Türk kirazı Avrupa'da büyük ilgi görüyor!
Türk kirazı Avrupa'da büyük ilgi görüyor! Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Yazgan, kiraz ihracatında sezona çok hızlı başladıklarını belirterek, Almanya ve Hollanda'ya ürün gönderdiklerini, hatta bu alanda üretici olan İtalya'ya dahi kiraz sattıklarını bildirdi.
6.07.2021 Bilgi
‘Türk kirazı’ Asya’yı fethediyor
‘Türk kirazı’ Asya’yı fethediyor Tekfen Tarım bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Alanar Meyve, Çin’e yaptığı kiraz ihracatından sonra Türk meyvecilik tarihinde ilk kez Güney Kore’ye kiraz ihraç etti.
14.08.2019 Ekonomi
Türk kirazı Çin pazarından vazgeçmiyor
Türk kirazı Çin pazarından vazgeçmiyor Kiraz üretiminde dünya lideri olan Türkiye, kirazın en çok sevildiği ülkelerden biri olan ve yıllık 800 milyon dolarlık kiraz ithal eden Çin’e Türk kirazının girişindeki engelleri kaldırmak için mücadelesini sürdürüyor. Kiraz ihracatçıları, 24-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirdikleri Çin seyahati ile “Türk kirazı Çin’e girecek” mesajı verdi.
7.04.2019 Ekonomi
Çinliler Türk kirazını tadacak
Çinliler Türk kirazını tadacak Antalya'da düzenlenen G-20 zirvesinde Çin ile imzalanan bitki sağlığı protokolünün ardından yapılan görüşmeler neticesinde bu yıl Türk kirazının, ilk kez Çin'deki tüketicilerle buluşması bekleniyor
3.06.2017 Ekonomi