Troya Antik Kenti

Troya Antik Kenti

Son dakika Troya Antik Kenti haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Troya Antik Kenti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Troya Antik Kenti haber sayfamızda...

Troya Antik Kenti

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 109 troya antik kenti haberi bulunmuştur.
'Troya Anadolu’dur'
'Troya Anadolu’dur' Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, müzenin çağdaş sanatla, coğrafya ve çevredeki köy halkıyla kurduğu, ezberlerin ötesine geçen ilişkiyi anlattı: “Bu efsane, bu kentin öyküsü, hiç bu topraklar tarafından anlatılmamış.”
9.11.2023 Arkeoloji
Sonbaharın kültür yolları
Sonbaharın kültür yolları Bu yıl 11 şehre yayılan Kültür Yolu Festivalleri, sonbahar boyunca başta düzenlendiği kentin sakinleri olmak üzere çevre illerden gelen misafirlere, gastronomi meraklılarına, kültür avcılarına, tarih tutkunlarına, kısacası her tür gezgin ruha hitap ediyor.
16.09.2023 Pazar
Troya Müzesi’ne ‘Derin’ destek
Troya Müzesi’ne ‘Derin’ destek Doğaya ve hayvanlara karşı olan duyarlılığıyla gönüllerde taht kuran Derin Mermerci, bu kez sanatı desteklemek için rotasını Çanakkale yönüne çevirdi.
12.10.2022 Cadde
Troya’da sanat var
Troya’da sanat var Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Troya Kültür Yolu Festivali için Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, “Troya’nın Anadolu kenti olduğunu vurgulamak istiyoruz” diyor.
17.09.2022 Kültür Sanat
Troya Kültür Yolu Festivali, 'Troyalılar Geldi' kortejiyle başladı
Troya Kültür Yolu Festivali, 'Troyalılar Geldi' kortejiyle başladı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Çanakkale'de düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali'nin açılışı, 'Troyalılar Geldi' kortejiyle başladı. Açılışa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Ülkemizin kültür ve sanat hayatını zenginleştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Çanakkale'de gerçekleştirdiğimiz Troya Festivali'nde 1000'den fazla sanatçının katılımıyla, 100'den fazla etkinlik sanatseverlerle buluşacak" dedi.
16.09.2022 Gündem
Troya efsanesi minyatürlerde
Troya efsanesi minyatürlerde Minyatür sanatçısı Göksel Sevim’in Troya efsanesini klasik Türk sanatlarıyla yorumladığı sergisi “Troya: Sanatın Her Hâli” sergisi Çanakkale’deki Troya Müzesi’nde ziyarete açıldı.
19.08.2022 Kültür Sanat
Efsane devam ediyor
Efsane devam ediyor Troya Müzesi, uzaktan bakıldığında topraktaki bir yarıktan yükselen dev bir buluntu gibi görünür. Troya Antik Kenti’nin yanı başındaki bu genç fakat dünya çapında büyük ilgi gören müze, içinde Troya’nın katmanları arasında bulunan 10 ayrı kentin buluntularını saklıyor. Bir Troya aşığı olan Müze Müdürü Rıdvan Gölcük’ün deyimi ile İlyada Destanı ile başlayan, Troya kazıları ile süren efsane şimdi genç ve güçlü Troya Müzesi ile devam ediyor.
23.05.2022 Arkeoloji
Efsanevi kent çağdaş müze
Efsanevi kent çağdaş müze Aykut Ferah Milliyet Arkeoloji Proje Danışmanı Değerli Milliyet Arkeoloji Dergisi Okurları; Antik Dönem’in gizemli ozanı Homeros’un İlyada ve Odysseia destanları ile ölümsüzleştirdiği, Hektor’un canı pahasına savunduğu, Akhilleus’un kapıları önünde vurulduğu, yıkılıp gittikten binlerce yıl sonra yeniden yeryüzüne çıkan efsanevi kent Troya...
23.05.2022 Arkeoloji
Anadolu müzeleri yükselişte
Anadolu müzeleri yükselişte Gözümüzü İstanbul’dan biraz ayırıp Anadolu’ya çevirince kültürümüzü anlatan ve her yıl pek çok sanatseveri ağırlayan müzeleri görüyoruz. Aralarında Avrupa Müze Forumu’ndan ödüllü olanlar da var...
20.06.2021 Kültür Sanat
Troya’nın koruyucusu
Troya’nın koruyucusu Çanakkale’deki Troya Antik Kenti atlı jandarma timlerine emanet edildi.
14.04.2021 Ege
Troya Antik Kenti, Antik Harikalar Seminerleri ile Ele Alındı
Troya Antik Kenti, Antik Harikalar Seminerleri ile Ele Alındı Yunus Emre Enstitüsünün Washington DC’de bulunan merkezi tarafından Anadolu’nun kültürel mirasını tüm dünyayla buluşturan konferans serisinin konusu Patara ve Hattuşa antik kentlerinin ardından Troya oldu.
27.02.2021 Kültür Sanat
Troya Müzesi’nde perdeler açılıyor
Troya Müzesi’nde perdeler açılıyor Çanakkale’de beş bin yıllık geçmişe sahip antik kentteki müze, çarşambadan itibaren ziyaretçilerine restorasyon ve konvervasyon çalışmalarını canlı izleme fırsatı sunuyor
6.02.2021 Ege
2021’de seyahat listeniz hazır mı?
2021’de seyahat listeniz hazır mı? Troya Antik Kenti ile 2018’den itibaren her yıl bir tarihi yer turizmde öne çıktı. 2019’da Göbeklitepe, 2020’de Patara yılıydı. Ancak koronavirüs nedeniyle çok ilgi göremeyen Patara’nın yıldızının bu yıl parlaması bekleniyor. Aşı sonrası, önlemleri de dikkate alarak, listenize, bu rotaların yanı sıra Efes, Aizanoi, Blaundos, Bergama gibi Anadolu’nun tarihi miraslarını da ekleyebilirsiniz.
24.01.2021 Gündem
3 bin 500 yıllık su  kemeri onarılıyor
3 bin 500 yıllık su kemeri onarılıyor Çanakkale’de yer alan Troya Antik Kenti’ndeki 3 bin 500 yıllık su kemeri restore ediliyor.
8.01.2021 Ege
Troya Müzesi'ne 1 milyon ziyaretçi
Troya Müzesi'ne 1 milyon ziyaretçi Çanakkale'de, 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Ören Yeri'nden çıkan eserlerin sergilendiği Troya Müzesi, koronavirüs döneminde sanal ziyarete açıldı. Mart ayından bugüne kadar müzeyi sanal ortamda 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti. Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, sanal müze kararının fiziksel müze ziyaretini artıran bir karar olduğunu belirterek, "1 Haziran'da insanlarımız yeniden ziyarete açılan müzelere koşarak geldi. Bunun nedeni ise sanal müzenin ilgi ve alakayı ayakta tutması oldu. Bu süreç içinde hem fiziksel ziyaret hem de sanal müze ziyaretleri artış gösterdi" dedi.
25.12.2020 Tatil
Troya Müzesi’ne 1 milyon ziyaretçi
Troya Müzesi’ne 1 milyon ziyaretçi Çanakkale’de 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti girişinde bulunan Troya Müzesi, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ederken sanal ortamda da sanatseverlere kapılarını açıyor.
16.11.2020 Ege
Validen Troya Tarihi Milli Parkı’nda inceleme
Validen Troya Tarihi Milli Parkı’nda inceleme ÇANAKKALE Valisi İlhami Aktaş, Troya Tarihi Milli Parkı’nda incelemelerde bulundu...
15.11.2020 Ege
Truva Antik Kenti Çanakkale İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri
Truva Antik Kenti Çanakkale İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri   Truva (Troya) Antik Kenti, tarihi bakımdan önem arz eden kenttir. Dünyadaki, en ünlü arkeolojik kentlerden birisidir. Döneminde, aynı Efes ve Milet gibi bir liman kenti olarak kurulmuştur. Coğrafi ve stratejik konumu bakımından döneminin öne çıkan kenti olmuştur. Tarihe geçen ünlü Truva Savaşı, Truva Atı olaylarıyla da hafızalara kazınmıştır. Truva Antik Kenti ile ilgili detaylı bilgiyi derledik.
25.09.2020 Tatil
Troya Müzesi Çanakkale'nin Neresindedir, Nasıl Gidilir? 2020 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri
Troya Müzesi Çanakkale'nin Neresindedir, Nasıl Gidilir? 2020 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri Anadolu toprakları binlerce yıldır birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış topraklardan bir tanesidir. Özellikle dünya tarihi açısından çok önemli kültürleri barındıran ve günümüzde de önemini kaybetmeyen medeniyet kalıntılarını bünyesinde barındırır. Bu medeniyetlerden bir tanesi de Troya Medeniyeti'dir. Troya medeniyeti ile ilgili merak edilen detayları derledik.
23.09.2020 Tatil
‘Lütfen elini uzatma bana’
‘Lütfen elini uzatma bana’ Selamlaşmak adına ‘sosyal temas’ın en çok kullanılan sembollerinden biriydi el sıkışmak, diğer bir ifadeyle tokalaşmak. Ama şimdi ne kadar süreceği bilinmeyen koronavirüslü günlerimizde ‘tokalaşmak’ da yapılmaması gerekenler listesine girdi. Kovid-19 tarihe karışsa bile “Temas etmeyin ellerinizi yıkayın” diyen Bilim Kurulu üyelerini hatırladıkça belki de artık hiç tokalaşmayacağız!
9.05.2020 Gündem
Troya Müzesi açıldı
Troya Müzesi açıldı Çanakkale'da 5 bin yılık geçmişe sahip Troya Antik Kenti Müzesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile resmi olarak açıldı. Yaklaşık 3 bin metrekarelik sergi salonları dahil 12 bin 750 metrekare kapalı alandan oluşan müze UNESCO'nun 1998 yılında Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aldığı Troya Antik Kenti girişinde bulunuyor. Tarih kokan müzede Troya ve Troas Antik Kentlerinden elde edilen taşınır taşınmaz kültür varlıkları sergileniyor. Müzede ayrıca görsel grafik tasarımlarla birlikte Diorama dokunmatik ekran, animasyonlarla sergi anlatımları da yapılıyor. Bilgi aktarımı konusunda oldukça donanımlı olan müzede rehbere ihtiyaç duyulmadan 3 boyutlu animasyonlarla antik Troya dönemi misafirlere yaşatılıyor. Ayrıca müzede yine bilgiye dayalı animasyon oyunlar bulunuyor. En çok rağbet görenlerin arasında bulunan deniz ticaret oyununda gemi seçiliyor sorulara doğru verilen cevaplarla gemi Ege'den Karadeniz'e yürütülüyor. Müze duvarlarında bulunan nişlerde Troya’nın farklı katmanları, mezar taşları, büyük boy heykeller, sahne canlandırmaları ve büyük boy fotoğraflarla anlatılıyor. Müzenin giriş alanı olan Troas ve çevresini konu alan sirkülasyon bandında ise devam eden sergi katları öncesinde ziyaretçiye bir oryantasyon sağlamak amacıyla arkeoloji bilimi; arkeolojik ve arkeometrik tarihleme yöntemleri, ‘neolitik, kalkolitik, tunç çağı, demir çağı, höyük, restorasyon, konservasyon’ gibi terimler şemalar, çizimler, metinler ve interaktif yöntemlerle aktarılıyor. Müzenin en önemli bölümlerinden biride hazine bölümü, bu bölümde kazı çalışmaları sırasında elde edilen antik döneme ait altın alınlık, bileklik, kolye ve yüzükler sergileniyor.
11.09.2019 Haberler
O ilimizde açıldı! Resmen o anı yaşıyorsunuz…
O ilimizde açıldı! Resmen o anı yaşıyorsunuz… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile resmi olarak açıldı.
18.03.2019 Gündem
Çanakkale’de hedef turizm zaferi
Çanakkale’de hedef turizm zaferi Çanakkale’nin yerli ve yabancı turistlerin yıllık tatilleri için tercih ettiği bir turizm destinasyonu olması amaçlanıyor. Tarih, doğa ve lezzet açısından kriterleri fazlasıyla karşılayan şehrin tanıtımına hız verildi
5.03.2019 Ekonomi
Talih kuşu Tevfikiye köyünün başına kondu
Talih kuşu Tevfikiye köyünün başına kondu Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye köyü, Troya dönemini yaşatan arkeo-köye dönüştürüldü. Çanakkale Valiliği ile 21 Kasım 2017 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde Tevfikiye köyü, Troya dönemini yaşatan atmosferi, binaları, figürleri, tarihi ve mitolojik değerleri ile açık hava müzesi niteliğinde arkeo-köye dönüştürüldü. Troya Antik Kenti’ne yapılan ziyaretler sırasında mola verilen, gezilen, organik sebze-meyve, hediyelik eşya alışverişinin yapılabileceği ve Troya tarihinden izler taşıyan bir köy haline getirilmesi amaçlandı. Köyün bir yandan restorasyonu devam ederken diğer yandan da Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle farklı başlıklarda kurslar başlatıldı ve bölgede sosyal yaşam kalitesi yükseltildi. Tevfikiye bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere en iyi hizmeti verebilecek duruma getirildi.
11.09.2019 Haberler
Troya Antik Kenti'ne büyük ilgi
Troya Antik Kenti'ne büyük ilgi Troya Antik Kenti, Çanakkale'nin turizmdeki lokomotifi olmaya devam ediyor. '2018 Troya Yılı' kapsamında ziyaretçi akınına uğrayan ören yerini bu yılın ilk 11 ayında 512 bin 776 kişi ziyaret etti.
21.12.2018 Tatil

Benzer Haber Etiketleri

Troya Antik Kenti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.