Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi

Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi

Son dakika UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi haber sayfamızda...

Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 700 unesco dünya kültür mirası listesi haberi bulunmuştur.
Pamukkale'de bayram yoğunluğu! Uzun kuyruklar oluştu
Pamukkale'de bayram yoğunluğu! Uzun kuyruklar oluştu Denizli'de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale, Ramazan Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğrarken, giriş alanlarında uzun kuyruklar oluştu. Travertenler üzerinde yürüyen ziyaretçiler, hatıra fotoğrafı da çektirdi.
10.04.2024 Ekonomi
Diyarbakır'da bulundu! 12 bin yıllık tarihinde bir ilk
Diyarbakır'da bulundu! 12 bin yıllık tarihinde bir ilk Diyarbakır'ın 12 bin yıllık tarihinde bir ilk! Diyarbakır surlarının 4'üncü etabında yapılan kazıda Roma dönemine ait "lahit" bulundu. İşte detaylar...
3.04.2024 Gündem
Diyarbakır’da ilk! Lahit bulundu
Diyarbakır’da ilk! Lahit bulundu Diyarbakır surlarının 4’üncü etabında olan 75 numaralı burç ile Saint George Kilisesi arasında yapılan kazıda Roma dönemine ait olduğu belirlenen ‘lahit’ bulundu. Lahit, kentte bulunan ilk lahit oldu.
3.04.2024 Gündem
Restorasyondaki Selimiye Camisi'nde son durum
Restorasyondaki Selimiye Camisi'nde son durum Türk- İslam mimarisinin zirve eserlerinden, Mimar Sinan'ın 'ustalık eserim' dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin 594 penceresi, restorasyon kapsamında yenilendi.
24.01.2024 Gündem
5 bin yıllık surlara tuğla yaması!
5 bin yıllık surlara tuğla yaması! UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak tescillenen 5 bin yıllık Diyarbakır Surları’nda 1982 yılında yamalanan tuğlalar dikkat çekiyor.
22.12.2023 Haberler
5 bin yıllık surlara tuğla yaması!
5 bin yıllık surlara tuğla yaması!  UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak tescillenen 5 bin yıllık Diyarbakır Surları’nda 1982 yılında yamalanan tuğlalar dikkat çekiyor.
22.12.2023 Gündem
Diyarbakır surlarındaki 98 burcun 70'i restore edildi
Diyarbakır surlarındaki 98 burcun 70'i restore edildi Diyarbakır’da, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki 5 bin 799 metre uzunluğundaki surlarda, 'Diriliş' sloganıyla 3 yıl önce başlatılan restorasyon çalışmalarında, ayakta kalan 98 burcun 70'inde çalışmalar tamamlandı.
21.12.2023 Gündem
Tarihi sura asılan ‘Ebu Ubeyde’ posteri için karar
Tarihi sura asılan ‘Ebu Ubeyde’ posteri için karar Diyarbakır'da tarihi surdaki burçlardan birine Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın Sözcüsü Ebu Ubeyde’nin posteri asıldı.
20.11.2023 Gündem
21 yıl önce kaçak kazı sırasında tesadüfen bulundu! 'Alışılagelmiş bir olay değil'
21 yıl önce kaçak kazı sırasında tesadüfen bulundu! 'Alışılagelmiş bir olay değil' UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Kapadokya bölgesinde kaçak kazı sonrası ortaya çıkarılan mozaik örneklerinin de bulunduğu Sobesos Antik Kenti, bölgede hayat sürmüş medeniyetlerin sanat, sosyokültürel ve ekonomik durumunu gözler önüne seriyor.
9.10.2023 Gündem
Her minare için 16 adet! Selimiye Camisi'nin kaybolan mavi çinileri yeniden üretildi
Her minare için 16 adet! Selimiye Camisi'nin kaybolan mavi çinileri yeniden üretildi UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Mimar Sinan'ın ustalık eseri Edirne'deki tarihi Selimiye Camisi'nin restorasyon çalışmaları kapsamında minare bölümünde mavi çiniler, İznik'te aslına uygun üretilerek yerine monte edildi.
27.09.2023 Gündem
Sonbaharın kültür yolları
Sonbaharın kültür yolları Bu yıl 11 şehre yayılan Kültür Yolu Festivalleri, sonbahar boyunca başta düzenlendiği kentin sakinleri olmak üzere çevre illerden gelen misafirlere, gastronomi meraklılarına, kültür avcılarına, tarih tutkunlarına, kısacası her tür gezgin ruha hitap ediyor.
16.09.2023 Pazar
Surlar ve Hevsel tehlike altında
Surlar ve Hevsel tehlike altında UNESCO, Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Diyarbakır surları ve Hevsel Bahçeleri’nin, “Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi”ne alınmasına hazırlık yapıyor.
1.09.2023 Kültür Sanat
Kapıya bağlı eşeğe sopa ile defalarca vurmuştu! Akılalmaz savunma
Kapıya bağlı eşeğe sopa ile defalarca vurmuştu! Akılalmaz savunma Diyarbakır’da kapıya bağlı eşeğine defalarca sopa ile vuran C.S. (44), gözaltına alındı. İfadesi şoke eden C.S.'ye 4 bin 500 TL para cezası kesildi.
16.08.2023 Haberler
Kapıya bağlı eşeğe sopa ile defalarca vurmuştu! Akılalmaz savunma
Kapıya bağlı eşeğe sopa ile defalarca vurmuştu! Akılalmaz savunma Diyarbakır’da kapıya bağlı eşeğine defalarca sopa ile vuran C.S. (44), gözaltına alındı. İfadesi şoke eden C.S.'ye 4 bin 500 TL para cezası kesildi.
16.08.2023 Gündem
Diyarbakır’da vahşet! Kapıya bağlı eşeğe sopa ile defalarca vurdu
Diyarbakır’da vahşet! Kapıya bağlı eşeğe sopa ile defalarca vurdu Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bir şahsın evin kapısına bağlı eşeğe uygulanan şiddet, cep telefonu kamerasına saniye saniye kaydedildi.
14.08.2023 Gündem
“Selimiye, döneminin en gelişmiş yapısı”
“Selimiye, döneminin en gelişmiş yapısı” Edirne’de Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” dediği, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Selimiye Camii’nde, 25 Kasım 2021’de başlanan restorasyon çalışmaları devam ediyor.
23.07.2023 Arkeoloji
Dicle Nehri'nde büyük tehlike! 'Tüm vatandaşlara görev düşüyor'
Dicle Nehri'nde büyük tehlike! 'Tüm vatandaşlara görev düşüyor' Diyarbakır'da, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Hevsel Bahçeleri'nin de ortasından geçen ve havaların ısınmasıyla, insanların kenarında piknik yaptığı Dicle Nehri ve kıyısına atılan çöpler, alandaki canlıları tehdit ediyor.
11.07.2023 Gündem
Yer: Bursa... Tek ısırığındaki zehir 100 kişiyi öldürüyor! Mantar ararken bulundu
Yer: Bursa... Tek ısırığındaki zehir 100 kişiyi öldürüyor! Mantar ararken bulundu Türkiye'de çok sayıda zehirli yılan türü olduğunu ifade eden Bursalı usta dağcılar, Uludağ'daki mantar türlerini araştırdıkları sırada karşılaştıkları Baran engereğini doğaseverler için görüntüleyip tanıttı.
1.07.2023 Gündem
Bir anda 5 fare yiyebiliyor, uzunluğu 3 metreyi buluyor! Profesörden karayılan uyarısı
Bir anda 5 fare yiyebiliyor, uzunluğu 3 metreyi buluyor! Profesörden karayılan uyarısı Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız, yazın ortaya çıkan, halk arasında karayılan olarak bilinin ‘Dolichophis Jugularis’ türü yılanlarla ilgili uyarıda bulundu.
28.06.2023 Gündem
Kapadokya’ya Kore dopingi
Kapadokya’ya Kore dopingi Kapadokya’da özellikle geçen yıl yeniden hareketlenen Kore pazarının etkisi bu yıl daha yoğun olarak kendini gösteriyor. Latin Amerikalıların halen en yoğun turist grubu olduğu bölgede, Çin pazarının normalleşme beklentisi de yüksek.
15.06.2023 Ekonomi
Gelecek, geçmişimizi aydınlatıyor
Gelecek, geçmişimizi aydınlatıyor Yapay zekâ arkeolojiye de el atarak toprağa kazınan sembolleri günümüze taşıyor.
9.06.2023 Kültür Sanat
Edirne'de bayramda tava ciğerine yoğun ilgi
Edirne'de bayramda tava ciğerine yoğun ilgi Edirne'de bayram tatilinde başta Selimiye Camisi olmak üzere kentin tarihi mekanlarını gezen ziyaretçiler, meşhur lezzet tava ciğer dükkanlarını doldurdu, bazı işletmelerin önünde metrelerce kuyruk oluştu.
22.04.2023 Haberler
Edirne'de bayramda tava ciğerine yoğun ilgi
Edirne'de bayramda tava ciğerine yoğun ilgi Edirne'de bayram tatilinde başta Selimiye Camisi olmak üzere kentin tarihi mekanlarını gezen ziyaretçiler, meşhur lezzet tava ciğer dükkanlarını doldurdu, bazı işletmelerin önünde metrelerce kuyruk oluştu.
22.04.2023 Ekonomi
Arslantepe Höyüğü depremde hasar gördü! Çatı çöktü, duvarları kaydı
Arslantepe Höyüğü depremde hasar gördü! Çatı çöktü, duvarları kaydı Depremin vurduğu Malatya’daki Arslantepe Arkeolojik Alanı'nın üst çatı örtüsünde çökme, kerpiç duvarlarında ise kaymalar meydana geldi.
22.02.2023 Gündem
12 bin yıllık Göbeklitepe iki depremde de hasar görmedi
12 bin yıllık Göbeklitepe iki depremde de hasar görmedi Dünyanın en eski yerleşim yeri olarak bilinen ve 12 bin yıllık tarihiyle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe, iki büyük deprem sonrası ayakta kalan önemli tarihi yapılardan biri oldu. Her iki depremi de hasar almadan atlatan tarihi yapı havadan görüntülendi.
18.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.