Çin, saatte 644 kilometreye kadar hızlanabilen yeni uçan trenini tanıttı
Çin, saatte 644 kilometreye kadar hızlanabilen yeni uçan trenini tanıttı Çin saatte 400 mil (yaklaşık 644 km/s) hıza ulaşabildiğini iddia ettiği yeni bir uçan trenin prototipini tanıttı. Yüksek Sıcaklıkta Süperiletken (HTS) yüksek hızlı "maglev" treninin kısaltılmış, sadece tek bir vagondan oluşan versiyonu 13 Ocak'ta Çengdu'daki sınırlı uzunluktaki test pistinde sergilendi.
16.01.2021 Dünya
Türkiye'de yaşayan Rus mühendis uçan tren tasarladı
Türkiye'de yaşayan Rus mühendis uçan tren tasarladı İstanbul'da şirketi bulunan Rus mühendis Dahir Semenov saatte yaklaşık 640 kilometre mesafe yol kat edebilen bir uçan tren projesi gerçekleştirdi. Fütüristtik fikirleriyle bilinen Semenov'un dört farklı modelini tasarladığı uçan tren 2 bin yolcu taşıyabiliyor.
20.07.2018 Populer Bilim
Uçan otomobil, yürüyen uçak derken sırada uçan tren var!
Uçan otomobil, yürüyen uçak derken sırada uçan tren var! Fransız girişimci Maurice Ricci, Akka Technologies'in CEO'su ve uçakların geleceğiyle ilgili eşsiz bir vizyona sahip. Ricci, trenlerin geleceğine dair büyük projesini açıkladı: Uçan tren.
13.07.2018 Teknoloji
Uçan tren geliyor
Uçan tren geliyor Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin üzerinde çalıştığı proje, Almanya, Japonya ve Çin'de denenmiş ve başarıya ulaşmış. Maglev teknolojisi olarak adlandıralan sistemle tren raylara değmeyecek ve 500 km hızla ulaşabilecek...
11.09.2019 Haberler
Hızlı trenden sonra uçan tren geliyor
Hızlı trenden sonra uçan tren geliyor Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin üzerinde çalıştığı proje, Almanya, Japonya ve Çin'de denenmiş ve başarıya ulaşmış. Maglev teknolojisi olarak adlandıralan sistemle tren raylara değmeyecek ve 500 km hızla ulaşabilecek... KATÜ'nün üzerinde çalıştığı projeye TÜBİTAK'tan da onay geldi...
7.02.2013 Gündem