Tiroit

Tiroit

Son dakika tiroit haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tiroit gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tiroit haber sayfamızda...

Tiroit

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 649 tiroit haberi bulunmuştur.
Parfümü boyuna sıkmak zararlı mı? Tiroit nodülleri hakkında bilinmesi gerekenler
Parfümü boyuna sıkmak zararlı mı? Tiroit nodülleri hakkında bilinmesi gerekenler Ses kısıklığı ya da sesinizde çatallanma oluyor, boynunuzda şişlik ya da yutkunurken hareket eden kitle hissediyor, nefes almada güçlük mü çekiyorsunuz? Bu ve benzeri şikayetler; nefes borusunun ön kısmında yer alan, şekli kelebeğe benzeyen ve salgıladığı hormonlarla vücudun birçok fonksiyonunu düzenleyen tiroit bezindeki nodüllerden kaynaklanıyor olabilir. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tamer Karşıdağ, tiroit nodülleri hakkındaki çok önemli 6 bilgiyi açıkladı.
3.03.2024 Genel Sağlık
Bitkilerin profesörü 'Tiroit için birebir' dedi! Hem havayı hem vücudu temizliyor
Bitkilerin profesörü 'Tiroit için birebir' dedi! Hem havayı hem vücudu temizliyor Hoş görüntüleriyle evlere ışık saçan orkideler, yalnızca dekoratif olması için tercih edilmiyor. Bitkilerin profesörü Aysun Bay Karabulut, orkide bitkisinin etraftaki havayı temizlediğini belirtiyor. İşte detaylar.
16.02.2024 Yaşam
Endometriozis (Çikolata Kisti)
Endometriozis (Çikolata Kisti) İsmi ile tatlıyı çağrıştıran, gel gelelim ki hiç de öyle olmayan, dünyada yaklaşık 190 milyon kadında, ülkemizde her 10 kadından 1’inde de gözlemlenen çikolata kistleri hakkında konuşalım…
10.02.2024 Pazar
Baş boyun kanserleri erkekleri vuruyor
Baş boyun kanserleri erkekleri vuruyor Baş ve boyunun herhangi bir kesiminde genellikle ağrısız ve gittikçe büyüyen şişlikler, ağız içinde, dilde veya dudakta iyileşmeyen yaralarla belirti veren baş boyun kanserleri en sık erkeklerde görülüyor. Erken teşhis edildiğinde yaşam oranı yükselirken yayılım engelleniyor.
3.02.2024 Pazar
50 yıl boyunca hastaneye gitmedi, 2 kiloluk kitleyle bir ömür yaşadı
50 yıl boyunca hastaneye gitmedi, 2 kiloluk kitleyle bir ömür yaşadı Denizli'de boynun ön alt kısmında büyük bir şişliğin oluşmasına rağmen doktorlardan korktuğu için hastaneye gitmeyen kadın 50 yılın sonunda başarılı bir operasyonla ameliyat edildi.
22.12.2023 Gündem
16 yaşında kanser olduğunu öğrendi, 5 kez hastalığı yendi! Tüm hayatı değişti
16 yaşında kanser olduğunu öğrendi, 5 kez hastalığı yendi! Tüm hayatı değişti Samsun’da 5 kez yakalandığı kanseri her seferinde yenen Sema Danışmaz (58) hayatını kanser hastası çocuklara adadı.
14.12.2023 Gündem
Anne karnında BPA!
Anne karnında BPA! Yeni yapılan bir çalışma, plastik üretiminde kullanılan kimyasal BPA ile türevlerinin bebeklerin kordon kanına dahi bulaştığını gösteriyor.
9.12.2023 Pazar
Saç maşalarındaki tehlike! Her gün kullanıyorsanız dikkat
Saç maşalarındaki tehlike! Her gün kullanıyorsanız dikkat ABD'de bir üniversitedeki bilim insanları yaptıkları araştırmayla dünyada milyonlarca kadının kullandığı saç maşalarıyla ilgili ilginç bir tespiti de ortaya koydu.
30.11.2023 Dünya
Daha öncekilerden farklı, Eris varyantı 2 belirtiyle vurdu! 'Eski aşılar artık korumaz'
Daha öncekilerden farklı, Eris varyantı 2 belirtiyle vurdu! 'Eski aşılar artık korumaz' Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dünyada hızla yayılan Eris varyantının, Türkiye’de de 9 kişide görüldüğünü söylemesi pek çok soruyu da beraberinde getirdi. "Çok daha bulaşıcı ama korkmayın" çağrıları ne anlama geliyor? Eris varyantının en sık görülen belirtisi ne? "Daha öncekilerden farklı. Eski koronavirüs aşıları artık korumaz" diyen 2 uzman, önemli bilgiler paylaştı.
21.09.2023 Genel Sağlık
Alzheimer’ın 10 erken sinyali! Beyindeki değişimler 20-30 yıl önce başlıyor
Alzheimer’ın 10 erken sinyali! Beyindeki değişimler 20-30 yıl önce başlıyor  Türkiye’de 600 binin üzerinde Alzheimer hastası olduğunu ve uzayan insan ömrüyle birlikte bu sayının 65 yaş üzerinde her beş yılda bir iki katına çıktığını söyleyen Alzheimer’ın 10 erken sinyalini açıkladı.
1.09.2023 Genel Sağlık
Pipetlerdeki büyük tehlike! Hastalıkları 'hüüüp'lemeyin
Pipetlerdeki büyük tehlike! Hastalıkları 'hüüüp'lemeyin Yeni bir araştırmaya göre ekolojik olarak nitelendirilen kâğıt pipetlerde bulunan kimyasallar, çevre ve insan sağlığını olumsuz etkiliyor.
27.08.2023 Gündem
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır?
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır? Kimyasal elementlerin sınıflandırılması ile oluşan periyodik tablo özellikle lise öğrencilerinin karşısına çıkan konulardan bir tanesidir. Özellikle p, k, s elementi en çok merak edilen elementlerdendir. Periyodik cetvel, periyodik çizelge, periyodik sistem, element tablosu gibi pek çok farklı isimle de bilinmektedir. Periyodik tablo grup, periyot ve bloklara göre ayrılmaktadır. Artan atom numaralarına göre sıralanan elementler atom yarıçapı, iyonlaşma enerjisi, elektronegatiflik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Periyodik cetveldeki elementlerin özellikleri nelerdir? Periyodik tablo ve grup isimleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023 Eğitim
Zayıflama iğnesi uyarısı! ‘Sonu hüsran olabilir’
Zayıflama iğnesi uyarısı! ‘Sonu hüsran olabilir’ Avrupa İlaç Ajansı (EMA), aralarında Ozempic’in de bulunduğu zayıflama aşılarının bazılarını, intiharla ilgili düşüncelere yol açtığı şüphesiyle inceleme altına almıştı.
18.08.2023 Gündem
‘Genetiktir’ deyip geçmeyin… Saçlarınız beyazlıyorsa vücudunuz sinyal veriyor olabilir! Saç beyazlamasına bunlar neden oluyor
‘Genetiktir’ deyip geçmeyin… Saçlarınız beyazlıyorsa vücudunuz sinyal veriyor olabilir! Saç beyazlamasına bunlar neden oluyor Saçlar, insanların en değerli aksesuarıdır. Ancak kimi zaman beklenmedik zamanda beyazlayarak can sıkıcı görüntülere sebep olabilmektedir. Saçların olağan beyazlaması ileri yaşlarda normal kabul edilmektedir. Fakat erken beyazlayan saçlar kişinin yaşam kalitesiniz olumsuz etkilemektedir. Erken yaşta saçlarınız beyazladıysa sebepleri bunlar olabilir. Az bilinen sebepler hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
4.08.2023 Saç Bakımı
Tehlikelere karşı koruduğuna inanılıyor! İşte özellikleri ve etkileri ile birlikte o değerli taş...
Tehlikelere karşı koruduğuna inanılıyor! İşte özellikleri ve etkileri ile birlikte o değerli taş... Doğal taşların herkesin hayatında bir yeri bulunmaktadır. Kimi uğur sayar, kimi şans olarak kabul eder. Doğal taşların gizemi asırlardan bu güne insanları ve bilim çevrelerini meşgul etmektedir. Mücevher olarak taşındığında, cüzdanında ve üzerinde bulundurduğunda sayısız gizeme sahip doğal taşlar bulunmaktadır. Akuamarin taşının, Tehlikelere karşı koruduğuna inanılıyor! İşte özellikleri ve etkileri ile birlikte o değerli taş hakkında merak edilenleri detayları ile derledik.
4.08.2023 Yaşam
Kanseri 2 kez yendi! 'Konuşabildiğime şükrediyorum'
Kanseri 2 kez yendi! 'Konuşabildiğime şükrediyorum' İzmir’de 1 çocuk annesi Nazife Selçuk (41), kolon kanseri tedavisinin ardından tiroit kanserini de yendi. Tedavinin başarısında olumlu ruh halinin etkili olduğunu söyleyen Selçuk, "Kanseri 2 kez yenmem, bu mücadelem benim gibi kanser hastalarına motivasyon ve umut olsun" dedi.
2.08.2023 Gündem
Zayıflama iğnesi kanser yapabilir
Zayıflama iğnesi kanser yapabilir İnternette “zayıflatıcı ilaç” olarak satılan “Ozempic” adlı iğnenin doktor kontrolü dışında kullanılmasının mide felcine ve kansere neden olabileceği açıklandı.
29.07.2023 Gündem
Tiroit nodülü 4 cm'den büyükse dikkat! Ameliyat mı yoksa ilaç mı gerekiyor?
Tiroit nodülü 4 cm'den büyükse dikkat! Ameliyat mı yoksa ilaç mı gerekiyor? Tiroit kanserinin kan tahlilleriyle değil ancak ultrasonLA ortaya çıkabileceğini belirten Endokrin Cerrahi uzmanı Prof. Dr. Erhan Ayşan, “Nodül çapı artıkça kanser riski de artıyor. Burada kritik değer 4 cm" diyerek kanser uyarısında bulundu.
10.07.2023 Genel Sağlık
Takipçilerine teşekkür etmek için mayoyla kamera karşısına geçti
Takipçilerine teşekkür etmek için mayoyla kamera karşısına geçti Rol aldığı 'Modern Family' adlı diziyle şöhretinde ikinci bir çıkış yakalayan 50 yaşındaki Sofia Vergara, 30 milyon takipçiye ulaşan Instagram sayfasından hayranlarına teşekkür etmek için mayosuyla poz verdi.
10.07.2023 Cadde
Kim der 50 yaşında diye! Sofia Vergara'dan bikinili poz
Kim der 50 yaşında diye! Sofia Vergara'dan bikinili poz Rol aldığı 'Modern Family' adlı diziyle şöhretinde ikinci bir çıkış yakalayan 50 yaşındaki Sofia Vergara, yaz sezonunu açtı. Havuz başında çektiği selfie'yi sosyal medya hesabından paylaşan ünlü ismin bikinili pozuna, binlerce beğeni ve yorum geldi.
27.06.2023 Cadde
Prof. Dr. Dulundu: Kovid genç yaştaki kanser vakalarını tetiklemiş olabilir
Prof. Dr. Dulundu: Kovid genç yaştaki kanser vakalarını tetiklemiş olabilir Dünya Cerrahi Gastroenteroloji ve Onkoloji Derneği Başkanı ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ender Dulundu, kolon, pankreas, meme, tiroit kanseri gibi normalde 40-50'li yaşlardan sonra riski yüksek olan kanserlerin 30'lu yaşlarda daha sık ortaya çıkmaya başladığını söyledi. Prof. Dr. Dulundu, özellikle Kovid pandemisi sonrası, 40 yaş altı kanser teşhisi alan hastalarda artış gözlemlediklerine de dikkat çekti.
26.04.2023 Haberler
Prof. Dr. Dulundu: Kovid genç yaştaki kanser vakalarını tetiklemiş olabilir
Prof. Dr. Dulundu: Kovid genç yaştaki kanser vakalarını tetiklemiş olabilir Dünya Cerrahi Gastroenteroloji ve Onkoloji Derneği Başkanı ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ender Dulundu, kolon, pankreas, meme, tiroit kanseri gibi normalde 40-50'li yaşlardan sonra riski yüksek olan kanserlerin 30'lu yaşlarda daha sık ortaya çıkmaya başladığını söyledi. Prof. Dr. Dulundu, özellikle Kovid pandemisi sonrası, 40 yaş altı kanser teşhisi alan hastalarda artış gözlemlediklerine de dikkat çekti.
26.04.2023 Gündem
Hayatının 36 yılı hastanelerde geçti! 5 farklı kanseri yendi
Hayatının 36 yılı hastanelerde geçti! 5 farklı kanseri yendi Samsun'da yaşayan Sema Danışmaz (58) hayatının 36 senesini kanserle mücadele ederek geçirdi. 58 yaşına kadar 5 farklı kanser türünü yenen Danışmaz, "Hayatı o kadar seviyorum ki, gelen kanserleri öpüyorum, kokluyorum geri gönderiyorum. Şöyle özetleyebilirsek; Sema çok, kanser yok" dedi.
25.02.2023 Haberler
Hayatının 36 yılı hastanelerde geçti! 5 farklı kanseri yendi
Hayatının 36 yılı hastanelerde geçti! 5 farklı kanseri yendi Samsun'da yaşayan Sema Danışmaz (58) hayatının 36 senesini kanserle mücadele ederek geçirdi. 58 yaşına kadar 5 farklı kanser türünü yenen Danışmaz, "Hayatı o kadar seviyorum ki, gelen kanserleri öpüyorum, kokluyorum geri gönderiyorum. Şöyle özetleyebilirsek; Sema çok, kanser yok" dedi.
25.02.2023 Gündem
Yıllarca ameliyattan korkan hasta ikna edildi, boynundan 800 gram kitle çıktı
Yıllarca ameliyattan korkan hasta ikna edildi, boynundan 800 gram kitle çıktı Diyarbakır'da nefes darlığı nedeniyle uyumakta zorlanan ve ameliyat korkusu yaşadığı için yıllardır doktora da gitmeyen 65 yaşındaki hastanın boğazındaki 800 gram ağırlığındaki kitle, şikayetleri artınca gittiği hastanede kendisini ikna eden doktorun yaptığı ameliyatla çıkartıldı. Operasyonu yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Toker, "Yıllarca hastalar ya doktora gelmekten korktukları için ya da ameliyattan koktukları için devasa büyüklüğe erişen kitleler şeklinde boyun ön bölgesinde görülebilir" dedi.
6.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tiroit ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.