Trabzon Hurması

Trabzon Hurması

Son dakika trabzon hurması haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan trabzon hurması gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan trabzon hurması haber sayfamızda...

Trabzon Hurması

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 113 trabzon hurması haberi bulunmuştur.
Çiftçilere yüzde 50 hibeli meyve fidanı dağıtımı yapıldı
Çiftçilere yüzde 50 hibeli meyve fidanı dağıtımı yapıldı Kocaeli'de "Meyveciliği Geliştirme Projesi" kapsamında üreticilere yüzde 50 hibeli Trabzon hurması, kivi, ahududu ve böğürtlen fidanları dağıtımı başladı.
22.12.2023 Ekonomi
Trabzon hurması fiyatıyla çiftçinin yüzünü güldürüyor
Trabzon hurması fiyatıyla çiftçinin yüzünü güldürüyor Mersin’de hasadına başlanan Trabzon hurması, hem verimliliği hem de fiyatıyla çiftçinin yüzünü güldürüyor. Alternatif ürün olarak yetiştirilen meyve, iyi bakıldığı zaman bir ağaçta 100 kiloya yakın ürün veriyor.
7.12.2023 Ekonomi
‘Cennet hurması’ hasadı! Yaşı 15, kurusu 200 lira
‘Cennet hurması’ hasadı! Yaşı 15, kurusu 200 lira Bilecik'te 7'den 70'e herkes, 'Cennet Hurması' başka bir ismiyle Trabzon hurması hasadı için kolları sıvadı. Üç köyde bin dönümlük bahçede yetişen hurmayı erkekler topluyor, kadınlar da kasalara yerleştiriyor.
20.11.2023 Ekonomi
Güney Çin Denizi'nde 2 antik gemi enkazı keşfedildi
Güney Çin Denizi'nde 2 antik gemi enkazı keşfedildi Güney Çin Denizi’nin kuzeybatısında keşfedilen iki ticari gemi batığında 100 bin parçadan oluşan porselenler ve işlenmiş kütükler bulundu. Çinli yetkililer, yeni keşfin İpek Yolu'nun deniz bölümü hakkında önemli ipuçları sağlayacağını belirtiyor.
29.05.2023 Dünya
Bitkisel üretimde Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı
Bitkisel üretimde Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Türkiye'de 2022 yılındaki bitkisel üretim miktarının 128,6 milyon tona ulaştığını ve böylece Cumhuriyet tarihinin üretim rekorunun kırıldığını duyurdu.
8.03.2023 Ekonomi
Tarihi milattan önceye dayanıyor! Trabzon'da bugünlerde adı var kendisi yok
Tarihi milattan önceye dayanıyor! Trabzon'da bugünlerde adı var kendisi yok Trabzon'un Akçaabat ilçesinde 13. yüzyılda İmparator 2. Alexios tarafından yaptırıldığı bilinen Akçakale Kalesi'nde başlatılan kazı çalışmaları sırasında kalenin çevresinde dikkat çeken ağaçlar Trabzon'da yeniden gündeme getirdi.
21.08.2022 Gündem
Bağ rotasına Sobran damgası
Bağ rotasına Sobran damgası Üzümün başkenti Alaşehir’de Ercan-Gülşen Boztepe çifti, hem üzüm hem de şarap üretimiyle Ege’nin yeni bağ rotasının öncüsü oldu...
11.08.2022 Ege
Lapseki kirazı üreticisinin yüzünü güldürdü
Lapseki kirazı üreticisinin yüzünü güldürdü Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde çay bardağı boğumundan geçmeyen ve dünya genelinde adından söz ettiren Lapseki kirazı, geçtiğimiz senelere göre bu yıl üreticisinin yüzünü güldürdü.
28.06.2022 Ekonomi
Yeni iş kapısı oldu! Tezgâhlardan inmiyor... Trabzon hurmasına büyük ilgi
Yeni iş kapısı oldu! Tezgâhlardan inmiyor... Trabzon hurmasına büyük ilgi Markette ve pazarda tazesi, kuruyemişçilerde ve baharatçılarda ise kurusu satılan Trabzon hurması, son yıllarda altın çağını yaşıyor. Denizli’de kirazdan sonra ikinci ana ürün olarak yetiştirilen, Ordu’da ise Karadeniz’in zirvesine çıkan Trabzon hurmasının en çok üretildiği il ise şaşırtıyor.
2.03.2022 Ekonomi
Altın çağını yaşıyor! Bu illerde yeni iş kapısı oldu
Altın çağını yaşıyor! Bu illerde yeni iş kapısı oldu Markette ve pazarda tazesi, kuruyemişçilerde ve baharatçılarda da kurusu satılan Trabzon hurması, son yıllarda altın çağını yaşıyor. Denizli’de kirazdan sonra ikinci ana ürün olarak yetiştirilen, Ordu’da ise Karadeniz’in zirvesine çıkan Trabzon hurmasının en çok üretildiği il ise şaşırttı.
7.01.2022 Haberler
Yılbaşı akşamını sağlıklı geçirebilmek için öneriler
Yılbaşı akşamını sağlıklı geçirebilmek için öneriler Yılbaşı gibi özel günlerin insanları büyük sofralarda buluştururken,  yapılacak doğru seçimlerle sağlıklı beslenmeye devam etmenin mümkün olabildiğini söyleyen Uzman Diyetisyen ve Uzman Klinik Psikolog Merve Öz, özellikle içinde bulunduğumuz şu günlerde doğru ve sağlıklı beslenmenin bağışıklık sistemimiz için önemine dikkat çekti.
31.12.2021 Sağlık
Gönüllüler ihtiyaç sahipleri için topladı
Gönüllüler ihtiyaç sahipleri için topladı Taze meyve sebze ürünlerinde kayıp ve israfı azaltmayı amaçlayan ‘Gönüllü Son Hasat Projesi’nin son hasat etkinliğinde, üreticiler tarafından tarlada bırakılan Trabzon hurması, gönüllüler tarafından bahçeden toplandı ve ihtiyaç sahiplerinin sofralarında lezzet şölenine dönüştürüldü. Projenin son hasat etkinliği Ödemiş Bademli Mahallesi'nde Üretici Aziz Dereli'nin bahçesinde yapıldı.
20.12.2021 Ekonomi
Trabzon hurmasıyla çok güzel bir tatlı yapalım
Trabzon hurmasıyla çok güzel bir tatlı yapalım Tatlı, yemeği çok sevdiğini biliyoruz. O halde hem sağlıklı hem de çok lezzetli bir tarifle karşındayız.
19.12.2021 Eğlence
Japon bilim insanları açıkladı! İşte koronavirüse iyi gelen meyve
Japon bilim insanları açıkladı! İşte koronavirüse iyi gelen meyve Japon bilim insanlarının yaptığı deneysel çalışma, Trabzon hurmasından elde edilen tanen maddesinin Covid-19'a yakalanma veya şiddetli semptomlar geliştirme ihtimalini düşürdüğünü ortaya koydu.
15.12.2021 Dünya
Mersin'de Trabzon hurmasının hasadı gerçekleştirildi
Mersin'de Trabzon hurmasının hasadı gerçekleştirildi Mersin'in Toroslar ilçesinde Trabzon hurmasının hasadı yapıldı.
13.11.2021 Ekonomi
Bahçesi küçük hikayesi büyük
Bahçesi küçük hikayesi büyük Tarımsal üretim dünyada çok farklı noktalara doğru evriliyor. Özellikle yeni teknolojilerin üretime adapte edilerek, olası iklim krizine karşı doğru ve sürdürülebilir olması önem taşıyor. Topraksız tarım, organik gübreleme, suyun yeniden kazanımı, üretime yeni katılanların dikkat ettiği başlıca konular. Üretimini tüketiciye doğrudan ulaştıranların sayısı da artıyor.
10.11.2021 Ekonomi
Çöpe atmayıp kuruttu! 5 yılda ihracata başladı
Çöpe atmayıp kuruttu! 5 yılda ihracata başladı Manisa'nın Alaşehir ilçesinde Melek Yılmaz (35), çöpe atmak yerine balkonunda kurutmaya 40 kilo ile başladığı cennet hurması ile 5 yılda 800 metrekarelik kurutma serasının sahibi olup, ihracata başladı. Geçen yıl İngiltere ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) toplam 800 kilogram cennet hurması ihraç eden Yılmaz, bu yıl yurt içinde ve dışında 60 ton satış hedeflediklerini söyledi.
23.10.2021 Ekonomi
Yalova'da cennet hurması bahçelerinde hasat başladı
Yalova'da cennet hurması bahçelerinde hasat başladı Yalova'nın Altınova ilçesinde, Trabzon hurması olarak da bilinen cennet hurmasının üreticileri yaklaşık bir ay sürecek hasat dönemine başladı.
14.10.2021 Ekonomi
Tropikal meyve ihracatı arttı
Tropikal meyve ihracatı arttı İklim koşullarına göre yoğun olarak Antalya ve çevresinde üretilen yaban mersini, kivi, avokado, çarkıfelek, ananas, mango, ejder gibi tropikal meyveler, hem üreticinin hem de ihracatçının yüzünü güldürüyor.
9.10.2021 Ekonomi
Hangi ayda hangi meyve tüketilmeli?
Hangi ayda hangi meyve tüketilmeli? Her şeyi mevsiminde yemenin tadı bir başkadır. Mevsiminde yetişen sebze ve meyveler hem daha lezzetli hem daha sağlıklıdır. Pasta Şefi Didar Yanar, mevsimine göre tüketmeniz gereken meyveler hakkında bilgi verdi.
Çukurova'da yetiştirilen meyve fidanları 14 ülkeye ihraç ediliyor
Çukurova'da yetiştirilen meyve fidanları 14 ülkeye ihraç ediliyor Çukurova'da yetiştirilen yaklaşık 1 milyon meyve fidanı, 14 ülkede toprakla buluşuyor.
21.08.2021 Ekonomi
Yemek yedikten oluşan şişkinliğin asıl nedeni buymuş!
Yemek yedikten oluşan şişkinliğin asıl nedeni buymuş! Yemek yedikten bir süre sonra hızla karnınız şişiyor ve pantolonunuzun düğmesini dahi kapatamaz hale mi geliyorsunuz? Veya sabah dümdüz bir karın ile uyanıp; akşam 6 aylık hamile görünümüne mi bürünüyorsunuz? Tüm bunların ardındaki sebeplerden biri SIBO yani ince bağırsaktaki zararlı bakteri artışı olabiliyor. Yıllardır süren gaz ve şişkinlik şikayetlerinin sorumlusu olabilen SIBO, uzman hekim ile diyetisyenler tarafından uygulanacak programlarla tedavi edilebiliyor. Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan, SIBO ve tedavisinde uygulanan diyetler hakkında merak edilenleri anlattı.
16.08.2021 Genel Sağlık
Sebze ve meyvelerin ambalajlanarak taşınmasında standartlar belirlendi
Sebze ve meyvelerin ambalajlanarak taşınmasında standartlar belirlendi Sebze ve meyvelerin ambalajlanarak taşınmasında, depolanmasında ve perakende satışa sunulmasında uyulması gereken standartlar belli oldu. 
29.06.2021 Ekonomi
Ünü dünyaya yayıldı! ABD dahil üç ülkeden sipariş yağıyor
Ünü dünyaya yayıldı! ABD dahil üç ülkeden sipariş yağıyor Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde, daha önce hiç ilaç kullanılmayan topraklarda üretilen susamların tarihi taş değirmende öğütülmesiyle elde edilen tahin, doğallığı ve lezzetiyle ilgi görüyor.
26.04.2021 Haberler
Turuncu Meyveler Nelerdir? Turuncu Renkli Meyveler Ne İşe Yarar, Nelere İyi Gelir?
Turuncu Meyveler Nelerdir? Turuncu Renkli Meyveler Ne İşe Yarar, Nelere İyi Gelir? Farklı renkte meyve ve sebze tüketen kişiler sağlığı ile ilgili çok yönlü faydalara ulaşma şansı yakalar. Farklı renkteki her bir meyve ve sebzenin sağlığımız açısından önemli oldukça fazladır ve her renkteki meyvenin içinde kendine has bileşenleri vardır. Turuncu meyveler nelerdir? İşte, tüm detaylar.
30.03.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Trabzon Hurması ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.