Tülin Özen

Tülin Özen

Türk tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu.   Artvin kökenli bir ailenin çocuğu olarak 24 Aralık 1980 İskenderun’da doğdu. İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra, önce İstanbul Teknik Üniversitesi elektrik mühendisliğinde bir süre öğrenim görmüş, sonrasında Yeditepe Oyuncuları'nda burslu olarak öğrenimine devam etmiştir. Semih Kaplanoğlu'nun "Meleğin Düşüşü" filmi ile "En iyi kadın oyuncu" Altın Portakal Ödülünü kazanmıştır. Beyaz Gelincik adlı dizinde canlandırdığı Meryemce karakteri ile tanınırlığı artmıştır.   Rol aldığı tiyatro oyunları Sersemler Evi (oyun) Güzel Şeyler Bizim Tarafta (oyun)

Tülin Özen

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 365 tülin özen haberi bulunmuştur.
‘Sen uçuşu hatırla’
‘Sen uçuşu hatırla’ Bu yılki teması “Daha fazlası, daha azı değil: Sen uçuşu hatırla” olarak belirlenen 27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 9-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.
30.03.2024 Kültür Sanat
Yanı başımızdaki gerçek ‘canavarlar’
Yanı başımızdaki gerçek ‘canavarlar’  Gücünü metnin sadeliği ve samimiyetiyle oyuncularının iddialı performanslarından alan “Canavar” duvarların arkasındakilerle yüzleşmeye çağırıyor.
10.12.2023 Kültür Sanat
Tülin Özen-Tansu Biçer'in yedi yıllık aşkı devam ediyor
Tülin Özen-Tansu Biçer'in yedi yıllık aşkı devam ediyor Özel hayatını gözlerden uzak yaşamayı tercih eden oyuncu Tülin Özen (43), önceki gün sevgilisi Tansu Biçer'le (45) Nişantaşı'nda objektiflere yansıdı.
23.10.2023 Cadde
Kaş Tiyatro Günleri 20 – 24 Ekim tarihleri arasında yapılacak
Kaş Tiyatro Günleri 20 – 24 Ekim tarihleri arasında yapılacak Kaş Tiyatro Günleri, bu yıl 20 – 24 Ekim tarihleri arasında dört farklı mekânda, yedi ayrı gösteri ile seyirciyle buluşuyor.
9.10.2023 Kültür Sanat
‘Tereddüt Çizgisi’ en iyi film
‘Tereddüt Çizgisi’ en iyi film Selman Nacar’ın yeni filmi ‘Tereddüt Çizgisi’, Zürih Film Festivali’nin ana yarışma bölümünden En İyi Film Ödülü ile döndü.
9.10.2023 Kültür Sanat
‘Tereddüt Çizgisi’ seyirciyle buluştu
‘Tereddüt Çizgisi’ seyirciyle buluştu Türkiye’den Orizzonti (Ufuklar) Bölümü’nde yarışan ikinci filmimiz olan “Tereddüt Çizgisi” Venedik’te galasını yaptı. “İki Şafak Arasında”dan tanıdığımız Selman Nacar’ın yönettiği ve başrolünde Tülin Özen’in yer aldığı “Tereddüt Çizgisi” de Venedik’te seyircisiyle buluştu.
6.09.2023 Kültür Sanat
Venedik’te yarış
Venedik’te yarış 80.Venedik Film Festivali dün, Edoardo De Angelis’in “Comandante” adlı filmi ile açıldı.
31.08.2023 Kültür Sanat
Venedik’te bu yıl biz de varız!
Venedik’te bu yıl biz de varız! Bu sene 80. yaşını kutlayan Venedik Film Festivali’nin Orizzonti Bölümü’nde iki yerli yapım yarışacak.
26.07.2023 Kültür Sanat
Türk sinemacıları eyleme nasıl bakıyor
Türk sinemacıları eyleme nasıl bakıyor ABD’de önce senaristlerin başlattığı, sonrasında oyuncuların da katıldığı grevden yola çıkarak kendi sektörümüze baktık. Bizde her şey yolunda mı yoksa kol kırılıp yen içinde mi kalıyor?
25.07.2023 Kültür Sanat
“Canavar”ı anlatmanın zamanı
“Canavar”ı anlatmanın zamanı Bir Film’in küçük kardeşi İki Tiyatro yolculuğuna iddialı, iddialı olduğu kadar samimi bir hikâyeyle başladı. “Canavar” söz konusu aile içinde yaşananlar olduğunda fısıldanması bile cesaret isteyen şeyleri anlatmak üzerine kurulu bir oyun.
18.06.2023 Kültür Sanat
Sanatın buluşma noktası
Sanatın buluşma noktası Milliyet Sanat, haziran sayısında Renzo Piano imzalı binasıyla sanatın yine ve yeniden buluşma noktası olan İstanbul Modern’i kapağa taşıyor. Indiana Jones’un serüvenine eşlik eden dergi Gündüz Vassaf’ın ilk romanı “Ressamın İsyanı”nı okurla paylaşıyor.
1.06.2023 Kültür Sanat
Podcast dizileri artık göze de hitap ediyor
Podcast dizileri artık göze de hitap ediyor Ses ile görüntü arasındaki mesafe kapanıyor. Podbee Media’nın podcast dizisi “Epik Olmayan Bir Aşk Hikayesi” ülkemizde ekrana geçiş yapan ilk örnek oldu.
30.04.2023 Pazar
Podbee Media 3.5 milyon dolar değerleme aldı
Podbee Media 3.5 milyon dolar değerleme aldı “Fularsız Entellik”, “Barış Özcan ile 111Hz”, “Trend Topic”, “Dilozof ile Dünyaya Fırlatıldık”, “Kayıp Eşya Bürosu” gibi podcast içeriklerinin yaratıcısı Podbee Media, 3.5 milyon dolar değerlemeyle köprü yatırım turunu tamamladı.
6.01.2023 Kültür Sanat
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde ‘Cinsel Haklarını Bil’ Tülin Özen, cinsel sağlık ve üreme sağlığı haklarına dikkat çekmek amacıyla Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hakları (CİSÜ) Platformu tarafından hazırlanan filmde rol aldı...
3.11.2022 Cadde
‘Yaratıcı ekonomiyi büyütüyor’
‘Yaratıcı ekonomiyi büyütüyor’ Bugün, 30 Eylül Dünya Podcast Günü. Statistica, Triton Digital ve Edison Research gibi medya grupları her yıl eğilimleri ölçmek, dinleyici davranışını anlamak ve dünya çapında podcast büyümesini izlemek için dijital medya anketleri yürütüyor.
30.09.2022 Kültür Sanat
Ayvalık’ta  ‘yeni bir’ seçildi
Ayvalık’ta ‘yeni bir’ seçildi Ayvalıklı ve Ayvalık dışından gelen sinemaseverlerin katılımıyla gerçekleşen Ayvalık Uluslararası Film Festivali sona erdi.
24.09.2022 Kültür Sanat
Özgün sinemacı Erden Kıral’ın ardından
Özgün sinemacı Erden Kıral’ın ardından 12 Eylül darbesinin baskısını, yaptığı filmlerin yasaklanmasıyla ağır koşullarda yaşayan Erden Kıral, sinemamızın az ama öz film çekmiş, bildiği yolda ilerleyen özgün sinemacılarındandı.
19.07.2022 Kültür Sanat
Milliyet Sanat gelecekten sesleniyor
Milliyet Sanat gelecekten sesleniyor Milliyet Sanat, temmuz sayısında sinemanın yeni başrolü yapay zekâyı mercek altına aldı. Tiyatro, edebiyat, müzik ve plastik sanatlarda ise özel söyleşiler öne çıkıyor.
4.07.2022 Kültür Sanat
‘Kadın-erkek eşittir nokta’
‘Kadın-erkek eşittir nokta’ Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine yol açan her türlü etken ve önyargıyla mücadele etmek için kurulan Yanındayız Derneği, ekonomik, sosyal ve siyasi yaşamda cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık oluşturmak için iki gün süren online “KadınErkekEşittirNokta” temalı konferans düzenledi.
13.06.2022 Ekonomi
Pek Yakında oyuncuları kim, konusu nedir? Pek Yakında filmi nerede çekiliyor?
Pek Yakında oyuncuları kim, konusu nedir? Pek Yakında filmi nerede çekiliyor? Pek Yakında filmi, 2014 yılında sinema izleyicilerinin karşısına çıkan komedi türündeki yapımdır. Filmin başrollerinde Cem Yılmaz, Tülin Özen ve Ozan Güven yer alıyor. Filmin oyuncu kadrosu kadar konusu da büyük ilgi gördü. İşte, Pek Yakında filmi detayları...
10.03.2022 Cadde
Ayşen Gruda kimdir ne zaman ve neden öldü? Ayşen Gruda ölüm yıl dönümünde anılıyor!
Ayşen Gruda kimdir ne zaman ve neden öldü? Ayşen Gruda ölüm yıl dönümünde anılıyor! Ayşen Gruda ölüm yıl dönümünde anılıyor. 23 Ocak 2019 yılında 74 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Peki Ayşen Gruda kimdir, ne zaman ve neden öldü?
23.01.2022 Cadde
O kapıdan çıkabilme hikâyesi ‘Nora 2’
O kapıdan çıkabilme hikâyesi ‘Nora 2’ Yönetmenliğini Saim Güveloğlu’nun yaptığı Bahçe Galata’nın yeni oyunlarından “Nora 2”de Tülin Özen ve Tansu Biçer zor yerden soruyor üstelik tek bir cevabı da yok.
2.01.2022 Kültür Sanat
Pandeminin yaralarını sanatla sardık
Pandeminin yaralarını sanatla sardık Sanat her zaman iyi gelir. Pandeminin bizi kısıtladığı, umudumuzu tükettiği bu yıl yine sanattan medet umduk. Tiyatrolar perdelerini açamasa da çevrimiçi oyunlarla evlerimize konuk oldular. Keza sinema da ev rahatlığında buluştu bizimle. Nihayetinde kısıtlamalar kalktı ama maalesef yine temkinli olduk salonlara girmek için. Müzik her zaman yanımızdaydı. Podcast'ler ise kurtarıcımız oldu. Ama hiç şüphesiz kazanan edebiyattı. Bu yıl bize iyi gelen, havamızı değiştiren sanatsal etkinliklere bir göz attık. İşin uzmanlarına danışıp kısa bir liste hazırladık.
26.12.2021 Kültür Sanat
2021'e sanat dolu  bir hoşça kal
2021'e sanat dolu bir hoşça kal Milliyet Sanat yılı dopdolu bir sayıyla uğurluyor. Derginin aralık sayısında II. Heykelde Yeni Keşifler'in kazananları Melike Bayık'ın kaleminden okurlara tanıtılırken ayın söyleşinde Asu Maro'nun konuğu Defne Kayalar.
3.12.2021 Kültür Sanat
Anlamlı hareket
Anlamlı hareket Ünlü isimler, 6 Ekim Dünya Serebral Palsi Günü nedeniyle ‘challenge’ etkinliği başlattı
8.10.2021 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

Tülin Özen ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.