Bir anda koşmaya başladı! İstanbul Adliyesi'nde hareketli dakikalar
Bir anda koşmaya başladı! İstanbul Adliyesi'nde hareketli dakikalar İstanbul Adliyesi ana kapısındaki güvenlik noktasından X-Ray cihazının ötmesiyle bir anda koşmaya başlayan kişi, polis ve güvenlik görevlilerini alarma geçirdi. Takip sonucu yakalanan kişinin panik olduğu için kaçtığını söylediği öğrenildi.
26.09.2022 Gündem
TIR'ın gizli bölmesinde ülkeye girmeye çalışırken yakalandı
TIR'ın gizli bölmesinde ülkeye girmeye çalışırken yakalandı KİLİS'te, TIR’ın dorsesindeki gizli bölmede ülkeye girmeye çalışan yabancı uyruklu kişi yakalandı.
6.08.2021 Gündem
X-ray cihazından çantasıyla geçti
X-ray cihazından çantasıyla geçti Elindeki çantayla gümrük kontrol noktasında bulunan x-ray cihazından geçen genç, sosyal medyada gündem oldu. Gümrük kontrol noktasında çantasıyla birlikte x-ray cihazından geçen genç sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medyada gündem olan videonun Azerbaycan’da çekildiği iddia edildi. Görevliler, elindeki çantayla kontrol noktasına gelen kişiden çantayı x-ray cihazına koyması istedi. Videodaki kişi ise çantasıyla birlikte x-ray cihazından geçti. Durumu fark eden gümrük çalışanları vatandaşı uyardı. Olayın Azerbaycan gümrüklerinde yaşandığın iddia edilse de iddialar Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesi tarafından yalanlandı. Açıklamada, “Video çekimlerinde olan gümrük çalışanlarının üzerindeki resmi kıyafetlerden de anlaşılıyor ki çekimin yapıldığı yer Azerbaycan değil” ifadeleri yer aldı. Videonun Ermenistan-Gürcistan sınırındaki Bagratashen gümrük kontrol noktasında çekildiği de iddia edildi.
11.09.2019 Haberler
Uçaklarda dizüstü bilgisayarların artık başımızın üstünde yeri olacak
Uçaklarda dizüstü bilgisayarların artık başımızın üstünde yeri olacak Havaalanlarında bazen sonumuza kadar aranıyoruz. Vücudumuzun son bölgesi olan ayakkabılarımızı bile çıkartmak durumunda kalıyoruz. Ama bu aranma kısmının en zorlu olanı 'bavuldaki laptop'u çıkartıp açma' bölümü. 'Bilgisayarlı tomografi (computed tomography)' denen bir teknoloji önümüzdeki yıllarda bu zahmete son verecek ve dizüstü bilgisayarlarımızı gönlümüzce başüstü dolaplarına veya bagaja verebileceğiz.
4.04.2019 Teknoloji
20 Eylül 2018 Türkiye Ve Dünya Gündemi (Öğle Bülteni)
20 Eylül 2018 Türkiye Ve Dünya Gündemi (Öğle Bülteni) 20 Eylül 2018 Türkiye Ve Dünya Gündemi
11.09.2019 Haberler
Sınır Kapısı'na getirildi
Sınır Kapısı'na getirildi Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden Suriye'ye açılan Cilvegözü  Sınır Kapısı'nda son model sistemlerle donatılmış mobil x-ray cihazıyla hizmet  verilecek. Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca gönderilen mobil x-ray cihazı, tampon  bölgeye konuşlandırıldı. Aynı bölgeye 4 yıl önce kurulan mobil x-ray cihazına takviye olarak  getirilen son model cihaz, eskisine göre araçların daha hızlı ve ayrıntılı  taranmasına imkan tanıyor. Günlük ortalama 50-60 aracın kontrol edilebildiği kapıda yeni cihazla  birlikte bu sayının 130-140'a çıkması planlanıyor. Mobil cihazın kurulum ve test çalışmalarının sürdüğü, kısa sürede  faaliyete gireceği öğrenildi.
11.09.2019 Haberler
Sınır Kapısı'na getirildi!
Sınır Kapısı'na getirildi! Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden Suriye'ye açılan Cilvegözü  Sınır Kapısı'nda son model sistemlerle donatılmış mobil x-ray cihazıyla hizmet  verilecek.
22.03.2018 Gündem
Sınır Kapısı'na getirildi!
Sınır Kapısı'na getirildi! Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden Suriye'ye açılan Cilvegözü  Sınır Kapısı'nda son model sistemlerle donatılmış mobil x-ray cihazıyla hizmet  verilecek.
22.03.2018 Gündem
Atatürk Havalimanı'na kurulan X-RAY kaldırıldı
Atatürk Havalimanı'na kurulan X-RAY kaldırıldı ATATÜRK Havalimanı'nda yaşanan bombalı saldırı ve darbe girişiminin ardından güvenlik uygulamaları kapsamında araçların aranması için ana giriş noktasına konulan X-RAY cihazı uygun şartları karşılamadığı gerekçesiyle 2 ay sonra kaldırıldı.
11.09.2019 Haberler