Türk Sineması

Türk Sineması

Son dakika Türk Sineması haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türk Sineması gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türk Sineması haber sayfamızda...

Türk Sineması

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.715 türk sineması haberi bulunmuştur.
Yeşilçam'ın usta oyuncularından Müjde Ar: Hayatımı kadınları desteklemeye adadım
Yeşilçam'ın usta oyuncularından Müjde Ar: Hayatımı kadınları desteklemeye adadım Türk Sineması'nın efsanevi oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla Almanya'nın Münih şehrinde Yaşam Boyu Başarı Ödülü verildi. Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi.
21.04.2024 Cadde
‘Bay Sinema’ maalesef  artık yok
‘Bay Sinema’ maalesef artık yok Türk sinemasının efsane isimlerinden Türker İnanoğlu’nun hayatını kaybetmesi sanat camiasını yasa boğdu. Ünlü isimler, “Bay Sinema maalesef artık yok” dedi.
4.04.2024 Cadde
'Bay Sinema' Türker İnanoğlu hayatını kaybetti! Eşi ve eski eşinden duygusal paylaşım
'Bay Sinema' Türker İnanoğlu hayatını kaybetti! Eşi ve eski eşinden duygusal paylaşım Türkan Şoray'ı keşfeden ve 'Bay Sinema' olarak adlandırılan ünlü yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, 88 yaşında hayatını kaybetti. Eşi Gülşen Bubikoğlu ve eski eşi Filiz Akın, sosyal medya hesaplarından duygusal paylaşımlarda bulundu.
4.04.2024 Cadde
Son dakika: Türker İnanoğlu hayatını kaybetti! Bakan Koca duyurdu
Son dakika: Türker İnanoğlu hayatını kaybetti! Bakan Koca duyurdu Ünlü yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu hayatını kaybetti. Bakan Koca sosyal medyadan acı haberi duyurdu. Türkan Şoray'ı keşfeden ve 'Bay Sinema' olarak adlandırılan Türker İnanoğlu 50'den fazla filme imza attı. İşte detaylar...
3.04.2024 Cadde
Çağlar Ertuğrul'un 'estetik' tepkisi! 'Gençliğe üzülüyorum'
Çağlar Ertuğrul'un 'estetik' tepkisi! 'Gençliğe üzülüyorum' 'Dağ', 'Kurt Seyit ve Şura', 'Benim İçin Üzülme', 'Medcezir', 'Afili Aşk' ve 'Teşkilat' gibi yapımlarda kamera karşısına geçen Çağlar Ertuğrul, magazin gündeminden düşmeyen 'estetik' tartışmasına dahil oldu. Ertuğrul, oyuncuların yüzüne yaptırdığı müdahaleleri gördükçe üzüldüğünü söyledi.
30.03.2024 Cadde
"İguanalarım beni bilim insanı yaptı"
"İguanalarım beni bilim insanı yaptı"  Türkiye onu 1960’lı yıllardaki romantik filmlerin jönü olarak tanıdı. Sinemadaki erotik film furyasından sonra paranın cazibesine kapılan birçok meslektaşı gibi sahneye çıkmadı, okumak için yurt dışına gitti. Oslo’da Ekoloji Bilimleri, Biyoloji ve Kimya okudu. Bilim insanı olarak Türkiye’ye döndü ve 1999-2002 yılları arasında Anavatan Partisi Milletvekili oldu, TBMM’de Çevre Komisyonu Başkanlığı yaptı.
23.03.2024 Pazar
Arif Keskiner'in cenaze programı belli oldu!
Arif Keskiner'in cenaze programı belli oldu! Türk Sineması'na damga vuran birçok filmin yapımcılığını üstlenen Arif Keskiner, 86 yaşında hayatını kaybetti. Vefat haberi sanat dünyasında derin üzüntüye neden olan Keskiner'in cenaze törenine ilişkin detaylar belli oldu.
13.03.2024 Cadde
Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu son yolculuğuna uğurlandı!
Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu son yolculuğuna uğurlandı! Türk sinemasında 150’ den fazla filmde rol alan, Yeşilçam'ın usta ismi Kayhan Yıldızoğlu, yaşlılığa bağlı olarak cumartesi günü hayatını kaybetmişti. 91 yaşında vefat eden Kayhan Yıldızoğlu’nun cenaze namazı bugün öğlen vakti Levent Camii’nde kılındı. Yıldızoğlu'nun cenazesine çok sayıda sanatçı katıldı. Şener Şen,cenazede fotoğraf çektirmek isteyen bir hayranını azarladı.
11.03.2024 Magazin
Ünlülerden hayatını kaybeden Kayhan Yıldızoğlu'na taziye mesajları!
Ünlülerden hayatını kaybeden Kayhan Yıldızoğlu'na taziye mesajları! Yeşilçam'ın emektar isimlerinden Kayhan Yıldızoğlu (90) dün İstanbul'da hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun Feriköy'de defnedileceği öğrenildi. Usta tiyatrocunun kızı Sibel Aybar, ölüm nedenini açıklarken; ünlü isimlerde Yıldızoğlu'na peş peşe taziye mesajı geldi.
10.03.2024 Cadde
Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu hayatını kaybetti
Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu hayatını kaybetti Türk sineması ve dizilerin usta oyuncusu Kayhan Yıldızoğlu 90 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti. Acı haber sonrası kızı Sibel Aybar açıklamalarda bulundu.
9.03.2024 Cadde
Yeşilçam'ın usta oyuncusu Sevda Ferdağ son yolculuğuna uğurlandı
Yeşilçam'ın usta oyuncusu Sevda Ferdağ son yolculuğuna uğurlandı Asıl adı Lütfiye Dumrul olan, 'Ağır Roman', 'Kapıcılar Kralı' ve 'Serseri Kabadayı' gibi yapımlarda yer almış usta oyuncu Seva Ferdağ, 17 Şubat'ta uzun süredir mücadele ettiği hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti. Ferdağ, dün Zincirlikuyu Cami’nde kılınan cenaze namazı sonrası Kuruçeşme Mezarlığı’nda toprağa verildi.
19.02.2024 Cadde
Ozan Orhon'dan Tekin Akmansoy paylaşımı: Adına layik bir torun olmaya devam edeceğim
Ozan Orhon'dan Tekin Akmansoy paylaşımı: Adına layik bir torun olmaya devam edeceğim İlk albümünü 1992 yılında piyasaya çıkaran; 'Ortada Kuyu Var', 'Saman Alevi' ve 'Oldu mu Şimdi' gibi hit parçalara imza atan Ozan Orhon, Türk sineması ve tiyatosunun usta isimlerinden olan dedesi Tekin Akmansoy'u 11'inci ölüm yıl dönümünde andı.
13.02.2024 Cadde
Yeşilçam'ın 'Kötü adamı' Hikmet Taşdemir hayatını kaybetti
Yeşilçam'ın 'Kötü adamı' Hikmet Taşdemir hayatını kaybetti Türk Sineması'nın kötü adamı Hikmet Taşdemir, bir süredir tedavi gördüğü Tekirdağ Namık Kemal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 82 yaşında hayatını kaybetti.
25.01.2024 Cadde
Vural Çelik hastanelik oldu
Vural Çelik hastanelik oldu 'Avrupa Yakası'nda canlandırdığı 'Kubilay' karakteriyle tanınan Vural Çelik, Influenza'ya yakalandı. Hastanede tedvi gören oyuncu, sağlık durumunu paylaştı.
8.01.2024 Cadde
2023'e damga vuranlar
2023'e damga vuranlar Evlenenler, boşananlar, sürpriz birliktelikler, sonu hapishanede biten ‘fenomen hayatlar’, polemikler ve kaybettiklerimiz...
27.12.2023 Cadde
Wilma Elles: Kızıma kendi elbisemi giydirdim, neredeyse 37 yıllık!
Wilma Elles: Kızıma kendi elbisemi giydirdim, neredeyse 37 yıllık! Oyuncu Wilma Elles, yaklaşık 2.5 ay önce üçüncü çocuğunu kucağına almıştı. Bir kızı daha olan 37 yaşındaki Elles, eşi Mehmet Şah Çelik ve minik kızı Tiara Manolya ile 'Yeşilçam’dan Bugüne Türk Sineması Ödül Töreni'ne katıldı. Gazetecilerle bir araya gelen ünlü isim, kızına kendi bebeklik elbisesini giydirdiğini açıkladı.
21.12.2023 Cadde
Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı Vural Çelik'ten Gülse Birsel açıklaması!
Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı Vural Çelik'ten Gülse Birsel açıklaması! 'Avrupa Yakası' dizisiyle hafızalara kazınan Vural Çelik, "Gülse Birsel'le aynı projede rol alır mısınız?" sorusunu cevaplarken, ünlü senaristle aralarındaki küslüğünün kariyerine olumuz etkisi olup olmadığı hakkında konuştu.
21.12.2023 Cadde
37 yıllık elbise
37 yıllık elbise Wilma Elles, Taksim Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ‘Yeşilçam’dan Bugüne Türk Sineması Ödül Töreni’ne katıldı.
21.12.2023 Cadde
Türk Sinemasının dev isimleri Silivri'de buluştu! 'Yeşilçam burada yaşıyor'
Türk Sinemasının dev isimleri Silivri'de buluştu! 'Yeşilçam burada yaşıyor' Yeşilçam'ın efsane isimleri Silivri'de açılan Silivri Fotoğrafçılık ve Yeşilçam Sergi Evi'nin açılışında bir araya geldi. Açılışa, Türk sinemasının ünlü isimleri Türkan Şoray, Hikmet Taşdemir, Şemsi İnkaya ve Suzan Avcı katıldı.
3.12.2023 Cadde
Yönetmen Yücel Uçanoğlu yaşamını yitirdi!
Yönetmen Yücel Uçanoğlu yaşamını yitirdi! 1960'ta 'Yanık Ömer' ile kariyeri başlayan; 'Gurbetçiler', 'Sığıntı', 'İyi Aile Robotu' ve 'Kralların Öfkesi' gibi dizi ve filmlerin yönetmenliğini üstlenen Yücel Uçanoğlu, 90 yaşında hayatını kaybetti.
20.11.2023 Cadde
Kırgızistan'da Türkan Şoray'a 'Dünya Sinemasına Katkı' ödülü
Kırgızistan'da Türkan Şoray'a 'Dünya Sinemasına Katkı' ödülü Kırgızistan’da ilki düzenlenen Bişkek Uluslararası Film Festivali’nde Yeşilçam’ın usta isimlerinden Türkan Şoray'a, 'Dünya Sinemasına Katkı' ödülü takdim edildi.
18.11.2023 Cadde
Dördüncü kez kansere yakalanan Bahar Öztan'ın sağlık durumu
Dördüncü kez kansere yakalanan Bahar Öztan'ın sağlık durumu Yeşilçam'ın 'gamzeli güzel'i Bahar Öztan, geçtiğimiz mart ayında dördüncü kez kansere yakalandığını duyurmuştu. Öztan, kolon kanseri nedeniyle ikinci kez ameliyat oldu. Sanatçı, son olarak sağlık durumu hakkında bilgi verdi.
30.10.2023 Magazin
Dördüncü kez kansere yakalanan Bahar Öztan'ın sağlık durumu
Dördüncü kez kansere yakalanan Bahar Öztan'ın sağlık durumu Yeşilçam'ın 'gamzeli güzel'i Bahar Öztan, geçtiğimiz mart ayında dördüncü kez kansere yakalandığını duyurmuştu. Öztan, kolon kanseri nedeniyle ikinci kez ameliyat oldu. Sanatçı, son olarak sağlık durumu hakkında bilgi verdi.
30.10.2023 Cadde
Kendini arayan Türk sineması
Kendini arayan Türk sineması 80’ler dünyada birçok şeyin aynı anda yapıldığı zamanlardı. Darbeyle gelen yasaklar, sosyal hayatta yaşanan değişimler sinemayı da etkilemişti. Etkinliğini yitiren Yeşilçam, seks filmleri, videolarla ayakta durmaya çalışırken toplumsal bakış açısı artık sinemalardaydı...
24.10.2023 Gündem
Gül Sunal: Komutan askerlere Kemal ile konuşma yasağı getirmiş!
Gül Sunal: Komutan askerlere Kemal ile konuşma yasağı getirmiş! 3 Temmuz 2000 tarihinde hayatını kaybeden Türk Sineması'nın efsane isimlerinden Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, hayat arkadaşını takipçilerine anlatmaya devam ediyor. Gül Sunal, YouTube kanalında bu kez de Kemal Sunal'ın askerlik anılarını anlattı.
23.10.2023 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

Türk Sineması ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.