Türkiyenin Otomobili

Türkiyenin Otomobili

Son dakika türkiyenin otomobili haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan türkiyenin otomobili gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan türkiyenin otomobili haber sayfamızda...

Türkiyenin Otomobili

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 51 türkiyenin otomobili haberi bulunmuştur.
TOGG güncel rakamı açıkladı! İşte yollardaki T10X sayısı!
TOGG güncel rakamı açıkladı! İşte yollardaki T10X sayısı! TOGG'dan yapılan açıklamada bugün itibarıyla yollardaki T10X sayısının 21 bin 208 adede ulaştığı duyuruldu.
1.02.2024 Ekonomi
Bakan Kacır: Bugüne kadar 8 binden fazla Togg yollara çıktı
Bakan Kacır: Bugüne kadar 8 binden fazla Togg yollara çıktı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Kacır "Bugüne kadar 8 binden fazla Togg yollara çıktı." bilgisini paylaştı.
27.10.2023 Ekonomi
Geri sayım sürüyor! TOGG'dan yeni paylaşım geldi
Geri sayım sürüyor! TOGG'dan yeni paylaşım geldi Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla dikkatleri üzerine toplamaya devam ediyor.
5.10.2022 Ekonomi
TOGG'dan heyecanlandıran paylaşım! 'Bizi izlemeye devam edin'
TOGG'dan heyecanlandıran paylaşım! 'Bizi izlemeye devam edin' Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından sosyal medyada, Gemlik Tesisindeki çalışmaların yer aldığı son görüntüler paylaşıldı. Paylaşımda 'Bizi izlemeye devam edin' ifadeleri yer aldı.
19.01.2022 Ekonomi
Üretilecek ilk yerli otomobillerin sahipleri belli oldu!
Üretilecek ilk yerli otomobillerin sahipleri belli oldu! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Başkanı Turgay Türker ile beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Görüşmede, Kovid-19 salgınının etkileri, yatırımlar, teşvikler, Türkiye'nin Otomobili, ham madde tedariki, konteyner üretimi ve Volkswagen'in Türkiye'ye yatırım yapmaktan vazgeçmesi kararı değerlendirildi.
3.01.2021 Ekonomi
Otonom taksiler yola çıkıyor
Otonom taksiler yola çıkıyor ABD’nin Phoneix şehrinde sürücüsüz taksiler çalışmaya başladı. Google’ın kardeş şirketi Waymo, Phoneix’te geniş çapta bir kullanıcı sayısının erişim sağlayabileceği tam otonom robo-taksi yolculuklarına başladı. Araçların içerisindeki hava geliştirilen yeni teknoloji sayesinde her sürüşten sonra değiştirilecek.
10.10.2020 Teknoloji
TOGG müjdeli haberi verdi: 27 AB ülkesi ve Çin'den sonra Japonya...
TOGG müjdeli haberi verdi: 27 AB ülkesi ve Çin'den sonra Japonya... Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) tasarımları, 27 Avrupa Birliği (AB) ülkesi ve Çin’den sonra Japonya’da da tescillendi.
18.08.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı: Dünyada en iyiler liginde oyuncu olmaya hazırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı: Dünyada en iyiler liginde oyuncu olmaya hazırız Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin Otomobili" ile ilgili yaptığı paylaşımda, 2022 yılı sonunda seri üretime başlanmasının ardından senede 175 bin araç üretileceğini, 2030'a kadar 5 farklı modelde 1 milyon aracın piyasaya sürüleceğini bildirdi.
18.07.2020 Siyaset
Tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'ya geldi
Tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'ya geldi Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle Bursa Gemlik'te atılıyor.
18.07.2020 Siyaset
Türkiye'nin Otomobili için büyük gün! Hazırlıklar tamamlandı
Türkiye'nin Otomobili için büyük gün! Hazırlıklar tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün temeli atılacak olan yerli otomobil fabrikasında hazırlıklar tamamlandı.
17.07.2020 Gündem
Türkiye'nin Otomobili'nden yeni paylaşım: Bir sonraki adım hazır
Türkiye'nin Otomobili'nden yeni paylaşım: Bir sonraki adım hazır Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) sosyal medya hesabından "Her adım bir sonrakinin başlangıcı olmaya ve heyecanımızı tazelemeye devam ediyor. #YeniLigeYolculuk'un bir sonraki adımı hazır" ifadeleriyle bir paylaşım yapıldı.
9.07.2020 Ekonomi
Son dakika: Yerli otomobil için büyük gün! Bu perşembe...
Son dakika: Yerli otomobil için büyük gün! Bu perşembe... Son dakika haberlere göre, Bursa'nın Gemlik ilçesinde, "Türkiye'nin Otomobili"nin fabrikasının kuruluşuna ilişkin çalışmalar kapsamında 12 Mart'ta tanıtım toplantısı düzenlenecek. Türkiye'nin Otomobil, toplantının yapılacağı otelin önünde sergilenecek.
10.03.2020 Ekonomi
Türkiye'nin Otomobili'nde flaş gelişme! 'Yüzde 40 oldu' deyip açıkladı... Dünyada ilk!
Türkiye'nin Otomobili'nde flaş gelişme! 'Yüzde 40 oldu' deyip açıkladı... Dünyada ilk! Türkiye'nin Otomobili projesinde ihtiyaç duyulacak teknik elemanları yetiştirmek üzere Bursa Otomotiv İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılan "Elektrikli Araçlar Dalı"nın müfredatını belirlemek üzere toplantı yapıldı. MEB Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal, elektrikli araçların dünyadaki öneminin her geçen gün arttığına dikkati çekerek, geçen sene bu araçların dünya genelindeki üretim artışının yüzde 40 olduğunu söyledi.
3.02.2020 Ekonomi
En çok merak edilen soru yanıtını buldu! 'Fiyatımız...'
En çok merak edilen soru yanıtını buldu! 'Fiyatımız...' Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu CEO’su Karakaş, ilk modelin en son teknoloji ve en yüksek güvenliği sağlayacak şekilde piyasaya çıkacağını belirterek, “Otomobilimize kimse toz konduramayacak” dedi. Karakaş, en çok merak edilen sorununun yanıtını da verdi: 'Fiyatımız rekabetçi olacak!'
28.01.2020 Ekonomi
Türkiye'ye gelip talip oldular... 'Götürmeyi çok isteriz!'
Türkiye'ye gelip talip oldular... 'Götürmeyi çok isteriz!' Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) 2022 yılında üretimine başlayacağı "Türkiye'nin otomobili", Kırgızistanlı iş insanlarının ilgisini çekti.
22.01.2020 Ekonomi
Türkiye'nin Otomobili prototipiyle tescil yolunda
Türkiye'nin Otomobili prototipiyle tescil yolunda Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, prototipi tanıtılan otomobil için uluslararası alanda yürüttüğü tescil çalışmalarının yanı sıra ulusal alanda da TÜRKPATENT'te gerekli süreçlerin tamamlanması için gün sayıyor.
12.01.2020 Otomobil
Yerli otomobil CES 2020'de tanıtıldı!
Yerli otomobil CES 2020'de tanıtıldı! Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, ABD'deki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda 2022'de yollara çıkacak olan Türkiye'nin Otomobilini anlattı.
10.01.2020 Otomobil
Türkiye'nin Otomobili üretimi okullarda heyecan yarattı!
Türkiye'nin Otomobili üretimi okullarda heyecan yarattı! Türkiye'nin Otomobili'nin üretiminde ihtiyaç duyulacak teknik elemanın yetiştirilmesi için Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin seçilmesi, öğrenci, öğretmen ve veliler tarafından heyecanla karşılandı.
8.01.2020 Otomobil
Yerli Otomobilin belgeseli yapılıyor! Çıkış tarihi açıklandı...
Yerli Otomobilin belgeseli yapılıyor! Çıkış tarihi açıklandı... 27 Aralık'ta Bilişim Vadi'sinde tanıtılan yerli otomobil hakkında yeni bir bilgi daha geldi. Herkes tarafından beğenilen ve yabancı basına da konu olan yerli otomobilin belgeseli geliyor!
8.01.2020 Otomobil
Son dakika | Yerli otomobilin fiyatı ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
Son dakika | Yerli otomobilin fiyatı ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin otomobilinin fiyatı için açıklamalarda bulundu. İlk otomobil girişimi Devrim'den 58 yıl sonra tüm hakları Türkiye'ye ait olan yeni yerli araç 'Türkiyenin otomobili' için en çok merak edilen soruların başında 'fiyatı ne kadar olacak?' sorusu geliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobilin fiyatı ile ilgili açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca yerli otomobilin favori modelini de açıkladı.
6.01.2020 Gündem
Yerli otomobile nitelikli iş gücü desteği
Yerli otomobile nitelikli iş gücü desteği Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yerli otomobilin üretiminde görev alacak nitelikli iş gücünü yetiştirmek üzere, Bursa Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde 'Elektrikli Araçlar Dalı' açılacağını duyurdu. Bakan Selçuk, "Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı itibarıyla bu alana ilk öğrencilerimizi alacağız" dedi.
4.01.2020 Ekonomi
"Türkiye'nin Otomobili" Avrupa basınında!
"Türkiye'nin Otomobili" Avrupa basınında! Türkiye'nin ilk küresel mobilite markası olma amacıyla kurulan Türkiye Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) mühendis ve tasarımcıları tarafından hazırlanan ve 2022 yılında üretimine başlanacak yerli otomobilin dün yapılan tanıtımı, Avrupa basınında geniş yankı buldu. İngiliz Daily Mail gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobilin Tesla'ya meydan okuması dileğinde bulunduğunu sayfalarına taşıdı. Alman Tagesspiegel gazetesi, Türkiye'nin milli elektrikli aracına milyarlarca yatırım yaptığına dikkati çekti. Belçika haber ajansı Belga, "Tarihi bir gün" ifadesini kullandı. Hollanda televizyon kanalı RTL, Türkiye'nin otomobil pazarına girdiğini belirtti.
28.12.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobili test etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobili test etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerli otomobille test sürüşü gerçekleştirdi. Twitter hesabından da paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiyenin Otomobili'ni test ettik. İnşallah 2022 yılında otomobilimizin seri üretime geçmesiyle birlikte on yıllar boyunca kurmuş olduğumuz hayallere kavuşmuş olacağız" dedi.
27.12.2019 Ekonomi
“Otomotiv sanayisi mobilite ekosistemine dönüşüyor”
“Otomotiv sanayisi mobilite ekosistemine dönüşüyor” Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Gürcan Karakaş, “Dijital dönüşümle klasik otomotiv sanayisi mobilite ekosistemine dönüşürken, başarının kuralları da değişiyor.” dedi. 
22.08.2019 Ekonomi
Bakan Özlü açıkladı: Yerli otomobil piyasaya 5 modelle çıkacak
Bakan Özlü açıkladı: Yerli otomobil piyasaya 5 modelle çıkacak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Türkiye'nin Otomobili'nin, 5 modelle piyasaya girmesi ve üretim  maliyetlerini düşürmek açısından 3 modelin aynı şasi üzerinde olması planlanıyor. Mesela bir sedan olacak, bir spor kullanım modeli SUV cinsi olacak, bir genel  maksat aracı olacak. Araçlar, B ve C segmentinde üretilecek." dedi.
9.04.2018 Otomobil

Benzer Haber Etiketleri

Türkiyenin Otomobili ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.