Teleskop

Teleskop

Son dakika teleskop haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan teleskop gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan teleskop haber sayfamızda...

Teleskop

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 582 teleskop haberi bulunmuştur.
Çocuklar bilim şenliğinde öğrendi
Çocuklar bilim şenliğinde öğrendi Manisalı çocuklar, Yunusemre Belediyesi ve Bilim Yunusemre’nin düzenlediği Bahar ve Havacılık Şenliği’nde buluştu.
30.03.2024 Ege
2024'ün ilk güneş tutulması 8 Nisan'da
2024'ün ilk güneş tutulması 8 Nisan'da Yılın 8 Nisan'daki ilk Güneş tutulması yalnızca Amerika kıtasından izlenebilecek.
23.03.2024 Dünya
Alper Gezeravcı’nın 0,6 saniyelik geçişini böyle görüntüledi
Alper Gezeravcı’nın 0,6 saniyelik geçişini böyle görüntüledi Eskişehir’de Uzay Fotoğrafçılığı ile ilgilen ve ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı’yı taşıyan Uluslararası Uzay İstasyonu’nu (ISS) dolunay önünden 0,6 saniyelik geçişini görüntüleyen Uygar Mitat, “Uzaydan o bizim fotoğrafımızı çekiyor şu an bizde dünyadan onun fotoğrafını çekmiş olduk” dedi.
26.01.2024 Haberler
Alper Gezeravcı’nın 0,6 saniyelik geçişini böyle görüntüledi
Alper Gezeravcı’nın 0,6 saniyelik geçişini böyle görüntüledi Eskişehir’de Uzay Fotoğrafçılığı ile ilgilen ve ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı’yı taşıyan Uluslararası Uzay İstasyonu’nu (ISS) dolunay önünden 0,6 saniyelik geçişini görüntüleyen Uygar Mitat, “Uzaydan o bizim fotoğrafımızı çekiyor şu an bizde dünyadan onun fotoğrafını çekmiş olduk” dedi.
26.01.2024 Gündem
Geçmişten bugüne tarihi yolculuk
Geçmişten bugüne tarihi yolculuk Bilim tarihi ve astronomi ile ilgili çalışmaları bulunan Prof. Dr. Yavuz Unat, astronomiye merakın çok eski zamanlara tarihlendiğini anlatıyor.
20.01.2024 Pazar
NASA, uzaylılara ait gezegenleri buldu mu?
NASA, uzaylılara ait gezegenleri buldu mu? NASA’nın (ABD Uzay Dairesi) okyanuslara ve muhtemelen uzaylı yaşamına sahip 17 ötegezegen bulduğu açıklandı.
15.12.2023 Dünya
Artık an meselesi: Bilim insanları heyecan yarattı, gizem çözülüyor
Artık an meselesi: Bilim insanları heyecan yarattı, gizem çözülüyor Bilim insanları Jüpiter'in buzlu uydularından biri olan Europa'nın Güneş Sistemi'nde yaşama en elverişli yer olduğunu düşünüyor.
3.10.2023 Dünya
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Nishimura, 435 yıl sonra geri dönüyor: Görmek için yarın Güneş’e bakın
Nishimura, 435 yıl sonra geri dönüyor: Görmek için yarın Güneş’e bakın Bilimsel adı “C/2023 P1” olan Nishimura kuyruklu yıldızı, 17 Eylül’de Güneş’e en yakın geçişini yapacak.
8.09.2023 Dünya
Japonya uzaya X-ışını teleskobu gönderdi! Evrenin kökeni araştırılacak
Japonya uzaya X-ışını teleskobu gönderdi! Evrenin kökeni araştırılacak Fırlatmadan on üç dakika sonra, galaksilerin hızını ve yapısını inceleyecek olan X-Ray Görüntüleme ve Spektroskopi Misyonu (XRISM) isimli uydu Dünya etrafındaki yörüngeye yerleştirildi.
7.09.2023 Dünya
Novak Djokovic'ten Hande Baladın hamlesi!
Novak Djokovic'ten Hande Baladın hamlesi! Filenin Sultanları aldığı üst üste başarılar ile adından söz ettirirken ünlü tenisçi Novak Djokovic'in Hande Baladın hamlesi dikkat çekti.
5.09.2023 Voleybol
Sosyal medya Filenin Sultanlarını konuştu! 1.5 milyon içerik
Sosyal medya Filenin Sultanlarını konuştu! 1.5 milyon içerik VNL'den sonra Avrupa Şampiyonası'nda da zirveye çıkan Filenin Sultanları bu başarıyı sosyal medyaya taşıdı. Sultanlar'ın arasında sosyal medyadanın yıldızı Melissa Vargas oldu.
5.09.2023 Voleybol
Gökyüzünden taş yerden para yağdı
Gökyüzünden taş yerden para yağdı Perseid göktaşı yağmuru, Türkiye’de turizm hareketine dönüştü. İstanbul’daki etkinlik için kişi başı 799 TL ödendi. Antalya’da meteor yağmuru izlemenin kişi başı bedeliyse 375 liraydı.
14.08.2023 Gündem
Önlem aldı ayıdan kurtuldu! Prof. Dr. Kadıoğlu köyün diline düştü
Önlem aldı ayıdan kurtuldu! Prof. Dr. Kadıoğlu köyün diline düştü Trabzon’da tatil için geldiği evine dadanıp, bahçedeki ürünlere zarar verdikten sonra güvenlik kamerası ve teleskop ile gözetlediği 'Meteor' adını verdiği bozayının aldığı önlemler sonrası uğramadığını belirten Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, "Diğer köylerde dolanıyor. Milletin, konu komşunun diline düştük” dedi.
13.08.2023 Gündem
Arda Güler'i keşfeden hoca Di Marzio'ya konuştu: Ali Koç beni ciddiye almadı!
Arda Güler'i keşfeden hoca Di Marzio'ya konuştu: Ali Koç beni ciddiye almadı! Arda Güler'i erken yaşta Fenerbahçe'ye getiren Serhat Pekmezci, Di Marzio'ya konuştu. Arda Güler'in yeteneğinden övgüyle bahseden Pekmezci, Ali Koç'un kendisini ciddiye almadığını fakat yine de Arda'yı Fenerbahçe'ye kazandırmak için her şeyi yaptığını ifade etti.
11.07.2023 İspanya La Liga
Arda Güler, Real Madrid'in sosyal medya rekorlarını alt üst etti
Arda Güler, Real Madrid'in sosyal medya rekorlarını alt üst etti Real Madrid'in tüm dünyaya Arda Güler'in transferini duyurduğu sosyal medya hesapları 1 milyona yakın takipçi kazanımı, yaklaşık 500 milyon görüntülenmeyle rekor kırdı. Kulüp bu paylaşımlar neticesinde ilk 2 günde Instagram'da 742 bin 645, Twiter'da 177 bin 432, Facebook'ta 18 bin 920 yeni takipçi kazandı.
10.07.2023 İspanya La Liga
Karanlık madde ve enerjiyi araştıracak Euclid uzay teleskobu fırlatıldı
Karanlık madde ve enerjiyi araştıracak Euclid uzay teleskobu fırlatıldı Euclid uzay teleskobu, SpaceX Falcon 9 roketiyle birlikte Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'ndan fırlatıldı. Teleskop karanlık madde ve karanlık enerjiyi araştıracak.
2.07.2023 Dünya
Evrenin sırlarını ‘Öklid’ çözecek
Evrenin sırlarını ‘Öklid’ çözecek Evrenin sırlarını çözmek için maliyeti 1 milyar euro olan Öklid teleskobu uzaya fırlatılacak. Öklid, karanlık maddeyle enerjiyi araştıracak.
19.06.2023 Dünya
İlk asteroit kuşak fotoğraflandı
İlk asteroit kuşak fotoğraflandı Gökbilimciler, James Webb Uzay Teleskobu’nu kullanarak Güneş sisteminin ötesinde keşfedilen, Dünya’dan 25 ışıkyılı uzaklıktaki “Fomalhaut” adlı genç yıldızı çevreleyen ilk asteroit kuşağını yakından görüntüledi.
11.05.2023 Dünya
Diyarbakır ve Şırnak'ta 'Yarı gölgeli ay' tutulması görenleri hayran bıraktı
Diyarbakır ve Şırnak'ta 'Yarı gölgeli ay' tutulması görenleri hayran bıraktı Diyarbakır ve Şırnak'ta 2023 yılı mayıs ayına denk gelen ilk ay tutulması olan 'Yarı gölgeli ay' görüntülendi. Yarı gölgeli ay tutulması kentin birçok noktasında görülürken Şırnak'ta ise öğrenciler teleskopla izledi.
5.05.2023 Gündem
Evrendeki en parlak ve en güçlü cismin gizemi çözüldü
Evrendeki en parlak ve en güçlü cismin gizemi çözüldü Evrendeki en parlak ve en güçlü nesneler diye bilinen kuasarların sırrı, 60 yıldan uzun süren araştırma ve tartışmaların sonucunda çözüldü.
28.04.2023 Dünya
Kara delikten fırlayan jet görüntülendi
Kara delikten fırlayan jet görüntülendi Bilim insanları, küresel bir radyo teleskop ağıyla “M87” adlı galaksideki süper kütleli kara deliğin gölgesini ve fırlayan enerji malzemelerini (galaktik jetleri) aynı anda görüntüleyerek bir ilki gerçekleştirdi.
28.04.2023 Dünya
Dünya boyutunda bir dış gezegende tekarlanan radyo sinyalleri tespit edildi
Dünya boyutunda bir dış gezegende tekarlanan radyo sinyalleri tespit edildi Gökbilimciler, her ikisi de Dünya'dan 12 ışıkyılı uzaklıkta bulunan bir ötegezegenden ve onun yörüngesinde döndüğü yıldızdan tekrar eden bir radyo sinyali tespit ettiler.
5.04.2023 Dünya
Dev asteroit Dünya ile Ay arasından geçecek
Dev asteroit Dünya ile Ay arasından geçecek Çarpması halinde bir şehri yok edebilecek dev bir asteroit hafta sonu zararsız bir şekilde Dünya ile Ay'ın yörüngeleri arasından geçip gidecek. Bilim insanları bu sırada asteroidi yakından inceleme olanağı bulacak.
25.03.2023 Dünya
Yer çadır gök umut
Yer çadır gök umut Pazarcık’taki çadır kentte teleskopla güneşi, ayı ve yıldızları izleyen çocuklar, 3D ile minyatür, tornadan ahşap uçak yapıyor. 12 yaşındaki Tülin  ‘Gökyüzüne bakarken kendimi uzayda hissediyorum’ diyor.
11.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Teleskop ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.