Tıbbi Atık

Tıbbi Atık

Son dakika Tıbbi atık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Tıbbi atık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Tıbbi atık haber sayfamızda...

Tıbbi Atık

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 488 tıbbi atık haberi bulunmuştur.
6 ay önce açıldı, CİMER'e şikayet yağdı: Kimse buradan arazi almak istemiyor
6 ay önce açıldı, CİMER'e şikayet yağdı: Kimse buradan arazi almak istemiyor Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yerleşim yerine yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan arazide bir şirket tarafından evcil hayvan mezarlığı oluşturulmasına tepki gösteren mahalle halkı, çevredeki arazilerinin değerinin düştüğünü savunarak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvurdu.
20.02.2024 Haberler
6 ay önce açıldı, CİMER'e şikayet yağdı: Kimse buradan arazi almak istemiyor
6 ay önce açıldı, CİMER'e şikayet yağdı: Kimse buradan arazi almak istemiyor Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yerleşim yerine yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan arazide bir şirket tarafından evcil hayvan mezarlığı oluşturulmasına tepki gösteren mahalle halkı, çevredeki arazilerinin değerinin düştüğünü savunarak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvurdu.
20.02.2024 Gündem
Gazze için korkutan açıklama! 'Perşembe günü tamamen duracak'
Gazze için korkutan açıklama! 'Perşembe günü tamamen duracak' Filistin İletişim Bakanı İshak Sidr, Gazze Şeridi'ndeki yakıt yetersizliği nedeniyle perşembe gününe dikkat çekti. Gazze Şeridi'ndeki insani krizin daha da kötüleşeceğini ifade etti.
12.11.2023 Dünya
Olası bir depremde İstanbul’da 100 milyon ton moloz çıkacak!
Olası bir depremde İstanbul’da 100 milyon ton moloz çıkacak! İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Prof. Dr. Ayşen Erdinçler, megakentte olası 7.5 şiddetinde deprem yaşanması durumunda 50 ile 100 milyon ton yıkıntı atığının ortaya çıkacağını söyledi.
6.03.2023 Gündem
Sıfır atığın başkenti
Sıfır atığın başkenti Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında evsel ve tıbbi olmak üzere toplamda 278 bin 564 ton atığı doğaya zarar vermeden bertaraf etti.
2.02.2023 Ege
‘Okyanuslarda 2050 yılında balıktan çok plastik atık olacak’
‘Okyanuslarda 2050 yılında balıktan çok plastik atık olacak’ TÜBİTAK bursuyla ABD’deki Purdue Üniversitesi’nde araştırmacı olarak çalışmaya hak kazanan kimya yüksek mühendisi Dr. Çağrı Ün, “Önlem alınmazsa 2050’de okyanuslarda balıklardan çok plastik atık olacak” dedi.
21.11.2022 Gündem
Atık brandalarla harikalar yaratıyor
Atık brandalarla harikalar yaratıyor İzmirli tasarımcı Fırat Karapınar, atık materyallerden giysi, heykel ve tablo gibi pek çok tasarım yapıyor. Karapınar’ın İzmir Enternasyonal Fuarı’nda kullanılan brandalardan tasarladığı elbise ve çantalar dikkat çekiyor. Resim öğretmenliği yapan Karapınar, sahilden topladığı organik atıklarla, bazen de fabrika atıklarıyla harikalar yaratıyor.
14.11.2022 Ege
Yasemin Allen: Atıklardan dolayı bir can kaybına şahit oldum
Yasemin Allen: Atıklardan dolayı bir can kaybına şahit oldum Yasemin Kay Allen, geçtiğimiz gün Sarıyer'e bağlı Kilyos sahilinde ölü yunusun görüntüsünü sosyal medyada paylaşarak, tepkisini dile getirmişti. Oyuncu, "Atıklardan dolayı bir can kaybına şahit oldum. Bu bir çocuğun başına ne zaman gelecek diye sormaya başladım. Merak ediyorum; bunun sorumlusu kim?" açıklamasını yaptı.
10.08.2022 Magazin
Yasemin Allen: Atıklardan dolayı bir can kaybına şahit oldum!
Yasemin Allen: Atıklardan dolayı bir can kaybına şahit oldum! Yasemin Kay Allen, geçtiğimiz gün Sarıyer'e bağlı Kilyos sahilinde ölü yunusun görüntüsünü sosyal medyada paylaşarak, tepkisini dile getirmişti. Oyuncu, "Atıklardan dolayı bir can kaybına şahit oldum. Bu bir çocuğun başına ne zaman gelecek diye sormaya başladım. Merak ediyorum; bunun sorumlusu kim?" açıklamasını yaptı.
10.08.2022 Cadde
Günde 7 bin kilo atık bertaraf ediliyor
Günde 7 bin kilo atık bertaraf ediliyor Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, modernize edilerek kapasitesi günlük 12.000 kilograma çıkartılan Denizli Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinde incelemede bulundu.
4.08.2022 Ege
Karadeniz'de dalgıçı ağlatan manzara
Karadeniz'de dalgıçı ağlatan manzara  Giresun-Trabzon sınırı Eynesil ilçesindeki deniz kıyısına kimliği belirsiz kişilerce dökülen atıklar, çevre kirliliğine yol açıyor. Dalış sırasında fark ettiği atıkları toplamak için bireysel mücadele başlatan amatör dalgıç Engin Barutçu, "1 ay önce denizde dalış yaptığım sırada fark ettim. Manzara karşısında gözyaşlarıma hakim olamadım. Aynı gün CİMER'e ve ilgili kurumlara sözlü ve yazılı müracaat yaptım. 'Bize bilgi verilmedi' denilebilecek hiçbir kurum kalmadı ama buna rağmen sonuç alamadım" dedi.
1.08.2022 Haberler
Dalgıcı ağlatan manzara
Dalgıcı ağlatan manzara  Giresun-Trabzon sınırı Eynesil ilçesindeki deniz kıyısına kimliği belirsiz kişilerce dökülen atıklar, çevre kirliliğine yol açıyor. Dalış sırasında fark ettiği atıkları toplamak için bireysel mücadele başlatan amatör dalgıç Engin Barutçu, "1 ay önce denizde dalış yaptığım sırada fark ettim. Manzara karşısında gözyaşlarıma hakim olamadım. Aynı gün CİMER'e ve ilgili kurumlara sözlü ve yazılı müracaat yaptım. 'Bize bilgi verilmedi' denilebilecek hiçbir kurum kalmadı ama buna rağmen sonuç alamadım" dedi.
1.08.2022 Gündem
Bursa'da hastane bahçesinde yangın paniği
Bursa'da hastane bahçesinde yangın paniği Bursa’da özel bir hastanenin bahçesindeki jeneratörlerde çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, itfaiyenin müdahalesiyle hastaneye sıçramadan söndürüldü.
19.07.2022 Gündem
İzmir'de adli muayene için getirilen 2 şüpheli doktora saldırdı
İzmir'de adli muayene için getirilen 2 şüpheli doktora saldırdı İzmir'in Bornova ilçesindeki Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nde görevli doktor Ümit Kağan Arpacı, polis nezaretinde adli muayene için getirilen 2 şüphelinin saldırısına uğradı. Şüphelilerden biri masanın üzerindeki kullanılmış iğne uçlarının biriktirildiği tıbbi atık kutusunu Arpacı'ya fırlatırken, diğeri ise önündeki masayı tekmeleyerek kolundan yaralanmasına neden oldu.
25.03.2022 Gündem
Daha temiz bir çevre için seferberlik!
Daha temiz bir çevre için seferberlik! Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Yücel Yılmaz’ın talmatıyla şehri iklim değişikliğine karşı dirençli hale getirebilmek amacıyla önceliğini kemikleşmiş sorunların çözümüne verdi.
8.03.2022 Ege
Muğla’da tıbbi atık sorunu tarih oldu
Muğla’da tıbbi atık sorunu tarih oldu Türkiye’nin en modern ve donanımlı tesisleri arasında yer alan Muğla Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık Tesisinde bugüne kadar 5 bin ton tıbbi atığın sterilizasyon ve bertaraf işlemi gerçekleştirildi.
17.02.2022 Ege
‘Kentin çöpünden değer üretiyoruz’
‘Kentin çöpünden değer üretiyoruz’ İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in “Daha temiz ve doğayla uyumlu İzmir” vizyonu doğrultusunda 3 yıla yaklaşan hizmet süresinde önemli çalışmalara imza attı.
20.12.2021 Ege
'Tepe olarak görülen yer aslında çöp dağı'
'Tepe olarak görülen yer aslında çöp dağı' Zonguldak'ta 2009 yılında yeni katı atık depolama tesisi yapılması ile çöp dökümüne kapatılan alanda oluşan 'çöp dağı', yıllar geçmesine rağmen kaldırılmadı. TEMA Zonguldak Temsilcisi Berran Aydan, dalgaların çöp dağının altını oyarak evsel ve tıbbi atıkların denize karışmasına neden olduğunu, Karadeniz'in yıllardır bu şekilde kirlendiğini söyledi.
16.11.2021 Gündem
Tıbbi atıklar denize sürükleniyor
Tıbbi atıklar denize sürükleniyor Zonguldak'ta 2009 yılında yeni katı atık depolama tesisi yapılması ile çöp dökümüne kapatılan alanda oluşan 'çöp dağı', yıllar geçmesine rağmen kaldırılmadı. TEMA Zonguldak Temsilcisi Berran Aydan, dalgaların çöp dağının altını oyarak evsel ve tıbbi atıkların denize karışmasına neden olduğunu, Karadeniz'in yıllardır bu şekilde kirlendiğini söyledi.
16.11.2021 Gündem
4 ülke ortak çalışma başlattı! Yüzde 5’i bile doğaya karışsa korkunç
4 ülke ortak çalışma başlattı! Yüzde 5’i bile doğaya karışsa korkunç Türkiye, Gürcistan, Romanya ve Bulgaristan; Karadeniz'i tehdit eden deniz çöpleri ve mikroplastik (5 milimetreden daha küçük plastik parçacıkları) kirliliğine karşı ortak mücadele başlattı. Yürütülen projede pilot bölge seçilen Trabzon’un Sürmene ve Of ilçelerinde, deniz kıyısında 500 metrekarelik alandaki kirlilik araştırmasında maske, yüz perdesi gibi tıbbi atıklar dahil 2 bin 500 atık tespit edildi. Karadeniz'de kirlilik oluştuğunu söyleyen proje koordinatörü Doç. Dr. Coşkun Erüz, “Türkiye’deki 83 milyon insan için 32 milyar maske üretiliyor. Bunun yüzde 5’i bile doğaya karışsa korkunç seviye” dedi.
20.09.2021 Gündem
Evsel atıklarla 1.5 milyon nüfusa elektrik üretilecek
Evsel atıklarla 1.5 milyon nüfusa elektrik üretilecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Türkiye’nin ilk evsel atık yakma tesisini açmaya hazırlanıyor. Eyüpsultan’da hizmete girecek Atık Yakma ve Biyometanizasyon Tesisi, Avrupa Yakası’ndan toplanan evsel atıkların yüzde 15’ini işleyerek 1 milyon 400 bin kişiye yetecek elektrik üretecek.
9.09.2021 Gündem
11 bin 318 kilo ilaç yok edildi
11 bin 318 kilo ilaç yok edildi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, süresi geçen, kullanılmayan ilaçların evsel atıkların içine atılması veya kanalizasyon sistemine dökülerek insan ve çevre sağlığı açısından geri dönülemez zararlara neden olmasının önüne geçmek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘Sıfır Atık Projesi’ne destek olarak ‘Atık İlaçların Toplanması Projesi’ni sürdürüyor.
11.07.2021 Ege
Ameliyatlarda çıkarılan kemik parçaları nakil operasyonlarında kullanılacak
Ameliyatlarda çıkarılan kemik parçaları nakil operasyonlarında kullanılacak Bursa Uludağ Üniversitesinde (BUÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde, ameliyatlarda çıkarılan ve tıbbi atık olan kemik parçaları işlenerek daha sonra yapılacak kemik nakillerinde kullanılacak.
2.07.2021 Teknoloji
İthal plastik atığa  cihazlı takip dönemi
İthal plastik atığa cihazlı takip dönemi Etilen polimer ambalajların ithalatını sınırlandıran düzenlemenin ardından, plastik atık ithalatıyla ilgili diğer yeni detaylar belli oldu.
22.05.2021 Gündem
Giresun'da sızıntı tespit edilen çöp tesisine durdurma
Giresun'da sızıntı tespit edilen çöp tesisine durdurma Giresun'da, depolanan çöplerden çevreye atık su sızdığı tespit edilen, Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesindeki katı atık bertaraf tesisinin faaliyeti; depolama şeklinin hava, su ve toprakta kirliliğe yol açtığı gerekçesiyle yargı kararı ile durduruldu. Görele Cumhuriyet Başsavcılığı da tesis yöneticileri hakkında 'çevrenin kasten kirletilmesi' suçundan soruşturma başlattı.
21.05.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tıbbi Atık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.