Yağ Bezesi

Yağ Bezesi

Son dakika yağ bezesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yağ bezesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yağ bezesi haber sayfamızda...

Yağ Bezesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 47 yağ bezesi haberi bulunmuştur.
Elde, kolda, boyunda çıkıyor! Basit bir yağ bezesi demeyin, dev gibi oluyor
Elde, kolda, boyunda çıkıyor! Basit bir yağ bezesi demeyin, dev gibi oluyor Dokunduğunuzda genellikle kolayca hareket eden ve sıklıkla ağrıya neden olmayan yağ bezelerinde en büyük tehlike, kötü huylu yumuşak doku kitlelerini taklit edebilmesidir. "Bu nedenle vücudunuzdaki yumruları yani derin cilt altı kitlelerini yağ bezesi olarak düşünmeyin" diyen Prof. Dr. Korhan Özkan, yağ bezeleri hakkında doğru bilinen 5 yanlışı anlattı.
14.12.2023 Genel Sağlık
Kaş Üstünde Ağrı Ve Şişlik Neden Olur?
Kaş Üstünde Ağrı Ve Şişlik Neden Olur? Bazı durumlarda kaşın üstünde ağrı ve şişlik görülebilmektedir. Bu sebepten dolayı bireyler panik olarak nedenini öğrenmek istemektedirler. Kaş üstünde ortaya çıkabilen şişlik ve ağrının nedenini ve hangi doktora gidilmesi gerektiğini sizler için derledik.
5.07.2022 Sağlık
Yağ bezesiyle ilgili 5 önemli nokta! 'Kötü huylu tümör çıkabilir'
Yağ bezesiyle ilgili 5 önemli nokta! 'Kötü huylu tümör çıkabilir' Halk arasında 'yağ bezesi' olarak adlandırılan kol, bacak, sırt ya da vücudun herhangi bir bölgesinde küçük bir yumru şeklinde beliren lipomlar çoğunlukla zararsız olmakla birlikte bazı durumlarda tehlikeli olabiliyor! Bu nedenle “basit bir yağ bezesi işte”, “vücudumda yıllardır bu yumrular var, bana bir zararı olmuyor”, “boyutu hep aynı, ağrı da yapmıyor” gibi düşüncelerle hekime başvurmayı ihmal etmemek gerekiyor.
20.06.2022 Genel Sağlık
Kaş Üstünde Ağrı Ve Şişlik Neden Olur?
Kaş Üstünde Ağrı Ve Şişlik Neden Olur? Bazı durumlarda kaşın üstünde ağrı ve şişlik görülebilmektedir. Bu sebepten dolayı bireyler panik olarak nedenini öğrenmek istemektedirler. Kaş üstünde ortaya çıkabilen şişlik ve ağrının nedenini ve hangi doktora gidilmesi gerektiğini sizler için derledik.
12.09.2021 Sağlık
Aterojen Nedir? Deride Oluşan Şişlik, Yağ Bezesi (Aterojen) Nasıl Geçer?
Aterojen Nedir? Deride Oluşan Şişlik, Yağ Bezesi (Aterojen) Nasıl Geçer? Sağlık, insan vücudunun kendini iyi hissetmesi ve herhangi bir hastalığa kolay kolay yakalanmama halidir. Sağlıkla ilgili sorun teşkil eden konular mutlaka bir hekime danışılmalıdır. Aterojen ise, deri üzerinden oluşan, kişiye rahatsızlıktan veren bir hastalıktır. Herkeste oluşabilmesi nedeni ile internet üzerinde belirtileri ve iyileşme durumu sıkça araştırılan konular arasındadır. İşte, aterojen hakkında tüm merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
9.09.2021 Sağlık
Tedavi edilmeyen akneler iz ve lekelere neden olabilir
Tedavi edilmeyen akneler iz ve lekelere neden olabilir Deri içerisinde, özellikle yüz-boyun bölgesi başta olmakla birlikte saçlı deri, omuzlar, sırt, göğüs ve kalçalarda binlerce minik yağ bezesi bulunur. Aşırı çalışan yağ bezleri deriyi gereksiz yere fazla yağlandırır. Üretilen yağlar, yağ bezi kanalının içinde katılaşarak tıkaç oluşturur. Tıkacın gerisinde biriken hücre kalıntıları ve yağlar, bakterilerin eklenmesi ile kırmızı, hassas, sert ve iltihaplı şişliklere dönüşür. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ahmet Öztürk, akne ve akne tedavileri hakkında bilgi verdi.
9.07.2021 Cilt Bakımı
Uzmanı uyardı: Lenfoma birçok hastalığı taklit ediyor
Uzmanı uyardı: Lenfoma birçok hastalığı taklit ediyor Teşhis edilemeyen hastalıkların lenfoma açısından da değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Hilmi Doğu, “Hastalığın ilerlemiş dönemlerinde tanı almada sıkıntı yaşanmazken erken dönemlerde birçok farklı tabloyu taklit edebileceği için tanıda gecikmelere neden olabilir” diyor.
5.06.2021 Genel Sağlık
Göz çevresinde yağ bezesi oluşmasının sebebi bunlar çıktı!
Göz çevresinde yağ bezesi oluşmasının sebebi bunlar çıktı! Göz kapağında ve çevresinde oluşan yağ bezeleri, görmeyi olumsuz etkileyecek bir durum olmasa da büyüdükçe kişide kötü bir görüntü oluşturup psikolojiyi olumsuz etkiliyor. Peki, gözde yağ bezesi neden oluşur? Kolesterol ile yağ bezeleri arasında nasıl bir ilişki var? Gözaltındaki yağ bezesi nasıl geçer? Tüm bu soruların cevabını Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Hakan Yüzer verdi
2.06.2021 Genel Sağlık
Yağ Bezelerini Ne Eritir? Yağ Bezeleri Doğal Yöntemlerle Nasıl Geçer?
Yağ Bezelerini Ne Eritir? Yağ Bezeleri Doğal Yöntemlerle Nasıl Geçer? Vücutta yer alan yağ hücrelerinin büyümesi sonucu meydana gelen iyi huylu kitlelere yağ bezesi denmektedir. Yağ bezeleri genellikle sırt bölgesinde, bacaklarda, kollarda görülebilir. Evde doğal çözümler ile tedavisi mümkündür ama doktora görünmekte faydalı olacaktır. Herhangi bir yaş grubunda rastlanabilir. Doğuştan veya sonradan oluşabilmektedir. İşte, tüm detaylar.
5.05.2021 Sağlık
15 yıl sonra öğrendi
15 yıl sonra öğrendi İzmir’de yaşayan Cengiz Bülbül, göğsünde çıkan ve yağ bezesi sandığı şişliğin yumuşak doku kanseri olduğunu 15 yıl sonra öğrendi. Medicana International İzmir Hastanesi’nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Özlem Gündeşlioğlu’nun başarılı operasyonuyla sağlığına kavuştu.
13.03.2021 Ege
Bebeklerde Cilt Hastalıkları Nelerdir? Bebeklerde En Sık Görülen Cilt Sorunları Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Bebeklerde Cilt Hastalıkları Nelerdir? Bebeklerde En Sık Görülen Cilt Sorunları Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Bebekler gelişme çağı olduklarında bu süre zarfında bazı hastalıklar geçirebiliyor. Özellikle bebeklik çağında birçok cilt hastalığı bulunuyor. Anne ve babalar bu durumda bebeklerde görülen cilt hastalıklarını araştırabiliyor. Bebeklerde cilt hastalıkları nelerdir? Bebeklerde en sık görülen cilt sorunları ve tedavi yöntemleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
11.03.2021 Sağlık
Yağ Bezesi (Lipoma) Nedir? Yağ Bezeleri Ağrı Yapar Mı, Nasıl Tedavi Edilir?
Yağ Bezesi (Lipoma) Nedir? Yağ Bezeleri Ağrı Yapar Mı, Nasıl Tedavi Edilir? Yağ bezeleri vücudun herhangi bir bölgesinde sıklıkla oluşabilecek bir sağlık problemidir. Günümüzde yağ bezesi bulunan kişiler bu bezelerin nasıl geçeceği hakkında pek çok araştırmalar yapmaktadır. Çeşitli boyutlarda oluşabilen yağ bezelerini uzman hekimler tarafından alınabilmektedir. Peki yağ bezesi (lipoma) nedir? Yağ bezeleri ağrı yapar mı, nasıl tedavi edilir? Sizlere yap bezelerinin tedavisi hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
5.03.2021 Sağlık
Kalp hastalıklarını işaret eden ciltteki 8 önemli değişim
Kalp hastalıklarını işaret eden ciltteki 8 önemli değişim Ateroskleroz yani damar sertliği en basit tanımıyla damar duvarında yağ birikmesidir ve genetik, beslenme, hareket gibi birçok faktörün rol oynadığı ilerleyici bir hastalıktır. Ateroskleroz kalp damarları ile vücuttaki bütün damarları etkiler. Kişiden kişiye de öncelik sırası değişir. Damarlar dışında kalp kasını veya kalp kapakları etkileyen hastalıklar da kalp yetmezliği veya ritim bozuklukları olarak da karşımıza çıkabilir. Tüm bu hastalıklar bazen gözle görülür şekilde bize ipuçları verebilir. Bunları erkenden fark etmek ise hastalığın seyrini yavaşlatma veya durdurmayı sağlayabilir. Peki, bunlar nelerdir? Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ceyhan Türkkan, kalpte yaşanan rahatsızlıkların ciltte nasıl belirti gösterdiğini anlattı
12.03.2021 Genel Sağlık
11 yıl ömür biçildi: 'Hayatta tek mutluluğu dışarıya çıkmak'
11 yıl ömür biçildi: 'Hayatta tek mutluluğu dışarıya çıkmak' Bingöl'de yaşayan Abdullah Ortak, halk arasında 'balık pulu' olarak da bilinen iktiyozis hastalığı ve orta bilişsel gelişmede gecikme tanısı koyulan 9 yaşındaki oğlu Arda için doktorların 10- 11 yıl ömür biçtiğini söyledi. Aynı hastalıktan daha önce de bir çocuklarını kaybettiklerini anlatan Ortak, oğlunun son günlerinde mutlu olmasını istediğini belirterek, "Doktorun dediğine göre pek ömrü kalmamış. Hayatta tek mutlu olduğu şey, kapının dışında vakit geçirmek. Tekerlekli veya akülü sandalyeyi, belini doğrultamadığı için kullanamıyoruz. Ona içine girebileceği, 1 metrelik alanı olan bebek arabası lazım" dedi.
24.02.2021 Gündem
Kitle Nasıl Bir Hastalıktır? Deri Altındaki Sert Kitle Ve Şişliğin Nedenleri Nelerdir?
Kitle Nasıl Bir Hastalıktır? Deri Altındaki Sert Kitle Ve Şişliğin Nedenleri Nelerdir? Kitle, sıvı ya da doku artığı içeren kapalı bir dokudur. Kistler, vücudun herhangi bir yerinde meydana gelebilir. Kistin yoğunluğu ise, cebin içine sıkışmış dokulara göre değişir. Bir saç folikülü ya da tıkanmış yağ bezesi nedeni ile kistler meydana gelebilir. Kitle nedir ve deri altındaki kistler neden olur? Sizler için derledik.
17.02.2021 Sağlık
2 çocuk annesi, belindeki yağ bezesini aldırdıktan sonra hayatını kaybetti
2 çocuk annesi, belindeki yağ bezesini aldırdıktan sonra hayatını kaybetti Antalya'nın Manavgat ilçesinden akraba ziyareti için gittiği İstanbul'da, özel bir hastanede belindeki yağ bezesini aldıran 2 çocuk annesi Eda Kaya (41), çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Suudi Arabistan'da bir lüks konut şirketinin CEO'su olan Aykut Kaya, eşinin cenazesine özel uçakla gelebildi.
19.09.2020 Gündem
Yağ bezeleri neden olur, yağ bezeleri nasıl geçer? - Yağ bezelerinden nasıl kurtuluruz?
Yağ bezeleri neden olur, yağ bezeleri nasıl geçer? - Yağ bezelerinden nasıl kurtuluruz? Yağ bezeleri, vücutta herhangi bir soruna neden olmayan iyi huylu kistler olarak bilinmektedir. "Yağ bezeleri neden olur?"," "Yağ bezeleri nasıl geçer?", "Göz altındaki yağ bezeleri nasıl yok edilir?", "Yağ bezesi ameliyatı nasıl olur?", "Yağ bezesi acıyorsa ne yapmak gerekir?", "Yağ bezesini sıkmak tehlikeli mi?" soruları son dönemlerde insanlar tarafından oldukça merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Yağ bezeleri ile alakalı tüm bilinmeyen soruları, Prof.Dr. Engin Sezer sizler için cevapladı. İşte yağ bezeleriyle alakalı tüm bilinmeyen sorulara verilen cevaplar…
8.06.2020 Cilt Bakımı
Şişlikler İçin Hangi Bölüme Gidilir? Kafada, Ensede, Koltuk Altında Yağ Bezesi İçin Hangi Doktordan  Randevu Alınmalıdır?
Şişlikler İçin Hangi Bölüme Gidilir? Kafada, Ensede, Koltuk Altında Yağ Bezesi İçin Hangi Doktordan Randevu Alınmalıdır? Vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan şişlikler birçok kişiyi tedirgin eden bir durum olarak biliniyor. Bu nedenle birçok kişi şişlik neden olur? Şişlik durumlarında hangi bölüme randevu almalıyım? sorularına cevaplar arayarak doğru adımlar atmak istiyorlar. İşte şişlik şikayetleri ile ilgili merak edilen tüm soruların yanıtları.
21.04.2020 Sağlık
Ciltteki yağ kistlerini tedavi eden bitkisel yöntemler
Ciltteki yağ kistlerini tedavi eden bitkisel yöntemler Cildin üst tabakasında görülen ve genellikle kanserojen olmayan kırmızı renkte şişkinlikler yağ bezesi olarak biliniyor. Bu kistler genellikle ciltteki sebum üretiminin çok olduğu, yüz, boyun, omuz, ense ve göğüs gibi yerlerde görülürler. Yağ kistlerini tedavi etmek ve engellemek için doğal yöntemleri sizinle paylaştık.
29.08.2019 Cilt Bakımı
Ciltte oluşan yağ bezeleri nasıl geçer?
Ciltte oluşan yağ bezeleri nasıl geçer? Cildinizde oluşan beyaz yağ bezelerinden şikayetçiyseniz, kolayca çözüm bulabileceğiniz yöntemleri sizin için paylaştık. İşte ciltteki beyaz bezeleri geçirmenin yolları...
18.07.2019 Cilt Bakımı
Şerbetçi otu nedir, ne işe yarar?
Şerbetçi otu nedir, ne işe yarar? Şerbetçi otu kedigiller familyasındandır ve Türkiye 'de endüstriyel alanda kullanılmasının yanı sıra alternatif tıp yöntemi olarak da kullanılmaktadır. Sağlık açısından çeşitli faydalara sahip olan şerbetçi otu nedir sorusu son günlerde çok fazla sorulmaya başlandı. Eğer sizde şerbetçi otu nedir, şerbetçi otu faydaları nelerdir gibi sorular soruyorsanız tam olarak doğru yerdesiniz. İşte şerbetçi otu nedir sorusunun cevapları ve şerbetçi otunun faydaları…
26.01.2018 Alternatif Tıp
Ailece kanseri yendiler, şimdi yol gösterici oldular
Ailece kanseri yendiler, şimdi yol gösterici oldular Turgutlu’da dört yıl önce anne ve ağabeyiyle birlikte meme kanseri olan, erken tanıyla kurtulan Şengül Karavardarlı şimdi ailesiyle, aynı hastalığa yakalananlara yardım ediyor
26.11.2017 Ege
Ailece mücadele ettiler meme kanserini yendiler
Ailece mücadele ettiler meme kanserini yendiler Manisalı Kavadarlı ailesinin bireyleri, kanseri yenmenin mutluluğunu yaşıyor. Anne, kız ve oğul yakalandıkları meme kanserinden kurtuldu, “Sonunda sağlığımıza kavuştuk” dedi
30.10.2017 Ege
Meme kanserini ailece yendiler
Meme kanserini ailece yendiler Manisa Turgutlu’da yaşayan Kavadarlı ailesinden anne, kız ve oğul, yakalandıkları meme kanserinden kurtularak yaşama tutundu.
29.10.2017 Gündem
Hızlı büyüyen yağ bezeleri tehlikeli midir?
Hızlı büyüyen yağ bezeleri tehlikeli midir? “Lipom” adı verilen bu yağ bezeleri genellikle kanserli dokular olmamasına karşın, büyüme hızlarına dikkat edilmesi gerekiyor. Bu kitlelerin elle sıkılıp çıkartılmaya çalışılması ise, bezenin büyümesine ve iltihaplanmaya neden olarak daha ciddi tablolara yol açabiliyor. Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Erhan Reis, yağ bezeleri ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
21.08.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Yağ Bezesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.