Tika

Tika

Son dakika TİKA haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan TİKA gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan TİKA haber sayfamızda...

Tika

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.253 tika haberi bulunmuştur.
Eğlenceye doyurdu
Eğlenceye doyurdu İbrahim Tatlıses, Cratos Premium Otel’de hayranlarıyla buluştu.
15.04.2024 Cadde
Türkiye’den ‘kara kıtada’ atılım
Türkiye’den ‘kara kıtada’ atılım Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2005’te başlattığı Afrika Açılımı’yla kıtayı en çok ziyaret eden lider oldu. TİKA, Afrika’da kalkınma iş birliğine yönelik faaliyetlerinde 2023 yılı hedefi olan 50 ülkeye ulaştı.
9.04.2024 Gündem
Numan Kurtulmuş: Türkiye-Namibya ilişkileri bakımından tarihi bir güne tanıklık ediyoruz
Numan Kurtulmuş: Türkiye-Namibya ilişkileri bakımından tarihi bir güne tanıklık ediyoruz TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye-Namibya ilişkileri bakımından tarihi bir güne tanıklık ediyoruz. Bu ziyaret, Namibya tarafından Türkiye'ye yapılan en üst düzey ziyaret olması bakımından tarihi bir önem arz ediyor" dedi.
29.03.2024 Gündem
90+3 Ege'de Futbol | Süper Lig yolcusu kalmasın!
90+3 Ege'de Futbol | Süper Lig yolcusu kalmasın! Trendyol 1. Lig’de en yakın rakibi Sakaryaspor'a 9 puanlık fark atan ve 10 maçlık yenilmezlik serisine imza atan Göztepe’yi de değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Sarı kırmızılılar, çok önemli iki puan bıraktı ancak rakipleriyle puan farkını korudu. Son düdüğe kadar rehavete kapılmamalılar.’’
20.03.2024 1.Lig
Alper Gezeravcı öğrencilerle buluştu! Dikkat çeken açıklama: Birleşmiş Miletler bünyesinde çalışma yapılıyor
Alper Gezeravcı öğrencilerle buluştu! Dikkat çeken açıklama: Birleşmiş Miletler bünyesinde çalışma yapılıyor Türkiye’nin ilk astronotu olarak tarihe geçen Alper Gezeravcı, Edirne'de düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi. Gezeravcı, öğrencilere uzayda geçirdiği 14 günlük süreyi ve yaşadığı deneyimleri anlattı.
15.03.2024 Haberler
Alper Gezeravcı öğrencilerle buluştu! Dikkat çeken açıklama: Birleşmiş Miletler bünyesinde çalışma yapılıyor
Alper Gezeravcı öğrencilerle buluştu! Dikkat çeken açıklama: Birleşmiş Miletler bünyesinde çalışma yapılıyor Türkiye’nin ilk astronotu olarak tarihe geçen Alper Gezeravcı, Edirne'de düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi. Gezeravcı, öğrencilere uzayda geçirdiği 14 günlük süreyi ve yaşadığı deneyimleri anlattı.
15.03.2024 Gündem
90+3 Ege'de Futbol | Şampiyonluk size çok yakışacak!
90+3 Ege'de Futbol | Şampiyonluk size çok yakışacak!   Boluspor’u Gürsel Aksel Stadyumu’nda 2-0’lık skorla geçen Göztepe’yi değerlendiren usta kalemlerimiz, "Sarı kırmızılılar, Stanimir Stoilov önderliğinde Süper Lig koşusunu inançla sürdürüyor. Muhteşem bir görsel şölene daha imza atan şanlı Göztepe taraftarı, en büyük alkışı hak ediyor" dedi.
5.03.2024 1.Lig
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmak insanlık borcu
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmak insanlık borcu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Gazze’deki saldırılarıyla çok sayıda çocuğu yetim ve öksüz hale getirdiğini belirterek, “Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmanın bir insanlık borcu olduğunu Grand Bassam’dan ifade etmek istiyorum. İnşallah çocukların yetim bırakılmadığı, kadınların ailelerinden koparılmadığı, yaşlı insanların suçsuz yere öldürülmediği, yer yüzünde hakkaniyetin, adaletin, insafın ve vicdanın hakim olduğu bir dünyayı kurmak hepimize nasip olur.” dedi.
4.03.2024 Gündem
Arnavutluk ile önemli anlaşmalar imzalandı! Erdoğan: İlişkilerimizin zehirlenmesine fırsat vermeyeceğiz
Arnavutluk ile önemli anlaşmalar imzalandı! Erdoğan: İlişkilerimizin zehirlenmesine fırsat vermeyeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, Arnavutluk'un FETÖ ile mücadelesine değinerek "İlişkilerimizi zehirlemek için her yolu deneyen şer şebekesine fırsat vermeyeceğiz, mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
21.02.2024 Gündem
Emine Erdoğan'dan BAE'de Gazze çağrısı
Emine Erdoğan'dan BAE'de Gazze çağrısı Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Forumu’na katılan Emine Erdoğan, ' Gazze’de yaşanan soykırımı durdurmak için ortak hareket etme çağrımı yineledim' şeklinde konuştu.
13.02.2024 Gündem
Bakan Fidan: Gazze'ye sessiz kalmak dünya güvenliği için risk
Bakan Fidan: Gazze'ye sessiz kalmak dünya güvenliği için risk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bişkek’te Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev ile ortak basın toplantısı düzenledi.
9.01.2024 Dünya
6 Şubat depreminin kahramanları kente böyle geldi
6 Şubat depreminin kahramanları kente böyle geldi 6 Şubat depreminde enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için Adıyaman’a gelen ‘kahramanların’ kente geliş anlarına ait görüntüler ortaya çıktı.
20.12.2023 Haberler
İstanbul’da Türkoloji Sempozyumu günleri
İstanbul’da Türkoloji Sempozyumu günleri Türkiye Maarif Vakfı’nın düzenlediği 2. Uluslararası Balkanlarda Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Sempozyumu dün İstanbul Üniversitesi’nde başladı.
14.12.2023 Gündem
Kurtulmuş'tan İsrail'e Gazze tepkisi: Bütün dünya bu zulmü sadece seyretmektedir
Kurtulmuş'tan İsrail'e Gazze tepkisi: Bütün dünya bu zulmü sadece seyretmektedir TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis'te Karadağ Meclis Başkanı Andrija Mandic ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi
7.12.2023 Gündem
VakıfBank, Jedinstvo Stara Pazova'yı 3-1'le geçti!
VakıfBank, Jedinstvo Stara Pazova'yı 3-1'le geçti! VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi’nde dördüncü grup maçına çıktı. A Grubu’nda mücadele eden sarı-siyahlılar, Sırbistan temsilcisi Jedinstvo Stara Pazova’yı ağırladığı mücadeleyi 3-1 kazanarak 3. galibiyetini aldı.
6.12.2023 Voleybol
90+3 Ege'de Futbol | Asıl mücadele şimdi başlıyor
90+3 Ege'de Futbol | Asıl mücadele şimdi başlıyor 1. Lig’de evinde Giresunspor’u 3 golle geçen ve 2’de 2 yapan Göztepe’yi değerlendiren yazarlarımız, ‘‘Göz Göz’ün, yeni teknik patronu Stanimir Stoilov’la yeniden ayağa kalktığı bir gerçek. Şimdi 3 haftalık zorlu bir fikstür onları bekliyor. Rehavete kapılmadan, Süper Lig trenine binmeleri en büyük arzumuz" dedi.
6.12.2023 Futbol
Bakan Kacır: Macaristan ile 6 milyar dolarlık ticaret hedefini yakalayacağız
Bakan Kacır: Macaristan ile 6 milyar dolarlık ticaret hedefini yakalayacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, "Türk savunma sanayi 2023 yılı itibariyle 6 milyar dolar ihracat düzeyini yakalıyor. Hızla 10 milyar dolar ihracata koşuyor olacağız. Bu kapsamda önemli dostlarımızdan biri olan Macaristan'la da özellikle savunma alanında gerçekleştireceğimiz iş birliği, liderlerimizin koyduğu 6 milyar dolarlık yıllık ticaret hacmini yakalamamıza vesile olacak" dedi.
26.11.2023 Ekonomi
'Bir Derdim Var'ın çok konuşulacak karakterleri!
'Bir Derdim Var'ın çok konuşulacak karakterleri! Kanal D’nin AyNA Yapım imzalı yeni dizisi 'Bir Derdim Var', bu akşam saat 20.00'de ilk bölümüyle izleyici karşısına çıkacak. Ergenlikteki gençlerin sorunlarını farklı bir dille ekrana getirmeye hazırlanan dizi, hikayesiyle olduğu kadar karakterleriyle de çok konuşulacak.
9.11.2023 Cadde
Yer: Esenyurt! Dolmuş şoföründen 'İstanbul'un nüfusu'yla savunma
Yer: Esenyurt! Dolmuş şoföründen 'İstanbul'un nüfusu'yla savunma İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından Esenyurt'ta asayiş ve huzur denetimi yapıldı.
1.11.2023 Gündem
Bakan Koca'dan uyuz salgını açıklaması
Bakan Koca'dan uyuz salgını açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine toplantısının ardından, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 20 sahra hastanesi için hazırlık yapıldığını belirten Koca, sağlık çalışanlarının, hastaların hedef alınmasının savaş suçu olduğunu söyledi. Bakan Koca, uyuz salgınıyla ilgili de dikkat çeken yorumlar yaptı.
1.11.2023 Gündem
Minibüste ölümcül ihmal: Görgü tanıkları bize ulaşsın
Minibüste ölümcül ihmal: Görgü tanıkları bize ulaşsın İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, dün, kapısı açık halde hareket eden minibüsten düşen Yıldız Öçal (61), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Öçal, bugün ikindide gözyaşları içinde toprağa verildi.
21.10.2023 Gündem
Bakan Fidan, Lübnan Dışişleri Bakanlığı binasını açtı
Bakan Fidan, Lübnan Dışişleri Bakanlığı binasını açtı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TİKA tarafından restore edilen Lübnan Dışişleri Bakanlığı binasının resmi açılış törenine katıldı.
17.10.2023 Gündem
Deyimler ve Anlamları Sözlüğü: A'dan Z'ye En Bilinen Kalıplaşmış Deyim Örnekleri Nelerdir?
Deyimler ve Anlamları Sözlüğü: A'dan Z'ye En Bilinen Kalıplaşmış Deyim Örnekleri Nelerdir? Türkçede sıklıkla karşılaştığımız konulardan birisi de deyimler ve atasözleridir. Kalıplaşmış söz öbekleri olarak da bilinen deyimler kendilerine özgü anlamlar taşır. Yazıldıkları kelimelerde farklı anlamlar taşıyan deyimler uzun uzun anlatılmak istenen ifadelerin kısaca aktarılmasında büyük yarar sağlar. Birden fazla anlamları bulunan deyimlerin sayısı oldukça fazladır. Bazılarını anlamak kolay olsa da bazı deyimler anlaşılması zordur. Kalıplaşmış kelimelerden oluşan deyimler okullarda da Türkçe derslerinde öğrencilerin karşılarına çıkar. A’dan Z’ye dilimizde onlarca deyim vardır. Deyimler ve anlamları ile ilgili araştırma içerisindeyseniz sizin için en çok bilinen, kalıplaşmış, kıza ve uzun açıklamalı deyim örneklerini derledik…
26.09.2023 Eğitim
'Komşu servis' tehlikesi; İstanbul'da 2 bin korsan servis var
'Komşu servis' tehlikesi; İstanbul'da 2 bin korsan servis var Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin ulaşım güvenliği de gündeme geldi. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sınar İstanbul'da 2 bine yakın korsan servisin taşımacılık yaptığını belirterek, "Özellikle komşular, apartman görevlileri tarafından taşınan öğrenciler var. O kişinin niteliklerini bilmiyoruz. Aracı kullanırken gösterebileceği refleksleri bilmiyoruz" dedi. Servis şoförleri 'komşu servis' adını verdikleri taşımacılık yapan kişilerin sayısının fazla olduğunu söylerken, bazı veliler fiyatlar nedeniyle çocuklarını kendileri almayı tercih ediyor.
26.09.2023 Ekonomi
Emine Erdoğan: Türkiye dünyanın vicdanı olmayı sürdürüyor
Emine Erdoğan: Türkiye dünyanın vicdanı olmayı sürdürüyor ABD'de Türkevi’nde düzenlenen “Sosyal Refahın Adil Dağılımı” temalı programa katılan Emine Erdoğan, "Varisi olduğu köklü miras çerçevesinde devletimiz, bugün de dünyanın vicdanı olmayı sürdürmektedir" dedi.
21.09.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tika ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.