Diyet yaparken tatlı tüketimi nasıl olmalı?
Diyet yaparken tatlı tüketimi nasıl olmalı? Pek çok insan için diyetlerin en büyük zorluklarından biri de tatlı tüketiminin yasaklanması ya da sınırlandırılması. Birçok kişi gün içerisinde bastıran tatlı krizleri nedeniyle diyetini bırakabiliyor. Oysa bu, diyet için engel değil; aksine tatlı yenerek de kilo verilebilir. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Rumeysa Kalyenci, diyette tatlı tüketimi hakkında bilgi verdi.
Bayramda aşırı tatlı ve et tüketimine dikkat edin!
Bayramda aşırı tatlı ve et tüketimine dikkat edin! Tüketilen besinlerin çeşit ve miktarının artması, öğün saatlerinin değişmesi, kurban etinin tüketimi, pişirme ve saklama yöntemleri oldukça önem taşımaktadır. Dyt. Psk. Meryem Berrin Ak, bayramda dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.
Kalori başına 1 mililitre su için
Kalori başına 1 mililitre su için Şerbetli tatlı tüketimi özellikle bayramlarda doruk noktasına ulaşıyor. Diyetisyen Canan Aksoy tatlılardan alınan her bir kalori için bir mililitre su tüketmenin, aldığınız kaloriyi dengeleyeceğini söylüyor.
Bayramda fazla şeker ve çikolata zararlı
Bayramda fazla şeker ve çikolata zararlı Ramazan bayramıyla aşırı tüketilen tatlılar vücutta yağ olarak depolanıyor ve kilo artışına neden oluyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Öztürk, bayramda ikram edilen şeker, çikolata ve tatlılarla öğün geçiştirmenin sağlık açısından tehlikeli olduğunu söyledi.
Fazla tatlı kiloya neden oluyor
Fazla tatlı kiloya neden oluyor Bayramda tüketilen aşırı şeker, ani kilo artışı ve çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasına neden oluyor.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık