Tib

Tib

Son dakika TİB haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan TİB gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan TİB haber sayfamızda...

Tib

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.003 tib haberi bulunmuştur.
İbn-i Sina'nın bal ve keten tohumu reçetesi! Öksürük ve balgamdan eser bırakmıyor
İbn-i Sina'nın bal ve keten tohumu reçetesi! Öksürük ve balgamdan eser bırakmıyor Üst solunum yolu rahatsızlıklarına bağlı olarak ortaya çıkan öksürük ve balgam gibi şikayetler oldukça rahatsız edici olabilir. İbn-i Sina'nın El-Kanun fi't-Tıb eserinde bahsettiği bu reçete sayesinde öksürükten kurtulmak mümkün.
1.03.2024 Genel Sağlık
Limon otu mucizesi! Faydaları saymakla bitmiyor
Limon otu mucizesi! Faydaları saymakla bitmiyor Havaların soğuması ile birlikte hastalıklara karşı önlem almak isteyen bir kişi çareyi doğal çözümlerde arıyor. Bu çözümlerden birinin de limon otu olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, limon otunun stres ve balgam giderici özelliğinin yanı sıra kalp hastalıkları ile tansiyon düşürmede birebir olduğunu söyledi.
24.10.2023 Alternatif Tıp
İbn-i Sina kitabında yazmış! Siğilden kurtulmanın çaresi: Tuzla karıştırıp sürünce yok oluyor
İbn-i Sina kitabında yazmış! Siğilden kurtulmanın çaresi: Tuzla karıştırıp sürünce yok oluyor Cilt üzerinde görünen ve rahatsızlık veren siğil görüntüsünü gidermek için İbn-i Sina, bin yıl önce yazdığı El-Kânûn fi't-Tıb kitabında tavsiyede bulundu. İşte siğilleri gidermek için evde kolayca hazırlayacağınız soğanlı karışım.
14.10.2023 Genel Sağlık
İftira ile İlgili Hadisler ve Ayetler Nelerdir?
İftira ile İlgili Hadisler ve Ayetler Nelerdir?  İslam alemi için önemli bir yere sahip olan iftira kavramı Kur’an-ı Kerim’de bütün Müslümanlara yasaklanmıştır. Kısaca başka birini nedensiz suçlama veya suç atma anlamına gelen iftira oldukça günah davranışlardandır. Kur’an-ı Kerim’de 59 yerde ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) hadislerinde iftira konusu geçmektedir. Kötü bir davranış olması nedeniyle Peygamber Efendimiz uyarılarda bulunmuştur. İftira ile ilgili hadisler ve ayetler ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
28.08.2023 Dini Bilgiler
Sabır ile İlgili Hadisler ve Ayetler Nelerdir?
Sabır ile İlgili Hadisler ve Ayetler Nelerdir?  İyi veya kötü gerçekleşen veya gerçekleşmesi olaylara karşısında gösterilen cesaret ve metanetini yitirmeme duygusudur. Sabır Müslümanlar için önemli bir yere sahip olan kavramlardandır. Kur’an-ı Kerim’de yer alan ayetlerde ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) hadislerinde geniş yer almıştır. Sabrın önemi hadis ve ayetlerde bildirilmiştir. Sabır ile ilgili hadisler ve ayetler nelerdir? Konu ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
28.08.2023 Dini Bilgiler
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Cevapları 2022-2023
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Cevapları 2022-2023 Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile öğrenciler yoğun bir ders dönemine girdi. Eğitim öğretim hayatının önemli derslerinden birisi de Türkçe’dir. Türkçe kitaplarında birbirinden farklı konular ve etkinlikler yer almaktadır. 7. sınıf öğrencilerinin kendilerini geliştirmesi için bu etkinlikler genellikle ev ödevi olarak verilir. Kitaplardaki etkinlikler ve örnekler MEB kararı ile yıldan yıla farklılık göstermektedir. Öğrencinin dilsel becerilerini geliştirmeyi amaçlayan 7. sınıf Türkçe ders kitabı MEB ve Özgün Yayınları olarak ikiye ayrılıyor. 7. sınıf Türkçe ders kitabı Özgün Yayınları cevapları için “7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 2022-2023” içeriğimize göz atabilirsiniz.
1.12.2022 Eğitim
Mıgırdiç Margosyan hayatını kaybetti
Mıgırdiç Margosyan hayatını kaybetti Ermeni edebiyatçı yazar Mıgırdiç Margosyan, hayatını kaybetti. Evrensel gazetesi yazarı Margosyan’ın karaciğerle bağlantılı sağlık sorunları nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gördüğü belirtildi. Margosyan’ın, 7 Nisan Perşembe günü Kumkapı Patrikhane kilisesinde yapılacak törenin ardından Şişli Ermeni Mezarlığı’nda toprağa verileceği kaydedildi.
3.04.2022 Gündem
Reabsorbsiyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?
Reabsorbsiyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Günümüzde yeni duyulan kelimeler oldukça fazla kişi tarafından araştırılmaktadır. Merak edilen kelimelerin türkçe anlamları ve TDK sözlük kullanımları da kelime hakkında daha detaylı bilgi akışı sağlamaktadır. TDK sözlük kullanımı en doğru kelime anlamı sunmaktadır. Üstelik oldukça fazla kişi yaptığı araştırmalar sayesinde yeni bir kelime öğrenmektedir. Reabsorbsiyon nedir ve TDK sözlük anlamı ne demek sizler için derledik.
23.03.2022 Eğitim
Titanik'ten kurtulan Dr. Besim Ömer Akalın'a ait eser yayınlandı
Titanik'ten kurtulan Dr. Besim Ömer Akalın'a ait eser yayınlandı Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk dönem hekimlerinden olan Dr. Besim Ömer Akalın’ ait “Doğururken ve Doğurduktan Sonra” adlı eseri bir asır sonra Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Stj. Dr. Rümeysa Çalışkan tarafından yayınlandı.
21.02.2022 Kültür Sanat
Sürat Kargo'ya yapılan teklif belli oldu
Sürat Kargo'ya yapılan teklif belli oldu Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), dün yapılan Sürat Kargo ve Sürat Lojistik ihalesinde, en yüksek teklifin 335,5 milyon TL ile muhammen bedelin üzerinde gerçekleştiğini bildirdi.
29.07.2021 Uzmanpara
TMSF'den Sürat Kargo açıklaması! Flaş teklif ortaya çıktı
TMSF'den Sürat Kargo açıklaması! Flaş teklif ortaya çıktı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), dün yapılan Sürat Kargo ve Sürat Lojistik ihalesinde, en yüksek teklifin 335,5 milyon TL ile muhammen bedelin üzerinde gerçekleştiğini bildirdi.
29.07.2021 Ekonomi
Yurtta sulh konseyindeki karanlık yarbayın görüntüleri ortaya çıktı
Yurtta sulh konseyindeki karanlık yarbayın görüntüleri ortaya çıktı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini sivil imamlarla yöneten sözde yurtta sulh konseyi üyesi firari eski jandarma yarbay Turgay Sökmen'in, Akıncı Üssü'nden firar etmeden önceki görüntüleri ilk kez ortaya çıktı.
24.07.2021 Haberler
Yurtta sulh konseyindeki karanlık yarbayın görüntüleri ortaya çıktı
Yurtta sulh konseyindeki karanlık yarbayın görüntüleri ortaya çıktı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini sivil imamlarla yöneten sözde yurtta sulh konseyi üyesi firari eski jandarma yarbay Turgay Sökmen'in, Akıncı Üssü'nden firar etmeden önceki görüntüleri ilk kez ortaya çıktı.
24.07.2021 Gündem
İki arkadaş Fatih yolunda şiiri - Mehmet Akif Ersoy
İki arkadaş Fatih yolunda şiiri - Mehmet Akif Ersoy Mehmet Akif Ersoy, İstiklal marşımızın yazarıdır. Şairin şiirlerinde epik temalar kullandığı sıkça görülür. Bütün şiirlerini aruz ölçüsüyle yazmıştır. Divan edebiyatı nazım biçimlerini, özellikle de mesnevi nazım biçimini kullanmıştır. İstanbul’un yoksul semtlerinin yaşantısını ve yoksulluklarını anlatır. Toplumun eksik noktalarına eleştiriler yönelten şiirleri vardır.
3.11.2023 Şiirler
Son dakika! Yargıtay FETÖ'cü Basri Aktepe'nin cezasını onadı
Son dakika! Yargıtay FETÖ'cü Basri Aktepe'nin cezasını onadı Gelen bir son dakika haberine göre; Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ile Milli İstihbarat Teşkilatında (MİT) görev yapan ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "altın nesil" kadrosunda yer alan eski istihbaratçı Basri Aktepe'ye silahlı terör örgütü üyeliğinden verilen 12 yıl hapis cezasını onadı.
4.03.2021 Gündem
Yazıcıoğlu davasında 3 kişiye hapis cezası
Yazıcıoğlu davasında 3 kişiye hapis cezası BBP kurucu lideri Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla ilgili davada karar açıklandı. Dönemin Kahramanmaraş Valisi Niyazi Tanılır, eski İl Jandarma Komutanı Sezai Akgün, eski İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek’e “görevi kötüye kullanma” suçundan 1 yıl 2’şer ay hapis cezası verildi, 6 sanık ise beraat etti
6.02.2021 Gündem
Son dakika: Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin davada flaş gelişme
Son dakika: Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin davada flaş gelişme Gelen son dakika haberine göre; Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin dönemin Valisi Tanılır'ın da arasında olduğu 3 kişi görevi kötüye kullanmaktan 1 yıl 2'şer ay hapse çarptırıldı.
5.02.2021 Gündem
Son dakika! Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin davada flaş gelişme
Son dakika! Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin davada flaş gelişme Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin ölümüne ilişkin 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla dönemin Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ve Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Adana Jandarma Bölge Komutanı Emekli Korgeneral Ali Lapanta ve Kurmay Başkanı Mazlum Koçoğlu'nun Kahramanmaraş 5'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada, savcı mütalaasını verdi. Savcı sanıkların 2 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi.
29.01.2021 Gündem
Akşemseddin Hz. Kimdir? Akşemseddin Hazretlerinin Hayatı Ve En Bilinen Sözleri
Akşemseddin Hz. Kimdir? Akşemseddin Hazretlerinin Hayatı Ve En Bilinen Sözleri Akşemseddin, en büyük alimlerden birisi ve Osmanlı Devleti’nin en ünlü bilim adamlarının başında gelmektedir. Fatih Sultan Mehmet’e büyük katkıları olmuştur. Fatih’in akıl hocası ve aynı zamanda İstanbul’un fethinde önemli bir rol oynayan büyük bir alimdir. Sizin İçin Akşemseddin Hz. Kimdir? Akşemseddin Hazretlerinin hayatı ve en bilinen sözleri nelerdir detaylarıyla derledik.
17.02.2022 Dini Bilgiler
‘Soruşturmayı FETÖ talimatı yönlendirdi’
‘Soruşturmayı FETÖ talimatı yönlendirdi’ Yazıcıoğlu ve 5 kişinin ölümüne ilişkin soruşturmaya FETÖ’nün talimatıyla müdahale ettiği öne sürülen 17 kişi hakkında dava açıldı. İddianamede, şüphelilerin FETÖ’nün amaç ve menfaatleri doğrultusunda usulsüz birçok işlem yaptığı ve olayı Ergenekon’a bağlamak istediği vurgulandı
26.12.2020 Siyaset
AYM’nin tartışma yaratan kararları
AYM’nin tartışma yaratan kararları Enis Berberoğlu için Anayasa Mahkemesi’nin verdiği hak ihlali kararına yerel mahkemenin ret yanıtı vermesi gözleri Yüksek Mahkeme’nin daha önceki tartışmalı kararlarına çevirdi. Bu kararlardan bazısı iktidar bazısı muhalefet tarafından ağır şekilde eleştirildi.
16.10.2020 Siyaset
Safer ayı ne zaman başlıyor, bela ayı mıdır? Safer ayında nasıl ibadet edilmeli?
Safer ayı ne zaman başlıyor, bela ayı mıdır? Safer ayında nasıl ibadet edilmeli? Muharrem ayının sona ermesi ile birlikte Safer ayı geldi. 2020 Dini Günler Takvimine göre Muharrem ayından sonra Hicri takvimde gelen ikinci aydır. Safer ayına ilişkin bela ayı ve musibetlerin çokça meydana geldiğine dair rivayetler cahiliye dönemine ait olup dinimizde yeri yoktur. Peki Safer ayı ne zaman başlayacak? Bu ayda nasıl ibadet edilmeli?
17.02.2022 Dini Bilgiler
Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili kamu görevlileri yargılanıyor
Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili kamu görevlileri yargılanıyor Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin 9 üst düzey kamu görevlisinin, "görevi kötüye kullanmak" suçundan yargılandığı davada tanıkların dinlenmesine devam edildi.
30.10.2019 Gündem
Safer ayı nedir? Safer ayına özel bir ibadet var mıdır?
Safer ayı nedir? Safer ayına özel bir ibadet var mıdır? Safer ayı içerisinde olduğumuz şu günlerde müslümanlar tarafından araştırılan en önemli konu başlıkları arasında safer ayına özel bir ibadet var mıdır sorusu geliyor. Hicri takvime göre Muharrem ayından sonra gelen ikinci ay olan Safer ayına bu adın verilmesine ilişkin çeşitli rivayetler vardır. Peki Safer ayının önemi nedir? Bu ayda hangi ibadetler yerine getirilmelidir?
3.10.2019 Gündem
Safer ayı nedir? Safer ayının uğursuz olduğu söylentisi doğru mudur?
Safer ayı nedir? Safer ayının uğursuz olduğu söylentisi doğru mudur? Safer ayı, Hicri takvimde Muharrem ayından sonra gelen ikinci ay olarak bilinmektedir. Safer ayına bu adın verilmesine ilişkin çeşitli rivayetler yer almaktadır. Halk arasında Safer ayının uğursuz ay olduğu söylentileri gerçeği yansıtıyor mu? İşte Safer ayı hakkında merak edilenler...
30.09.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tib ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.