Türk Basketbolu

Türk Basketbolu

Son dakika Türk basketbolu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türk basketbolu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türk basketbolu haber sayfamızda...

Türk Basketbolu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.263 türk basketbolu haberi bulunmuştur.
Kayla McBride: Önümüzde bir 40 dakika daha var!
Kayla McBride: Önümüzde bir 40 dakika daha var! Fenerbahçe Alagöz Holding'in yıldızı Kayla McBride, Çukurova Basketbol maçının ardından konuştu.
12.04.2024 Basketbol
Fenerbahçe Beko'da Nigel Hayes-Davis'ten rekor sonrası tepki! 'Sanırım yeterince iyi değildi'
Fenerbahçe Beko'da Nigel Hayes-Davis'ten rekor sonrası tepki! 'Sanırım yeterince iyi değildi' EuroLeague'in 32. haftasında Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i 103-68 mağlup eden Nigel Hayes-Davis tarihi bir performans ortaya koymuştu. Yıldız basketbolcu maçın ardından sosyal medya hesabından basın mensuplarına tepki gösterdi. İşte detaylar...
Sarunas Jasikevicius'tan basın mensuplarına tepki! 'Çok üzücü'
Sarunas Jasikevicius'tan basın mensuplarına tepki! 'Çok üzücü' Fenerbahçe Beko Başantrenörü Sarunas Jasikevicius, Alba Berlin maçının ardından konuştu.
Bakan Bak: Türk basketbolu için bir vizyondur!
Bakan Bak: Türk basketbolu için bir vizyondur! Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kısa süre içinde açılışı yapılacak İstanbul’daki Türkiye Basketbol Gelişim Merkezi’nin büyük bir yatırım olduğunu ve uzun yıllar Türk sporuna hizmet vereceğini ifade etti.
28.03.2024 Basketbol
ÇBK Mersin Başkanı Serdar Çevirgen’den hem teşekkür hem de söz
ÇBK Mersin Başkanı Serdar Çevirgen’den hem teşekkür hem de söz Henüz 7 yıllık bir kulüp olmasına rağmen, aralarında EuroLeague finali, EuroCup final four, Kadınlar Basketbol Süper Ligi normal sezonu liderlikleri, Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Kupası’nda birçok başarı elde ederek, Mersin halkının tamamının sahiplendiği bir takım haline gelen Çukurova Basketbol Kulübü’nde Başkan Serdar Çevirgen, son dönemdeki artan destekleri için Mersin halkına teşekkür ederken, onların yüzünü güldürmek için çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.
22.01.2024 Basketbol
Alperen Şengün'den EuroLeague sorusuna kesin yanıt! Hedefini açıkladı
Alperen Şengün'den EuroLeague sorusuna kesin yanıt! Hedefini açıkladı Bu sezon NBA ekiplerinden Houston Rockets'ta gösterdiği performansla herkesi kendine hayran bırakan Milli yıldız Alperen Şengün, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
23.04.2024 NBA
Basketbolun tarihi: Okullardan çıktı ülkeye yayıldı
Basketbolun tarihi: Okullardan çıktı ülkeye yayıldı Türkiye’de yirminci asrın başlarında okullarda oynanmaya başlayan basketboldaki gelişmeler, Cumhuriyet’in ilanının ardından hız kazanır. Türkiye Deplasmanlı Basketbol Ligi’nin 1966 yılında kurulması profesyonelliğe geçişteki önemli adım oldu.
28.10.2023 Skorer
Fenerbahçe Beko'da 2 ayrılık kararı! 'Kendilerini düşünmediğimizi ilettik'
Fenerbahçe Beko'da 2 ayrılık kararı! 'Kendilerini düşünmediğimizi ilettik' Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, sarı-lacivertlilerin gündemine dair açıklamalarda bulundu. Derya Yannier, Fenerbahçe Beko'da 2 oyuncunun gelecek sezon planlamasında yer almadığını duyurdu.
25.08.2023 Basketbol
A Milli Basketbol Takımı'nda Cedi Osman ve Alperen Şengün'den tartışma yaratan talep!
A Milli Basketbol Takımı'nda Cedi Osman ve Alperen Şengün'den tartışma yaratan talep! A Milli Basketbol Takımımız, Ağustos ayında Olimpiyat Elemeleri maçlarına çıkacak. Fakat bu sınavlar öncesi NBA'de kariyerlerini sürdüren Cedi Osman ve Alperen Şengün'ün talepleri krize neden oldu.
27.07.2023 Milli Takım
Ergin Ataman'dan Fenerbahçe'ye olay gönderme! 'Kimse bizimle dalga geçemez'
Ergin Ataman'dan Fenerbahçe'ye olay gönderme! 'Kimse bizimle dalga geçemez' Anadolu Efes'ten ayrılmasının ardından Panathinaikos’un başına geçen Ergin Ataman, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tecrübeli başantrenör Anadolu Efes’ten ayrılışı, yeni takımı Panathinaikos ve Milli Takım hakkındaki düşüncelerini aktarırken, Fenerbahçe hakkında da çok konuşulacak sözler dile getirdi. İşte detaylar...
Çukurova Basketbol’a efsaneden tam not
Çukurova Basketbol’a efsaneden tam not Türk Basketbolu’nun en önemli isimlerinden olan Aydın Örs, sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın en iyi tesislerinden birisi olarak gösterilen Çukurova Basketbol Kulübü’nü gezdi, Başkan Serdar Çevirgin’den bilgi aldı. Eğitim çalışmaları için Mersin’de bulunan Türkiye Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Aydın Örs, hem tesisleri çok beğendiğini hem de Başkan Serdar Çevirgen’in alt yapı konusundaki heyecanı ve hedeflerini takdir ettiğini söyledi.
27.05.2023 Basketbol
Mersin’de antrenörler efsanelerle buluştu
Mersin’de antrenörler efsanelerle buluştu Türkiye Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu’nun Mersin’de gerçekleştirdiği 2. Kademe D Antrenör Kursuna katılan antrenörler, çalışmalara ev sahipliği yapan Toros Okulları’nın konferans salonunda Türk Basketbolu’nun efsane isimleriyle bir araya geldi.
26.05.2023 Basketbol
Çağdaş Bodrum Spor’un ana hedefi Avrupa
Çağdaş Bodrum Spor’un ana hedefi Avrupa Son iki sezonu evinde namağlup tamamlayan Çağdaş Bodrum Spor, iki hafta önce garantilediği şampiyonluğun kupasını dün taraftarı ile birlikte kaldırdı. Devler ligine merhaba diyen takım, hem Türkiye’nin en büyüklerini Bodrum’da ağırlamak için hem de Avrupa hedefleri için sabırsız.
22.05.2023 Basketbol
Çağdaş Bodrum, Süper Lig'de sezonun başlamasını iple çekiyor
Çağdaş Bodrum, Süper Lig'de sezonun başlamasını iple çekiyor Türkiye Basketbol Ligi'nde (TBL) şampiyonluğu garantileyerek kurulduktan 20 ay sonra Basketbol Süper Ligi'ne çıkmayı başaran Çağdaş Bodrum Spor, yeni sezonu şimdiden iple çekiyor.
17.05.2023 Basketbol
Real Madrid, Obradovic'e bir ilki yaşattı! Efsane isimden EuroLeague'e dramatik veda
Real Madrid, Obradovic'e bir ilki yaşattı! Efsane isimden EuroLeague'e dramatik veda THY Euroleague play-off 5. maçında Real Madrid, Partizan'ı son çeyrekteki etkili oyunuyla 98-94 mağlup ederek seride 3-2 öne geçti ve Final Four'a adını yazdıran son takım oldu. Obradovic yönetimindeki Partizan dramatik bir şekilde elenirken Obradovic tarihi bir fırsatı değerlendiremedi.
Kadınlar Euroleague'de final günü! Bayrak krizine özür geldi
Kadınlar Euroleague'de final günü! Bayrak krizine özür geldi Kadınların Avrupa basketbolunda kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonunda iki temsilcimiz Fenerbahçe Alagöz Holding ile Çukurova Mersin Yenişehir Belediyesi kozlarını paylaşacak. Karşılaşmada kazanan Türk basketbolu olacak.
16.04.2023 Basketbol
Prag'da Türk fırtınası
Prag'da Türk fırtınası Euroleague final-four’unda fırtına gibi estik. Fenerbahçe Alagöz Holding, Schio’yu, Çukurova Mersin Yenişehir Belediyesi de USK Prag’ı yendi, final biletini aldı. Voleybolun ardından, basketbolda da kadınların Avrupa’daki en önemli turnuvasında kupa Türkiye’ye gelecek.
15.04.2023 Basketbol
BİDEV'den BasketKöy açıklaması
BİDEV'den BasketKöy açıklaması Hatay'ın Belen ilçesinde hayata geçirilen BasketKöy Projesi hakkında Basketbol İçin Destek ve Eğitim Vakfı (BİDEV) Başkan Vekili Aytek Gürkan bilgiler verdi. Proje Polimeks Holding, Türkiye Basketbol Federasyonu ve Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD) ortaklığıyla gerçekleşiyor.
3.03.2023 Diğer
Sinan Güler'den Fenerbahçe itirafı! 'Galatasaray camiası için paha biçilmezdi'
Sinan Güler'den Fenerbahçe itirafı! 'Galatasaray camiası için paha biçilmezdi' Parkedeki serüvenine nokta koyan Türk basketbolunun unutulmayacak ismi Sinan Güler, farklı kulvarlarda boy göstermeye hazırlanıyor. Girişimcilik, yöneticilik derken bir hayali daha var... Olimpik sporcu apoletini takabilmek için 3x3 Milli Takımı’nı fırsat olarak görüyor, yeni kariyerinde de en az oyunculuğu kadar ses getirmek istiyor...
23.02.2023 Basketbol
Jr. NBA Türkiye Ligi dev final organizasyonu ile sona erdi
Jr. NBA Türkiye Ligi dev final organizasyonu ile sona erdi 9-12 yaş aralığındaki 1.000’in üzerinde erkek ve kız sporcunun yarıştığı Jr. NBA BİDEV Ligi’nin final etkinliği, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda düzenlenen final maçları, yetenek yarışması ve kapanış töreni ile sona erdi.
16.01.2023 Basketbol
Serdar Çevirgen: Bizde geri adım olmaz
Serdar Çevirgen: Bizde geri adım olmaz Finalde Fenerbahçe Alagöz'ü devirerek Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesine taşıyan Çukurova Basketbol Mersin Yenişehir Kulübü Başkanı Serdar Çevirgen, en büyük kupayı müzelerine taşımanın kendilerine büyük sevinç yaşattığını ve kulüp olarak hiç geri adım atmadan, hep yeni şampiyonluklar kazanmak için çalışacaklarını söyledi.
Basketbolun ‘YUVA’sı BİDEV
Basketbolun ‘YUVA’sı BİDEV Basketbol İçin Destek ve Eğitim Vakfı 2. yılını tamamlarken, kısa sürede müthiş işlere imza attı. Hasan Arat başkanlığında kurulan BİDEV’in, ‘Yuva’ belgeseli de Genel Kurul’da duygu dolu anlar yaşattı.
27.11.2022 Basketbol
Hidayet Türkoğlu: Bu süreç bizim için çok değerli
Hidayet Türkoğlu: Bu süreç bizim için çok değerli Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yerine yapılacak TBF Basketbol Gelişim Merkezi'nin inşaatında incelemelerde bulundu. İncelemelere, başkan Türkoğlu'nun yanı sıra, çeşitli medya kuruluşlarının spor müdürleri, TBF Yönetim Kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.
11.11.2022 Basketbol
Darüşşafaka ve Galatasaray NEF, Yalçın Granit'i anacak
Darüşşafaka ve Galatasaray NEF, Yalçın Granit'i anacak Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 5. Haftasında karşılaşmaya hazırlanan Darüşşafaka ve Galatasaray NEF, vefatının ikinci yıl dönümünde her iki kulübün tarihine de derin izler bırakan, Türk Basketbolunun Babası Yalçın Granit’i birlikte anacak.
29.10.2022 Basketbol
Dünyanın gözü İstanbul'da olacak
Dünyanın gözü İstanbul'da olacak Türkiye dev bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak. 24 takımın katılacağı 3x3 Üniversiteler Basketbol Dünya Şampiyonası'nın eleme maçları İstanbul Teknik Üniversitesi'nde finalleri ise Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları sırasında Galataport'ta oynanacak.
24.10.2022 Diğer

Benzer Haber Etiketleri

Türk Basketbolu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.