Şişli’de yol kenarında direğe bağlanan köpek bulundu
Şişli’de yol kenarında direğe bağlanan köpek bulundu Şişli Piyalepaşa Bulvarında direğe bağlanarak terk edilen köpek, vatandaşlar tarafından bulundu. Soğuktan titreyen köpeğe yemek ve su veren vatandaşlar, köpeği bırakanlara tepki gösterdi. Olay, Şişli Piyalepaşa Bulvarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah işçi almaya gelen turizm şirketine bağlı servis şoförü Zikri Yücel, arkadaşı ile sohbet ettiği sırada, yol kenarındaki tabela direğine bağlı bir köpeği fark etti. Önce köpeğin yanına giden Yücel ve arkadaşı köpeğin zincirle bağlı olduğunu gördü. Belediye, veteriner hekime haber veren Yücel, köpeği bırakanlara tepki gösterdi. Soğuktan titrediği görülen köpeğin, kim veya kimler tarafından bırakıldığı bilinmiyor. Köpeği arkadaşıyla sohbet ederken tespit ettiklerini belirten Zikri Yücel, “Üşüyordu, çok soğuk burası, aradık yetkili mercileri. Geleceğiz dediler ama henüz gelen giden yok. Bu köpeği buraya bağlayanı bulup aynı şekilde buraya bağlamak lazım. Yetkililerden ricamız, bunu bir an önce buradan almalarını istiyoruz” dedi.
11.09.2019 Haberler
Küçük çocuk üzerinde notla annesi tarafından terk edildi
Küçük çocuk üzerinde notla annesi tarafından terk edildi Bursa’da 3 yaşında üzerinden not çıkan ve annesi tarafından bir AVM’nin oyun parkına terk edilen çocuk bulundu.
11.09.2019 Yaşam
Yanet Garcia sevgilisi tarafından terk edildi
Yanet Garcia sevgilisi tarafından terk edildi “Dünyanın en seksi hava durumu sunucusu” olarak bilinen Yanet Garcia, profesyonel Call of Duty oyuncusu sevgilisi tarafından terk edildi.Gerekçe ise, oyun dünyasında “FaZe Censor” olarak bilinen Douglas Martin’in daha fazla oyun oynamak istemesi.Kararını Youtube üzerinden yayımladığı videoyla duyuran 23 yaşındaki “FaZe Censor”, “Sevgili için zamanım yok” dedi.Yarıştığı Call of Duty Dünya Ligi’nde bu sene beklediği başarıyı elde edemeyen profesyonel bilgisayar oyuncusu, artık kariyerine daha fazla odaklanacağını vurguladı.Yanet Garcia, sevgilisinin ayrılık kararını sosyal medyadan duyurmasından dolayı “kalbinin kırıldığını” söyledi
11.09.2019 Nevidyo
5 yaşındaki engelli kızı ortada kaldı
5 yaşındaki engelli kızı ortada kaldı Adana'da aylık bin lira karşılığı bakıcıya bırakılan 5 yaşındaki engelli kız çocuğu, annesi 1.5 ay boyunca arayıp sormayınca bakıcısı tarafından polis merkezine götürüldü.Küçük kızın babası da kızını almayacağını ve kızının yurda verilmesini istedi.Edinilen bilgiye göre olay Yüreğir ilçesine bağlı Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Ahmet Ü. ile Bedriye K. (22) 6 yıl önce evlendi. Çift, dünyaya yüzde 50 zihinsel engelli olarak gelen kız bebeklerine ‘Ayşe’ ismini verdi. Şiddetli geçimsizlik yaşayan çift 2015 yılında boşandı ve mahkeme çocuğun velayetini anneye verdi. Anne Bedriye K. çocuğuna bakamayınca ona bakması için L.U. isimli bir kadınla aylık bin liraya anlaştı. Ancak aradan 1.5 ay geçmesine rağmen Bedriye K. kızını ne aradı, ne sordu, ne yanına geldi, ne de bakıcıya para verdi. Bunun üzerine L.U. anneyi arayıp kızını almasını istedi. Anne parayı vereceğini söyleyip oyaladı ancak bir türlü ne para verdi, ne de geldi. L.U. bu kez de kızın babasına ulaşıp engelli çocuğunun 1.5 aydır kendisinde olduğunu, eski eşinin para vereceğini söylediğini ancak vermediğini belirtip kızı gelip almasını istedi. Baba da kızı almayacağını, yurda vermesini istedi. L.U. anne ve babanın bu duyarsızlığı karşısında kız çocuğunu polis merkezine götürüp durumu anlattı. "ANNE BABA SAHİP ÇIKMADI DEVLET SAHİP ÇIKTI" Polis merkezi ekibi L.U.'nun ifadesini aldıktan sonra çocuk şube müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Gelen ekipler yüzde 50 zihinsel engelli olan, yürümekte ve konuşmakta güçlük çeken kız çocuğunu alarak sevgi evlerine götürdü. Yürümekte zorluk çeken küçük kız, polislerin koluna girerek polis otosuna doğru yürümeye başladı. Kendisini görüntüleyen gazetecilerin “Annen nerede?” sorusuna “Anne gitti” diye cevap vermesi yürekleri dağladı. Küçük Ayşe sevgi evlerine teslim edilirken polisin ulaştığı anne ve baba hakkında "aile yükümlülüğünü ihlal" suçundan işlem başlatıldı.
11.09.2019 Yaşam
700 yıllık çınarı kurumaya terk ettiler
700 yıllık çınarı kurumaya terk ettiler Bursa'da 700 yıllık çınar bakımsızlıktan çürümeye başladı. Bakım yapılmazsa tarihi çınar kuruyacak. Gemlik ilçesinin Katırlı köyünde bulunan ve köy ile birlikte ekildiği tahmin edilen asırlık çınar son yıllarda kurumaya başladı. Çınarın dallarının yarısı kurudu. Sadece 2 dalı kalan tarihi çınar için köylüler belediyeye haber verdi. Belediye yetkilileri tarafından gelip incelenen çınarın 2 aya bakımı yapılacağı söylendi. Bu vaadin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen tarihi çınara bakım yapmaya kimsenin gelmediğini belirten köylüler, çınarın bir an önce kurtarılmasını istiyor. 700 yıllık tarihi çınarlarının dedelerinin hatırası olduğunu ifade eden Katırlı Muhtarı Ahmet Çakmak, "Köyümüz 700 yıllık bir köy. Köyümüzün kurulduğu tarihle aynı zamanda dikilen çınar kurumaya başladı. Çınarın dalları kurudu, şimdi 2 dalı kaldı. Onlar da kurumaya başladı. 2 yıl önce belediyeye bakım yapılması için başvuru yaptık. 2 ay sonra bakım yapacağız dediler. 2 yıl oldu, gelen giden yok. Bu çınarın altında dedelerimiz oturmuş, şimdi de biz oturuyoruz. Tarihi çınarımız kurumasın kurtarılsın" dedi.
11.09.2019 Yaşam
Trabzonlu Yusuf, boşanmak için Tayvanlı eşini arıyor
Trabzonlu Yusuf, boşanmak için Tayvanlı eşini arıyor TRABZON'un Maçka ilçesinde oturan sağır-dilsiz ve belden aşağısı felçli Yusuf Ay (44), 9 yıl önce internette tanışıp evlendiği, sağır-dilsiz eşi Tayvanlı Mei Chan Whang 43) tarafından terk edildi. 6 yaşında kızları Kübra'ya bakan Yusuf Ay, boşanmak için eşini arıyor. Yusuf Ay, sevgilisi olduğunu söyleyen Tayvanlı eşinin, kendisine de evlenme tavsiyesinde bulunduğunu anlattı. Maçka ilçesi Armağan köyünde yaşayan, doğuştan sağır ve dilsiz ve belden aşağısı felçli olan Yusuf Ay, İnternet sohbet programları aracılığı ile Tayvan'da yaşayan sağır ve dilsiz olan Mei Chan Whang ile tanıştı. Birbirlerine aşık olan ikili evlenmeye karar verdi. Müslüman olan ve Meryem adını da alan Mei Chan Whang geldiği Maçka'da Yusuf Ay ile 2009 yılında evlendi. Yusuf ve Meryem'in evliliklerinden 2 yıl sonra Kübra adını verdikleri kız çocukları dünyaya geldi. 4 YIL ÖNCE ÜLKESİNE DÖNDÜ 6 yıl birliktelik yaşayan çift maddi zorluklar çekti. Eşi ile sorunlar yaşayan Meryem, ailesini özlediğini belirterek 2015 yılında ülkesine döndü. Mei Chan Whang bir daha Türkiye'ye dönmedi. Tayvanlı eşi ile İnternet üzerinden bir süre görüşen Yusuf Ay artık eşine ulaşamıyor. 6 yaşında kızları Kübra'ya bakan Yusuf Ay, boşanmak için eşini arıyor. Yusuf Ay, sevgilisi olduğunu söyleyen Tayvanlı eşinin, kendisine de evlenme tavsiyesinde bulunduğunu anlattı. 'KREDİ ÇEKİP ÜLKESİNE GÖNDERDİK' İşaret dili tercümanı aracılığı ile yaşadıklarını anlatan Yusuf Ay, eşi ile kendisini terk etmeden önce aralarının açıldığını belirterek Belki ülkesine gider onun için bir moral olur diye gitmesine izin verdik. Giderken eşimin yolculuk masraflarını karşılayabilecek paramız yoktu. Annemin üzerine kredi çekerek ve tanıdıklardan borç alarak biletini aldık. Ancak bir müddet sonra gelmeyeceğini anladım. Kızı annesini tanımıyor. İnternet üzerinden görüştüğümüzde bile yüzüne bakmıyor. Ne kadar söyledikse gelmemekte ısrar etti dedi.
11.09.2019 Yaşam
Kereviz para etmeyince tarlada kaldı
Kereviz para etmeyince tarlada kaldı Kış sofralarının vazgeçilmez lezzeti kereviz tarlada 50 kuruş, pazarda 3 liradan satılınca, para kazanamayan üretici mahsulünü çürümeye terk etti. Karaciğer dostu olarak bilinen kereviz üreticisini üzdü. Pazarda kerevizin tanesi 3 liradan satılırken, çiftçi ise 50 kuruştan satıyor. Durum böyle olunca kerevizler tarlada çürümeye terk edildi. Sattıkları kerevizin masraflarını karşılamadığını belirten çiftçiler, 8 yıl önce 1 lira 50 kuruşa sattıkları kerevizi bugün kilosu 50 kuruştan sattıklarını belirtti. Bursa'nın Osmangazi ilçesinin Çukurca kırsal mahallesinde kereviz hasadına başlayan üreticiler, tarlada 50 kuruş, pazarda 3 lira olduğunu görünce, kerevizleri toplamaktan vazgeçti. Bu yıl kerevizin üretici memnun etmediğini ifade eden Osmangazi Ziraat Odası Başkanı İsmail Altınkaya, "Kereviz yetiştirmesi meşakkatli bir mahsul. Ocak ayının sonunda tohumları ekilir. Haziran ayında sökülen çimler tarlalara ekilir, daha sonra gübre ve suyu atılır. Aralık ve ocak ayalarında hasadı başlar. Bunu sökmesi de ayrı bir dert. Karda toplanır. Bu kadar meşakkatli bir mahsulün bugünlerde piyasası dibe vurdu. Para etmediği için üretici tarladan mahsulünü sökemiyor, böyle giderse ürün tarlada çürüyecek. Bu masraflı bir mahsul. Biz toplayıp hale gönderiyoruz. Orada da 50 kuruş ile 1 lira arasında satılıyor. Halde satılan üründen bize kesintili para geliyor. Yani ortalama kilosu 50 kuruşa geliyor. Bu da masrafları kurtarmıyor. Kereviz ekimi her yıl azalıyor. Bu yıl ekenler seneye ekmeyecek. Tarlada kilosu 50 kuruş olan kerevizin Bursa'da pazarda adedi 3 lira. Bu rakam İstanbul pazarlarında daha yüksek. Biz bu ürünün kilosunu 8 yıl önce 1 lira 50 kuruş ila 2 lira arasında satıyorduk" dedi.
11.09.2019 Haberler
20 milyon lira değerindeki araçlar çürümeye terk edildi
20 milyon lira değerindeki araçlar çürümeye terk edildi Adana’da 200’ü lüks olmak üzere toplam 800 araç otoparkta çürümeye terk edildi. Otopark sahibi Hasan Basri Pamuk, “2009 yılından bu yana bekleyen araçlar var. Şuanda bu araçların değeri 20 milyon TL’yi aştı” dedi. Kredi, vergi, muayene ve sigorta sorunları nedeniyle haciz edilen yada trafikten men edilen 200’ü lüks toplam 800 araç, Çukurova ilçesindeki Sonbey Yediemin Otoparkı’nda çürümeye terk edildi. Bazı araçlar uzun yıllar önce bırakılması nedeniyle otopark ücretleri kendi değerlerini aştı. Otopark yetkilileri, araç fiyatlarının 20 milyon TL’yi geçtiğini bildirdi. Sonbey Yediemin Otoparkı sahibi Hasan Basri Pamuk, 2009 yılından bu yana otopark işletmeciliği yaptığını belirterek, “2009 tarihinden yatan araçlar var burada. Sıkıntı yaşıyoruz bizde, başına bir şey gelebiliyor. Biz parasal yönden de alacağımızı alamıyoruz” diye konuştu. Otoparkta 200’ü lüks otomobil olmak üzere toplam 800 aracın bulunduğunu ifade eden Pamuk, bazı araçların otopark ücretinin değerini aştığını belirterek, “Bu araçları korumak için 10 kişi çalışıyor. Genellikle hacizli, muayenesiz ve sigortasız araçlar geliyor. Bu araçların hurdaya ayrılması lazım. Maddi değeri de yok bazı araçların” ifadelerini kullandı. “Bu iş çok sağlıklı ilerlemiyor” Otoparka geldikten sonra 6 ay içerisinde alınmayacak araçlar için satma yetkileri olduğunu ancak satışı gerçekleştiremediklerini kaydeden Pamuk, “Bu iş çok fazla sağlıklı ilerlemiyor. Bizim alacağımızı bile tahsil edebilmemiz için neredeyse 5 bin TL’ye yakın para harcamamız gerekli. Bunun kolaylaştırılması lazım” şeklinde konuştu. Hasan Basri Pamuk, otoparkta bin adetten fazla motosiklet olduğunu da sözlerine ekledi.
11.09.2019 Yaşam
Tarihi Hızır İlyas Köşkü yalnızlığa terk edildi
Tarihi Hızır İlyas Köşkü yalnızlığa terk edildi Kayseri'de, Anadolu Selçuklu döneminde yaptırılan Hızır İlyas Köşkü, yalnızlığa terk edildi. Duvarlarına sprey boya ile yazılar yazılan tarihi köşkün, bazı duvarları da çökmüş durumda. Kocasinan ilçesinde ki Hıdrellez Tepesi'nde bulunan İlyas Bey Köşkü'nün son hali içler acısı. 1241 yılında yaptırıldığı düşünülen köşkün, bakımsız hali görenleri üzüyor. Kenti tepeden gören bir konuma sahip olan köşkün bütün duvarlarına sprey boya ile yazılar yazılmış halde atıl bir vaziyette ziyaretçilerini bekliyor. "Hızır Bey Köşkü'nü Selçuklu sultanları kullanmış" Bazı araştırmacılara göre, Hızır İlyas Köşkü Çifte Medrese’deki şifahanesinin göğüs hastalıkları bölümü olarak kullanıldığı söylenirken, bazı araştırmacılar da, Selçuklu sultanlarının bu köşkte dinlendiklerini belirtiyor.
11.09.2019 Yaşam
Yavru köpeği çuvala koyup ölüme terk ettiler
Yavru köpeği çuvala koyup ölüme terk ettiler Antalya’nın Alanya ilçesinde bir serada çuval içerisine konulduktan sonra kaçmaması için üzeri meyve kasasıyla kapatılan yavru köpek, çevredeki vatandaşlar tarafından bulundu. Dün akşam saatlerinde Konaklı Mahallesi’ndeki bir seradan köpek sesleri duyan vatandaşlar, kontrol ettiklerinde çuval içerisine konularak kaçmaması için üzeri meyve kasasıyla kapatılan yavru köpeğin ölmek üzere olduğunu gördüler. Vatandaşlar, hemen ilçede sahipsiz hayvanlar için yaptığı çalışmalarla tanınan Hayvanlar Eşittir Yaşam Derneği Başkanı Mehmet Ergun'e haber verdi. Olay yerine gelen Ergun, köpeğe yaptığı ilk müdahalenin ardından jandarmaya suç duyurusunda bulunarak şikayetçi oldu. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
11.09.2019 Yaşam
Camide 7 aylık bebek bulundu
Camide 7 aylık bebek bulundu Adana'da bir caminin kadın mescidi bölümünde terk edilmiş halde 7 aylık erkek bebek bulundu. Edinilen bilgiye göre, olay Yüreğir ilçesi, Sinanpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, atık kağıt toplayarak geçimini sağlayan Elif Hasen, çöpten atık kağıt topladıktan sonra Zirai Donatım Fatih Camisi'ne geldi. Hasen bahçede atık kağıt olup olmadığına bakarken caminin kadın mescidi bölümünden bir çocuğun ağlama sesini duydu. Mescide giren kadın erkek çocuğun tek başına olduğunu görünce caminin tuvalet görevlisine bildirdi. Görevli 155'i arayarak yaklaşık 7 aylık bir bebeğin camiye bırakıldığını atık kağıt toplayan Suriyeli bir kadının bulduğunu bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri bebeği ve kadını Köprübaşı Polis Merkezine götürdü. Burada ifadesi alınan Suriyeli kadın serbest bırakıldı. Bebek ise ambulans ile sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen bebek daha sonra çocuk şube polisleri tarafından alındı. Ailesi bulunamayan bebek Sevgi Evlerine yerleştirdi.
11.09.2019 Yaşam
Çamiçi Halk Plajı kaderine terk edildi
Çamiçi Halk Plajı kaderine terk edildi Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Çamiçi halk plajı 2012 yılından bu yana kaderine terk edildi. Turizm Bakanlığı tarafından Manavgat Belediyesine tahsisi yapılan, 1987 yılında dönemin Manavgat Belediyesi tarafından Dev-Yap Tur. Tic. A.Ş’ye 20 yıllığına kiraya verilen 20 dönüme yakın halk plajı, kira süresinin dolması ve belediyenin çalıştıracağının belirtilerek kira süresinin uzatılmaması nedeniyle adeta harabeye döndü. 4 yılı aşkın bir süredir, halk plajının tuvalet ve duşlarının sökülmesi nedeniyle denize giren az sayıda vatandaşın hiçbir ihtiyacını karşılayamadığı plajın geceleri alkol ve uyuşturucu kullanan fuhuş yapan kişilerin uğrak yeri haline geldiği iddia edildi. Manavgat’ın en güzel plajlarından bir tanesi olan, çevresinde çok sayıda 5 yıldızlı tesis bulunan Çamiçi’nde yıllar önce yapılan iskelenin hurda demirlerinin sökülmemiş olması da denize giren az sayıda vatandaş için tehlike oluşturuyor. Çamiçi halk plajının yeniden düzenlenerek Manavgat halkının kullanımına açılması gerektiğini belirten vatandaşlar “Manavgat halkının denize girebileceği ender yerlerden olan Çamiçi halk plajı en kısa zamanda gerekli düzenlemeler yapılarak, duş, tuvalet ve gölgelikleri tamamlanarak vatandaşın kullanımına açılmalıdır. Yetkililerin bunu Manavgat halkına çok görmeyeceğine inanıyoruz” diye konuştular. Manavgat Belediyesi yetkilileri ise, bölgenin Manavgat Belediyesine tahsis edildiğini ve düzenleme çalışmalarının en kısa sürede başlayacağını belirttiler.
11.09.2019 Yaşam
Terk edildiğini öğrenince kriz geçirdi
Terk edildiğini öğrenince kriz geçirdi Hong Kong'da aldığı cep telefonu mesajıyla sevgilisi tarafından terk edildiğini öğrenen genç kadın kentin en işlek caddesinde yolun ortasına yatarak tam bir buçuk saat boyunca öfke krizi yaşadı.
11.09.2019 İlginç Videolar
Buruşuk doğdu, anne ve babası terk etti
Buruşuk doğdu, anne ve babası terk etti Hindistan'da iki haftalık bebek nadir görülen bir hastalıkla doğduğu için anne ve babası tarafından terk edildi.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri