Vincent Van Gogh

Vincent Van Gogh

Son dakika Vincent Van Gogh haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Vincent Van Gogh gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Vincent Van Gogh haber sayfamızda...

Vincent Van Gogh

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 236 vincent van gogh haberi bulunmuştur.
Aşk gider toprak kalır
Aşk gider toprak kalır Nobel Ödüllü romandan uyarlanan “The Peasants/Köylüler”, taşradaki ataerkil düzenin kadın üzerindeki baskısını anlatan sıra dışı bir animasyon.
24.03.2024 Kültür Sanat
Çalınan Van Gogh yüzünü gösterdi
Çalınan Van Gogh yüzünü gösterdi Vincent Van Gogh’un “Parsonage Garden at Nuenen in Spring” tablosu 3.5 yıl süren gizemli bir kayboluşun ardından, ilk kez sergilendi.
10.02.2024 Kültür Sanat
Van Gogh’un  ‘Pika’sı yeniden satışta
Van Gogh’un  ‘Pika’sı yeniden satışta Vincent Van Gogh’un ünlü otoportresi tarzında üretilen Pikachu hatıra kartı önümüzdeki ay tekrar satışa sunulacak.
18.01.2024 Kültür Sanat
Sanat kaçakçılığında terör parmağı
Sanat kaçakçılığında terör parmağı Sanat dünyasının Indiana Jones’u olarak bilinen sanat dedektifi Arthur Brand, “Sanat kaçakçılığında artık terör gruplarının da payı var. Suriye, Afganistan ve başka ülkelerin de olduğu geniş bir ağ kuruldu” diyor.
7.10.2023 Pazar
Sanat dedektifi görevinin başında
Sanat dedektifi görevinin başında Hollandalı sanat dedektifi Arthur Brand, çalışmaları nedeniyle sanat dünyasının Indiana Jones’u olarak tanımlanıyor.
13.09.2023 Kültür Sanat
Sergi
Sergi Putları yıkıyor Disiplinlerarası üretim yapan İtalyan sanatçı Daniele Sigalot, “Around the WORD” adlı sergisiyle parçası olduğu sanat dünyasına eleştirel bir bakış atıyor...
9.07.2023 Kültür Sanat
Tiyatro
Tiyatro Madalyonun öteki yüzü Yunan mitolojisinin “İkaros”u, görünmeyen yüzüyle sahnede! Kendini var etmeye çalışan bir genç olan İkaros’un karmaşıklaşan hayatı bu akşam Par Sahne’de tiyatroseverleri ağırlayacak...
7.05.2023 Kültür Sanat
Deprem, umut ve Van Gogh...
Deprem, umut ve Van Gogh... “Hızlı davranmak insanoğlunun işlevidir, ama bunun için çok uzun bir yol kat etmek gerekli. Kimi pilot vardır ki, fırtınada parçalanmayı kabul edeceğine, aynı fırtınayı yol almak için kullanabilir”
9.03.2023 Milliyet Executive
Vârisler van Gogh tablolarının peşinde
Vârisler van Gogh tablolarının peşinde Vincent van Gogh’un eserleri iade davalarıyla gündemden düşmüyor. İki farklı davayla van Gogh tablolarının peşine düşen ailelerin ortak noktası yaşadıkları Nazi zulmü.
23.12.2022 Kültür Sanat
Can dostun sanat dolu hikâyesi
Can dostun sanat dolu hikâyesi Bir zamanlar köpek dövüşüne zorlanan pitbull cinsi Van Gogh kurtarıldıktan sonra kendini resme adadı ve bu ona yeni evinin kapılarını araladı.
15.12.2022 Kültür Sanat
Yargı iklim aktivistlerini cezalandırdı
Yargı iklim aktivistlerini cezalandırdı İki Just Stop Oil aktivistinin haziran ayında Vincent van Gogh’un “Blossom’daki Şeftali Ağaçları”nın çerçevesine kendilerini yapıştırarak gerçekleştirdikleri eylem Avrupa’da ardı arkası kesilmeyen protestoların fitilini ateşlemişti.
25.11.2022 Kültür Sanat
100 galeri, eserlere saldırılmasını kınadı
100 galeri, eserlere saldırılmasını kınadı Birçok ülkede iklim krizine karşı önlem alınmasını isteyen çevreciler, sanat eserlerine değişik malzemelerle saldırıyorlar.
12.11.2022 Dünya
İklim eylemcisi durduruldu
İklim eylemcisi durduruldu Vincent van Gogh’un ünlü “Otoportre”si protesto malzemesi hâline gelmekten son anda kurtuldu.
2.11.2022 Kültür Sanat
110 milyon dolarlık tabloya patates püreli saldırı
110 milyon dolarlık tabloya patates püreli saldırı Almanya’da 2 iklim aktivisti, Claude Monet'in 2019’da 110 milyon dolara satılan Les Meules (Tahıl Yığını) adlı tablosuna patates püresi fırlatarak, ellerini tablonun asılı olduğu duvara yapıştırdı.
23.10.2022 Haberler
110 milyon dolarlık tabloya patates püreli saldırı
110 milyon dolarlık tabloya patates püreli saldırı Almanya’da 2 iklim aktivisti, Claude Monet'in 2019’da 110 milyon dolara satılan Les Meules (Tahıl Yığını) adlı tablosuna patates püresi fırlatarak, ellerini tablonun asılı olduğu duvara yapıştırdı.
23.10.2022 Dünya
Van Gogh ile aynı sonu yaşadı! 37 yıllık hayatının en büyük aşkıydı
Van Gogh ile aynı sonu yaşadı! 37 yıllık hayatının en büyük aşkıydı Ünlü ressam Vincent van Gogh 37 yıllık kısa hayatındaki en ciddi ilişkisini Sien Hoornik ile yaşadı. Ancak kendisine modellik yapması için tuttuğu bu hayat kadınına olan aşkı yüzünden herkesi karşısına alsa da tüm hayalleri bir anda tepetaklak oldu. İşte Türk filmlerini aratmayan aşkın trajik sonu.
21.10.2022 Dünya
Aktivistler kendilerini açıkladı
Aktivistler kendilerini açıkladı Geçtiğimiz günlerde Vincent van Gogh’un “Ayçiçekleri” tablosuna çorba fırlatan Just Stop Oil hareketi aktivistleri yayınladıkları açıkmayla TikTok ve Twitter’da viral oldu.
21.10.2022 Kültür Sanat
Çorbacı aktivistler serbest bırakıldı
Çorbacı aktivistler serbest bırakıldı İklim aktivistlerinin yeni eyleminin hedefi ressam Vincent van Gogh’un Londra’da sergilenen “Ayçiçekleri” adlı ünlü tablosu olmuştu.
17.10.2022 Kültür Sanat
Protestocular çorba fırlatmıştı... Van Gogh'un başyapıtının hikayesi
Protestocular çorba fırlatmıştı... Van Gogh'un başyapıtının hikayesi Van Gogh’un 1888'de yaptığı Ayçiçekleri, National Gallery’deki en dikkat çeken eserlerden biri. Protestocular bu hafta Londra'daki National Gallery'deki sanat eserine çorba fırlattı.
15.10.2022 Dünya
Güllerin altındaki güreşçiler
Güllerin altındaki güreşçiler Hollandalı usta ressam Vincent Van Gogh’un bir eseri daha gün yüzüne çıkarıldı.
1.09.2022 Kültür Sanat
Van Gogh'un tablosunun arkasındaki gizli otoportresi keşfedildi
Van Gogh'un tablosunun arkasındaki gizli otoportresi keşfedildi Hollandalı ünlü ressam Vincent Van Gogh'un bir otoportresi, ressamın başka bir eserinin arkasında X-ray taraması sonucu tesadüfen bulundu.
14.07.2022 Dünya
İkinci asrını ‘Ayçiçekleri’ ile kutluyor
İkinci asrını ‘Ayçiçekleri’ ile kutluyor Londra Ulusal Galerisi, 2024’teki ikinci asır kutlamalarının bir parçası olarak Vincent Van Gogh’un geniş kapsamlı bir sergisini ziyaretçilerle buluşturacak.
25.06.2022 Kültür Sanat
Legolardan ‘Yıldızlı Gece’
Legolardan ‘Yıldızlı Gece’ Vincent van Gogh’un en ünlü eserlerinden “Yıldızlı Gece / The Starry Night”ı satın almak herhangi birimiz için mümkün değil ama van Gogh’un “Yıldızlı Gece”sini evimizin duvarında izlemek bir parça olası.
27.05.2022 Kültür Sanat
Hollanda hakkında bilmeniz gerekenler
Hollanda hakkında bilmeniz gerekenler Hollanda sayısız eğlenceli etkinliğe ev sahipliği yapan oldukça keyifli bir ülkedir. Hollanda'yı bir kez ziyaret etmiş olanların yeniden gitmek istediği bu ülke mimarisi ve insanlarıyla Avrupa'da sıcak bir ülke olma özelliğini koruyor. Peki Hollanda'nın bilinmeyenleri neler?
19.05.2022 Dünya
Vatikan, sanatın demokratikleşmesi için NFT galerisi açıyor
Vatikan, sanatın demokratikleşmesi için NFT galerisi açıyor 16. yüzyılda kurulan Vatikan Müzesi koleksiyonunda Michelangelo’dan Raphael’e Wassily Kandinsky’den Vincent van Gogh’a sanat tarihinin farklı dönemlerinden pek çok önemli sanatçının 800’e yakın eserine ev sahipliği yapıyor.
14.05.2022 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Vincent Van Gogh ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.