Türbe

Türbe

Son dakika türbe haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan türbe gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan türbe haber sayfamızda...

Türbe

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.346 türbe haberi bulunmuştur.
Bartın'da kavşak'ta otomobiller çarpıştı
Bartın'da kavşak'ta otomobiller çarpıştı Bartın'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldüğü 1 kişinin de yaralandığı bildirildi.
17.04.2024 Gündem
Yer: Bursa! Evin içinde bulunan türbeye akın akın geliyorlar
Yer: Bursa! Evin içinde bulunan türbeye akın akın geliyorlar Bursa'da bir evin içinde bulunan Tezeren Dede Türbesi Ramazan ayında ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Bazı kadınlar ise türbe içinde Kur'an-ı Kerim okuyor
4.04.2024 Gündem
Kırıkkale'de MHP'li belediye başkan adayı Halil İbrahim Bişkin'e silahlı saldırı
Kırıkkale'de MHP'li belediye başkan adayı Halil İbrahim Bişkin'e silahlı saldırı Kırıkkale'de, Bahşılı ilçesi belediye başkan adayı MHP'li Halil İbrahim Bişkin'in aracına silahlı saldırı düzenlendi. Silahlı saldırıda tüfekten çıkan saçmalar aracın camı ile kaportasına isabet ederken, olayda yaralanan olmadı.
31.03.2024 Gündem
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: AK Parti, Türkiye'nin en büyük kadın hareketidir
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: AK Parti, Türkiye'nin en büyük kadın hareketidir AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Üsküdar’da düzenlenen ‘8 Mart Kadınlar Günü Buluşması’ programına katıldı.
8.03.2024 Haberler
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: AK Parti, Türkiye'nin en büyük kadın hareketidir
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: AK Parti, Türkiye'nin en büyük kadın hareketidir AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Üsküdar’da düzenlenen ‘8 Mart Kadınlar Günü Buluşması’ programına katıldı.
8.03.2024 Gündem
Kaderine terk edilen türbe için Antalya Valisi'nden talimat
Kaderine terk edilen türbe için Antalya Valisi'nden talimat Antalya Valisi Hulusi Şahin'in 1. Derece Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı Ahi Kızı Türbesi için talimat verdi.
8.03.2024 Gündem
Yaşayan tarih yaşayan kent
Yaşayan tarih yaşayan kent Aykut Ferah  Milliyet Arkeoloji Proje Danışmanı Değerli Milliyet Arkeoloji Dergisi Okurları; Bir sene önce, 6 Şubat 2023’te gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerin en büyük yıkıma sebep verdiği şehirlerden biri de medeniyetler şehri Hatay oldu...
19.02.2024 Arkeoloji
Bir hafıza kaybı
Bir hafıza kaybı Hatay, depremden en çok etkilenen şehirlerin başında geliyor. Özellikle Antakya, bu büyük depremde yitip giden canların, yıkılan konutların ötesinde, bir “hafıza” kaybı da yaşıyor. Şehrin birçok simgesi bugün ayakta değil. Kaybolan, boşalan mekânla birlikte geçmiş zaman da siliniyor; hatıralar ve tarih, bir enkaza dönüşüyor.
6.02.2024 Gündem
Bakanlık kolları sıvadı! Tarihin ışığı tekrar parlayacak
Bakanlık kolları sıvadı! Tarihin ışığı tekrar parlayacak Depremde yıkıma uğrayan tarihi yapılar Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen özel restorasyon projeleriyle yeniden ayağa kaldırılıyor.
6.02.2024 Kültür Sanat
Mersin'de meydana gelen trafik kazaları kameralara böyle yansıdı
Mersin'de meydana gelen trafik kazaları kameralara böyle yansıdı Mersin'de son günlerde meydana gelen bir çok kaza güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Güvenlik kameralarına yansıyan kazalarda 1 kişi öldü, 2 kişi ise yaralandı.
25.01.2024 Haberler
'Sen kafirsin' dedi, göğsünden bıçaklayarak öldürdü
'Sen kafirsin' dedi, göğsünden bıçaklayarak öldürdü İzmir'de bir kişi, yolda yürürken tanımadığı genci göğsünden bıçaklayarak öldüren zanlı tutuklandı. Zanlının öldürmeden önce bıçakla saldırdığı kişiye "Sen kafirsin" diye bağırdığı ortaya çıktı.
22.01.2024 Haberler
İzmir'de dehşet anları! 'Sen kafirsin' dedi, göğsünden bıçaklayarak öldürdü
İzmir'de dehşet anları! 'Sen kafirsin' dedi, göğsünden bıçaklayarak öldürdü İzmir'de bir kişi, yolda yürürken tanımadığı genci göğsünden bıçaklayarak öldüren zanlı tutuklanırken şoke eden detaylar da ortaya çıktı.
22.01.2024 Gündem
İznik’i yeniden düşlemek
İznik’i yeniden düşlemek İznik, Anadolu Selçukluları ile İslâm kültürünü temsil eden bir yapıya bürünmüş; Osmanlı’nın kuruluş yıllarında bir ilim merkezi haline gelmiştir.
21.01.2024 Arkeoloji
Yer: İzmir! Cinayetin görüntüsü ortaya çıktı
Yer: İzmir! Cinayetin görüntüsü ortaya çıktı İzmir’in Karabağlar ilçesinde, ‘laf atma’ yüzünden çıktığı ileri sürülen kavgada bir kişinin hayatını kaybettiği olayın güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı.
21.01.2024 Haberler
Yer: İzmir! Cinayetin görüntüsü ortaya çıktı
Yer: İzmir! Cinayetin görüntüsü ortaya çıktı İzmir’in Karabağlar ilçesinde, ‘laf atma’ yüzünden çıktığı ileri sürülen kavgada bir kişinin hayatını kaybettiği olayın güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı.
21.01.2024 Gündem
Yer: İzmir! Parkta küfür cinayeti
Yer: İzmir! Parkta küfür cinayeti İzmir'in Karabağlar ilçesinde Ali Bahadır Y. (33), parkta kendisine küfrettiğini iddia ettiği Medet Ferhan Şengün'ü (33) bıçaklayarak öldürdü.
21.01.2024 Gündem
Tarihin değişmez sembolü oyuncaklar
Tarihin değişmez sembolü oyuncaklar “Anadolu Oyuncak Kültürü” kitabı ilk çağlardan günümüze, kültürler ve ritüellerin şekillendirdiği oyuncağın Anadolu’daki tarihsel seyrini izliyor.
14.01.2024 Kültür Sanat
Y ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: Y Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
Y ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: Y Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Bebeklerine kavuşacağı günü bekleyen aileleri hamilelik döneminde isim telaşı sarıyor. Erkek bebek bekleyen anne ve baba adaylarının çocuklarına vereceği isim konusu kafalarını karıştırıyor. Hayatları boyunca taşıyacakları ismin en güzel ve en eşsiz olmasını istiyorlar. İsim konusunda derin araştırmaya giren çiftler anlamlarına da özellikle dikkat ediyor. Kulağa hoş gelen isimleri tercih eden ebeveynler keşfedilmemiş, nadir bulunan, değişik, popüler ve modern çağa uygun isimler vermek istiyorlar. Y harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “Y ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Alkollü sürücü kaza yaptı! Yardıma gelenlerden istediği şoke etti
Alkollü sürücü kaza yaptı! Yardıma gelenlerden istediği şoke etti Nevşehir’de meydana gelen trafik kazasında yaralanan sürücü, yardıma gelen gençlerden sigara istedi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.
30.12.2023 Gündem
Ayağı frenden çekince yokuş yukarı çıkıyor! Erzurum'daki gizemli yolun sırrı
Ayağı frenden çekince yokuş yukarı çıkıyor! Erzurum'daki gizemli yolun sırrı "Aracı durdurunuz. Vitesi boşa alınız. Frenden ayağınızı çekiniz. Denemeye başlayabilirsiniz." Erzurum'da Palandöken Dağı'ndaki Abdurrahman Gazi Türbesi'ne gitmek isteyenleri bu tabela karşılıyor. Çünkü aşağı doğru olan yolda kontağı kapalı olsa da araçlar yokuş yukarı gitmeye başlıyor. Peki, bu deneyimi yaşamak isteyenlerin akın ettiği gizemli yolun sırrı ne?
23.12.2023 Yaşam
Türkiye'de ilk ve tek! Ormanın içindeki türbeye gelen aç kalmıyor
Türkiye'de ilk ve tek! Ormanın içindeki türbeye gelen aç kalmıyor Bolu'da ormanlık alanda bulunan Tokadi Hayreddin Hazretleri Türbesi, manevi iklimiyle her yıl binlerce yerli ve yabancı vatandaş tarafından ilgi görüyor. Ömrünü İslam'a hizmete adayan Tokadi Hayreddin Hazretleri'nin son yıllarını geçirdiği bölgede, gelen her ziyaretçiye yemek ikram ediliyor.
10.12.2023 Gündem
Mezopotamya’nın İrfan Mimarisi
Mezopotamya’nın İrfan Mimarisi İnsanlık tarihinin gelişiminde Mezopotamya başlangıçların coğrafyası olageldi. Kuşkusuz bu gelişimin en somut görüldüğü alanların başında mimari geliyor. Neolitik dönemlerden başlayan bu süreç coğrafyanın da etkisiyle oluşan ihtiyaçları malzeme ile bir araya getirip yorumladı ve kendi eşsiz çözümlerini oluşturdu.
12.11.2023 Kültür Sanat
Anadolu'da bir ilkti! 900 yıllık tarihin üzerine tuvalet
Anadolu'da bir ilkti! 900 yıllık tarihin üzerine tuvalet Kayseri'de Danışmentliler Beyliği'nin 3'üncü hükümdarı Melik Mehmed Gazi tarafından yaptırılan, yaklaşık 900 yıllık medresenin kalıntılarının üzerine, 60 yıl önce tuvalet ve şadırvan yapıldığı ortaya çıktı.
10.11.2023 Gündem
İstanbul’un simge ağaçları
İstanbul’un simge ağaçları İstanbul’un güzelliğine güzellik katan çınar ağacı başta olmak üzere pek çok ağaç bulunuyor. İstanbul‘da sayısız semt, cadde ve sokak isimlerinin de ağaç isimlerinden oluşuyor.
29.10.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türbe ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.