Uzay Roketi

Uzay Roketi

Son dakika uzay roketi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan uzay roketi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan uzay roketi haber sayfamızda...

Uzay Roketi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 460 uzay roketi haberi bulunmuştur.
İlk 2 deneme hüsranla sonuçlanmıştı... Starship roketi yörüngeye çıktı
İlk 2 deneme hüsranla sonuçlanmıştı... Starship roketi yörüngeye çıktı ABD'li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX şirketine ait Starship roketi, 3. test uçuşundan ilk kez yörüngeye çıkarken, atmosfere yeniden girişi sırasında iletişim kesildi.
14.03.2024 Haberler
İlk 2 deneme hüsranla sonuçlanmıştı... Starship roketi yörüngeye çıktı
İlk 2 deneme hüsranla sonuçlanmıştı... Starship roketi yörüngeye çıktı ABD'li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX şirketine ait Starship roketi, 3. test uçuşundan ilk kez yörüngeye çıkarken, atmosfere yeniden girişi sırasında iletişim kesildi.
14.03.2024 Dünya
Kuzey Kore lideri Kim'den Rus bombardıman uçaklarına yoğun ilgi
Kuzey Kore lideri Kim'den Rus bombardıman uçaklarına yoğun ilgi Rusya'daki temaslarını sürdüren Kuzey Kore lideri Kim Yong-un bombardıman uçakları ve savaş gemilerini inceledi.
16.09.2023 Haberler
Kuzey Kore lideri Kim'den Rus bombardıman uçaklarına yoğun ilgi
Kuzey Kore lideri Kim'den Rus bombardıman uçaklarına yoğun ilgi Rusya'daki temaslarını sürdüren Kuzey Kore lideri Kim Yong-un bombardıman uçakları ve savaş gemilerini inceledi.
16.09.2023 Dünya
Kuzey Kore lideri Kim Rusya'da uçak fabrikasını ziyaret etti
Kuzey Kore lideri Kim Rusya'da uçak fabrikasını ziyaret etti Rusya'daki temaslarını sürdüren Kuzey Kore lideri Kim, Komsomolsk-na-Amure kentinde savaş ve sivil uçaklarının üretildiği fabrikalarda incelemelerde bulundu.
15.09.2023 Dünya
İş birliği için ‘potansiyel var’
İş birliği için ‘potansiyel var’ Merakla beklenen Putin-Kim görüşmesi Vostoçni Uzay Üssü’nde gerçekleşti. Görüşme sonrası Putin, Kuzey Kore ile askeri iş birliği ‘potansiyeli olduğunu’ ifade etti.
14.09.2023 Dünya
Musk’ın roketi patladı
Musk’ın roketi patladı ABD’li milyarder Elon Musk’ın şirketi SpaceX’in geliştirdiği, dünyanın en güçlü uzay roketi “Starship” dünkü test uçuşunda fırlatıldıktan sonra havada patladı.
21.04.2023 Dünya
Starship’in fırlatılması son anda ertelendi
Starship’in fırlatılması son anda ertelendi ABD’li milyarder Elon Musk’ın şirketi SpaceX’in geliştirdiği Starship roketi dün uzaya fırlatılacaktı ama basınç sorunu nedeniyle fırlatma son anda ertelendi.
18.04.2023 Dünya
Elon Musk'ın en büyük roketi bugün fırlatılacak
Elon Musk'ın en büyük roketi bugün fırlatılacak Elon Musk'ın uzay teknolojileri girişimi şirketi SpaceX, geliştirilen en güçlü uzay roketi Starship'i bugün fırlatmayı deneyecek. Musk, Starship'in insanlar için gezegenler arası yolculuğu başlatabileceğine inanıyor.
17.04.2023 Dünya
Tayfun füzesi paniği: Bütün Yunanistan'da her yeri vurabilir, endişelerinin sebebi bu!
Tayfun füzesi paniği: Bütün Yunanistan'da her yeri vurabilir, endişelerinin sebebi bu! Türkiye, Tayfun füzesinin test edildiğini ve hedefin başarılı bir şekilde vurulduğunu duyurdu. Yunan medyasında ise "Tayfun" füzesi konuşulan en çok konu haline geldi. Bu testi doğrudan tehdit olarak tanımlayan Yunan basını neden endişeli? Tayfun füzesinin etkileri neler? Artık Türkiye'nin çeşitli bir balistik füze ailesi olduğunu söyleyen Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz, milliyet.com.tr'ye önemli değerlendirmelerde bulundu.
20.10.2022 Gündem
Güney Kore ilk yerli uzay roketi 'Nuri'yi fırlattı
Güney Kore ilk yerli uzay roketi 'Nuri'yi fırlattı Güney Kore ilk yerli uzay roketi 'Nuri'yi başarılı bir şekilde fırlatarak, uzaya uydu gönderen 10’uncu ülke oldu.
21.06.2022 Dünya
Casus alarmı! Rusya roket peşinde, İsrail balıkları kullanıyor...
Casus alarmı! Rusya roket peşinde, İsrail balıkları kullanıyor... İstihbarat savaşları sürürken bu rekabet ortamında zaman zaman ilginç olaylar da gündeme gelebiliyor. Geçtiğimiz hafta İsrail'in katil yunusları kullandığı iddiası konuşulurken, bu hafta da Almanya'da Rusya için casusluk yapan bir şüphelinin yakalanması ile ilgili gelişmeler öne çıktı.
1.02.2022 Dünya
Richard Branson uzay yolculuğu için tarih geldi!
Richard Branson uzay yolculuğu için tarih geldi! Virgin şirketlerinin sahibi İngiliz milyarder Richard Branson 11 Temmuz'da ya da bu tarihten kısa süre sonra atmosferin dış tabakası olan termosfere çıkacak.
2.07.2021 Teknoloji
ABD, dünyaya düşecek Çin roketini izliyor
ABD, dünyaya düşecek Çin roketini izliyor ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığının, Çin'e ait kontrolden çıkmış bir uzay roketinin, hafta sonu yeryüzüne düşmesini beklediği ve bu roketin güzergahını takip etmeye devam ettiği bildirildi.
5.05.2021 Dünya
Kartondan uzay roketi nasıl yapılır? Roket olalım!
Kartondan uzay roketi nasıl yapılır? Roket olalım! O kadar eğleneceksin ki! Nasıl mı? Aşağıda gösterdiğimiz gerekli malzemeleri hazırla ve bizi iyi dinle!
14.05.2020 Aktivite
Uzay roketi konulu tez: Hayal diye reddedilmişti
Uzay roketi konulu tez: Hayal diye reddedilmişti Roketler ve uzay bilimlerinin öncüleri, Hermann Oberth, K. Tsiolkovsky ve R. Goddar’dır. Bunlardan H. Oberth, Ay’a ulaşmak için kademeli roketler gerektiğini 1922’deki doktora tezinde kanıtladı. Tezinin doğruluğu yıllar sonra kabul edildi ama o tarihteki jüri, Oberth’in tezini hayalperestlik diyerek reddetti.
22.11.2019 Gündem
Elon Musk, Starship adlı roketin ilk kurulum fotoğrafını paylaştı
Elon Musk, Starship adlı roketin ilk kurulum fotoğrafını paylaştı Elon Musk, deneme uçuşu için hazırlanan Starship'in ilk kurulum fotoğrafını Twitter'da paylaştı. Starship'in tamamlanmış halinin uzunluğu 30 metre, genişliği ise 8 metre civarında olması planlanıyor.
11.01.2019 Populer Bilim
Space X'in roketi Falcon 9'un suya düşme anı böyle görüntülendi
Space X'in roketi Falcon 9'un suya düşme anı böyle görüntülendi Elon Musk'ın şirketi Space X Uluslararası Uzay İstasyonu?na roket fırlattı ancak Falcon 9 iniş esnasında kontrolü kaybederek suya düştü. Space X?in uzay roketi Dragon, Cape Canaveral uzay istasyonundaki iniş bölgesine yaklaşırken kontrolü kaybetti ve suya düştü. Kalkışından 48 saat geçmeden iniş için hazırlandığı sırada kontolünü kaybedip düşen roket Pazartesi günü yerel saatle öğleden sonra 1316?da Kennedy Uzay İstasyonu?ndan fırlatılmıştı. Canlı yayını kesen Space X roketin düşme anını izleyicilerine yansıtmadı. Elon Musk ise twitterdan yayınladığı videoda roketin iniş takımlarının dönerek arızalandığını takipçileriyle paylaştı.
11.09.2019 Haberler
SpaceX, 7 uydu fırlattı
SpaceX, 7 uydu fırlattı Uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX tarafından üretilen Falcon 9 roketiyle California'dan 5 haberleşme uydusu ve 2 ABD-Almanya bilimsel araştırma uydusu fırlatıldı.
23.05.2018 Teknoloji
Ariane 5 roketi ne zaman fırlatılacak? Ariane 5 roket fırlatılışı nasıl izlenir?
Ariane 5 roketi ne zaman fırlatılacak? Ariane 5 roket fırlatılışı nasıl izlenir? Avrupa Uzay Ajansı Ariane 5 roketinin bu gece fırlatılacağını duyurdu. Ariane 5 uzay roketi ne zaman ve nereden fırlatılacak? Ariane 5 roketinin kalkış anı nereden izlenebilecek? İşte Ariane 5 roketi hakkında bilmeniz gereken her şey...
5.04.2018 Teknoloji
Elon Musk: Eğer bir rakibimin roketi 2023'den önce uçarsa şapkamı hardala batırarak yerim
Elon Musk: Eğer bir rakibimin roketi 2023'den önce uçarsa şapkamı hardala batırarak yerim Elon Musk'ın 2002'de kurduğu SpaceX’in ürettiği Falcon Heavy adlı roket, Kennedy Uzay Merkezi'nden sorunsuz şekilde uzaya fırlatıldı. Rakiplerine göz dağı veren ve onları uzay teknolojileri yarışına davet eden Musk, Twitter'dan rakipleriyle tartışmaya başladı. Musk: "Belki bu plan işe yarayabilir, ancak o roket 2023’ten önce bir ulusal güvenlik aracını uzaya fırlatırsa, şapkamın bir kenarını hardala batırarak yerim." dedi.
15.02.2018 Teknoloji
Gizli SpaceX Zuma uzay görevi atmosferde infilak etti
Gizli SpaceX Zuma uzay görevi atmosferde infilak etti ABD Hükümeti tarafından Elon Musk'ın SpaceX firmasına verilen gizli Zuma görevi Falcon 9 roketinden ayrılmayı başaramadı ve atmosferde yandı.
14.03.2018 Bilim
SpaceX'in roketi ABD adına uzayda gizli görevde
SpaceX'in roketi ABD adına uzayda gizli görevde Elon Musk'ın uzay araştırmaları şirketi SpaceX, 2018’in ilk uçuşunu ABD hükümeti adına gizli bir görev için üretilen ve kod adı Zuma olan uyduyu uzaya göndererek gerçekleştirdi. Ancak 'Zuma' olarak bilinen uzay misyonunun amacı ve rokette ne olduğu sır gibi saklanıyor.
8.01.2018 Populer Bilim
ABD gizemli uzay aracı Zuma'yı uzaya fırlatılıyor
ABD gizemli uzay aracı Zuma'yı uzaya fırlatılıyor ABD Hükümeti'nin Elon Musk'ın firması olan SpaceX'e sipariş verdiği Zuma adlı gizemli uzay roketi önümüzdeki Cuma gecesi uzaya gönderiliyor. Zuma'nın uzay görevinin ne olduğu ise tamamen bir sır.
14.03.2018 Bilim
Elon Musk yeni mega roketinin fotoğraflarını yayınladı
Elon Musk yeni mega roketinin fotoğraflarını yayınladı Milyarder girişimci Elon Musk, birkaç hafta içerisinde uzaya göndereceği The Falcon Heavy adlı mega roketinin fotoğraflarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.
24.05.2018 Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Uzay Roketi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.