NATO tatbikatında MARLIN şovu! Diğer ülkelerin göremediği denizaltıyı buldu
NATO tatbikatında MARLIN şovu! Diğer ülkelerin göremediği denizaltıyı buldu Zorlu şartlarda oldukça kritik görevleri başarıyla tamamlayan MARLIN sadece ülkemiz adına değil NATO için de çok kritik bir kazanım olduğunu üst düzey komuta kademesinin önünde kanıtladı.
27.09.2022 Gündem
İsmail Demir'den 'GÖKDOĞAN' paylaşımı!
İsmail Demir'den 'GÖKDOĞAN' paylaşımı! Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, sosyal medya hesabından GÖKDOĞAN projesiyle ilgili yaşanan güzel gelişmeyi duyurdu.
10.07.2022 Haberler
TOGAN üç farklı hava aracına daha entegre edildi
TOGAN üç farklı hava aracına daha entegre edildi Savunma sanayiindeki yerli ürünleri farklı milli platformlara başarıyla uyarlayan Türkiye, benzer bir işe TOGAN mühimmatında da imza attı. DASAL insansız hava sistemlerinin 3 farklı aracına entegre edilen TOGAN kritik kabiliyetlere imkan sağlayacak.
7.12.2021 Televizyon
SİPER 1.5 yıl sonra hazır! Hedef S-400 ayarında sistem
SİPER 1.5 yıl sonra hazır! Hedef S-400 ayarında sistem Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in 1.5 yıl sonra hazır olması planlanan Türkiye'nin yerli ve milli hava savunma sistemi SİPER'le ilgili, 'S-400 ayarında bir yerli hava savunma sistemine doğru gidiyoruz. 5 yıl içinde bu kademeleri doldura doldura gideceğiz' dedi. Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar ve Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz Türkiye'nin hava savunma sistemlerindeki son durumunu milliyet.com.tr için değerlendirdi.
22.02.2022 Gündem
TEKNOFEST 2021 Roket Yarışları başladı
TEKNOFEST 2021 Roket Yarışları başladı ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE yürütücülüğünde düzenlenen ve  Tuz Gölü'nün Aksaray bölgesinde başlayan TEKNOFEST 2021 Roket Yarışları, 12  Eylül'e kadar devam edecek.
1.09.2021 Teknoloji
Son Dakika Haberler: Görüntüleri yayınlandı! Türkiye'nin yeni füzeleri böyle hazırlanıyor
Son Dakika Haberler: Görüntüleri yayınlandı! Türkiye'nin yeni füzeleri böyle hazırlanıyor Gelen son dakika haberine göre; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü, yüksek teknoloji ürünü bir dizi füze ve mühimmatı güvenlik güçlerinin kullanımına sunmaya hazırlanıyor. İşte haberin ayrıntıları...
22.05.2021 Teknoloji
Türkiye ilk defa yaptı! İnlerinde yok edildiler…
Türkiye ilk defa yaptı! İnlerinde yok edildiler… Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) başta olmak üzere yurt içi ve dışındaki alıcılarına katma değeri yüksek güvenilir çözümler sunan yerli firmalar, Türkiye’nin teknolojik alanda da dışa bağımlılığını azaltmaya devam ediyor. Elektronik teknolojileri ve sistem entegrasyonu alanında rekabet gücü ile tercih edilen ve stratejik bir ortak gibi güven duyulan milli teknoloji firmaları ülkemizin savunma sanayisi için yürüttüğü çalışmaları ile göz dolduruyor. TÜBİTAK SAGE tarafından üretilen Nüfuz Edici Bomba’yı (NEB) terörle mücadelede etkin olarak kullanılıyor. TERÖRİSTLERİN KORKULU RÜYASI   Yer altı ve yer üstü hedefler için kullanılabilen bomba, barajlar, köprüler, binalar veya endüstriyel tesisler gibi kritik noktaların imhası konusunda etkili. Türkiye'de üretilen ilk beton delici mühimmat olan NEB, terörle mücadelede etkin olarak kullanılıyor. “SIĞINAK DELEN NEB”   ‘Sığınak delen’ NEB, yer üstü ve yer altındaki hedeflere karşı kullanılmak üzere tasarlanan, Ardışık Delici Harp Başlığı teknolojisine sahip, Türkiye’de geliştirilen ilk beton delici mühimmat olarak dikkat çekiyor. Hassas güdüm kiti (HGK) ve GBU-10-EB lazer güdüm kitiyle kullanılmaya da uyumlu nüfuz edici bomba, MK-84 genel maksat bombasıyla uyumlu tüm güdüm kitleriyle kullanılabilme potansiyeline de sahip. Bomba ayrıca güçlendirilmiş betonu delme özelliğiyle de dikkat çekiyor. GENEL ÖZELLİKLERİ   -Düşük çarpma hızlarında ve açılarında dahi yüksek delme etkinliği, -Ön Delici tasarımında kullanılan önceden şekillendirilmiş parçacıklar ile ikincil hedeflere karşı yüksek etkinlik, -Programlanabilir ateşleme zamanları, -Farklı hedef tiplerine karşı kullanılabilme özelliği, -MK-84 (2000 lb.) GMB ile uyumlu tüm güdüm kitleri ile kullanılabilme potansiyeli, -MK-84 (2000 lb.) GMB taşıyabilen tüm uçaklardan atılabilme potansiyeli.

11.09.2019 Teknoloji
Dünyada bir ilk olacak! Akkor Pulat testi geçti...
Dünyada bir ilk olacak! Akkor Pulat testi geçti... Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, Akkor Pulat aktif koruma sisteminin testi başarıyla geçtiğini yakın zamanda Afrin'de olacağını açıkladı
5.03.2018 Gündem