Bakan Sarıeroğlu: "Fişleme söz konusu olamaz"
Bakan Sarıeroğlu: "Fişleme söz konusu olamaz" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, SGK tarafından fişleme iddialarıyla ilgili, "Biz sigortayla ilgili verileri tutan bir kurumuz, fişleme gibi bir durumun içerisinde olmamız söz konusu olamaz" dedi. Sarıeroğlu ayrıca SUT, taşeron sınavı gibi konuları değerlendirdi. OHAL'in ardından kapatılan iş yerleriyle ilgili SGK tarafından fişleme yapıldığı iddialarına yanıt veren Sarıeroğlu, bu konuda haksız ithamlarla karşı karşıya kaldıklarını dile getirerek, "Biz sigortayla ilgili verileri tutan bir kurumuz, fişleme gibi bir durumun içerisinde olmamız söz konusu olamaz. Kişilerin işten ayrılma veya aylık bağlanılacak kişilerle ilgili bir tasvir, kodlama sistemimiz var. Örneğin istifa edenleri 3 numarası ile bir sınıf altında, diğer taraftan ölüm nedeniyle işinden ayılmış kişi için başka, mağduriyet söz konusu olan kişilere başka bir numara veriliyor. KHK ile oluşturulan ihraç süreçleri ülkemizde uygulanan yeni bir süreç, bu anlamda iş yerlerinin kapatılması nedeniyle işten ayrılanları bunları 36, ihraç edilenleri 37 kodu altında numaralandırdık. Bu kimseye açık değil, kendi gerçekleştireceğimiz işlemlerle ilgili bir düzenleme. Rutin bir kod verme işlemi olarak değerlendirilmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.
11.09.2019 Haberler
Bakan Sarıeroğlu "Fişleme söz konusu olamaz"
Bakan Sarıeroğlu "Fişleme söz konusu olamaz" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, SGK tarafından fişleme iddialarıyla ilgili, "Biz sigortayla ilgili verileri tutan bir kurumuz, fişleme gibi bir durumun içerisinde olmamız söz konusu olamaz" dedi. Sarıeroğlu ayrıca SUT, taşeron sınavı gibi konuları değerlendirdi.
22.03.2018 Ekonomi
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Ayakta alkışlıyoruz!
Ayakta alkışlıyoruz! Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde taşeron işçi olan bir yandan da müzik eğitimini tamamlayan İlkay Kayadibi, KPSS’den iyi bir puan aldı, Bitlis’e müzik öğretmeni olarak atandı. Kayadibi, “Azmederek başardım” dedi
28.07.2018 Ege
Son dakika! MHP seçim beyannamesi açıklandı
Son dakika! MHP seçim beyannamesi açıklandı MHP Lideri Devlet Bahçeli, seçim beyannamesini açıkladı. Bahçeli "Malul sayılmayan gazilere gazilik unvanı verilmesi için gerekli yasaların çıkarılması konusunda bütün gayret ve samimiyetimizle mücadele edeceğiz, inşallah da başaracağız" dedi.
26.05.2018 Siyaset
Son dakika! MHP seçim beyannamesi açıklandı
Son dakika! MHP seçim beyannamesi açıklandı MHP Lideri Devlet Bahçeli, seçim beyannamesini açıkladı. Bahçeli "Malul sayılmayan gazilere gazilik unvanı verilmesi için gerekli yasaların çıkarılması konusunda bütün gayret ve samimiyetimizle mücadele edeceğiz, inşallah da başaracağız" dedi.
26.05.2018 Siyaset
Taşeron işçi üst düzey askeri imam çıktı!
Taşeron işçi üst düzey askeri imam çıktı! Adana'da FETÖ/PDY'ye yapılan operasyonda Çağrı G.'nin ulaştırma hizmeti veren bir taşeron şirkette çalışan işçi Çağrı G.'nin askeri imam olduğu, üst düzeyli rütbeli subaylarla irtibat kurduğunu ve hassas görevlere atama yaptığı ortaya çıktı
15.03.2018 Gündem
Burhaniye’de heyecan
Burhaniye’de heyecan Burhaniye Belediyesi’nde, taşeron olarak çalışanların işçi statüsüne geçiş sınavı heyecanı başladı.
7.03.2018 Ege
Taşeron kadro başvuru sonuçları belli oluyor! Yayınlanan Taşeron kadro listeleri...
Taşeron kadro başvuru sonuçları belli oluyor! Yayınlanan Taşeron kadro listeleri... Taşeron işçiler kadrolu çalışabilmek için geçtiğimiz haftalarda başvurularını tamamladı ve gözler sınav sürecine çevrildi. Taşeron kadro başvuru sonuçlarını gösteren kesin listeler 24 Şubat-2 Mart 2018 tarihleri arasında belirlenecek. İşte Taşeron kadro başvuru sonuçlarına ilişkin son dakika gelişmeleri ve yayınlanan taşeron kadro listeleri...
15.02.2018 Gündem
Yüz binlerce kişi başvurdu! İlk bitiren ise...
Yüz binlerce kişi başvurdu! İlk bitiren ise... Taşeron kadro başvurularında süre doldu. 1 milyon kişi başvuru yaptı. En çok başvuru İstanbul ve Ankara’dan. Taşeron uygulamasını bitiren ilk kurum Külliye oldu.
12.01.2018 Ekonomi
Kadroya geçiş için son gün!
Kadroya geçiş için son gün! Taşeron işçilerin kadroya geçişi için yasal başvuru süresi bugün doluyor. Mesai bitimine kadar başvurmayanların yasal hakkı yanacak. Tüm sürecin ardından aranan şartları karşılayıp sınavı geçenler 2 Nisan’da kadroya kavuşacak.
11.01.2018 Ekonomi
Taşeron işçisine kritik uyarı: İmzalamayın
Taşeron işçisine kritik uyarı: İmzalamayın Kadroya geçecek taşeronlara bazı kurumların işçilere “Taahhütname” adı altında belgeler imzalatıldığı iddia edildi.
3.01.2018 Ekonomi
Taşerona kadro başvuruları başladı! Kadro sınavı nasıl olacak?
Taşerona kadro başvuruları başladı! Kadro sınavı nasıl olacak? Taşeron işçiler için kadro başvuruları başladı. Peki taşeron işçiler için kadro sınavı nasıl olacak? Başvurular işçilerin, çalıştıkları iş yerinin personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birimine ilgili formu eksiksiz doldurup, dilekçe de ekleyerek yapılacak. Peki, kadro sınavında ne sorulacak?
3.01.2018 Gündem
Taşeron işçilerin kadro başvuruları başladı
Taşeron işçilerin kadro başvuruları başladı Yeni yılda kadroya geçmek için günler öncesinden evraklarını  hazırlayan taşeron işçiler, gerekli evrakları ve doldurdukları formları ilgili  birimlere sunarak müracatlarını yapmaya başladı. Kadroya geçişlerin yapılacağı bazı kurumlarda mesainin ilk saatlerinden itibaren yoğunluk oluştuğu görüldü.
2.01.2018 Ekonomi
Taşeron işçilerin kadro başvuruları başladı
Taşeron işçilerin kadro başvuruları başladı Yeni yılda kadroya geçmek için günler öncesinden evraklarını  hazırlayan taşeron işçiler, gerekli evrakları ve doldurdukları formları ilgili  birimlere sunarak müracatlarını yapmaya başladı. Kadroya geçişlerin yapılacağı bazı kurumlarda mesainin ilk saatlerinden itibaren yoğunluk oluştuğu görüldü.
2.01.2018 Ekonomi
Hükümetten taşerona kadro sınavıyla ilgili önemli açıklama!
Hükümetten taşerona kadro sınavıyla ilgili önemli açıklama! Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, taşerona kadro düzenlemesinde yer alan sınav şartı ile ilgili önemli açıklamada bulundu.
24.12.2017 Ekonomi
Çalışma Bakanı taşeron düzenlemesini değerlendiriyor
Çalışma Bakanı taşeron düzenlemesini değerlendiriyor Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerin kamuda sürekli işçi kadrosunda istihdam edilmelerine ilişkin açıklama yapıyor. Sarıeroğlu açıklamasında, sınavı mevcut düzenleme gereği koyduklarını da söyledi.
24.12.2017 Ekonomi
Son Dakika: Taşeron işçiye kadro hakkı
Son Dakika: Taşeron işçiye kadro hakkı Olağanüstü hal kapsamındaki 696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin kamuda sürekli işçi kadrosunda istihdam edilmelerinin yolu açıldı. Buna göre, taşeron işçilikten sürekli işçi kadrosuna geçebilme imkanı 4 Aralık 2017 itibarıyla çalıştırılmakta olanları kapsayacak. Sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmek isteyenler 10 gün içinde çalıştıkları idarenin hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birime başvurabilecek. Başvuranlar yazılı ve/veya sözlü ya da uygulamalı sınava alınacak. Sınavda başarılı olanların kadroya geçirilmesine ilişkin süreç 90 gün içinde sonuçlandırılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ise yaptığı açıklamada kadroya geçen çalışanların ücretlerinde de bir artış söz konusu olacağının müjdesini verdi.
24.12.2017 Gündem
Bakü-Tiflis-Kars  tren hattına  vagon ambulans
Bakü-Tiflis-Kars tren hattına vagon ambulans Tütünle mücadele konusunda yeni düzenleme yapılacağını belirten Sağlık Bakanı Demircan, 4 bin 926 kara, 20 helikopter ambulansı bulunduğunu belirterek, Bakü-Tiflis-Kars demir yolu için de “ambulans vagonlar” projesi hazırladıklarını söyledi...
18.12.2017 Gündem
Yeni hükümetten 4 müjde! Çalışmalarda sona gelindi...
Yeni hükümetten 4 müjde! Çalışmalarda sona gelindi... Ahmet Davutoğlu tarafından başlatılan ve milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren ekonomik konular yeni hükümet tarafından bitirilecek.
23.05.2016 Ekonomi
İşte Taşeron işçilerin kadroya alınma şartları! Açıklama geldi
İşte Taşeron işçilerin kadroya alınma şartları! Açıklama geldi Taşeron işçilere Başbakan tarafından verilen müjdeli haberin ardından kadroya alınma detayları merak ediliyordu. Taşeron işçiler'in ne zaman kadroya alınacağına ilişkin açıklamalar Maliye bakanı Naci Ağbal'dan geldi. Peki Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak. Kadroya alınma şartları neler? İşte ayrıntılar...
28.03.2016 Ekonomi
Taşeron işçiler kadroya nasıl alınacak? İşte kadroya alınma şartları
Taşeron işçiler kadroya nasıl alınacak? İşte kadroya alınma şartları Taşeron işçilerin uzun süredir merakla beklediği kadro açıklaması geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamasının ardından son olarakta Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınma şartlarını NTV yayınında anlattı. Peki Taşeron işçiler kadroya nasıl alınacak? İşte kadroya alınma şartları
25.03.2016 Ekonomi
Vatan Partisi’nin hedefi 5 milyon oy
Vatan Partisi’nin hedefi 5 milyon oy Perinçek’in kamuoyuna açıkladığı seçim bildirgesinde Gümrük Birliği Anlaşması’na son vermekten, sınırlardaki mayınlı arazilerin köylüye dağıtılmasına kadar birçok vaat yer alıyor
25.04.2015 Siyaset
Özel güvenlikçilerle ilgili çok önemli haber
Özel güvenlikçilerle ilgili çok önemli haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dile getirdiği ‘özel güvenlik görevlileri’yle ilgili hazırlanan taslak çalışmanın ayrıntıları belli oldu.
20.04.2015 Gündem
Ölmeyelim diye dua ediyordum
Ölmeyelim diye dua ediyordum 10 işçiye mezar olan Torun Center inşaatında çalışan işçilerden Öztekin, ‘alimak’ denen asansörün sürekli bozulduğunu anlatarak ‘Allah’ım bugün de kimse ölmesin’ diyordum. 40 saat ders görmemiz lazımdı ama sadece bir saat verdiler’ dedi
8.09.2014 Gündem