Vitamin Eksikliği

Vitamin Eksikliği

Son dakika vitamin eksikliği haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan vitamin eksikliği gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan vitamin eksikliği haber sayfamızda...

Vitamin Eksikliği

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 860 vitamin eksikliği haberi bulunmuştur.
Artan cilt lekelerinin suçlusu meğer bu eksiklikmiş! Haftada 1 kez yenirse silgi gibi siliyor
Artan cilt lekelerinin suçlusu meğer bu eksiklikmiş! Haftada 1 kez yenirse silgi gibi siliyor Vücudumuzda oluşan değişimler birçok farklı rahatsızlığın habercisi olabilir. Cilt lekeleriniz arttıysa, kuruluk ve pul pul dökülmeler yaşıyorsanız, saçlarınız çabuk yıpranıyorsa A vitamini eksikliği çekiyor olabilirsiniz. Peki, vücudu eski sağlığına nasıl kavuştururuz?
18.04.2024 Genel Sağlık
Multivitamin takviyelerini her derde deva sanıyoruz! 'Gerekmedikçe kullanmak riskli'
Multivitamin takviyelerini her derde deva sanıyoruz! 'Gerekmedikçe kullanmak riskli' Bağışıklıği güçlendirmek, çeşitli hastalıklardan korunmak ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak için vitamin takviyelerinden destek alırız. Ancak multivitamin takviyeleri her derde deva olmayabilir. İşte yapılan araştırmaların sonuçları.
14.04.2024 Genel Sağlık
Vaka sayıları son 1 haftada arttı! Uzman doktordan 'maske' uyarısı
Vaka sayıları son 1 haftada arttı! Uzman doktordan 'maske' uyarısı Siirt'te son haftalarda grip vakalarındaki artış nedeniyle Dahiliye Uzmanı Dr. Rıfat Kocaoğlu, "Özellikle yaşlı ve kronik hastalıkları bulunan vatandaşların kalabalık ortamlarda maske takması gerekiyor" dedi.
13.04.2024 Gündem
Topuk çatlaklarına bu vitamin gerekliymiş! Kremler işe yaramıyor, çaresi bambaşka
Topuk çatlaklarına bu vitamin gerekliymiş! Kremler işe yaramıyor, çaresi bambaşka Ayaklarda sürekli devam eden kuruluk ve beraberinde gelen çatlama sorunu iyileştirilmediği sürece devam edebilir. Birçok kişi bu sorunu ortadan kaldırmak için çeşitli losyonlar kullanıyor. Ancak Dr. Eric Berg, bu durumun bir vitamin eksikliği olabileceğine dikkat çekti. İşte çatlayan topuklardan kurtulmanın yolları.
12.04.2024 Genel Sağlık
Saçları döküyor, kemik ağrısı yapıyor! D vitamini eksikliğini gösteren 7 belirti
Saçları döküyor, kemik ağrısı yapıyor! D vitamini eksikliğini gösteren 7 belirti D vitamini genellikle sağlığımız söz konusu olduğunda sandığımızdan daha önemli bir rol oynar. Kemik sağlığıyla yaygın olarak bilinen ilişkisinin ötesinde, birçok farklı alanda faydaları vardır ve eksikliği durumunda vücut bazı sinyaller verir.
20.03.2024 Genel Sağlık
C, B, D fark etmiyor: Multivitaminler bildiğimiz gibi değilmiş! Kanseri saklayabilir
C, B, D fark etmiyor: Multivitaminler bildiğimiz gibi değilmiş! Kanseri saklayabilir Vitaminlerin sağlıklı bir beden için takviye olarak alındığı düşünülür. Ancak yaygın olarak kabul gören bu düşüncenin aksine vitaminler sağlıklı bir bedenin ana maddesidir. Bu nedenle eksikliğinin de fazlalığının da dikkate alınması gerektiğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ece Yiğit Gençer, göz ardı edilen büyük tehlikeyi anlattı.
16.03.2024 Genel Sağlık
Vücut için olmazsa olmaz! D vitamini eksikliğini gösteren 7 belirti
Vücut için olmazsa olmaz! D vitamini eksikliğini gösteren 7 belirti D vitamini genellikle refahımızda sandığımızdan daha önemli bir rol oynar ve eksikliği durumunda da birçok sağlık sorununa sebep olabilir. İşte D vitamini eksikliğinin göstergesi olan bazı belirtiler.
31.01.2024 Genel Sağlık
Teneffüste herkes 'mavi oda'ya koşuyor! Dünyada yapan tek yer var, sebebi vitamin
Teneffüste herkes 'mavi oda'ya koşuyor! Dünyada yapan tek yer var, sebebi vitamin Kan testleri, vitamin eksikliği başta olmak üzere birçok hastalıkla ilgili de uzmanlara ipucu sunuyor. Kimilerinin hayatını baştan aşağı etkileyen kan değerlerindeki dengesizlikler, 1980’li yıllarda son derece yaygınlaşan bir tedaviyi de beraberinde getirdi. İşte teneffüs zilini duyar duymaz 'mavi oda'ya koşan çocukların ardındaki gerçek.
20.01.2024 Genel Sağlık
Güç kaybı değil, D vitamini eksikliği! Boyun tutulmasının tek nedeni buymuş
Güç kaybı değil, D vitamini eksikliği! Boyun tutulmasının tek nedeni buymuş D vitamini eksikliği insanlarda en sık görülen vitamin eksikliklerinden biridir. Ancak bazı sağlık problemlerinin D vitamini eksikliğinden kaynaklı olduğunu anlayamıyoruz. İşte bu eksikliğin neden olduğu bazı günlük belirtiler.
19.12.2023 Genel Sağlık
Vegan beslenme hamilede riskli
Vegan beslenme hamilede riskli Yeni bir araştırma, sadece bitkisel yani vejetaryen veya vegan beslenmenin, hamilelerin ihtiyacı olan tüm besinleri almasını engellediğini gösterdi.
7.12.2023 Dünya
Yakalanma olasılığı giderek artıyor! Kanser hakkında doğru sanılan 9 yanlış
Yakalanma olasılığı giderek artıyor! Kanser hakkında doğru sanılan 9 yanlış Erkeklerde hayat boyu kansere yakalanma olasılığının yaklaşık yüzde 41, kadınlarda yüzde 39 olduğunu açıklayan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özge Gümüşay, toplumda kanser tanı ve tedavisinde doğru olmayan bazı inanışların bu süreci zorlaştırdığına dikkat çekti.
9.11.2023 Genel Sağlık
Magnezyum eksikse D vitamini de işe yaramıyor! Kemik ağrısından uyutmayan hata
Magnezyum eksikse D vitamini de işe yaramıyor! Kemik ağrısından uyutmayan hata D vitamini eksikliği birçok kişinin günlük yaşamını olumsuz etkiliyor ve çeşitli rahatsızlıklara daha kolay yakalanmasına neden oluyor. Ancak D vitamini takviyesi alırken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar da mevcut. İşte detaylar.
4.11.2023 Genel Sağlık
Saç dökülmesini bir haftada bitiriyor, yeni saç çıkarıyor! Halat gibi saçların sırrı bu formülde saklı
Saç dökülmesini bir haftada bitiriyor, yeni saç çıkarıyor! Halat gibi saçların sırrı bu formülde saklı Saç dökülmesi günümüzün yaygın sağlık problemlerinden bir tanesi. Hemen hemen herkesin yaşayabileceği bu sorunda doğal yollarla dur diyebilirsiniz. Düzenli kullanımda saç dökülmesini bitiriyor, saç köklerini beseleyerek yeni saç çıkarıyor… İşte halat gibi saçların sırrı…
31.10.2023 Saç Bakımı
Vitaminleri bilinçsizce tüketmeyin! Karaciğeri bozuyor, yarardan çok zararı dokunuyor
Vitaminleri bilinçsizce tüketmeyin! Karaciğeri bozuyor, yarardan çok zararı dokunuyor Dengeli beslenen ve sağlıklı kişilerin besin takviyesine ihtiyacı olmadığını dile getiren uzmanlar, ancak ciddi vitamin eksikliği veya hastalık süresinde olanların hekim tavsiyesiyle besin takviyesi alabileceğini söylüyor. "Bilinçsizce tüketilen besin takviyeleri vücutta birikerek karaciğer gibi hayati organlarımıza zarar verebilir" diyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, vitamin tüketirken dikkatli olunmasının altını çizdi.
30.10.2023 Genel Sağlık
Faydalı olmadığı organ yok! D vitamini eksikliği bunlara yol açıyor
Faydalı olmadığı organ yok! D vitamini eksikliği bunlara yol açıyor İnsan vücudu için en önemli vitaminlerden olan D vitamininin eksikliği, bağışıklığın düşmesine sebep oluyor. D vitamininin vücuda sayısız faydası olduğuna dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Dr. Biman Chabou, yeteri kadar alınmaması durumunda birçok sağlık sorunu yaşanabileceğine dikkat çekti.
27.10.2023 Genel Sağlık
D vitamini depolarını dolduruyor, adeta ilaç gibi! Her gün yiyenlere hastalık uğramıyor
D vitamini depolarını dolduruyor, adeta ilaç gibi! Her gün yiyenlere hastalık uğramıyor İnsan vücudu için fazlasıyla önemli olan D vitamini, bağışıklığı güçlendiren ve dinç olmamızı sağlayan vitaminlerden biri. Ancak eksik olduğunda ise birçok sağlık problemini beraberinde getiriyor. İşte D vitaminini kolayca alabileceğiniz besinlerin listesi.
17.10.2023 Genel Sağlık
Cinsel istismarla suçlanan doktor: Bu iftira hem beni hem ailemi yerle bir etti
Cinsel istismarla suçlanan doktor: Bu iftira hem beni hem ailemi yerle bir etti Muğla'nın Menteşe ilçesinde Esra Ç.'yi (17) muayene ettiği sırada cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan, ardından iftiraya uğradığı ortaya çıkan Muğla Eğitim-Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Ufuk S. (31), konuya ilişkin açıkllama yaptı.
11.08.2023 Gündem
Hastanede skandal iddia! Cinsel istismar ile suçlanan doktor kendini böyle savundu
Hastanede skandal iddia! Cinsel istismar ile suçlanan doktor kendini böyle savundu Muğla'nın Menteşe ilçesinde muayene ettiği E.Ç. (17) adlı kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Dr. Ufuk S.'nin savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı.
7.08.2023 Gündem
Eğer besinlerden yeterince o vitamini alamıyorsanız iştahsızlık, yorgunluk ve kusma görünüyor!
Eğer besinlerden yeterince o vitamini alamıyorsanız iştahsızlık, yorgunluk ve kusma görünüyor! Vücutta vitamin ve mineral dengesine özen gösterilmesi özellikle sağlık açısından oldukça önemli bir etkendir. Vücutta bulunması gereken vitaminlerin olması gerekenden daha düşük olması durumunda çeşitli sorunların meydana gelmesi söz konusu olmaktadır. İşte, vitamin eksikliği hakkında merak edilen detaylar.
5.08.2023 Genel Sağlık
B12 eksikliği zihni etkiliyor ve akıl karışıklığı yapıyor! B12 eksikliğinden kurtulmak için yapmanız gerekenler...
B12 eksikliği zihni etkiliyor ve akıl karışıklığı yapıyor! B12 eksikliğinden kurtulmak için yapmanız gerekenler... B12 vücut için oldukça önemli olan vitaminlerden birisi olarak bilinmektedir. Vücutta B12 vitamininin eksik olması durumunda ise çeşitli rahatsızlıkların görülebileceğini söylemek mümkün olmaktadır. Vücut içerisinde B12 vitamini seviyesinin çok düşmesi durumunda B12 vitamini eksikliği görülmektedir. İşte, merak edilen detaylar.
5.08.2023 Genel Sağlık
‘Genetiktir’ deyip geçmeyin… Saçlarınız beyazlıyorsa vücudunuz sinyal veriyor olabilir! Saç beyazlamasına bunlar neden oluyor
‘Genetiktir’ deyip geçmeyin… Saçlarınız beyazlıyorsa vücudunuz sinyal veriyor olabilir! Saç beyazlamasına bunlar neden oluyor Saçlar, insanların en değerli aksesuarıdır. Ancak kimi zaman beklenmedik zamanda beyazlayarak can sıkıcı görüntülere sebep olabilmektedir. Saçların olağan beyazlaması ileri yaşlarda normal kabul edilmektedir. Fakat erken beyazlayan saçlar kişinin yaşam kalitesiniz olumsuz etkilemektedir. Erken yaşta saçlarınız beyazladıysa sebepleri bunlar olabilir. Az bilinen sebepler hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
4.08.2023 Saç Bakımı
Eksikliğini önlemek için bu besinleri öğününüze ekleyin! Vücudunuzu B12 vitaminine doyuracak
Eksikliğini önlemek için bu besinleri öğününüze ekleyin! Vücudunuzu B12 vitaminine doyuracak B12 vitamin eksikliği pek çok sağlık sorununu beraberinde getiriyor. Vücudumuza B12 vitamini azaldığında kansızlık, sürekli yorgun hissetme gibi problemler ortaya çıkıyor. Ancak bazı besinler yoluyla B12 vitamini alabilirsiniz. İşte vücudunuz B12 vitaminine doyuracak o besinler…
28.07.2023 Alternatif Tıp
Oruçluyken hissedilen halsizliği gidermek için liste! Sırrı yumurta, lor peynirinde saklı
Oruçluyken hissedilen halsizliği gidermek için liste! Sırrı yumurta, lor peynirinde saklı Ramazan ile birlikte ortaya çıkan halsizlik ve yorgunluk sıklıkla karşılaşılan ve birçok insanın günlük yaşamını olumsuz yönde etkileyen sorunlardan biri haline geldi. Bu problemin birincil kaynağı ise yanlış beslenme. Özellikle ramazan ayında zinde kalabilmek ve halsizliği önlemek için dikkat edilmesi gereken noktaları Dr. Öğr. Üyesi Diyetisyen Tuba Kayan Tapan'a sorduk.
14.04.2023 Genel Sağlık
Vitamin mineral eksikliklerine dikkat
Vitamin mineral eksikliklerine dikkat Sağlıklı beslenmek, temiz gıdaya ulaşmak gün geçtikçe zorlaşıyor. Hem birey sağlığı hem de gezegen sağlığı dönüşü zor bir noktaya doğru hızla ilerliyor. Bunun birçok nedeni var… Tarımda verim artsın diye kullanılan suni gübre hem toprağı hem de bedenimizi zehirliyor. Deniz ve deniz canlılarının maruz kaldığı mikroplastikler anne sütünden, akciğerimize ve kanımıza kadar bizi de kirletiyorlar.
22.11.2022 Advertorial
Çocuklarda vegan beslenme tartışması
Çocuklarda vegan beslenme tartışması ABD’de bir annenin vegan yöntemlerle beslediği bebeğinin ölümüne yol açtığı gerekçesiyle mahkûm edilmesi sonrası uzmanlar, veganlığın çocuklar üzerindeki etkilerini değerlendirdi....
1.09.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Vitamin Eksikliği ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.