Tarihi Cami

Tarihi Cami

Son dakika tarihi cami haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tarihi cami gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tarihi cami haber sayfamızda...

Tarihi Cami

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.932 tarihi cami haberi bulunmuştur.
Bakanlık kolları sıvadı! Tarihin ışığı tekrar parlayacak
Bakanlık kolları sıvadı! Tarihin ışığı tekrar parlayacak Depremde yıkıma uğrayan tarihi yapılar Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen özel restorasyon projeleriyle yeniden ayağa kaldırılıyor.
6.02.2024 Kültür Sanat
Dün ibadete açılan camiye bugün yıldırım düştü!
Dün ibadete açılan camiye bugün yıldırım düştü! Rize'de dün ibadete açılan tarihi Akmescit Camisi'nin çatısına, bugün sabaha karşı isabet eden yıldırım, yangına neden oldu.
13.01.2024 Haberler
Dün ibadete açılan camiye bugün yıldırım düştü!
Dün ibadete açılan camiye bugün yıldırım düştü! Rize'de dün ibadete açılan tarihi Akmescit Camisi'nin çatısına, bugün sabaha karşı isabet eden yıldırım, yangına neden oldu.
13.01.2024 Gündem
Tarihi cami ibadete açıldı
Tarihi cami ibadete açıldı Sındırgı’da 2022 yılında başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlanan Yakup Bey Camisi kılınan namaz ile ibadete açıldı. Vakıflar Balıkesir Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen cami çevresi Balıkesir Büyükşehir ve Sındırgı Belediyesi tarafından hayırsever vatandaşlar işbirliği ile düzenlendi.
6.01.2024 Ege
Tam bir asır sonra fark edildi! Türkiye'de başka örneği yok
Tam bir asır sonra fark edildi! Türkiye'de başka örneği yok Nevşehir’de yaklaşık 100 yaşında olduğu belirtilen anıt ağacın hem türü hem de yaşı uzmanları şaşırttı.
23.11.2023 Gündem
172 yıllık kapının ardında büyüleyen manzara
172 yıllık kapının ardında büyüleyen manzara  Artvin'in Borçka ilçesindeki Gürcistan sınırında bulunan Camili Havzası'nda yer alan 172 yıllık tarihi İremit Camii yıllara meydan okuyor.
3.11.2023 Gündem
Tam 545 yıllık! Padişahlar kayıkla gelirdi: Akıl sır erdirmek mümkün değil
Tam 545 yıllık! Padişahlar kayıkla gelirdi: Akıl sır erdirmek mümkün değil Edirne Valisi Yunus Sezer, kubbe ve duvarlarında oluşan çatlak ve definecilerin kazılarıyla yıkılma tehlikesi yaşayan Tunca Nehri kıyısında, tarihi Kasımpaşa Camisi'nin restore edileceğini açıkladı.
29.09.2023 Gündem
Nijerya'da facia! Tarihi cami çöktü: 10 ölü, 25 yaralı
Nijerya'da facia! Tarihi cami çöktü: 10 ölü, 25 yaralı Nijerya’nın Kaduna eyaletinde tarihi caminin çökmesi sonucu 10 kişi öldü, 7’si ağır 25 kişi yaralandı.
12.08.2023 Dünya
4 asırlık camide 5.19’un sırrı
4 asırlık camide 5.19’un sırrı Samsun’un Kavak ilçesinde bulunan 4 asırlık ahşap camideki kalem işi süsleme sanatı ile çizilen ve 5.19’u gösteren saatin sırrı çözülemedi.
16.04.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu, Edirne'den Bulgaristan'a geçti
Kılıçdaroğlu, Edirne'den Bulgaristan'a geçti CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'deki Eski Cami'yi ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu, Bulgaristan'ın Kırcaail kentinde iftar yemeğinde soydaşlarla bir araya gelmek üzere Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptı.
15.04.2023 Gündem
Deprem 8 asırlık camiyi milim oynatamadı: Günümüzdeki mühendisler incelesin
Deprem 8 asırlık camiyi milim oynatamadı: Günümüzdeki mühendisler incelesin Sivas'ta Selçuklu döneminde yapılan 8 asırlık Ulu Cami, geçmişte yaşanan 3 büyük depremden de etkilenmedi. Caminin mihrabında bulunan denge sütunları ecdat mühendisliğini gözler önüne serdi.
27.02.2023 Haberler
Deprem 8 asırlık camiyi milim oynatamadı: Günümüzdeki mühendisler incelesin
Deprem 8 asırlık camiyi milim oynatamadı: Günümüzdeki mühendisler incelesin Sivas'ta Selçuklu döneminde yapılan 8 asırlık Ulu Cami, geçmişte yaşanan 3 büyük depremden de etkilenmedi. Caminin mihrabında bulunan denge sütunları ecdat mühendisliğini gözler önüne serdi.
27.02.2023 Gündem
Köylerde yeni evler yıkıldı
Köylerde yeni evler yıkıldı Malatya’nın Kurucaova köyünde, iki yıl önce yapılan ancak mühendislik altyapısı olmayan evler depremde 47 kişiye mezar oldu...
13.02.2023 Gündem
Tarihi cami  harabeye döndü
Tarihi cami harabeye döndü Anadolu’nun bilinen ilk camilerinden olan Hatay’daki Habibi Neccar Camii de merkezde yıkıldı.
11.02.2023 Gündem
Beyoğlu'nda tarihi cami bahçesinde hareketli dakikalar
Beyoğlu'nda tarihi cami bahçesinde hareketli dakikalar Beyoğlu'nda tarihi caminin bahçesinde taşkınlık yapan Z.Y. (27) isimli kişi polis, itfaiye ve sağlık ekiplerini harekete geçirdi. Polisten kaçıp duvardan atlamaya çalışan Z.Y., polisin müdahalesiyle yakalandı.
4.12.2022 Gündem
Fatih'te tarihi camide yangın
Fatih'te tarihi camide yangın Fatih Aksaray'da bulunan tarihi Camcılar Camii'nde yangın çıktı.
9.08.2022 Haberler
Tarihi cami avlusunda yapılan beton bloklar tartışma konusu oldu
Tarihi cami avlusunda yapılan beton bloklar tartışma konusu oldu Malatya’da 24 Ocak 2020’de Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremde hasar gören Yeni Cami, iki yıl devam eden restorasyon çalışmalarını ardından Ramazan ayında ibadete açıldı. Ancak ibadete açılan caminin beton bloklu abdest alma lavaboları kentte tartışmaya yol açtı.
6.05.2022 Gündem
Kadıköy’ü sözlükten okumak
Kadıköy’ü sözlükten okumak Kadıköy’ü artık daha iyi tanıyabilecek ve köşesinde bucağında ne var ne yok bilerek, güzellikleriyle daha bir kucaklaşabileceğiz. Kadıköy’ün bir sözlüğü var artık
20.02.2022 Pazar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kuru, faiz ve enflasyon açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kuru, faiz ve enflasyon açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ziyareti sonrası Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin'in de aralarında bulunduğu gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yeni ekonomi programıyla ilgili 'Yavaş yavaş, kademeli bir şekilde, aceleci olmadan kur da düşecek, faiz de aynı şekilde düşecek ve 2022 bizim en parlak yılımız olacak inşallah. 2023’e de zaten böyle gireceğiz. Bu enflasyonun da düşüşünü getirir, enflasyon düşecek.' dedi. Erdoğan, ABD’nin, Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de İsrail ve Güney Kıbrıs Rum kesimiyle birlikteki boru hattı projesinden desteğini çekmesiyle ilgili soruya 'Burada hep konuşulan nedir? Bu iş, Türkiyesiz olmaz. Çünkü eğer buradan Avrupa’ya gaz gidecekse bu ancak Türkiye üzerinden olur' cevabını verdi.
18.01.2022 Haberler
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kuru, faiz ve enflasyon açıklaması
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kuru, faiz ve enflasyon açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ziyareti sonrası Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin'in de aralarında bulunduğu gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yeni ekonomi programıyla ilgili 'Yavaş yavaş, kademeli bir şekilde, aceleci olmadan kur da düşecek, faiz de aynı şekilde düşecek ve 2022 bizim en parlak yılımız olacak inşallah. 2023’e de zaten böyle gireceğiz. Bu enflasyonun da düşüşünü getirir, enflasyon düşecek.' dedi. Erdoğan, ABD’nin, Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de İsrail ve Güney Kıbrıs Rum kesimiyle birlikteki boru hattı projesinden desteğini çekmesiyle ilgili soruya 'Burada hep konuşulan nedir? Bu iş, Türkiyesiz olmaz. Çünkü eğer buradan Avrupa’ya gaz gidecekse bu ancak Türkiye üzerinden olur' cevabını verdi.
18.01.2022 Siyaset
Fatih’te tarihi camide yangın
Fatih’te tarihi camide yangın Fatih’te 565 yıllık Hoşkadem Cami’nde bulunan imam odasında yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına anında müdahale ederek büyümeden kontrol altına aldı.
28.12.2021 Haberler
Tarihi caminin duvarlarında argo sözcükler
Tarihi caminin duvarlarında argo sözcükler Antalya'nın Serik ilçesinde 13- 15'inci yüzyılda yapıldığı tahmin edilen tarihi Macar Camii'nin iç kısmı, duvar yazılarıyla kirletildi.
26.07.2021 Gündem
130 yıllık Bozköy Camisi kurtarıldı
130 yıllık Bozköy Camisi kurtarıldı Karaburun Belediyesi, İzmir depreminde hasar gören ve hakkında yıkım kararı verilen 130 yıllık Bozköy Camisi’ni kurtardı.
31.05.2021 Ege
Selimiye Camii'nde ramazanın son cuma namazı tedbirlerle kılındı
Selimiye Camii'nde ramazanın son cuma namazı tedbirlerle kılındı Edirne'de, tarihi Selimiye Camii'nde tam kapanmaya denk gelen, ramazan ayının son cuma namazı kılındı. Camiye maske ve seccadelerle gelen cemaat, sosyal mesafeye uyarak, saf tutarken, bazı kişiler de cami avlusunda namaz kıldı.
7.05.2021 Gündem
900 yıllık camide, endişeli ibadet
900 yıllık camide, endişeli ibadet Burdur'un Çavdır ilçesinde, yaklaşık 900 yıldır minaresinden ezan okunan tarihi Dengere Camisi, ahşap ve örme taş mimarisiyle dikkati çekiyor. Cemaat, tarihi cami için restorasyon isterken, namaz kılarken üzerlerine yıkılmasından korktuklarını söyledi.
21.04.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tarihi Cami ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.