetli fırtına! Ağaçlar devrildi, tekne battı Antalya'da saatteki hızı 100 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle çok sayıda ağaç devrilirken Side Limanı'nda 1 tekne battı.
19.11.2023 Gündem
Al-İ İmran Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Al-İ İmran Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Al-i İmran süresi Medine’de indirilmiştir. Kuran-ı Kerim’in 3. süresidir. 200 ayetten oluşmaktadır. Al-i İmran süresinden önce en uzun süre olan Bakara, sonrasında ise Nisa süresi bulunmaktadır. Al kelimesinin anlamı aile, akraba veya sülale demektir. Al-i İmran süresinin 33.ayetinde yer alan imran ailesi anlamına gelen “Al-i İmran” dan oluşmaktadır. İniş sırasına göre 89. süre olmakla birlikte mushafta ki sıralaması üçüncüdür. Al-i İmran süresinin eman, tayyibe, kenz isimleri de bulunmaktadır.
24.10.2023 Sureler
Bakara suresi Türkçe - Arapça meali (oku - dinle) Bakara suresi kaç ayet?
Bakara suresi Türkçe - Arapça meali (oku - dinle) Bakara suresi kaç ayet? Bakara Sûresi, Kur’an’ın ikinci suresidir. Kur'anın en uzun sûresi olan Bakara suresi, 286 ayetten oluşur. Arapça veya Türkçe olarak Bakara suresini araştıranlar için Bakara suresinin mealini ve tüm ayrıntılarını haberimizde derledik. İşte Bakara suresi okumak veya dinlemek isteyenler içinde seçenekler haberimizde...
24.10.2023 Sureler
Mü’Min Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Mü’Min Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Mü’min suresi, Kur’an-ı Kerim’in 40. suresidir. Sure toplam 85 ayetten oluşur. Bu surenin diğer bir adı da Gafir suresidir. Mekke döneminde indirildiğine inanılır. Mü’min suresinin 56. Ve 57. ayetleri islam inancına göre Medine döneminde nazil olmuştur.
24.10.2023 Sureler
Nahl Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Nahl Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Nahl suresi, Kur’an-ı Kerim’in 16.suresidir. Sure toplamda 128 ayetten oluşmaktadır. Mekke döneminde indirilmiş olan Nahl suresinin, Medine döneminde yazılmış son üç ayeti bulunmaktadır. Sure Allah’ın emri gelecektir ifadesiyle başlamaktadır. Mushaftaki sıralamada on altıncı, iniş sırasına göre yetmişinci suredir. Hicr suresinden sonra gelen Nahl suresi, sonrasında ise İsra suresi yer almaktadır. Sure adını 68. ayette geçen en- Nahl kelimesinden almıştır. En- Nahl, bal arısı anlamına gelmektedir. İnsanlara verilmiş olan nimetlerden söz edildiği için Niam suresi denir.
24.10.2023 Sureler
Nisa Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Nisa Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Nisa Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Nisa süresi Mekke döneminde inmiştir. Medine’ de nazil olmuştur. Toplam 176 ayetten oluşmaktadır. Nisa süresi, Al-i İmran süresinden sonra, Maide süresinden önce gelmektedir. Nisa süresinin mushaftaki sırası dördüncü, iniş sırasına göre ise 92.süredir. Nisa, kadınlar demektir. Sürenin genelinden bahsedilen kadın konularından dolayı sürenin adı olmuştur. Nisa süresi bir giriş bölümü ve sonrasında üç bölüm halinde incelenmektedir. Giriş kısmı on ayetten oluşmaktadır. Nisa süresi genel olarak kadın hakları, kadınların hukuku ve sosyal konumlarını açıklamaktadır.
24.10.2023 Sureler
Tevbe suresi kaç ayet, meali nedir? Tevbe Suresi Arapça - Türkçe okunuşu, fazileti...
Tevbe suresi kaç ayet, meali nedir? Tevbe Suresi Arapça - Türkçe okunuşu, fazileti... Günahlarına tövbe etmek isteyen vatandaşların merakla araştırdığı Tevbe Suresi veya Berâe Suresi, Kur'an'ın dokuzuncu suresidir. Sure 129 ayetten oluşur. Tamamı Medine'de indirilen indiriliş sırasıyla 113. suredir. Sure ismini, Allah'ın kendisine samimiyetle inanan ve tövbe edenleri affedeceğini bildirdiği 104. ayetinden almaktadır. Peki Tevbe Suresi kaç ayet, meali nedir? İşte Tevbe Suresi Arapça - Türkçe okunuşu, fazileti...
24.10.2023 Sureler
A’raf Suresi Oku: A’raf Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali
A’raf Suresi Oku: A’raf Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali A’raf Suresi Mekke döneminde indirildiği düşünülen ve okunduğunda da farklı faziletleri içerisinde barındıran bir suredir. Surenin ismi, içerisinde yer alan 46. ve 48. Ayetler ile bağlantılıdır. Bu bağlamda A’raf, “Cennet ve Cehennem arasında kalan dağ” anlamına gelmektedir. Bu kelime, sure içerisinde el-A’raf şeklinde geçirilmiştir. A’raf Suresi, içerisinde bazı peygamberler hakkındaki kıssalara yer verilmektedir. Bunun yanı sıra çok sayıda dini hüküm ve emir de kullara aktarılmaktadır. A’raf Suresi, Kur’an-ı Kerim’in 7. sırada bulunmakta ve toplamda 206 ayetten oluşmaktadır. A’raf Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, konusu, Arapça yazılışı, fazileti, diyanet meali ile ilgili bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Nur Suresi Oku - Nur Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali
Nur Suresi Oku - Nur Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali Nur Suresi Kur'an-ı Kerim'de 24 suredir ve 64 ayetten oluşur. Okumadı oldukça faziletli sureler arasında yer almaktadır. Adını 35. ayette geçen nur kelimesinden almıştır. 31. ayeti üzerine çokça tartışmalar yer almaktadır. Surede şeriat kuralları, cezalar aile hayatına ait kurallar işlenmiştir. Nur Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Maide Suresi Okunuşu ve Anlamı: Maide Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Maide Suresi Okunuşu ve Anlamı: Maide Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Maide süresi Medine’de indirildi. Sürenin 3.ayeti ise Mekke’ de nazil olmuştur. Toplam ayet sayısı 120 olan Maide Suresi Mushaftaki sıralamada beşinci, iniş süresine göre 112.süre olmaktadır. 6. cüzde yer alan surenin ismi 112. Ve 114. Ayetlerde bulunan maide “sofra” anlamını taşımaktadır. Maide Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, konusu, Arapça yazılışı, fazileti, diyanet meali ile ilgili detaylı bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Kelime Gezmece Cevapları 2023: Kelime Gezmece Tüm Seviyeler ve Cevapları Nelerdir?
Kelime Gezmece Cevapları 2023: Kelime Gezmece Tüm Seviyeler ve Cevapları Nelerdir? Kelime dağarcığını test eden Kelime Gezmece bir bulmaca oyunudur. Farklı şehirlerin isimlendirildiği bu oyunda zorlu seviyeleri ve bölümler bulunuyor. Toplam 47 bölümden oluşan oyun cep telefonlarından oynanabiliyor. Oyun seviyesi arttıkça cevaplarını bulmak da bir o kadar zor oluyor. Özellikle bazı bölümlerin cevaplarını bulmak oldukça zor. Kelimeleri bulmanın yanı sıra Kelime Gezmece cevapları ile kelime haznesi ve düşünme yeteneğinin gelişmesine yardımcı oluyor. Kelime Gezmece tüm seviyeler ve cevapları için “Kelime Gezmece Cevapları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
UFO’lar artık devlet meselesi!
UFO’lar artık devlet meselesi! Başta ABD olmak üzere birçok ülke yıllarca UFO’ları reddetti. Ama artık devlet düzeyinde “ulusal güvenlik” sorunu olarak görülüyorlar. Öyle ki NASA, UFO takibi için ekip kurup başına direktör atadı.
17.09.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Tabu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.