Hazine ve Maliye Bakanlığı deprem sonrası atılan adımları açıkladı
Hazine ve Maliye Bakanlığı deprem sonrası atılan adımları açıkladı Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem felaketi sonrası alınan adımlara ilişkin bilgilendirme yaptı.
24.02.2023 Ekonomi
İlker Aycı kimdir kaç yaşında? Mehmet İlker Aycı hayatı ve kariyeri...
İlker Aycı kimdir kaç yaşında? Mehmet İlker Aycı hayatı ve kariyeri... İlker Aycı kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı görevlerini yürüten ve dün akşam saatlerinde görevinden istifa eden İlker Aycı 1971 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İşte İlker Aycı hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler...
28.01.2022 Gündem
Türkiye Sigorta Birliği'nden zorunlu trafik sigortasına ilişkin açıklama
Türkiye Sigorta Birliği'nden zorunlu trafik sigortasına ilişkin açıklama Türkiye Sigorta Birliği (TSB), Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (trafik sigortası) tazminat hesaplamalarındaki belirsizliğin ortadan kaldırılmasının tüm taraftara fayda sağlayacağını belirtti.
10.05.2021 Ekonomi
Atilla Benli: 2020 sigortasız olmayacağını hatırlattı
Atilla Benli: 2020 sigortasız olmayacağını hatırlattı Her yıl sigorta ve tasarruf bilinci ile farkındalığını artırmak, farklı risklere dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen Sigorta Haftası, etkinlikler ve açıklamalarla kutlanmaya başlandı. Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği (TSB), Sigorta Haftası’nda sigorta ve emeklilik sektöründeki gelişmeleri değerlendiren ve sektörün önemine değinen bir açıklama yaptı.
15.10.2020 Sigorta
TSB Başkanı Atilla Benli'den Sigorta Haftası değerlendirmesi!
TSB Başkanı Atilla Benli'den Sigorta Haftası değerlendirmesi! Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, "2020'ye baktığımızda, hem bugünümüz hem de güvenli yarınlarımız için hayattaki risklere karşı, sürdürülebilir bir yaşam standardı sağlama noktasında sigortanın bir ihtiyaç olduğunu tüm yönleriyle hatırlatan bir yıl olduğunu söyleyebiliriz." ifadesini kullandı.
12.10.2020 Sigorta
Türkiye Sigorta Birliği Başkanı yeniden Atilla Benli oldu
Türkiye Sigorta Birliği Başkanı yeniden Atilla Benli oldu Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği’nin Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı 29 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirildi. Genel Kurul’da Güneş Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, 61 geçerli oyun tamamını alarak yeniden Birlik Başkanı seçildi.
30.06.2020 Sigorta
BDDK'dan satışları 500 milyon TL'yi aşan şirketlere "derecelendirme" zorunluluğu
BDDK'dan satışları 500 milyon TL'yi aşan şirketlere "derecelendirme" zorunluluğu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kredi kullanmak isteyen ve cirosu 500 milyon TL'yi aşan şirketlere, 30 Haziran 2021'e kadar derecelendirme notu alma zorunluluğu getirdi.
2.03.2020 Ekonomi
Kamu bankaları faiz indirecek
Kamu bankaları faiz indirecek Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Yüzde 9-11 bandında seyreden faizlerle ilgili kamu bankalarımızla görüştük ve bunu yüzde 8 ile 10 aralığına getirmek için mutabık kaldık” dedi
8.02.2020 Ekonomi
Bakan Albayrak sigortacılık sektörü temsilcileriyle bir araya geldi
Bakan Albayrak sigortacılık sektörü temsilcileriyle bir araya geldi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği yetkilileriyle bir araya geldiklerini belirterek, "Yeni değişim dönemi, sektörün finans sistemimiz içindeki payını artıracağımız bir dönem olacak." ifadesini kullandı.
7.02.2020 Ekonomi
MTV'de 2020 yılı ilk taksit ödemesi için son 9 gün
MTV'de 2020 yılı ilk taksit ödemesi için son 9 gün Bu yıla ilişkin motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) birinci taksit ödemesi için tanınan süre 31 Ocak Cuma günü dolacak.
23.01.2020 Ekonomi
TBB açıkladı! Yüzde 85'i satın alınıyor...
TBB açıkladı! Yüzde 85'i satın alınıyor... Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Türk finans sektörünün öncü kurumlarının, Japan Credit Rating Agency Ltd. (JCR) Avrasya’nın yüzde 85,05 hissesinin kurucu ortaklarından satın aldığını açıkladı.
29.11.2019 Ekonomi
Helal Akreditasyon Kurumu kuruldu
Helal Akreditasyon Kurumu kuruldu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Helal Akreditasyon Kurumu kuruldu.
15.07.2018 Ekonomi
Son dakika... Trafik sigortalarıyla ilgili Rekabet Kurulu sigorta şirketlerinin savunmalarını aldı!
Son dakika... Trafik sigortalarıyla ilgili Rekabet Kurulu sigorta şirketlerinin savunmalarını aldı! Rekabet Kurulu, haklarında soruşturma yürütülen, karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası pazarında faaliyet  gösteren 32 sigorta şirketi ile Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliğinin sözlü savunmasını aldı.
12.07.2017 Ekonomi
"Trafikte  primin yüzde 10’nu SGK’nın"
"Trafikte primin yüzde 10’nu SGK’nın" Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği Başkanı Ramazan Ülger, trafik sigortasında poliçe tutarlarının artmasında hastane giderlerinin etkili olduğunu vurgulayarak, sorunu şöyle özetledi:
4.10.2016 Ekonomi
Demokrasiye bağlılık en büyük sigortamız
Demokrasiye bağlılık en büyük sigortamız Dijital Bankasurans Türkiye ve Global Zirvesi’nde konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, “Türkiye halkı darbelere karşı sigortalıdır. Bu tür tehlikelere karşı en büyük sigortamız halkın demokrasiye olan bağlılığıdır” dedi
4.10.2016 Ekonomi
'Trafik sigortası sorununu çözme görevi bizim'
'Trafik sigortası sorununu çözme görevi bizim' Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği Başkanı Ülger, zorunlu trafik sigortası fiyatlarının yüksek olmasına ilişkin, "Bu sorunu çözme görevi bizim." dedi.
4.10.2016 Ekonomi
33 sigorta şirketi ‘trafik’ten soruşturuluyor
33 sigorta şirketi ‘trafik’ten soruşturuluyor Rekabet Kurulu, trafik sigortası pazarında faaliyet gösteren 33 şirket hakkında “yüksek fiyat” uyguladıkları gerekçesiyle soruşturma açtı.
28.03.2016 Ekonomi
Tasarruflar arttı sigortacı sevindi
Tasarruflar arttı sigortacı sevindi Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği (TSB) Başkanı Ramazan Ülger, belirsizlik döneminde tüketicinin harcama yerine tasarrufa yöneldiğini belirterek, bu yıl ekonomide yaşanan daralmaya ve TL değer kaybına rağmen sigorta sektöründe primlerin arttığını, 2015 sonunda sektör büyümesinin yüzde 14 - 15 seviyesinde olmasını beklediğini söyledi.
30.09.2015 Ekonomi
Kredi kartı kullananlara flaş uyarı!
Kredi kartı kullananlara flaş uyarı! Türkiye Sigorta Birliği (TSB), kendilerini Birlik çalışanı gibi tanıtan kişilerin vatandaşları arayarak dolandırdığı konusunda uyarıda bulundu
14.07.2015 Ekonomi
Sigortalamıyoruz, çünkü...
Sigortalamıyoruz, çünkü... Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği’nin Genel Sekreteri Mehmet Kalkavan, Türkiye’deki madenlerde dünya standartlarına uyulmadığı ve gerekli önlemler alınmadığı için sigorta teminatlarının verilmediğini söyledi
29.10.2014 Ekonomi
Kamuda ''yakıt dahil" araç kiralamaya son
Kamuda ''yakıt dahil" araç kiralamaya son Kamuda "yakıt dahil" araç kiralamaya son verildi. Taşıtlar, artık yakıt hariç, şoförlü veya şoförsüz kiralanabilecek.
2.10.2014 Ekonomi
Sigortacılara yeni  genel sekreter geldi
Sigortacılara yeni genel sekreter geldi Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreter Vekilliğini yürütmekte olan Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kalkavan, 1 Temmuz 2014 tarihi itibariyle TSB Genel Sekreterliği görevine asaleten atandı.
27.06.2014 Ekonomi
Sigorta paraları şirketlere kaldı
Sigorta paraları şirketlere kaldı Trafik kazalarında yakınlarını kaybedenlerin otobüs kazalarında 175 bin, otomobil kazalarında da 250 bin liralık teminatı sigorta şirketlerinden tahsil etmeyi unuttuğu ortaya çıktı. Yetkililer, sigorta şirketlerine başvuru halinde en geç 8 gün içinde paranın ödeneceğini belirtti.
13.10.2013 Ekonomi
Sigorta poliçeleri internetten karşılaştırılabilecek
Sigorta poliçeleri internetten karşılaştırılabilecek gorta şirketleri, resmi internet sitelerinde geçerli trafik sigorta tarifeleri kapsamında, prim sorgulama ekranı tahsis edecek
19.06.2013 Ekonomi
Sigortada "stopaj iadesi" uyarısı
Sigortada "stopaj iadesi" uyarısı Bireysel emeklilik, birikimli hayat sistemi ve diğer şahıs sigortalarından 10 yılını tamamlamadan veya 56 yaşını doldurmadan sistemden ayrılanlara, anaparalarından kesilen yüzde 15’lik stopajın iadesi için başvuru süresinin 29 Ağustos’ta sona ereceği bildirildi.
25.02.2013 Ekonomi