Undp

Undp

Son dakika UNDP haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan UNDP gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan UNDP haber sayfamızda...

Undp

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 614 undp haberi bulunmuştur.
Paris Olimpiyatları öncesi milli sporculara dev destek!
Paris Olimpiyatları öncesi milli sporculara dev destek! Bugüne kadar birçok olimpik sporcuya destek sağlayan Visa, Buse Naz Çakıroğlu, Hakan Reçber ve Öznur Cüre Girdi’nin de yanında olacağını açıkladı. Paris’teki dev organizasyona madalya hedefi ile hazırlanan üç milli sporcumuz ise yeni başarıların sözünü verdi.
7.04.2024 Diğer
Yaşam ve öğrenim süreleri arttı
Yaşam ve öğrenim süreleri arttı İnsani Gelişme Endeksi’nde 193 ülke arasında 45’inci sırada yer alan Türkiye, ortalama yaşam, öğrenim süresi ve kişi başı gelirde ilerleme kaydetti. Ancak rapor, erkeklerin kadınlara göre daha yüksek insani gelişme seviyesine sahip olduğunu da gösteriyor.
16.03.2024 Gündem
Emine Erdoğan’ın öncü rolüne vurgu yapıldı
Emine Erdoğan’ın öncü rolüne vurgu yapıldı Antalya Diplomasi Forumu’nda (ADF) düzenlenen “Kadın, Barış ve Güvenlik” başlıklı panelde Emine Erdoğan’ın öncü rolü vurgulandı.
4.03.2024 Gündem
3.8 milyon KOBİ’ye dijital dönüşüm çağrısı
3.8 milyon KOBİ’ye dijital dönüşüm çağrısı KOBİ’lerin dijital dönüşümle rekabette öne çıkacakları belirtildi.
27.02.2024 Kobi
Emine Erdoğan’a ‘Sıfır Atık’ teşekkürü
Emine Erdoğan’a ‘Sıfır Atık’ teşekkürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Dubai’de Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Achim Steiner ile bir araya geldi.
15.02.2024 Gündem
Emine Erdoğan, UNDP İcra Direktörü Steiner ile görüştü
Emine Erdoğan, UNDP İcra Direktörü Steiner ile görüştü Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı İcra Direktörü Achim Steiner ile görüştü.
14.02.2024 Gündem
“İşletmelerin ihtiyaçlarına uygun olarak ulaştırılabilmesi, çalışmaya da devam edeceğiz”
“İşletmelerin ihtiyaçlarına uygun olarak ulaştırılabilmesi, çalışmaya da devam edeceğiz” Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf ve sanatkâr işletmelerinin ihtiyaçlarının belirlenmesi, uygun destek mekanizmalarının tasarlanması ve bu desteklerin, işletmelerin ihtiyaçlarına uygun olarak ulaştırılabilmesi için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.
10.02.2024 Ekonomi
1.3 milyon çocuğa aşılama
1.3 milyon çocuğa aşılama Birleşmiş Milletler ve kuruluşları, 6 Şubat depremleri sonrası Türkiye’nin insani yardım ve toparlanma çalışmalarını desteklemek üzere ilk günden bu yana sahada faaliyette buluyor. Depremlerin yıl dönümünde de Türkiye ile dayanışma içinde çalışmaya devam kuruluşların, bölgede geniş kapsamlı çalışmalarını sürdürüyor.
6.02.2024 Gündem
Yarının Köyleri’nde dijital eğitim tatilde de sürüyor
Yarının Köyleri’nde dijital eğitim tatilde de sürüyor Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)  işbirliğinde Trendyol’un yürüttüğü Yarının Köyleri projesi kapsamında Adana’nın Kürkçüler Köyü’nde açılan Dijital Merkez’de, yarıyıl tatili boyunca eğitim veriliyor. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin, temel bilgisayar kullanımından robotik kodlamaya uzanan program dahilinde iki hafta boyunca dijital yeteneklerini geliştirmesi hedefleniyor.
26.01.2024 Teknoloji
Kültürel miras için bağış kampanyası
Kültürel miras için bağış kampanyası Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), 6 Şubat depremlerinde hasar gören kültür varlıklarının restorasyonu için küresel bir bağış kampanyası başlattı.
27.12.2023 Gündem
Sınırda 3 yılda 50 bin kara mayını temizlendi
Sınırda 3 yılda 50 bin kara mayını temizlendi Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve AB’nin Türkiye’nin doğu sınırlarında güvenliği artırmayı amaçlayan üç yıllık mayın temizleme projesi kapsamında Türkiye’nin Ermenistan ve İran sınırları boyunca 94 mayın tarlası ve 50 bin kara mayını temizlendi. 
21.12.2023 Gündem
Yeniden yapılanma ve kalkınma hızlanacak
Yeniden yapılanma ve kalkınma hızlanacak Birleşmiş Milletler ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle deprem bölgesindeki KOBİ’lerin kapasitesi geliştirilecek, bölge halkına psikososyal destek sağlanacak, sanatsal faaliyetlerin geri dönmesi hedeflenecek.
18.12.2023 Ekonomi
‘Yarının Köyleri’ Adana’da açıldı
‘Yarının Köyleri’ Adana’da açıldı Trendyol ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde başlatılan “Yarının Köyleri” projesinin ilk dijital merkezi Adana Kürkçüler Köyü’nde açıldı.
17.12.2023 Gündem
Yaşamın tüm yükü kadının omzunda!
Yaşamın tüm yükü kadının omzunda! Türkiye’de ev içi ücretsiz bakım hizmetleri, çok büyük oranda kadınlar tarafından yapılıyor. Ev içi hizmetlerde kadının görünmeyen bu emeği, fiziksel yorgunluk ve yıpranmanın yanı sıra hem zaman yoksulluğuna hem de zihinsel yüke neden oluyor...
13.12.2023 Gündem
‘Eşitliği içselleştirdik’
‘Eşitliği içselleştirdik’ Boyner Grup Yönetim Kurulu üyesi Ümit Boyner, başta kadına yönelik şiddetle mücadele olmak üzere toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlamak üzere bugüne dek destek oldukları sosyal sorumluluk projelerini ve şirket içi uygulamaları anlattı.
5.12.2023 Gündem
Geleceğini kuran kadınlara destek
Geleceğini kuran kadınlara destek Sabancı Vakfı’nın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) desteğiyle hayata geçirdiği “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hibe Programı” kapsamında desteklenecek projeler açıklandı.
2.10.2023 Ekonomi
Cinsiyet eşitliğinde '50=50 İçin El Ele'
Cinsiyet eşitliğinde '50=50 İçin El Ele' Türkiye’de kadınların istihdama katılımı ve yönetici konumundaki kadınların sayısı, uzun yıllardır toplumdaki cinsiyet eşitliğini etkileyen konular arasında. 14 ülkede 18 binden fazla üyesi olan Hollanda merkezli sivil toplum kuruluşu LEAD Network ise Türkiye’de özellikle perakende ve tüketim ürünleri sektörlerinde kadın yönetici sayısını artırmak ve geliştirmek için faaliyetlerini sürdürüyor. LEAD Network Türkiye, bu önemli konuyu “50=50 İçin El Ele” temasıyla düzenlenen “Liderlikte Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Konferansı”nda bir kez daha masaya yatırdı.
25.09.2023 Ekonomi
“Destekler ayağa kalkma gücü veriyor”
“Destekler ayağa kalkma gücü veriyor” 6 Şubat depremlerinin 6. ayında Kahramanmaraşlı depremzede kadın girişimciler verdikleri ayağa kalkma mücadelesini anlatıyor.
6.08.2023 Pazar
UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Hatay'da 'Mor Yerleşke' alanını ziyaret etti
UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Hatay'da 'Mor Yerleşke' alanını ziyaret etti Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Hatay’ın Defne ilçesinde çadır kente ziyarette bulundu. Vinton, çocuklar ve kadınlara yardım ve psikolojik destek sağlanan 'Mor Yerleşke' alanını inceledi.
4.08.2023 Gündem
Toplumsal cinsiyet eşitliğinde yol uzun
Toplumsal cinsiyet eşitliğinde yol uzun UN Women (Birleşmiş Milletler Kadın Birimi) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) “Kadın Başarır” Konferansı’nda (Women Deliver Conference) yayımladıkları yeni küresel rapora göre, hiçbir ülkede toplumsal cinsiyet eşitliği tam olarak sağlanmış değil.
24.07.2023 Ekonomi
Rekor sıcağa soğuk formül! Bakanlık çalışmalara başladı
Rekor sıcağa soğuk formül! Bakanlık çalışmalara başladı İklim krizi nedeniyle her geçen gün yeni bir sıcaklık rekoru kırılırken hem sera gazı emisyonlarının azaltılması hem de insanları serinletebilmek için yeni yöntemler aranıyor.
11.07.2023 Ekonomi
Kadınlar ‘altın iğne’yle iş hayatına adım adıyor
Kadınlar ‘altın iğne’yle iş hayatına adım adıyor Kadın istihdamını artırmak için bebek giysileri dikimi alanında başlatılan “Altın İğne” projesi meyvelerini vermeye başladı. Kadın kursiyerlere eğitim sonunda yüzde 40 istihdam garantisi verdiklerini ifade eden Meslek Fabrikası Şube Müdürü Zeki Kapı, “44 mezun kadın kursiyerimizin 21’i işe girdi. İş hayatına katılmak isteyen tüm kadınları bu projeye davet ediyoruz” dedi.
10.07.2023 Ekonomi
Aslan balığını temizlerken dikkat
Aslan balığını temizlerken dikkat Biyoçeşitliliği tehdit eden aslan balığı istilasına karşı çözümün bir parçası ona sofrada yer açmak. Ancak balığı zehirli iğnelerinden doğru şekilde ayıklamak şartıyla.
24.06.2023 Pazar
Taşlıca ‘Gelecek Turizmde’  ile yeniden keşfediliyor
Taşlıca ‘Gelecek Turizmde’  ile yeniden keşfediliyor Türkiye’de deneyim odaklı sürdürülebilir seyahat rotaları oluşturan “Gelecek Turizmde”, Muğla’da Akyaka ve Köyceğiz’in ardından üçüncü sürdürülebilir turizm rotasına Taşlıca’yı ekledi.
24.06.2023 Ekonomi
Bakan Yardımcısı Alpkan: Şu anda 200 bin engellimiz istihdamda
Bakan Yardımcısı Alpkan: Şu anda 200 bin engellimiz istihdamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lütfihak Alpkan, "20 sene önce toplamda 50 bin engellimiz istihdamda iken şu anda 200 bin engellimiz istihdamda. Bu sayının önemli bir kısmı da kamuda memur" dedi.
22.06.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Undp ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.