Yemek hazırlarken yağı çok fazla ısıtmak neden sağlıksız?
Yemek hazırlarken yağı çok fazla ısıtmak neden sağlıksız? Aslında sağlımız için önemli bir yere sahip yağlar, yanlış şekilde kullanıldığında sağlık için tehlike yaratıyor. Yağı yüksek sıcaklığa maruz bırakmak da bu hatalardan biri. Çünkü daha dayanıklı ve daha duyarlı olmakla beraber tüm yağlar, yüksek sıcaklığa maruz kaldıklarında trans yağa dönüşüyor!
24.04.2020 Genel Sağlık
Marketlerde korkutan araştırma: 'Bitkisel yağ' diye kandırıyorlar!
Marketlerde korkutan araştırma: 'Bitkisel yağ' diye kandırıyorlar! Sağlığa Evet Derneği ve Türk Kardiyoloji Derneği tarafından İstanbul'da yapılan bir çalışma, markette ve açıkta satılan gıda ürünlerinin bir kısmında tehlikeli oranda trans yağ bulunduğunu ortaya koydu! Trans yağın paketli gıda etiketlerindeki adı ise "hidrojenize bitkisel yağ"
6.04.2020 Genel Sağlık
Hazır ambalajlı gıdalara Bakanlık'tan 'trans yağ' ayarı
Hazır ambalajlı gıdalara Bakanlık'tan 'trans yağ' ayarı "Trans yağ nedir?", "Trans yağ nerelerde kullanılır?", "Trans yağın zararları ve insan vücudu üzerindeki etkileri nelerdir?" gibi sorular birçok kişi tarafından tartışılırken Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. Buna göre artık hazır ambalajlı gıdaların trans yağ içeriği yüzde 2'nin üzerinde olamayacak, bu oranı aşan gıdaların ise üretimi yapılamayacak. "Trans yağ içermez-trans yağ yoktur" ibareleri de ambalajlar da yer almaya devam edecek
15.11.2019 Genel Sağlık
Dünya Sağlık Örgütü uyardı:  Bu yiyecekler zehir saçıyor!
Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Bu yiyecekler zehir saçıyor! Uzmanlar, kadar çok geniş bir yelpazede kullanılan trans yağların, koroner kalp hastalığı ve inme riskini artırmasının yanında, tip 2 diyabet, insülin direnci, metabolik sendrom, obezite ve kanser gibi birçok hastalığa da davetiye çıkardığını belirtti. İşte trans yağların kullanıldığı besinler…
2.01.2019 Genel Sağlık
Trans yağ hangi hastalıklara neden oluyor?
Trans yağ hangi hastalıklara neden oluyor? Trans yağların insan hayatını olumsuz etkileyen birçok hastalığa yol açtığını söyleyen Doç. Dr. Ümit Aydoğan, bu yağları içeren ürünlerin kesinlikle mutfağa sokulmaması gerektiğini söyleyerek neden olduğu hastalıkları açıkladı.
17.03.2019 Genel Sağlık