Uludağ Ekonomi Zirvesi

Uludağ Ekonomi Zirvesi

Son dakika Uludağ Ekonomi Zirvesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Uludağ Ekonomi Zirvesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Uludağ Ekonomi Zirvesi haber sayfamızda...

Uludağ Ekonomi Zirvesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 85 uludağ ekonomi zirvesi haberi bulunmuştur.
“Kârlılık nihai hedef olmamalı”
“Kârlılık nihai hedef olmamalı” Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, günümüzde şirketlerin sadece kâr odaklı stratejilerle hareket edemeyeceğinin altını çizdi.
29.04.2023 Vitrin
Türk savunma sanayisinde değer yaratan projeler UEZ 2023’te ele alındı
Türk savunma sanayisinde değer yaratan projeler UEZ 2023’te ele alındı Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde ‘Savunmada Yeni Teknolojiler & Yaratılan Değer’ oturumunda sektörün önde gelen şirketlerinin liderleri, Türk savunma sanayisinin geliştirdiği yeni teknolojileri ve sektörün hedef ve projelerini ele aldı.
28.04.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması!
Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Uludağ Ekonomi Zirvesi 2023 programında önemli açıklamalarda bulundu.
28.04.2023 Haberler
'Enflasyonu düşürmeye başladık'
'Enflasyonu düşürmeye başladık' Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyon ve hayat pahalılığına karşı aldığımız tedbirlerle ve küresel normalleşmenin de katkısıyla enflasyonu öngördüğümüz şekilde düşürmeye başladık" dedi.
28.04.2023 Uzmanpara
Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması!
Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Uludağ Ekonomi Zirvesi 2023 programında önemli açıklamalarda bulundu.
28.04.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den 'istihdam' mesajı!
Bakan Nebati'den 'istihdam' mesajı! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati istihdam rakamlarıyla ilgili önemli veriler paylaştı.
7.10.2022 Ekonomi
Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde bankacılığın geleceği tartışıldı
Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde bankacılığın geleceği tartışıldı Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin ikinci gününde gerçekleşen “Bankacılığın Geleceği” oturumunda bankacılık sektörünü pandemi sonrası nelerin beklediği konuşuldu.
25.11.2021 Ekonomi
Pakdemirli: Tarım, orman ve su tarihte hiç olmadığı kadar önemli hale geldi
Pakdemirli: Tarım, orman ve su tarihte hiç olmadığı kadar önemli hale geldi Capital, Ekonomist ve StartUp dergileri tarafından düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde ikinci gününün açılış konuşmasını yapan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, yeşil ekonomi temelinde sürdürülebilir bir ekonominin oluşturulmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Pakdemirli, tarım, orman ve sudan oluşan üç stratejik alanın, tarihte hiç olmadığı kadar önemli hale geldiğini belirtti.
25.11.2021 Ekonomi
Bakan Ersoy açıkladı: Turizmde yeni hedef 22 milyar dolar
Bakan Ersoy açıkladı: Turizmde yeni hedef 22 milyar dolar Capital, Ekonomist ve StartUp dergileri tarafından düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin ilk gün kapanış konuşmasını gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy “2020’deki pandemiye bağlı durgun dönemin ardından başarılı aşılama programıyla biraz gevşeme oldu. Ancak her ne olursa olsun artık farklı bir dünyadayız ve bu farklılaşan alışkanlık ve anlayışların iş sahalarımıza yansıdığının, kalıcı olduğunun bilincinde olmak zorundayız” dedi.
25.11.2021 Ekonomi
Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı! Bakan Muş'tan önemli açıklamalar
Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı! Bakan Muş'tan önemli açıklamalar Türkiye’nin ve Avrasya Bölgesi’nin en önemli iş ve ekonomi dünyası etkinliklerinden Uludağ Ekonomi Zirvesi, hibrit (fiziksel ve online) olarak gerçekleşiyor. Video aracılığıyla zirveye katılan Ticaret Bakanı Mehmet Muş ise son 20 yılda Türkiye’nin ekonomik, ticari ve hukuki alanda yaptıkları atılımlardan bahsederek, dünya ekonomisinde yaşanan değişiminde Türkiye’nin potansiyelini gerçekleştirmek için çok çalışmak gerektiğini söyledi. 
24.11.2021 Ekonomi
3 bine yakın işveren, öğrencilere staj tekliflerini sunacak
3 bine yakın işveren, öğrencilere staj tekliflerini sunacak Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, Staj Seferberliği Programı kapsamında,135 bini aşkın öğrencinin 3,5 milyonun üzerindeki veriyi e-Devlet'ten çekmek suretiyle 26 ayrı başlıkta kayıt işlemini tamamladığını bildirdi.
27.03.2021 Gündem
‘Türk bankacılık sektörü iyi bir sınav veriyor’
‘Türk bankacılık sektörü iyi bir sınav veriyor’ Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, pandemi sürecinde Türk bankacılık sektörünün iyi bir sınav verdiğini belirterek, “Pandemi bizim atlattığımız ilk dalgalanma değil, son dalgalanma da olmayacak. Bu sektörün her paydaşı dalgalanmaları nasıl yöneteceğini biliyor. Türk bankacılık sektörü aktif kalitesiyle Avrupa’daki bankaların da önünde” dedi.
26.03.2021 Ekonomi
‘Bankalar kredi verme yetkinliğini artırdı’
‘Bankalar kredi verme yetkinliğini artırdı’ Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Türk bankacılık sisteminin salgın döneminde kredi kanallarını açık tuttuğunu belirterek, “Sektörün kredi vermeme gibi bir durumu yok. Tam tersine sektör kredi verme konusundaki yetkinliğini artırdı” dedi.
26.03.2021 Ekonomi
Bakan Dönmez Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuştu
Bakan Dönmez Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuştu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, enerji piyasasında hem arz hem de talep tarafının oyuna dahil olmasıyla daha rekabetçi bir ortam oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, "Elektrik ve gaz, diğer klasik emtialar gibi günlük, aylık hatta yıllık periyotlarla alınıp satılan bir ürün olmaya başladı. Bunun için gerekli regülasyonlar yapıldı. Oyuncu sayısının katlanarak arttığı, çok daha fazla katılımcılının yer aldığı bir piyasamız var." dedi.
25.03.2021 Ekonomi
Türk bankacılık sisteminin aktif büyüklüğü milli gelirin yüzde 121'ine ulaştı
Türk bankacılık sisteminin aktif büyüklüğü milli gelirin yüzde 121'ine ulaştı Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Türk bankacılık sisteminin bilanço büyüklüğünün 6 trilyon lirayı geçtiğini belirterek, "Toplam aktiflerin milli gelire oranı yüzde 121'e ulaştı." dedi.
25.03.2021 Ekonomi
Bakan Varank'tan piyasalarla ilgili önemli açıklama
Bakan Varank'tan piyasalarla ilgili önemli açıklama Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Son günlerde finansal piyasalarda yaşanan dalgalanmaların Türkiye ekonomisinin gerçekleriyle örtüşmediğini ifade etmek istiyorum. Güçlü sanayi alt yapımızla üretim çarkları tüm hızıyla dönmeye devam ediyor" dedi.
25.03.2021 Ekonomi
Bakan Pakdemirli: Birinci Su Şurası'nı pazartesi başlatıyoruz
Bakan Pakdemirli: Birinci Su Şurası'nı pazartesi başlatıyoruz Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sulama yatırımlarına hız verirken, suyun geleceğini de planladıklarını belirterek, "Cumhuriyet tarihinde ilk kez gerçekleşecek Birinci Su Şurası'nı, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde haftaya pazartesi günü başlatıyoruz. Şurada ilgili tüm paydaşlarla bir araya gelerek suyumuzun geleceğini konuşacak, hedeflerimizi ortaya koyacak ve yol haritamızı belirleyeceğiz." dedi.
24.03.2021 Siyaset
'Türkiye yaşadığı türbülansı aşacak ve yoluna devam edecek'
'Türkiye yaşadığı türbülansı aşacak ve yoluna devam edecek' Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, "Türkiye, şu anda yaşadığı türbülansı aşacak, sakinleşecek ve yoluna devam edecek." dedi.
24.03.2021 Ekonomi
Uludağ Ekonomi Zirvesi bu yıl hibrit düzenleniyor
Uludağ Ekonomi Zirvesi bu yıl hibrit düzenleniyor Uludağ Ekonomi Zirvesi, 24-25 Mart tarihlerinde hibrit (fiziksel ve online) olarak gerçekleşecek. Vodafone Business ana sponsorluğundaki zirve, bu yıl da sanayiden ticarete, üretimden perakendeye, finanstan teknolojiye, dijital dönüşümden sürdürülebilirliğe kadar pek çok sektörün nabzını tutacak. ‘Yeni Dünyaya Hazır Mıyız?’ ana temasıyla iki gün sürecek zirvede, 20 oturumda 100’ü aşkın konuşmacı ağırlanacak.
19.03.2021 Ekonomi
Türk ürünlerine "çatı marka" geliyor
Türk ürünlerine "çatı marka" geliyor Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yüksek kalite yerli ve milli ürünlerin uluslararası alanda pazarlanması için "çatı marka" oluşturma hedefleri olduğunu belirterek, "Bu markayı yılın ilk yarısını bitirmeden açıklamış oluruz." dedi.
24.03.2019 Ekonomi
Zirvede dev sahne
Zirvede dev sahne Ajda Pekkan ve Behzat Gerçeker şefliğindeki Enbe Orkestrası, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde konser verdi.
24.03.2019 Cadde
"Türkiye'nin Otomobili'nin GSMH'ye katkısı 50 milyar avro olacak"
"Türkiye'nin Otomobili'nin GSMH'ye katkısı 50 milyar avro olacak" Türkiye Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi  Gürcan Karakaş, "Projemizin harekete geçireceği ekosistemin 15 yıl içinde  Gayrisafi Milli Hasıla'ya katkısı 50 milyar avro, cari açığa olumlu katkısı 7  milyar avro ve istihdama katkısı ise doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 20 bin  kişi olacaktır." dedi.
23.03.2019 Ekonomi
"Türkiye tarımsal hasılada Avrupa'da birinci"
"Türkiye tarımsal hasılada Avrupa'da birinci" Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türkiye tarımsal  hasılada Avrupa'da birinci, küçükbaş hayvan sayısında Avrupa'da birinci, büyükbaş  hayvan sayısında Avrupa'da ikinci. Hayvancılıkta da aşağı yukarı 2-2,5 misli bir  büyüme var." dedi.
23.03.2019 Ekonomi
"Varlık Fonu, Türkiye'nin uluslararası kartviziti olacaktır"
"Varlık Fonu, Türkiye'nin uluslararası kartviziti olacaktır" Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez,  "Bankalarla, sektörle güvene dayalı ilişkileri oturtmaya başladık. Bugün Varlık  Fonu'nu bilmeyen Avrupa'da, Amerika'da, Asya'da çok az kurum vardır. Ana  kurumların hepsi bizi tanır ve çok daha iyi tanıyacaklar. Bu, Türkiye'ye uzun  vadeli bir güven oluşturacak. Varlık Fonu'nun 2023 vizyonu, Türkiye'nin  uluslararası kartviziti olmaktır ve olacaktır." dedi.
23.03.2019 Ekonomi
"2020 yılında 5G ile ilgili ilk denemeyi yapmış olacağız"
"2020 yılında 5G ile ilgili ilk denemeyi yapmış olacağız" Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "2020 yılında 5G ile ilgili ilk deneme amaçlı, ticari kullanımın da olduğu denemeyi yapmış olacağız." dedi.
23.03.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Uludağ Ekonomi Zirvesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.