Tarihi Kalıntı

Tarihi Kalıntı

Son dakika tarihi kalıntı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tarihi kalıntı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tarihi kalıntı haber sayfamızda...

Tarihi Kalıntı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 217 tarihi kalıntı haberi bulunmuştur.
Define avcıları iş başında! 'Göbeklitepe kadar önemli bir nokta'
Define avcıları iş başında! 'Göbeklitepe kadar önemli bir nokta' Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Durukan, definecilerin tahribatı nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Adamkayalar kabartmalarının bir an önce ören yeri statüsüne getirilip, önlem alınmasını istedi.
24.09.2023 Gündem
Tarlada heyecanlandıran keşif! 'İlk kez burada çıktı'
Tarlada heyecanlandıran keşif! 'İlk kez burada çıktı' Muğla'nın Milas ilçesi Meşelik Mahallesi'nde bir tarlada 2 bin 400 yıl önce yapıldığı değerlendirilen oda mezar bulundu. Mezarda kurtarma kazısı başlatıldı.
8.10.2022 Haberler
Tarlada heyecanlandıran keşif! 'İlk kez burada çıktı'
Tarlada heyecanlandıran keşif! 'İlk kez burada çıktı' Muğla'nın Milas ilçesi Meşelik Mahallesi'nde bir tarlada 2 bin 400 yıl önce yapıldığı değerlendirilen oda mezar bulundu. Mezarda kurtarma kazısı başlatıldı.
8.10.2022 Gündem
Efsane devam ediyor
Efsane devam ediyor Troya Müzesi, uzaktan bakıldığında topraktaki bir yarıktan yükselen dev bir buluntu gibi görünür. Troya Antik Kenti’nin yanı başındaki bu genç fakat dünya çapında büyük ilgi gören müze, içinde Troya’nın katmanları arasında bulunan 10 ayrı kentin buluntularını saklıyor. Bir Troya aşığı olan Müze Müdürü Rıdvan Gölcük’ün deyimi ile İlyada Destanı ile başlayan, Troya kazıları ile süren efsane şimdi genç ve güçlü Troya Müzesi ile devam ediyor.
23.05.2022 Arkeoloji
Malatya Gezilecek Yerler (2022) - Malatya Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerlerin Listesi
Malatya Gezilecek Yerler (2022) - Malatya Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerlerin Listesi Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan bir şehirdir. Türkiye’deki en kalabalık olan 27. şehirdir. Malatya şehri bulunmuş olduğu coğrafi bölgesi ile tarih boyunca çok sayıda medeniyet için ev sahibi olmuştur. Tarihteki en önemli ticaret yollarından ikisi olan Kral yolu ve İpek Yolu Malatya şehrinden geçmektedir. Malatya şehrinin tarihi geçmişi neolitik çağa kadar uzanmaktadır. Malatya ilinde gezilecek çok sayıda tarihi yer bulunmaktadır. Malatya’da gezilecek yerler nerelerdir? İşte Malatya şehrinde mutlaka gezilmesi gerekli olan yerlerin listesini hazırladık. Malatya hem yemyeşil doğası ile hem de zengin kültürü ile çok sayıda gezilip görülecek yere sahip olan bir şehirdir. Malatya’nın tarihi geçmişi içinde barındırmış olduğu çeşitlilik ile bu günlerde şehirde bulunan tarihi kalıntı sayısının fazla olmasına ve çeşitli olmasına neden olmuştur. Malatya şehrindeki ilk yerleşim M.Ö. 7000’li senesine uzanmaktadır. Malatya şehrinin tarihi yapıların çoğunluğu Battalgazi ilçesinde bulunmaktadır. Tarihi yapıları ile görülmesi gereken bir şehir olsa da doğal güzellikleri ile de mutlaka görülmesi gereken yerlerde bulunmaktadır. Malatya’da gezilecek olan yerler Arapgir, Darende ve Akçadağ ilçelerinde bulunmaktadır. Çeşitli güzelliklerinin her birini görebilmek için gezilecek olan yerlerin bulunduğu ilçeler arasındaki mesafelerin uzak olmasından dolayı gezmek için en az iki gün ayrılmalıdır. Malatya şehrinde gezilip görülmesi gereken yerlerin başında Beşkonaklar Etnografya Müzesi ve Malatya Müzesi gelmektedir. Müzeler geçmiş dönemler hakkında çok fazla bilgi edinebilmek için, Malatya ve çevresinin tarihi geçmişini anlayabilmek için mutlaka görülmelidir. Müzeler dışında çok sayıda tarihi yapı bulunmaktadır. Geçmişi M.Ö. 5000 yılına kadar uzanan kalıntılarda bulunmaktadır.
6.01.2022 Gezilecek Yerler
Milliyet Mimarlık: Dünyadan
Milliyet Mimarlık: Dünyadan Infinitus Plaza Zaha Hadid Architects tarafından Guangzhou'da tasarlanan Infinitus Plaza etkileşimi, yaratıcılığı ve girişimciliği teşvik eden, ilaç araştırma tesislerinin ve laboratuvarın yanı sıra konferans ve sergiler için de imkan sağlayan bir ofis binası...
27.12.2021 Vitrin
Adana'da tarihi kalıntılara zarar verildiği iddia edildi
Adana'da tarihi kalıntılara zarar verildiği iddia edildi Adana'nın Kozan ilçesinde tarihi rölyef ve tapınağa zarar verildiği öne sürüldü.
1.05.2021 Gündem
Türkiye'den çalınan 10 tarihi eser
Türkiye'den çalınan 10 tarihi eser Ülkemiz tarihi bir cennet. Birçok tarihi kalıntı, eser ve daha birçok tarihi mekân görmek mümkün. Fakat bazı eserler ülkemizden bir şekilde alınıp götürülmüş. Bizler de sizler için aslında ülkemizde görebileceğimiz ama çalındığı için göremediğimiz tarihi eserleri derledik toparladık. İşte Türkiye'den çalınan 10 tarihi eser...
16.12.2021 Sanat
Dolmen Nedir, Dolmen Türleri Nelerdir? Dolmen Nerelerde Bulunur?
Dolmen Nedir, Dolmen Türleri Nelerdir? Dolmen Nerelerde Bulunur? Dolmenler tarihsel açıdan büyük bir öneme sahiptir. Antik dönemden günümüze kadar ulaşan pek çok önemli tarihi kalıntı olduğunu söylemek mümkündür. Peki Dolmen nedir, Dolmen türleri nelerdir? Dolmen nerelerde bulunur? İşte bu tarihi yapılar hakkında merak edilenler.
29.03.2021 Eğitim
Şaşkınlık yarattı! Tuzla'da sular çekilince ortaya çıktı
Şaşkınlık yarattı! Tuzla'da sular çekilince ortaya çıktı Marmara Denizi'ndeki suların çekilmesinden dolayı, M.Ö 74 yılında Roma toprağı olan ve tarihte birçok imparatorluğun kültürüne ev sahipliği yapan Tuzla'da, tarihi kalıntılar su üstüne çıktı. Tuzla Belediyesi’nin destekleri ile tarih üzerine çalışmalar yapan ve Tuzla Tarihi kitabının yazarı Tarihçi Mustafa Özdemir, ortaya çıkan sıralı kayalıkların, liman kalıntıları olabileceğini belirtti.
28.03.2021 Haberler
Tarlada buldu! 3 bin 500 yıllık mühür...
Tarlada buldu! 3 bin 500 yıllık mühür... Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Şapinuva beldesinde tarımla uğraşan bir çiftçi, tarlada Hitit dönemine ait olduğu değerlendirilen 'çekiş başlı damga mührü' buldu. 3 bin 500 yıllık tarihi kalıntı, Çorum Müzesi koleksiyonuna kazandırıldı.
11.03.2021 Gündem
Trabzon'da yol çalışmasında tarihi kalıntıya rastlandı!
Trabzon'da yol çalışmasında tarihi kalıntıya rastlandı! Trabzon’da yol genişletme çalışması yapan belediye ekipleri, tarihi su sarnıcı olduğu değerlendiren 8 metre derinliğinde kuyu buldu. Çalışmaların durdurulduğu alanda, jandarma ve müze müdürlüğü yetkililerince inceleme başlatıldı.
7.03.2021 Gündem
Cunda Adası'nda tarihi kalıntılara rastlanan arazide kurtarma kazısı başlatıldı
Cunda Adası'nda tarihi kalıntılara rastlanan arazide kurtarma kazısı başlatıldı Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Cunda (Alibey) Adası'nda tarihi değere sahip olduğu tahmin edilen kalıntıların bulunduğu alanda kurtarma kazısı yürütülüyor.
31.01.2021 Haberler
Şans eseri bulundu! Hemen çalışmalar başlatıldı
Şans eseri bulundu! Hemen çalışmalar başlatıldı Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Cunda Adasında özel şahsa ait arazide tarihi kalıntılar tespit edilmesi üzerine, Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan izinle Balıkesir Kuvayı Milliye Müzesi tarafından kazı çalışması başlatıldı.
31.01.2021 Gündem
Alt yapı kazısında bulundu! Sırrı çözüldü
Alt yapı kazısında bulundu! Sırrı çözüldü Trabzon'da belediyenin alt yapı çalışmalarında, kubbe örtüye sahip yapı ile metal aparatlar bulunan alanda başlatılan incelemeler sürüyor. Özgün mimarisiyle kentte benzeri bulunmayan ve 19’uncu yüzyılın sonlarına ait olduğu değerlendirilen yapının tescillenerek koruma altına alınması için çalışma başlatıldı. 
28.01.2021 Gündem
Çocuklar kuyuda kemik parçalarını fark edince ortaya çıktı!
Çocuklar kuyuda kemik parçalarını fark edince ortaya çıktı! Muğla'nın Fethiye ilçesinde evlerinin önündeki arazide top oynayan çocukların bulduğu mezarda, kazı çalışması başlatıldı.
17.12.2020 Gündem
Son dakika... Mantar toplarken 2 bin 800 yıllık tarihi kalıntı buldu!
Son dakika... Mantar toplarken 2 bin 800 yıllık tarihi kalıntı buldu! Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde yaşayan Orhan Koşar, kuzu göbeği mantarı toplamak için gittiği Çiğşar Mahallesi'nde duvar kalıntıları buldu. Araştırmacı-Yazar Celil Çınkır, duvarın Hitit Dönemi'nde Asitavandas Krallığı'nca inşa edilmiş Andırın Seddi olduğunu söyledi.
1.06.2020 Gündem
2 bin 600 yıllık antik yolun taşları puzzle gibi yeniden birleştiriliyor
2 bin 600 yıllık antik yolun taşları puzzle gibi yeniden birleştiriliyor İzmir'de 2 bin 600 yıllık olduğu belirlenen ve Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu ile kesişen Neonteikhos Antik Kenti'ne giden tarihi yolun korunması amacıyla hazırlanan proje kapsamında köprü yapılmasına karar verildi. Köprünün inşası nedeniyle tarihi yol kaldırıldı. Köprünün tamamlanmasının ardından, o dönemdeki teknik ve yöntemler kullanılarak antik yolun eski yerine konulması için çalışmalara başlandı. Antik yolun taşları, puzzle gibi yeniden birleştiriliyor
2.01.2020 Gündem
Evin bahçesinde bulundu! 'Değerli olduğunu bilmiyordum'
Evin bahçesinde bulundu! 'Değerli olduğunu bilmiyordum' Bartın'da, jandarmanın baskın yaptığı evin bahçesinde sütun başlığı ele geçirildi. Ev sahibi G.A., sütun başlığının tarihi değerinin olduğunu bilmediğini söyledi.
16.10.2019 Gündem
Bodrum'un simgesiydi! 35 milyon dolara satılıyor...
Bodrum'un simgesiydi! 35 milyon dolara satılıyor... Eğlence sektörüne 38 yıl hizmet veren, dünyanın birçok ünlü ismini ağırlayan ve önceki yıl yıkılan Halikarnas Disko’nun arazisi satışa çıkarıldı. Fiyatı 35 milyon dolar olarak belirlenen Aktaş ve Gölcüklü ailelerine ait arazi ile Reina’nın sahiplerinin ilgilendiği iddia edildi.
11.10.2019 Ekonomi
Son dakika... Üsküdar'da inanılmaz keşif! Asfaltın 1 metre altında...
Son dakika... Üsküdar'da inanılmaz keşif! Asfaltın 1 metre altında... Üsküdar Meydanı'nda İSKİ'nin yaptığı çalışmalar sırasında asfaltın hemen altında kalıntılar çıktı.
6.11.2018 Gündem
Son dakika... Üsküdar'da inanılmaz keşif! Asfaltın 1 metre altında...
Son dakika... Üsküdar'da inanılmaz keşif! Asfaltın 1 metre altında... Üsküdar Meydanı'nda İSKİ'nin yaptığı çalışmalar sırasında asfaltın hemen altında kalıntılar çıktı.
6.11.2018 Gündem
Üniversite inşaatında tarihi kalıntı bulundu
Üniversite inşaatında tarihi kalıntı bulundu Beşiktaş’taki Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüsü’nde eski DGM binası ve otoparkının bulunduğu alanda yürütülen yeni kampüs inşaatı çalışmaları sırasında kaldırılan asfaltın altında tarihi kalıntılara rastlandı. Haber verilmesi üzerine İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, inşaat çalışmalarını durdurdu ve alanın etrafı yüksek çitlerle çevrildi.
13.10.2018 Gündem
"Burası gerçek bir cennet"
"Burası gerçek bir cennet" Pamukkale'nin simgelerinden biri olan, Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın da banyo yaptığı rivayet edilen, M.S. 60 yılındaki büyük depremden sonra oluşmuş havuz, ziyaretçilerine antik kalıntılar içerisinde yüzme imkanı sunuyor. Sıcak ve berrak suyuyla dikkat çeken havuz, turistlerden büyük ilgi görüyor. Rivayete göre Hazreti Meryem'in, Efes'e giderken rahatsızlanan gözlerini Pamukkale'deki suyla yıkadığı ve düzeldiği belirtiliyor. Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın da banyo yaptığı rivayet edilen havuz, antik kalıntılar içerisindeki görüntüsüyle özelikle yabancı turistlerin gözdesi oldu. 'Kleopatra'nın güzellik havuzu' olarak da bilinen antik havuza yerli ve yabancı turistlerle çeşitli hastalıklara şifa arayanlar da yoğun ilgi gösteriyor. Havuzun içinde yer alan tarihi eserlerin arasında yüzen ve fotoğraf çektiren turistler, şifalı sıcak suyun içinde uzun süre kalıyor. Günde yaklaşık 2 bin kişinin girdiği antik havuzda turistler, tarihin içinde yüzmenin tadını çıkarıyor. 'BURASI GERÇEK BİR CENNET' Kleopatra havuzuna Manisa'dan geldiğini söyleyen İsmail Özcan, "Suyu soğuk zannediyordum ancak sıcakmış. Tarihi eserlerin içinde yüzmek çok değişik bir duygu. Daha önce böyle bir şey yaşamamıştım" dedi. Kızı Emine Gül Özcan ise, "Kleopatra antik termal havuzu ilgimi çekti, gezmek istedim. Bu sıcak havada su biraz daha soğuk olsa daha güzel olurdu. Suyun rengi çok güzel, memnun kaldım" diye konuştu. Hollandalı turist John Nolet, Kleopatra havuzunun suyunun çok etkileyici olduğunu ifade ederek, "Buraya Hollanda'dan geldim. Kleopatra antik havuzunu ve Pamukkale'yi çok sevdim. Suyun sıcaklığı 35 derece. Burası gerçek bir cennet" dedi. Laura Nolet, Türkiye'nin doğal güzellikleri bakımından eşsiz bir ülke olduğunu belirterek şunları söyledi: "Daha önce hiçbir zaman böyle güzel bir yerde bulunmadım. Çok olağandışı bir yer ve çok sevdim. Suyun sıcak olması da hoş. Türkiye çok güzel bir ülke."
11.09.2019 Haberler
Antik çağın Hac merkezinde bin 500 yıllık Kilise ortaya çıkarıldı
Antik çağın Hac merkezinde bin 500 yıllık Kilise ortaya çıkarıldı M.Ö. 1’inci yüzyılda kurulduğu ve M.S. 8’inci yüzyıla kadar yerleşim amacıyla kullanıldığı tahmin edilen Eskipazar ilçesindeki Hadrianaupolis Antik Kenti çalışmalarında Anadolu’nun en erken kiliselerden biri ortaya çıkarıldı.
2.02.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tarihi Kalıntı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.