Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı

Son dakika Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı haber sayfamızda...

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 605 uluslararası atom enerjisi ajansı haberi bulunmuştur.
Karar ne olacak?
Karar ne olacak? İran’ın saldırısı sonrası İsrail’in nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor. İsrail’de dün yeniden toplanan savaş kabinesinde fikir ayrılığı yaşanırken, ABD ‘kısıtlı ölçekte’ bir karşı saldırı bekliyor.
17.04.2024 Dünya
Nükleer korku geri döndü!
Nükleer korku geri döndü! Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş devam ederken, son dönemde nispeten daha sakin olan güney cephesinde hareketlenme var. Özellikle Zaporijya’da meydana gelen karşılıklı saldırılar, mevcut durumda Rus kontrolünde olan nükleer santralle ilgili endişeleri yeniden gündeme getirdi.
9.04.2024 Dünya
32 ülke ortak bildiriyi kabul etti! İlk kez düzenlenen Nükleer Enerji Zirvesi
32 ülke ortak bildiriyi kabul etti! İlk kez düzenlenen Nükleer Enerji Zirvesi Belçika’nın başkenti Brüksel’de Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) tarafından ilk kez tertiplenen Nükleer Enerji Zirvesi’nde 32 ülke bir araya geldi. 32 ülke, iklim değişikliğiyle mücadele için nükleer enerjinin “temiz ve güvenilir bir enerji kaynağı” olarak teşvik edilmesine yönelik ortak bildiriyi kabul etti.
21.03.2024 Dünya
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brüksel'deki 1. Nükleer Enerji Zirvesi'nde Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile bir araya geldi.
21.03.2024 Dünya
‘Enerji güvenliği temeli nükleer’
‘Enerji güvenliği temeli nükleer’ Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın, Belçika Hükümeti’nin ev sahipliğinde düzenlediği Birinci Nükleer Enerji Zirvesi, bugün Brüksel’de toplanıyor.
21.03.2024 Ekonomi
Teknoloji devleri yapay zeka için ‘seçim’ ittifakı hazırlığında
Teknoloji devleri yapay zeka için ‘seçim’ ittifakı hazırlığında Aralarında Meta, Microsoft, Google, Microsoft, TikTok ve OpenAI gibi teknoloji devlerinin bulunduğu şirketler bu yıl dünya çapında yapılacak önemli seçimler öncesinde seçmenleri kandırmaya yönelik yapay zeka içeriklerini engellemek için bir anlaşma üzerinde çalıştıklarını duyurdu.
15.02.2024 Ekonomi
Erdoğan'dan İsrail'e 'atom bombası' tepkisi: İlgili mercilere şikayetini yaptık
Erdoğan'dan İsrail'e 'atom bombası' tepkisi: İlgili mercilere şikayetini yaptık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Cezayir'de, Cezayir-Türkiye İş Forumu'na katıldı. Erdoğan, 'İsrail sende atom bombası var, bunun da özellikle ilgili mercilere şikayetini yaptık, yapıyoruz. Türkiye dahil tüm bölgenin güvenliğini tehdit eden bu konuda hem Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi hem de Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı nezdinde girişimlerde bulunacağız.' dedi.
22.11.2023 Gündem
‘Holokost utancı Avrupa’yı  esir almış’
‘Holokost utancı Avrupa’yı esir almış’ Türkiye’nin Gazze’de akan kanı durdurmak için seferber olduğunu ancak, batılı ülkelerin sesinin çıkmadığını söyleyen Erdoğan, “Avrupası’ndan Amerikası’na kadar en ufak tepki gelmiyor. Holokost utancı Avrupalı liderleri esir almış durumda” dedi.
21.11.2023 Gündem
Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Unutturulmasına izin vermeyeceğiz
Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Unutturulmasına izin vermeyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan "İsrail'in nükleer silahları meselesinin unutulmasına ve unutturulmasına Türkiye olarak izin vermeyeceğiz." dedi.
20.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail’e atom bombası sorusu: Sıkıysa açıkla
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail’e atom bombası sorusu: Sıkıysa açıkla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, dikkat çeken açıklamalar yaptı. İsrail'in bir terör devleti olduğunu vurgulayan Erdoğan, İsrail'in atom bombasıyla tehdit ettiğini ifade ederek Netanyahu'ya seslendi: Sen de atom bombası var mı, yok mu? Sıkıysa açıkla.
15.11.2023 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail’e atom bombası sorusu: Sıkıysa açıkla
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail’e atom bombası sorusu: Sıkıysa açıkla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, dikkat çeken açıklamalar yaptı. İsrail'in bir terör devleti olduğunu vurgulayan Erdoğan, İsrail'in atom bombasıyla tehdit ettiğini ifade ederek Netanyahu'ya seslendi: Sende atom bombası var mı, yok mu? Sıkıysa açıkla.
15.11.2023 Gündem
‘Gerekli gayreti göstermeye hazırız’
‘Gerekli gayreti göstermeye hazırız’ Liderler düzeyinde İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği Riyad’ta gerçekleştirilen 8. Olağanüstü İslam Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Garantörlük dâhil gerekli gayreti göstermeye hazırız” dedi.
12.11.2023 Gündem
Dünyanın izlediği zirvede Erdoğan'dan Gazze çağrısı
Dünyanın izlediği zirvede Erdoğan'dan Gazze çağrısı İslam İşbirliği Teşkilatı 8. Olağanüstü İslam Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan katılımcılara hitap etti. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir barbarlıkla karşı karşıya olunduğunu vurgulayan Erdoğan, 'Batı'nın şımarık çocuğu gibi davranan İsrail devleti verdiği zararı tazmin etmek zorunda.' ifadelerini kullandı.
11.11.2023 Haberler
Dünyanın izlediği zirvede Erdoğan'dan Gazze çağrısı
Dünyanın izlediği zirvede Erdoğan'dan Gazze çağrısı İslam İşbirliği Teşkilatı 8. Olağanüstü İslam Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan katılımcılara hitap etti. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir barbarlıkla karşı karşıya olunduğunu vurgulayan Erdoğan, 'Batı'nın şımarık çocuğu gibi davranan İsrail devleti verdiği zararı tazmin etmek zorunda.' ifadelerini kullandı.
11.11.2023 Gündem
Putin emri verdi! Rusya'dan nükleer misilleme tatbikatı!
Putin emri verdi! Rusya'dan nükleer misilleme tatbikatı! Dünyanın gözü İsrail-Filistin çatışmalarına çevrilmişken Rusya'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Putin nükleer misilleme tatbikatı için orduya emir verdi.
25.10.2023 Dünya
İran: Nükleer Anlaşmaya geri dönmemiz tüm yaptırımların kaldırılmasına bağlı
İran: Nükleer Anlaşmaya geri dönmemiz tüm yaptırımların kaldırılmasına bağlı İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed İslami, ülkesinin nükleer faaliyetlerine kararlı bir şekilde devam edeceğini belirterek topu ABD ve Avrupa'ya attı.
31.08.2023 Dünya
Nükleer atık suyu ekolojik tehdit!
Nükleer atık suyu ekolojik tehdit! Japonya’nın, Fukuşima nükleer santralinde biriken radyoaktif atık suyunu Pasifik Okyanusu’na boşaltmasıyla dünya ayağa kalktı. Uzmanlar, nükleer atık suyunun ekolojik tehdit oluşturacağını vurguluyor.
25.08.2023 Gündem
Okyanusa nükleer bomba mı atılıyor?
Okyanusa nükleer bomba mı atılıyor? Japonya, tüm itirazlara rağmen, 2011’deki depremde zarar gören Fukuşima nükleer santralinin radyoaktif atık suyunu yarından itibaren Pasifik Okyanusu’na bırakmaya başlıyor.
23.08.2023 Dünya
Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti ve Veliaht Prens Selman ile görüşmesi sonrası ortak açıklama
Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti ve Veliaht Prens Selman ile görüşmesi sonrası ortak açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti ve Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile görüşmesinde, ticaret ve yatırım alanlarında işbirliği ivmesinin artırılması, altyapı, inşaat, mühendislik, savunma ve enerji alanındaki işbirliklerinin ele alındığı, iki tarafın, Yemen, Sudan, İran, Mısır ve Filistin konularında görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.
19.07.2023 Gündem
Dünya diken üstündeydi! En yetkili kurumdan çok net 'Zaporijya' açıklaması
Dünya diken üstündeydi! En yetkili kurumdan çok net 'Zaporijya' açıklaması Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, Zaporijya Nükleer Santrali’nde yaptıkları denetimlerde patlayıcı maddeye rastlanmadıklarını belirterek, santralde mayın veya patlayıcı bulunmadığını doğrulamak için gerekli olan ek erişim talebinde bulunduklarını açıkladı.
5.07.2023 Dünya
En yetkili kurum kararını verdi! Fukuşima'nın atık suyu okyanusa tahliye edilecek
En yetkili kurum kararını verdi! Fukuşima'nın atık suyu okyanusa tahliye edilecek Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), Japonya’nın Fukuşima Nükleer Santrali’ndeki radyoaktif özellikli atık suyun Pasifik Okyanusu'na tahliyesine yönelik plana onay verdi.
4.07.2023 Dünya
En yetkili isim Zaporijya Nükleer Santrali'nde! 'Durum ciddi'
En yetkili isim Zaporijya Nükleer Santrali'nde! 'Durum ciddi' Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi, Nova Kakhovka Barajı’nın yıkılmasının ardından Rusya’nın kontrolündeki Zaporijya Nükleer Santrali’ni ziyaret etti.
15.06.2023 Dünya
Baraja saldırı felaketi getirdi! Tonlarca motor yağı nehre aktı
Baraja saldırı felaketi getirdi! Tonlarca motor yağı nehre aktı Dinyeper Nehri üzerindeki Kakhovka Barajı saldırıya uğradı. Sel tehlikesi nedeniyle Herson dahil olmak üzere birçok bölge boşaltılırken, Ukrayna, saldırı nedeniyle Rusya’yı ‘ekolojik terör’le suçladı.
7.06.2023 Dünya
‘Akkuyu’da yıl sonu üretim başlayabilir’
‘Akkuyu’da yıl sonu üretim başlayabilir’ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazı için işlemlerin henüz devam ettiğini belirterek, “1 hafta içerisinde bitmiş olur. Karadeniz gazımız da artık tesiste, fakat bazı teknik prosedürler var, onları tamamlamaları gerekiyor” dedi.
11.05.2023 Ekonomi
Akkuyu NGS'ye ilk yakıt teslim ediliyor! Bakan Dönmez CNN Türk'te detayları açıkladı
Akkuyu NGS'ye ilk yakıt teslim ediliyor! Bakan Dönmez CNN Türk'te detayları açıkladı Bakan Fatih Dönmez Akkuyu Nükleer Santrali'nden CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.
26.04.2023 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.