Türkiye Müteahhitler Birliği

Türkiye Müteahhitler Birliği

Son dakika Türkiye Müteahhitler Birliği haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türkiye Müteahhitler Birliği gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türkiye Müteahhitler Birliği haber sayfamızda...

Türkiye Müteahhitler Birliği

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 559 türkiye müteahhitler birliği haberi bulunmuştur.
Cevdet Yılmaz: Bu yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim etmiş olacağız
Cevdet Yılmaz: Bu yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim etmiş olacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asıl hedeflerinin dirençli şehirler olduğunu belirterek, "Ülkemiz üç kıtanın ortasında, deprem başta olmak üzere afet riski yüksek bir coğrafyada yaşıyoruz. Dolayısıyla bu konularda da depremzedelerimizin sorunlarını çözmek için 950 şantiyede 110 bin personelle gece gündüz demeden çalışıyoruz. Her ay onunla ilgili bir grup teslim etmek suretiyle bu yıl sonuna kadar inşallah 200 bin konutu hak sahiplerine teslim etmiş olacağız" dedi.
19.03.2024 Gündem
TMB’de başkanlığı yeniden Erdal Eren üstlendi
TMB’de başkanlığı yeniden Erdal Eren üstlendi Türkiye Müteahhitler Birliği, 34’üncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Yapılan yönetim kurulu seçimlerinin ardından Türkiye Müteahhitler Birliği’nde başkanlık görevini M. Erdal Eren yeniden üstlendi.
28.01.2024 Ekonomi
“Türk müteahhitlerinin Barcelona stadyumunu yenileme projesi semboldür”
“Türk müteahhitlerinin Barcelona stadyumunu yenileme projesi semboldür” Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Makedonya ve İspanya’da müteahhitlerimiz önemli görevler üstlendi. İspanya’da Barcelona Futbol Kulübü'nün stadyum yenileme projesi yurt dışında kazanılan sembol projelerimizden biridir” dedi.
3.01.2024 Ekonomi
Türkiye, inşaat devler liginde ikinci
Türkiye, inşaat devler liginde ikinci Dünya çapında referans alınan inşaat sektörü dergisi ENR’ın (Engineering News Record), her yıl müteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak yayımladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi” açıklandı.
26.08.2023 Ekonomi
‘Her mücadelenin bir yükü oluyor’
‘Her mücadelenin bir yükü oluyor’ Ekonomik sıkıntıların bir kısmının siyasi oyunların ürünü olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Türkiye’yi faiz, kur, enflasyon cenderesinde tutmak isteyenlerin tuzaklarıyla boğuşarak bugünlere geldik. Kendi gerçeklerimize uygun tedbirlerle yolumuza devam ediyoruz. Elbette her mücadelenin bir bedeli oluyor” dedi...
23.08.2023 Gündem
Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Sıkıntıları kısa sürede yeneceğiz
Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Sıkıntıları kısa sürede yeneceğiz Türkiye Müteahhitler Birliği Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin önemli mesajlar verdi.
22.08.2023 Haberler
Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Sıkıntıları kısa sürede yeneceğiz
Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Sıkıntıları kısa sürede yeneceğiz Türkiye Müteahhitler Birliği Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin önemli mesajlar verdi.
22.08.2023 Gündem
Türk müteahhitlere Körfez kapısı açılıyor
Türk müteahhitlere Körfez kapısı açılıyor Türk müteahhitlerin en büyük pazarı olan Rusya’daki taahhüt işleri, savaş nedeniyle hızlı biçimde yavaşladı. Sektörün 2023 yılında 11 milyar dolarlık proje üstlendiği Rusya’da bu rakam geçen yıl 2.3 milyar dolara ve bu yılın ilk 5 ayında da 626 milyon dolara geriledi. Türkiye Müteahhitler Birliği’nden (TMB) yapılan açıklamaya göre yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinde doğacak bu açığı, son dönemde ısınan siyasi ilişkilere paralel artan sektörel temaslar neticesinde Suudi Arabistan’ın kapatması bekleniyor.
5.06.2023 Ekonomi
Çürük bina sayısı 5 milyona yakın
Çürük bina sayısı 5 milyona yakın TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda konuşan uzmanlar, Marmara’nın olası bir depreme hazır olmadığını belirtirken, Türkiye’de 5 milyona yakın binanın çürük olduğunu söyledi.
6.04.2023 Gündem
Türkiye Müteahhitler Birliği: Yeniden imara 5 milyarlık destek hedefliyoruz
Türkiye Müteahhitler Birliği: Yeniden imara 5 milyarlık destek hedefliyoruz Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) deprem bölgesinin yeniden imarına destek kararı aldı.
15.02.2023 Ekonomi
Sektör sektör 2023 öngörüsü
Sektör sektör 2023 öngörüsü Geçtiğimiz yılın ilk yarısında Türkiye ekonomisinde pozitif bir görünüm gözlendi. 2022’nin ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisi yüzde 7.5 büyüdü.
9.01.2023 Milliyet Executive
Katar'da Dünya Kupası sonrası Türk yatırımcıları için önemli fırsatlar olacak
Katar'da Dünya Kupası sonrası Türk yatırımcıları için önemli fırsatlar olacak Türkiye-Katar İş Konseyi Başkanı Başar Arıoğlu, “Katar’da Dünya Kupası’nın tamamlanmasının ardından inşaat yatırımlarının hız kazanması bekleniyor. Bu yeni yatırım döneminde Türk müteahhitlere de daha çok görev verilmesi tahmin ediliyor” dedi.
16.11.2022 Ekonomi
‘Ukrayna’nın yeniden inşasına talibiz’
‘Ukrayna’nın yeniden inşasına talibiz’ Ukrayna’nın yeniden inşası için Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ile Ukrayna Altyapı Bakanlığı arasında mutabakat zaptı imzalandı.
11.10.2022 Ekonomi
Orta gelir grubu için konut kampanyası! Müjdeyi Bakan Kurum verdi...
Orta gelir grubu için konut kampanyası! Müjdeyi Bakan Kurum verdi... Yeni emlak konut kampanyasının detayları araştırılıyor. TOKİ sosyal konut projesinin ardından orta gelir grubu için yeni konut kampanyası geliyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yeni konut kampanyası ile ilgili müjdeyi açıkladı.
28.09.2022 Bilgi Rehberi
Orta gelir grubu için konut kampanyası
Orta gelir grubu için konut kampanyası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta gelir grubu için yeni bir konut kampanyası üzerinde çalıştıklarını açıkladı.
28.09.2022 Ekonomi
Bakan Kurum duyurdu! Orta gelir grubu için yeni konut kampanyası
Bakan Kurum duyurdu! Orta gelir grubu için yeni konut kampanyası TOKİ'nin 250 bin sosyal konut kampanyasının ardından bu kez orta gelir grubu için yeni konut kampanyası geliyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Hazine Bakanlığı ile faiz konusunda çalışmamız var, indirimi ve taksidi de çalışıyoruz. Kampanyayı ekim ayı içinde açıklayacağız." dedi.
27.09.2022 Ekonomi
Global arenada 24. sıraya çıktı
Global arenada 24. sıraya çıktı 30 ülkede iş yapan Rönesans, büyük çaplı projelerde sağladığı yurt dışı gelirleri ile Türk inşaat sektörünün dünyadaki pazar payını artırmayı sürdürüyor.
9.09.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan banka kredileriyle ilgili flaş açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan banka kredileriyle ilgili flaş açıklama Türkiye Müteahhitler Birliği ev sahipliğinde düzenlenen 'Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, banka kredilerine ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi.
24.08.2022 Haberler
Erdoğan'dan banka kredileriyle ilgili açıklama: En kısa sürede uzlaşmaya dönüşecek
Erdoğan'dan banka kredileriyle ilgili açıklama: En kısa sürede uzlaşmaya dönüşecek Türkiye Müteahhitler Birliği ev sahipliğinde düzenlenen 'Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, banka kredilerine ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi.
24.08.2022 Siyaset
Müteahhitlerin hedefi 10 yılda 100 milyar $
Müteahhitlerin hedefi 10 yılda 100 milyar $ Türk müteahhitlerin yurt dışında 10 yıl içinde 100 milyar dolarlık iş üstlenebileceğini belirten Erdal Eren, “İnşaat sektörü Türkiye ekonomisinin yüzde 30’unu etkiliyor” dedi.
13.05.2022 Ekonomi
KDV indi, gözler rafta
KDV indi, gözler rafta Tuvalet kağıdından deterjana, şampuandan bebek bezine kadar birçok üründe KDV oranı yüzde 18’den 8’e indirildi. Sektör temsilcileri, "İki hafta içinde rafta yansıması görülür" dedi.
30.03.2022 Haberler
‘Emlakta proje geliştirmede hareketlilik yaşanır’
‘Emlakta proje geliştirmede hareketlilik yaşanır’ İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, düzenleme sayesinde üzerinde taşıdığı KDV finansman yükü azalan sektörün, KDV iadeleri için harcadığı zaman ve emeği asli işine yöneltebileceğini söyledi.
30.03.2022 Ekonomi
KDV indi, gözler rafta
KDV indi, gözler rafta Tuvalet kağıdından deterjana, şampuandan bebek bezine kadar birçok üründe KDV oranı yüzde 18’den 8’e indirildi. Sektör temsilcileri, "İki hafta içinde rafta yansıması görülür" dedi.
30.03.2022 Ekonomi
Piyasalarda Ukrayna şoku
Piyasalarda Ukrayna şoku Dünya piyasaları, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyonuyla sarsıldı. Borsalar düştü, altın ve petrol tırmandı. En fazla kayıp Rus borsasıyla rublede gözlendi. Avrupa'da doğal gaz fiyatı hızla artarken Gazprom hisselerinin çakılması dikkat çekti.
25.02.2022 Ekonomi
131 ülkedeki 11 bin şantiyede Türk imzası
131 ülkedeki 11 bin şantiyede Türk imzası Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Türk inşaat sektörünün 2020'de üstlendiği 15.2 milyar dolarlık proje bedeli, 2021 sonu itibarıyla 29.3 milyar dolara ulaştı. Ülkemiz müteahhitlerince bugüne kadar 131 ülkede üstlenilen proje sayısı 11 bin 93'e, üstlenilen projelerin değeri 451.5 milyar dolara yükseldi" dedi.
5.01.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye Müteahhitler Birliği ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.