Translate

Translate

Son dakika translate haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan translate gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan translate haber sayfamızda...

Translate

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 134 translate haberi bulunmuştur.
İngiltere bu düğünü konuşuyor! İstanbul'da tanıştığı berberle Londra'da evlendi
İngiltere bu düğünü konuşuyor! İstanbul'da tanıştığı berberle Londra'da evlendi İstanbul'da tanıştığı İngiliz Shane ile Londra'da evlendiği belirtilen Türk berber Mert'in hikayesi dünyada ses getirdi.
6.03.2024 Dünya
Samsung Electronics, Galaxy S24 Serisi ile Mobil Cihazlarda Yapay Zeka Çağını Başlatıyor
Samsung Electronics, Galaxy S24 Serisi ile Mobil Cihazlarda Yapay Zeka Çağını Başlatıyor Günlük yaşamı derinden değiştirmek için geliştirilen Galaxy AI, ikonik S serisini geleceğe taşıyor.
19.01.2024 Advertorial
100 lira 10 dakikada 500 lira oldu! Oyun oynayarak servetini bitirdi
100 lira 10 dakikada 500 lira oldu! Oyun oynayarak servetini bitirdi Türkiye'de özellikle telefonla aradıkları şahısları savcı, polis asker diyerek dolandıranlardan sonra şimdi de dolandırıcıların yeni yöntemi şaşkına çeviriyor. Sosyal medya üzerinden dolandırıcıların sözlerine kanan mağdur kadın, 'oyunun sonunda biriken para çok cazipti diyerek' yaşadıklarını anlattı.
16.08.2023 Haberler
100 lira 10 dakikada 500 lira oldu!  Oyun oynayarak servetini bitirdi
100 lira 10 dakikada 500 lira oldu! Oyun oynayarak servetini bitirdi Türkiye'de özellikle telefonla aradıkları şahısları savcı, polis asker diyerek dolandıranlardan sonra şimdi de dolandırıcıların yeni yöntemi şaşkına çeviriyor. Sosyal medya üzerinden dolandırıcıların sözlerine kanan mağdur kadın, 'oyunun sonunda biriken para çok cazipti diyerek' yaşadıklarını anlattı.
16.08.2023 Gündem
Yurt dışı aramalara dikkat: Sistemler başkalarının eline geçiyor
Yurt dışı aramalara dikkat: Sistemler başkalarının eline geçiyor Son dönemde bilinmeyen yurt dışı aramalar arttı. Uzmanlar, bu konuda vatandaşları uyarıyor. Prof. Dr. Levent Eraslan: “Tanımadığınız, bilmediğiniz kişilerden gelen hiçbir şeye tıklamayınız” dedi.
9.08.2023 Teknoloji
‘Yapay zekâyla çeviri’ tartışması
‘Yapay zekâyla çeviri’ tartışması Dedalus Kitap’ın dokuz kitabını yapay zekâ desteğiyle yayımladığı ortaya çıktı. Yayınevi çeviri metinlerin arkasında dururken yayın dünyası ‘Çeviride son söz çevirmenindir’ görüşünde.
19.07.2023 Kültür Sanat
Emirhan İlkhan: Futbolu bırakmak istedim
Emirhan İlkhan: Futbolu bırakmak istedim Beşiktaş'tan İtalyan ekibi Torino'ya transfer olan Emirhan İlkhan, Serie A'ya alışmaya çalışıyor. Çizme basınında yer alan haberde, Emirhan İlkhan'ın açıklamalarına yer verildi. İlkhan, 14 yaşında futbolu bırakmanın kıyısından döndüğünü anlattı.
28.09.2022 İtalya Serie A
‘Çeviri makine değil insan işidir’
‘Çeviri makine değil insan işidir’ Osman Akınhay’ın Google Translate yardımıyla çevirdiği Kundera biyografisinin tartışmaları sürüyor. Dijital çevirinin mümkün olamayacağını savunan çevirmenlere göre bir makine edebi ve estetik değeri yüksek bir metne tercüman olamaz.
30.04.2022 Kültür Sanat
Google Translate  ile çeviri olur mu?
Google Translate ile çeviri olur mu? Deneyimli çevirmen ve yayıncı Osman Akınhay’ın Jean-Dominique Brierre’in kaleme aldığı “Bir Yazarın Hayatı Milan Kundera” kitabının çevirisini Google Translate ile yaptığını açıklaması tartışma yarattı.
29.04.2022 Kültür Sanat
Survivor 2022 ne zaman başlıyor? Survivor All Star kadrosu : Ünlüler ve Gönüllüler
Survivor 2022 ne zaman başlıyor? Survivor All Star kadrosu : Ünlüler ve Gönüllüler Survivor All Star 2022 yarışması heyecanla bekleniyor. Yarışmada ünlüler ve gönüllüler olmak üzere iki takım mücadele edecek. Acun Ilıcalı 2022 Survivor yarışmacılarını açıklamıştı. Peki, Survivor All Star ne zaman?
1.01.2022 Cadde
EDHO neden yok, Eşkıya dizisi bitti mi, final mi yaptı? Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 200. yeni bölüm ne zaman?
EDHO neden yok, Eşkıya dizisi bitti mi, final mi yaptı? Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 200. yeni bölüm ne zaman? Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (EDHO) dizisi 7. sezon yeni bölümleri heyecanla bekleniyordu. Dizinin beklenen 200. bölüm fragmanı da yayımlanmıştı ancak beklenen tarihte EDHO'nun yeni bölümü ekrana gelmedi. Gelişmenin ardından Oktay Kaynarca'dan ve yönetmen Onur Tan'dan da açıklama geldi. Peki, EDHO bitti mi, neden yok?
2.11.2021 Cadde
Baht Oyunu final mi? Baht Oyunu dizisi neden bitiyor?
Baht Oyunu final mi? Baht Oyunu dizisi neden bitiyor? Baht Oyunu dizisi, her hafta salı akşamı dizi severlerin karşısına çıkıyor. Dizide Aytaç Şaşmaz ve Cemre Baysel başrolleri paylaşıyor. Veda kararı alan dizi 17. bölümde final yapıyor. Peki, Baht Oyunu neden final yapıyor?
12.10.2021 Cadde
'Google Translate' ile başlayan aşkı hüsranla bitti!
'Google Translate' ile başlayan aşkı hüsranla bitti! Denizli’de yaşayan Ahmet Kara (44), sosyal medya üzerinden Google Translate aracılığıyla iletişim kurup evlendiği, 4 ay sonra ise ülkesine dönen Endonezyalı Nel Mawati'den (39) boşanmanın yollarını arıyor. Kaya "Resmi nikahlı göründüğüm için ikinci bir evlilik yapamıyorum. Çaresiz kaldım, ne yapacağımı bilmiyorum" dedi.
29.09.2021 Haberler
'Google Translate' ile başlayan aşkı hüsranla bitti! 'Onu sevmiştim'
'Google Translate' ile başlayan aşkı hüsranla bitti! 'Onu sevmiştim' Denizli’de yaşayan Ahmet Kara (44), sosyal medya üzerinden Google Translate aracılığıyla iletişim kurup evlendiği, 4 ay sonra ise ülkesine dönen Endonezyalı Nel Mawati'den (39) boşanmanın yollarını arıyor. Kaya "Resmi nikahlı göründüğüm için ikinci bir evlilik yapamıyorum. Çaresiz kaldım, ne yapacağımı bilmiyorum" dedi.
29.09.2021 Gündem
'Google Translate' ile başlayan aşkı hüsranla bitti!
'Google Translate' ile başlayan aşkı hüsranla bitti! Denizli’de yaşayan Ahmet Kara (44), sosyal medya üzerinden Google Translate aracılığıyla iletişim kurup evlendiği, 4 ay sonra ise ülkesine dönen Endonezyalı Nel Mawati'den (39) boşanmanın yollarını arıyor. Kaya "Resmi nikahlı göründüğüm için ikinci bir evlilik yapamıyorum. Çaresiz kaldım, ne yapacağımı bilmiyorum" dedi.
29.09.2021 Gündem
Seksenler yayın günü değişti mi? Seksenler dizisi ne zaman?
Seksenler yayın günü değişti mi? Seksenler dizisi ne zaman? Yeni sezonu ve bölümleri ile her perşembe TRT1 ekranlarında sevenleri ile buluşan Seksenler dizisi hakkında yeni gelişmeler yaşanıyor. Aynı kadrosuyla TV izleyicilerini ekran başına kitleyen dizi artık haftanın iki günü yayımlanıyor. Peki, Seksenler yeni bölüm ne zaman, hangi günler?
16.08.2021 Cadde
Sanofi, Translate Bio'yu satın alıyor
Sanofi, Translate Bio'yu satın alıyor Sanofi, COVID-19’a karşı mRNA aşısı geliştirmek üzere iş birliği yaptığı Translate Bio şirketini, bu teknolojiyi kullanarak yenilikçi sağlık çözümleri geliştirmede daha da hızlanmak üzere satın alma kararı verdi.
11.08.2021 Ekonomi
Cam Tavanlar neden final yaptı! İşte, Cam Tavanlar dizisi oyuncuları
Cam Tavanlar neden final yaptı! İşte, Cam Tavanlar dizisi oyuncuları Cam Tavanlar dizisi 8. bölümde ekran macerasına nokta koyuyor. Sevilen dizinin başrollerinde ise Bensu Soral ile Kubilay aka yer alıyor. Dizi her çarşamba yeni bölümleri ile izleyicisi karşısına çıkıyordu. Peki, Cam Tavanlar neden final yapıyor?
4.08.2021 Cadde
Son dakika: Selçuk Tekay hayatını kaybetti...
Son dakika: Selçuk Tekay hayatını kaybetti... Gelen son dakika haberine göre; Şarkıcı Emel Sayın, besteci ve keman virtüözü Selçuk Tekay'ın (68) hayatını kaybettiği duyurdu.
14.06.2021 Cadde
TikTok'ta bir haftada ünlü olmanın yolları
TikTok'ta bir haftada ünlü olmanın yolları Belki de algoritması en farklı olan ve hepimizi şaşkına çeviren en farklı uygulama TikTok. Kullanıcısının iyice arttığı, ünlü olmanın ve aynı zamanda unutulmanın çok kolay olduğu bu sosyal medyada bir bir haftada nasıl ünlü olursunuz? TikTok'ta bir haftada ünlü olmanın yollarını anlatıyoruz, toplaşın.
25.09.2022 Trend
Almanca Renkler Nelerdir? Yazılışları Ve Okunuşları İle Birlikte Almanca Renkler
Almanca Renkler Nelerdir? Yazılışları Ve Okunuşları İle Birlikte Almanca Renkler Almanca, dünyadaki önemli ve zengin içeriklere sahip olan dillerden bir tanesidir. Bu sebepten dolayı Almanca dilini öğrenmek her açıdan büyük bir avantaj sağlar. Almanca dilini öğrenmek istiyorsanız bu dile başlarken renklerin öğrenilmesi önemli bir ayrıntıdır. Almancadaki yer alan renkleri, bu renklerin yazılışlarını, aynı zamanda bahsedilen bu renklerin okunuşlarını sizler için derledik.
5.06.2021 Eğitim
Sanofi ve GSK, COVID-19 aşı adayının global Faz 3 klinik çalışmasını başlatıyor
Sanofi ve GSK, COVID-19 aşı adayının global Faz 3 klinik çalışmasını başlatıyor Faz 3 çalışmasında COVID-19’un ilk ortaya çıkan orijinal versiyonu D.614 (Wuhan) ile birlikte virüsün Güney Afrika varyantı olan B.1.351 üzerinde iki aşamalı olacak şekilde aşı adayının etkinliği değerlendirilecek. Dünyanın çeşitli bölgelerinde yürütülecek Faz 3 çalışması sayesinde, aşı adayının farklı COVID-19 virüs varyantlarına karşı etkinliği değerlendirilebilecek. Faz 3 çalışmalarının olumlu sonuçlanması halinde, aşı adayının 2021'in son çeyreğinde onaylanması bekleniyor. Aşıya hızlı erişimi sağlamak amacıyla iki şirket, COVID-19 aşı adaylarının üretimine olumlu sonuçları takip eden haftalarda başlamayı planlıyor.
28.05.2021 Vitrin
Sanofi ve GSK’nın COVID-19 aşı adayının Faz 2 sonuçları açıklandı
Sanofi ve GSK’nın COVID-19 aşı adayının Faz 2 sonuçları açıklandı Sanofi ve GSK’nın adjuvanlan rekombinant COVID-19 aşı adayının Faz 2 sonuçları açıklandı. 722 gönüllünün katıldığı Faz 2 çalışmasının sonuçlarına göre çalışmaya katılan tüm yetişkin yaş gruplarında aşı adayının COVID-19 hastalığını atlatan kişilerde ölçülen oranlarda güçlü nötralize edici antikor tepkileri gözlemlendi.
17.05.2021 Vitrin
Kuruluş Osman Selcan Hatun ayrıldı mı, öldü mü? Didem Balçın kimdir, kaç yaşında?
Kuruluş Osman Selcan Hatun ayrıldı mı, öldü mü? Didem Balçın kimdir, kaç yaşında? Kuruluş Osman dizisinden Selcan Hatun ayrıldı mı, ne oldu çarşamba akşamı ekrana gelen yeni bölümle birlikte aratılıyor. Osman Bey tarafından görevlendirilen Selcan Hatun karakterine güzel oyuncu Didem Balçın hayat veriyor. Seyirci, Selcan Hatun'un vedası sonrası, 'Kuruluş Osman dizisinden Didem Balçın ayrıldı mı, neden ayrılıyor?' gibi sorulara yanıt arıyor. İşte, açıklaması...
3.03.2021 Cadde
Kovid-19 aşı piyasası yıllık 25 milyar doları bulabilir
Kovid-19 aşı piyasası yıllık 25 milyar doları bulabilir Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede kilit önem taşıyan ve fiyatları 2,19 ila 44 dolar arasında değişen aşıların, küresel çapta yıllık 10-25 milyar dolar pazar büyüklüğü oluşturması bekleniyor.
31.01.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Translate ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.