Yahoo

Yahoo

Son dakika Yahoo haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Yahoo gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Yahoo haber sayfamızda...

Yahoo

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.708 yahoo haberi bulunmuştur.
'Fed enflasyon ile mücadeleyi kazanıyor'
'Fed enflasyon ile mücadeleyi kazanıyor' Bank of America (BofA) Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Brian Moynihan, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyon ile mücadeleyi kazandığını söyledi.
18.04.2024 Uzmanpara
Mimarlıkta Ütopya, Filarete ve Fatih Sultan Mehmet
Mimarlıkta Ütopya, Filarete ve Fatih Sultan Mehmet Kuşkusuz her öğretinin aktardığı gerçeğin bir kuramı vardır. Temelinde mantık, felsefe ya da toplumsal, etik ve estetik değerlerin barındığı kuramlar öğretilerin geçerliliğini betimler.
26.02.2024 Mimarlık
Hafızalardaki Antakya
Hafızalardaki Antakya Deprem, geride gezilecek değil ancak hatırlanabilecek bir Antakya bıraktı. Kent küllerinden yeniden doğana kadar, belleklerimizde yaşamaya devam edecek. Sonra bir gün tekrar parlayacak zengin tarihiyle.
19.02.2024 Arkeoloji
Bakan Şimşek duyurdu: Kripto para piyasasına yeni düzenleme geliyor
Bakan Şimşek duyurdu: Kripto para piyasasına yeni düzenleme geliyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kripto para piyasasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.
10.01.2024 Ekonomi
ABD’li dev kurumda hack krizi kripto paraları sarstı! Bitcoin'de sert hareket
ABD’li dev kurumda hack krizi kripto paraları sarstı! Bitcoin'de sert hareket Son dönemde kripto para piyasası ABD Menkul ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) gelecek olası bir Bitcoin ETF onayını bekliyordu. SEC’in X hesabından tüm spot Bitcoin ETF’lerinin onaylandığı duyuruldu, ancak gerçek çok başka çıktı.
10.01.2024 Uzmanpara
Kentler Kuran bir Mimarımız: İlhan Zeybekoğlu
Kentler Kuran bir Mimarımız: İlhan Zeybekoğlu İlhan Zeybekoğlu nedense Türkiye’de az bilinir. Oysa tasarım kapsamı ya da iş hacmi açısından bizim başarılı mimarlarımızla yarışır. Geçer de. Alçak gönüllüdür. İş alması için önceki başarıları yeterlidir. Reklam yapmaz.
1.01.2024 Mimarlık
Mazaka’dan Kayseri’ye
Mazaka’dan Kayseri’ye Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan Kayseri, başkentliğini yaptığı Kapadokya Krallığı’ndan Roma İmparatorluğu’na, Beyliklerden Osmanlı’ya birçok medeniyete ev sahipliği yaptı.
18.12.2023 Arkeoloji
Konut İnşa Etme Özgürlüğü John F. C. Turner
Konut İnşa Etme Özgürlüğü John F. C. Turner Bir devrin, özellikle bizim kuşağın kahramanları, doğal süreçler gereği birer birer sonsuzluğa göçüyorlar. Huzur içinde uyusunlar.
27.11.2023 Mimarlık
Vedat Dalokay Unutulmamalı
Vedat Dalokay Unutulmamalı Yüzyılın son on yılında yaratıcı belediyecilik konusunda çığır açıp önderlik eden Brezilyalı kent yönetimi kahramanı Jaime Lerner’ı vefatı nedeniyle bu ortamda anmamızın üzerinden neredeyse iki yıl geçmiş.
30.10.2023 Mimarlık
Doğu Roma’nın soylu kadınları
Doğu Roma’nın soylu kadınları Hayatları hakkında bilgi sahibi olduğumuz Bizans kadınları hep soylu kadınlardır. Bizans imparatoriçelerinden Helena, Theodora ve Zoe’yi kısaca tanıyalım…
22.10.2023 Arkeoloji
Yüzerkent Pangeos
Yüzerkent Pangeos Suudi Arabistan’ın 2030’u hedefleyen, geleceğin ülkesi tanımı ile en üstün nitelikteki uzmanları bir araya getiren NEOM projesinin Doğrusal Kent’ini paylaşmıştık.
25.09.2023 Mimarlık
İstiklâl’de bir yürüyüş
İstiklâl’de bir yürüyüş İstanbul’un en gözde mekânlarından İstiklâl Caddesi, birçok önemli yapıya ev sahipliği yapıyor. Gelin İstiklâl’de yürürken bu yapılardan bazılarına bir göz atalım!
18.09.2023 Arkeoloji
Bir şirket kendi kendini yok eder mi?
Bir şirket kendi kendini yok eder mi? Bir zamanlar üzerlerinden güneşin asla eksik olmayacağı ölümsüz şirketler karanlığa gömülebiliyor.
14.09.2023 Milliyet Executive
Simge yapı saplantısı
Simge yapı saplantısı Bir duru Türkçe sevdalısı olarak “ikon” ya da “ikonik” demeyeceğim için beni affedin. Zaten dilimize sızan “ikon” sözcüğü yapma kadın güzelliğine yapılan atıfla “ikoncan” olarak yerleşiverdi.
27.08.2023 Mimarlık
Issız adanın eşsiz kilisesi
Issız adanın eşsiz kilisesi Van Gölü’nün dört adasından biri olan Akdamar Adası, son nefesinde “Ah Tamara” diye haykıran âşık efsanesi ve kilisesi ile meşhur. Surp Haç (Akdamar) Kilisesi, Hristiyanlığa geçmiş ilk feodal aile olan Ardzruni Hanedanı’nın kralı I. Gagik tarafından 10. yüzyılda yaptırıldı. Tevrat ve İncil’den hikâyelerin kabartmaları ve eşsiz mimarisiyle kilise, Van gezilerinin olmazsa olmazı..
23.08.2023 Arkeoloji
Bodrum’da Mimari ve Kentsel Korumanın Sıfır Noktası: Salih Efendi Konağı
Bodrum’da Mimari ve Kentsel Korumanın Sıfır Noktası: Salih Efendi Konağı Salih Efendi Konağı, Neyzen Tevfik Caddesi’nden Marina’ya (Eski Osmanlı Tersanesi yönüne) giderken, hemen Atatürk Okulu bahçesine bitişik, sağ tarafta yer alır.
30.07.2023 Mimarlık
Antik tiyatrolarda tarihi seyretmek
Antik tiyatrolarda tarihi seyretmek Anadolu’nun binlerce yıllık antik kentlerinin en önemli, en görkemli parçalarıdır tiyatrolar. Kültürel ve dinsel gösterilerin merkezi olan yapılar, gladyatör dövüşleri ve vahşi hayvan mücadelelerine de tanıklık ediyordu.
23.07.2023 Arkeoloji
Bumerang CEO'lar
Bumerang CEO'lar Bir şirketten ayrıldıktan sonra tekrar geri dönen CEO'lara "Bumerang CEO" deniliyor. Yararları da var, zararları da...
14.07.2023 Milliyet Executive
Emilia Clarke: Samuel L. Jackson'ı az kalsın araçla eziyordum!
Emilia Clarke: Samuel L. Jackson'ı az kalsın araçla eziyordum! 'Game of Thrones' dizisinde sekiz sezon boyunca 'Daenerys Targaryen' karekterini oynayan Emilia Clarke, Marvel evrenindeki süper kahramanlarının yer aldığı yeni projesi 'Secret Invasion'da Samuel L. Jackson ile kamera karşısına geçti. İngiliz yıldız, bir araba sahnesinin çekimleri sırasında yaşanan olayı anlattı.
27.06.2023 Cadde
İstanbul Modern: Türkiye’ye armağan bir başyapıt
İstanbul Modern: Türkiye’ye armağan bir başyapıt Oldum olası tartışır dururuz. “Bu işi bir Türk mimar yapamaz mıydı?” Mimarlığın uluslararası kesici kenarını yarım yüzyıl birinci elden deneyimlemiş biri olarak “Mimarın milliyeti olabilir ama mimarlığın olmaz. Onun kimliği olur” diyegeldim.
26.06.2023 Mimarlık
Britanya Kraliyet Altın Madalyası Yasmeen Lari’ye
Britanya Kraliyet Altın Madalyası Yasmeen Lari’ye Son yıllarda mimarlık mesleğinin başarılarını ödüllendiren etkin kuruluşlar yoğunlukla üçüncü dünya ülkelerinin mimarlarının başarılarını öne çıkarmaktadırlar.
28.05.2023 Mimarlık
Doğal Afetler Üzerine Düşünceler
Doğal Afetler Üzerine Düşünceler 6 Şubat 2023’te sabaha karşı İç Doğu Anadolu’da on binlerce canımızı alan depremin acılarını unutmamız olası değil.
1.05.2023 Mimarlık
'Bir kez daha faiz artırımı makul'
'Bir kez daha faiz artırımı makul' New York Fed Başkanı John Williams bir kez daha faiz artırımına gitmenin makul bir başlangıç olduğunu söyledi.
11.04.2023 Uzmanpara
Gulliver'in Gezileri - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı
Gulliver'in Gezileri - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı Gulliver’ in gezileri, bir macera romanıdır. 1726 Yılında yazılan Gulliver’ in Gezileri adlı kitabın yazarı, İrlandalı Jonathan Swift’tir. İngiliz Edebiyatı Klasikleri arasında yer almaktadır. Gulliver’ in Gezileri kitap özeti oku, konusu, karakterleri ve sayfa sayısı hakkında merak edilen tüm detaylar.
10.04.2023 Eğitim
Balkrishna Doshi: Pritzker Ödüllü Deprem Gönüllüsü
Balkrishna Doshi: Pritzker Ödüllü Deprem Gönüllüsü Mimarlık ve yapı sürecine kullanıcının katılımı bir tür bitmeyen ve özlenen çözüm olarak sunulsa da Türkiye’de bu konunun ciddiye alındığını söylemek güçtür.
27.03.2023 Mimarlık

Benzer Haber Etiketleri

Yahoo ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.