Vecihi Hürkuş Kimdir? Kısaca Hayatı Ve Eserleri (İlk Yerli Uçak)
Vecihi Hürkuş Kimdir? Kısaca Hayatı Ve Eserleri (İlk Yerli Uçak) Türk pilotu ve mühendisi olarak bilinen Vecihi Hürkuş, Türk tarihinin en önemli isimleri arasında yer almaktadır. Türk yapımı uçağını hayata geçiren ve başarılı olan Vecihi, aynı zamanda ülkeye çok önemli katkılar sağlamış bir isimdir. Peki, Vecihi Hürkuş Kimdir? Kısaca Hayatı ve Eserleri hakkında bilinmesi gerekenler.
17.06.2020 Eğitim
Uçak düşüren ilk tayyareci Vecihi Hürkuş kimdir? Vecihi Hürkuş biyografisi
Uçak düşüren ilk tayyareci Vecihi Hürkuş kimdir? Vecihi Hürkuş biyografisi Türk havacılığında ilklerin adamı olarak bilinen Vecihi Hürkuş 1986 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Türkiye'nin ilk uçak tasarımcısı ve üreticisi olan Vecihi Hürkuş, Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşında gösterdiği başarılar ile adından sıkça söz ettirmiştir. Uçak düşüren ilk tayyareci olan Vecihi Hürkuş uçmaya olan sevdası ve bu uğurda verdiği mücadeleler ile hafızalara kazınmıştır.
29.10.2019 Gündem
Hürkuş: Göklerdeki Kahraman ne zaman yayınlanacak! İşte fragmanı...
Hürkuş: Göklerdeki Kahraman ne zaman yayınlanacak! İşte fragmanı... Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Vecihi Hürkuş'un hayatını anlatan Hürkuş: Göklerdeki Kahraman sinemalardan sonra şimdi de televizyonda seyirciyle buluşacak. İzleyiciler; fragmanı ekranlara gelen Hürkuş: Göklerdeki Kahraman ne zaman, saat kaçta yayınlanacak , Vecihi Hürkuş kimdir sorularının cevaplarını merak ediyor.
7.01.2019 Gündem
Vecihi Hürkuş kimdir?
Vecihi Hürkuş kimdir? Vecihi Hürkuş hayatı, başarıları sinema ve dizilerle beraber tekrar gündeme gelmiş bulunmaktadır. Ölümünün üzerinden uzun seneler geçmesine rağmen genç kitlenin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Peki genç kitlenin bu merakı neren geliyor? Vecihi Hürkuş kimdir, kurtuluş savaşında altına imza attığı başarıları nelerdir?
27.05.2018 Gündem