Hangi tatlı, kaç kalori: Sağlıklı bayram tatlıları için altın öneriler
Şekerpare, kadayıf, revani, baklava… Bayram sofralarını süsleyen, misafirlere ikram edilen tatlılardan sadece birkaçı. Lezzetli oldukları aşikar ama dikkat! Tatlı tüketiminde ölçüyü kaçırmak tatsız sonuçlara yol açabilir! Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Binöz, sağlıklı tatlı yapımı ve tüketiminin 5 püf noktasını anlattı.
Aşçılar dağılmaması için püf noktasını verdi! İçli köfte böyle pişmeliymiş
İçli köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi oluyor. Hem yapımı hem de tadıyla dikkat çeken içli köfte, birçoğumuz için evde yapılması zor gibi görünse de aslında oldukça keyifli bir deneyim sunuyor. İşte içli köfte yaparken bilmeniz gerekenler ve lezzetin sırrı...
Tatlı, şeker, çikolata bagajda satılmaz! Uzmanlar uyarıyor
Bayram için tatlı, şeker, çikolata alışverişi başlar başlamaz, merdiven altı üretim yapanlar da ortaya çıktı. Uzmanlar, tüketiciyi piyasada ortalama fiyat aralıklarına dikkat etmesi konusunda uyarıyor.
Kırım'dan geldi, tüm Türkiye'ye yaydı! Bir tatlıdan çok daha fazlası: 'Güllü aş'ın sırrı
Bir zamanlar yalnızca saray sakinlerinin yiyebildiği bir tatlıydı. Ancak Kırım'dan gelen Abdullah Efendi ülkenin dört bir yanına güllacı yaydı. Bu tatlıyı severek tüketen halk ise tam 1,5 asırdır yarattığı mirası omuzlarında taşıyor. İşte ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan tatlının 'Uncu Abdullah' ile başlayıp nesiller boyu devam ettirilen hikayesi.
Akşam yemeğine değişik lezzet arayanlara yöresel tarif! Tutmaç Çorbası
Tutmaç Çorbası, Türk mutfağının lezzetli ve doyurucu bir çorba çeşididir. Anadolu'nun çeşitli yörelerinde farklı versiyonları bulunmakla birlikte genellikle et suyu ve unla hazırlanan bir çorba tabanı üzerine eklenen küçük erişte parçalarıyla bilinir. Tutmaç Çorbası, kıvamıyla, içeriğindeki malzemelerle ve sunumuyla sofralara zenginlik katan bir lezzettir.
Ultra ‘bombalar’
10 milyon kişinin incelendiği araştırmaya göre, “ultra işlenmiş gıda” denilen ve genellikle paketlenip ambalajlı satılan yiyecekler, tam 32 hastalığa neden olabiliyor.
Kütür kütür turşunun sırrı buymuş! Yılların turşucusu püf noktasını verdi
Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşuların, özenle hazırlanan tarifleri ve ustalıkla uygulanan tekniklerle elde edilen benzersiz bir lezzet harmanıdır. Yılların turşucusu, bu gizemli lezzetin sırrını paylaşarak, turşu yapımında başarıya ulaşmanın püf noktalarını açıklıyor.
Ev yapımı mantı bu kadar kolaymış! Hamuruna katınca lezzetini ikiye katlıyor
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi de mantı. Kıyma, hamur ve yoğurdun muhteşem birleşiminden ortaya çıkan mantı özel sosu ile lezzetini ikiye katlıyor. Ancak, ev yapımı mantı hazırlamak, bazı püf noktalarına dikkat edilmesini gerektirir.
Biber ve kabak dolmasını solladı! Farklı lezzet arayanlara domates dolması
Patlıcan, patates, biber dolmasından daha lezzetli bir tarif ile karşınızdayız. Domatesten dolma olur mu demeyin? Diğer dolmaları geride bırakıyor hem de farklı lezzet arayanlar için seçenek oluyor. Peki domates dolması nasıl yapılır? İşte domates dolmasının tarifi…
Kabak tatlısı yaparken mutlaka ekleyin! Asla erimiyor ve dağılmıyor
Kabak tatlısı, Türk mutfağında özellikle kış aylarında sıkça tercih edilen lezzetli bir tatlıdır. Hem besleyici özellikleri hem de benzersiz lezzetiyle bilinen bu tatlı, aynı zamanda oldukça sağlıklı bir seçenek olarak da öne çıkar. Kabak tatlısının yapımı sırasında eklenen belirli malzemeler, hem lezzeti artırır hem de tatlıyı daha dayanıklı kılar. İşte kabak tatlısını mükemmel kılan o özel malzeme ve yöntemler.
Bakan Bayraktar'dan şehit ailelerine telefon
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Şırnak Gabar'daki petrol sahalarına isimleri verilen Şehit Astsubay Esma Çevik ve Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'ın aileleriyle telefonda görüştü.
Animasyon Filmleri 2024: Dünyanın En Çok İzlenen, En İyi, En Beğenilen, Eğitici ve Ödüllü Animasyon Film Önerileri
Yetişkin veya çocuk bireylerin severek izlediği film türlerinin başında animasyon geliyor. Her yaştan herkesi eğlendiren, güldüren, duygulandıran ve özellikle çocuklara yönelik eğitici mesajlar içeren birbirinden güzel eski ve yeni birbirinden güzel animasyon filmleri bulunuyor. Disney yapımlarından Japon yapımlarına kadar uzun uzun animasyon film listesi yer alıyor. Dünyanın en çok izlenen, en iyi, en beğenilen, eğitici ve ödüllü animasyon film önerileri arayanlar ‘Animasyon Filmleri 2024’ içeriğimizden film listesine ulaşabilirler.
En kolay rulo pasta tarifi! Çayın yanına şipşak hazır olacak
Pratikliği ve lezzetiyle birçok kişinin favori tatlıları arasında yer alan rulo pasta özellikle çay saatlerinin veya özel günlerin vazgeçilmezidir. Ayrıca görüntüsüyle de sofralara şıklık katar. İşte, en kolay rulo pasta tarifinden başlayarak, rulo pasta yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar
Dağılmayan fellah köftesi tarifi! Adanalı usta aşçı sırrını verdi
Geleneksel Türk mutfağının lezzetli bir örneği olan fellah köftesi, yoğun lezzeti ve besleyici özellikleriyle bilinir. Ancak, pek çok kişinin korkulu rüyası dağılan köfteler. Adanalı usta aşçı dağılmayan fellah köftesi tarifini ve püf noktalarını verdi.
Tadına doyum olmuyor! Tek lokmalık ekler tarifi
Lezzetli ve hafif bir tatlı olan ekler, nefis kreması ve hamuruyla damakları şenlendiren bir tat sunar. İster özel günlerde ister günlük atıştırmalık olarak hazırlayabileceğiniz bu tarif, pratik yapımı ve muhteşem tadıyla favoriniz olmaya aday. İşte tek lokmalık ekler tarifinin detayları…
Kahvaltıya şipşak bazlama tarifi! Balon gibi kabarıyor
Kahvaltının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bazlama, pratik tarifi ve balon gibi kabaran dokusuyla sofralara keyif katıyor. Bu hızlı ve kolay tarifle, evinizde kahvaltı sofralarınızı renklendirecek, mis gibi kokan sıcacık bazlamalar hazırlayabilirsiniz.
Mersin’i ayağınıza getiren tantuni tarifi! Yılların ustası o yağı kullanıyormuş
Mersin mutfağının en özgün ve lezzetli temsilcilerinden biri de tantuni… Yedikçe yediren bu lezzet adeta bir lezzet şölenine dönüşüyor. Bu özel lezzeti evinizde yaparak Mersin'in sokak lezzetini yaşamak istiyorsanız, işte size Mersin'i ayağınıza getiren, yılların ustalarının tercih ettiği o eşsiz yağ ile yapılan tantuni tarifi…
Pastane usulü mayalı poğaça tarifi! Puf puf kabarıyor
Poğaça ister misafirlere ister akşam çayına ister kahvaltıya. Tadı ve doyurucu özelliği ile yumuş yumuş poğaça için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var. Pastane usulü mayalı poğaça tarifi ile puf puf kabaran ve bayatlamayan poğaçalar elde edebilirsiniz.
Ev yapımı mantının tarifini Kayserili usta verdi! Hamuru topak topak olmuyor
Mantı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Her yörede farklı şekillerde yapılan mantıların iç harcı ve hamurunun yapılışı da buna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ancak, Kayseri mantısı Türk mutfağında özel bir yere sahiptir. İşte, Kayserili bir ustanın ev yapımı mantı tarifi…
Zeytinler acı diye çöp olmasın! Tek malzeme acılığını alıyor
Zeytinin acısı nasıl alınır? Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi zeytinin tadı acı geldiyse çöpe atmayın. Zeytinin türüne veya işlenmesine göre acılık oluşabilir. Ancak tek malzeme acılığını almaya yetiyor.