Uluslararası Uzay İstasyonu

Uluslararası Uzay İstasyonu

Son dakika Uluslararası Uzay İstasyonu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Uluslararası Uzay İstasyonu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Uluslararası Uzay İstasyonu haber sayfamızda...

Uluslararası Uzay İstasyonu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.341 uluslararası uzay istasyonu haberi bulunmuştur.
NASA, ABD’de bir evin çatısına çarpan nesnenin Uzay İstasyonu'ndan (ISS) düştüğünü teyit etti
NASA, ABD’de bir evin çatısına çarpan nesnenin Uzay İstasyonu'ndan (ISS) düştüğünü teyit etti NASA, nesneyi ev sahibiyle işbirliği yaparak geri aldı ve nesneyi ajansın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde analiz etti.
17.04.2024 Dünya
Uzaydan düşen gizemli nesne! Evin çatısını delip içeri girdi, NASA'dan açıklama geldi
Uzaydan düşen gizemli nesne! Evin çatısını delip içeri girdi, NASA'dan açıklama geldi Geçtiğimiz ay Florida'da yaşayan Alejandro Otero isimli bir adamın gece saatlerinde evine uzaydan bir cisim düştü. Çatıyı delip zemin kata kadar inen nesle ile ilgili NASA günler sonra açıklamada bulundu.
16.04.2024 Dünya
Uzayda ateşlenen ilk ve tek silah! Rusya meydan okudu, yüksek maliyet sonunu getirdi
Uzayda ateşlenen ilk ve tek silah! Rusya meydan okudu, yüksek maliyet sonunu getirdi Sovyet Rusya'nın art arda attığı hızlı adımlarla başlayan, ABD'nin Ay'a insan indirmesiyle zirveye çıkan 'uzay yarışı' günümüzde yeni bir evreye girmiş olsa da bu mücadelenin ilk zamanları birçok şaşırtıcı olaya şahitlik etti. Bunlardan biri de uzayda ateşlenen ilk ve tek silah olan R-23M topu oldu.
7.04.2024 Dünya
'Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar'
'Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘Astronotu seçim malzemesi olarak kullanıyorlar’ eleştirilerine cevap verdi. Bakan Kacır, "Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar. Bizim bu gururu gençlerimizle paylaşmamızı da zannediyorum kıskanıyorlar. Dünyanın her yerinde astronotlar bu misyonları tamamladıktan sonra o ülkedeki gençlerle, öğrencilerle, çocuklarla buluşmalar gerçekleştirirler" dedi.
29.03.2024 Ekonomi
Bakan Kacır TÜRKSAT 6A için tarih verdi! '11 ülkeden biri olacağız'
Bakan Kacır TÜRKSAT 6A için tarih verdi! '11 ülkeden biri olacağız' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 8 Temmuz 2024 haftasında ilk milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A'yı uzaya göndereceklerini belirtti. Bakan Kacır, "Böylelikle bunu başaran 11 ülkeden biri olacağız" dedi.
26.03.2024 Gündem
Alper Gezeravcı gençlerle bir araya geldi! Uzaydaki ilk deneyini anlattı
Alper Gezeravcı gençlerle bir araya geldi! Uzaydaki ilk deneyini anlattı Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Antalya Diplomasi Forumu’nda (ADF) Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar’la birlikte gençlerin yer aldığı oturuma katıldı.
2.03.2024 Gündem
Uzay kanları -80 derecede
Uzay kanları -80 derecede Alper Gezeravcı'nın yer çekimsiz ortamda belirli günlerde aldığı kan örnekleri, TRGENMER laboratuvarında -80 dolabına kaldırıldı.
2.03.2024 Gündem
Sızıntı var sıkıntı yok
Sızıntı var sıkıntı yok Rus uzay kurumu Roscosmos, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (ISS) Rusya kısmında hava sızıntısı olduğunu ama bunun mürettebat için sıkıntı yaratmadığını açıkladı.
1.03.2024 Dünya
Savaş adres sormaz!
Savaş adres sormaz! Süper güçler, “yeni savaş biçimleri”nin peşinde... Rusya’nın uzaya nükleer bomba koyacağı söylenirken, İngiltere’de denizdeki kabloları korumak için “deniz yatağı savaşı” gündeme geldi.
25.02.2024 Dünya
Bakan Kacır'dan KAAN açıklaması! 'Türkiye sayılı ülkelerden oldu'
Bakan Kacır'dan KAAN açıklaması! 'Türkiye sayılı ülkelerden oldu' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileriyle bir araya geldi. Bakan Kacır, "Türkiye 5’inci nesil savaş uçağını geliştirebilen, üretebilen ve gökyüzüyle buluşturabilen sayılı ülkelerden oldu” açıklamasında bulundu.
23.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı öğrencilerle bir araya geldi: Bundan sonra yolumuz açık
Alper Gezeravcı öğrencilerle bir araya geldi: Bundan sonra yolumuz açık Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Selçuk Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.
22.02.2024 Gündem
Gezeravcı: Hiçbir zaman hayalimin bir parçası olmamıştı
Gezeravcı: Hiçbir zaman hayalimin bir parçası olmamıştı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda insanlı ilk uzay misyonunu başarıyla tamamlayan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, “Ben 44 yaşında hasbelkader bu göreve nail olabilmiş, Türkiye’nin başardığı bu görevi gözlemleyebilmiş bir insanım. Bugüne kadar da bu görev gerçekleşene kadar bu hayale teşebbüs edememiş bir insanım. Hiçbir zaman hayalimin bir parçası olmamıştı. Filmlerin, belgesellerin içerisinde gördüğümde de hep kendime telkinim bu hayal başka milletlerin hayali elinde olan mutluluklarla tatmin olmayı bil ve elinde olanla mutlu ol diye kendime telkin ederdim" dedi.
20.02.2024 Gündem
Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı: Gençlerimizi mutlaka GUHEM’e bekliyorum
Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı: Gençlerimizi mutlaka GUHEM’e bekliyorum Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, GUHEM’in büyük bir rol oynadığını belirterek, “Gelecekte uzaya imza atacak genç kardeşlerimizi mutlaka GUHEM’e bekliyorum” dedi.
20.02.2024 Gündem
Ağaçtan uydu
Ağaçtan uydu Japonya, uzay kirliliğine karşı dünyanın ilk ahşap uydusunu fırlatacak.
19.02.2024 Dünya
Putin'in akılalmaz uzay planı! ABD istihbaratı doğruladı: Ulusal tehdit
Putin'in akılalmaz uzay planı! ABD istihbaratı doğruladı: Ulusal tehdit ABD basınının dünyaya duyurduğu son habere göre Ruslar uzaya yasak olmasına rağmen nükleer füze yerleştiriyor. Washington'daki yetkililer bu teknolojiye karşı henüz bir savunma sistemleri olmadığını belirtirken Rusların bu füzelerle neler yapabileceklerinden bahsetti.
15.02.2024 Dünya
İlk Türk astronot Gezeravcı yurda döndü! ‘Her türlü göreve hazırım’
İlk Türk astronot Gezeravcı yurda döndü! ‘Her türlü göreve hazırım’ Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Türkiye’ye döndü. Ailesiyle birlikte Esenboğa Havalimanı’nda gelen Gezeravcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Erdoğan, kabulde Gezeravcı’ya saat hediye etti. Gezeravcı ise Uluslararası Uzay İstasyonu’nda geçirdiği 18 gün boyunca yanında bulunan Türk bayrağını ve “Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonu” yazan peçi Erdoğan’a takdim etti.
13.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'ya yeni görev! Resmi Gazete'de yayımlandı
Alper Gezeravcı'ya yeni görev! Resmi Gazete'de yayımlandı Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.
12.02.2024 Gündem
Erdoğan'dan son dakika F-16 açıklaması: Alım süreci olumlu sonuçlandı
Erdoğan'dan son dakika F-16 açıklaması: Alım süreci olumlu sonuçlandı Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleşti. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "ABD ile yürüttüğümüz F-16 talebimimizin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz." dedi. Netanyahu'nun Refah saldırısına tepki gösteren Erdoğan, "Her gün yeni bir kırmızı çizgiyi aşıyor." ifadelerini kullandı.
12.02.2024 Gündem
Emine Erdoğan'dan Alper Gezeravcı paylaşımı: Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum
Emine Erdoğan'dan Alper Gezeravcı paylaşımı: Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve ailesi ile buluştu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Emine Erdoğan, "emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum' dedi.
12.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı: Bu başarı bireysel değil, her hanedeki çocuğun başarısıdır
Alper Gezeravcı: Bu başarı bireysel değil, her hanedeki çocuğun başarısıdır Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevini tamamlayan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı yurda döndü. Gezeravcı, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı. Gezeravı bundan sonraki süreçte 81 ili ziyaret edecek.
12.02.2024 Haberler
Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü!
Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü! Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan uçak Esenboğa Havalimanı'na indi.
12.02.2024 Haberler
Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü! Erdoğan'la bir araya geldi
Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü! Erdoğan'la bir araya geldi Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevini tamamlayan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı yurda döndü. Gezeravcı, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı. Gezeravı bundan sonraki süreçte 81 ili ziyaret edecek.
12.02.2024 Ekonomi
Bakan Kacır duyurdu! Alper Gezeravcı yurda dönüyor
Bakan Kacır duyurdu! Alper Gezeravcı yurda dönüyor Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Türkiye'ye dönüyor. Bakan Kacır'dan konuyla ilgili paylaşım geldi.
11.02.2024 Gündem
Yunanistan Alper Gezeravcı'yı yazdı: Biz yıldızları izlerken ilk Türk astronot dünyaya döndü
Yunanistan Alper Gezeravcı'yı yazdı: Biz yıldızları izlerken ilk Türk astronot dünyaya döndü Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı geçtiğimiz gün, 19 Ocak'ta başlayan uzay misyonunu tamamlayarak Dünya'ya iniş yaptı. Yanı sıra, Gezeravcı'nın başarısı komşu ülke Yunanistan'da da karşılık buldu. 
10.02.2024 Dünya
Hoş geldin!
Hoş geldin! Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 19 Ocak’ta başlayan uzay görevini başarıyla tamamlayıp dün Dünya’ya döndü.
10.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Uluslararası Uzay İstasyonu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.