Çanakkale Köprüsü nerede, geçiş ücreti ne kadar? 1915 Çanakkale Köprüsü son durum nedir, ne zaman açılacak, uzunluğu kaç metre?
Çanakkale Köprüsü nerede, geçiş ücreti ne kadar? 1915 Çanakkale Köprüsü son durum nedir, ne zaman açılacak, uzunluğu kaç metre? 1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. Köprünün son tabliyeleri bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı törenle yerleştirildi. Temeli 18 Mart 2017'de atılan 1915 Çanakkale Köprüsü hizmete açıldığında 2 yaka arasındaki geçiş süresi de 6 dakikaya inecek. Peki Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar, nereye yapılıyor? Çanakkale Köprüsü son durum nedir, uzunluğu ne kadar, ne zaman açılacak? İşte 1915 Çanakkale Köprüsü hakkında merak edilenler...
13.11.2021 Gündem
Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ve uzunluğu ne kadar? Çanakkale Köprüsü güzergahı nerede?
Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ve uzunluğu ne kadar? Çanakkale Köprüsü güzergahı nerede? Son dakika haberleri arasında yer alan Çanakkale Köprüsü ile ilgili gelişmeler peş peşe yaşanmaya devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili açıklamalar yaptı. Vatandaşlar ise köprü hakkında merak ettiği soruları internet üzerinden araştırmaya başladı. Çanakkale Köprüsü nerede, nereye yapılıyor, ne zaman açılacak? Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar, uzunluğu kaç metre, güzergahı nedir? soruları yoğun ilgi gördü. İşte Çanakkale Köprüsü son durum...
22.09.2021 Gündem
YKS tercihleri ne zaman? 2021 Üniversite tercihleri nasıl yapılıyor, YKS tercihleri kaç gün sürecek?
YKS tercihleri ne zaman? 2021 Üniversite tercihleri nasıl yapılıyor, YKS tercihleri kaç gün sürecek? Üniversite sınavı YKS uygulandı. Bugünlerde YKS sonuçları için sabırsızlık yaşanıyor. Üniversite adaylar puanını göre okul ve bölüm seçmek için heyecanlanıyor. YKS tercihleri ne zaman ve üniversite tercihleri nasıl yapılıyor, kaç gün sürecek soruları yoğun ilgi görüyor. ÖSYM YKS sonuçlarının 4 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacağını duyurdu. Peki YKS - Üniversite tercihleri ne zaman başlıyor?
9.07.2021 Gündem
Audi Cup Nedir, Kimler Katılabilir? Audi Cup Nerede Yapılıyor?
Audi Cup Nedir, Kimler Katılabilir? Audi Cup Nerede Yapılıyor? 2019-2020 yılında Fenerbahçe'nin de katılımı futbol severlerde merak uyandırdı. Birçok taraftar Audi Cup turnuvasının ne olduğunu araştırmaya başladı. Audi Cup, bir futbol organizasyonudur. Audi Cup nedir, Audi Cup turnuvasına kimler katılabilir, Audi Cup nerede yapılıyor gibi tüm soruların yanıtlarını sizler için derledik.
16.04.2021 Eğitim
Ağaçtan Zerk kilidi zamana meydan okuyor
Ağaçtan Zerk kilidi zamana meydan okuyor - Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı içinde Selge Antik Kenti'ni de barındıran Altınkaya Mahallesi'ndeki tarihi taş evlerin kapısına yıllar önce pelit ağacından yapılan Zerk kilidi zamana meydan okuyor. Sadece bölgeye özgü olan kilidin hem gövdesi hem de anahtarı ağaçtan yapılıyor. Antalya'ya 150, Manavgat'a ise 78 kilometre uzaklıkta bulunan ve sınırları içerisinde tarihi Selge Antik Kenti'ni barındıran, yöre halkının tabiriyle Zerk, resmi adıyla Altınkaya Mahallesi, bünyesindeki tarihi eserlerin yanı sıra Zerk kilidi ile de adından söz ettiriyor. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park alanı içinde yer alan ve birinci derece doğal sit alanı olması nedeniyle sahipleri tarafından bir çivi bile çakılamayan asırlık evlerin kapısındaki Zerk kilitleri sağlamlığıyla yıllara meydan okuyor. Altınkaya Mahallesi sakinlerinden Durmuş Bahar, Zerk kilidini ilk olarak dayısının yaptığını belirterek "Şu an benim evimin kapısındaki ağaçtan yapılmış kilit 70-80 senelik. Kilidin anahtarının daha sağlıklı ve uzun ömürlü olması için sadece meşe ağacından yaparız. Anahtarın girdiği daha sağlam olması için yuva ceviz ve kavak ağacından yapılır. Bu anahtar dışında hiçbir şeyle açamazsın bu kapıyı. Kendi köyümüze özgü olan zerk kilidini 100 seneden fazladır kullanıyoruz" diye konuştu. Marangozluk yaparak geçimini sağlayan Bayram Bahar ise, talep olması durumunda Zerk kilidini kendisinin de yapabileceğini belirterek "Anahtarının kaybolması veya kırılması durumunda yeniden anahtar yapmaya çalışıyoruz. Bunu yapabilmenin yolu anahtar eldeyken çizimini yapıp bir kenara koymaktan geçmektedir" dedi.
11.09.2019 Yaşam
Yapay şelaleden elektrik üretiyorlar
Yapay şelaleden elektrik üretiyorlar Amasya’da Yeşilırmak üzerinde yapımı tamamlanan yapay şelaleden elektrik üretimi de yapılıyor. Amasya Belediyesinin uyguladığı projede seviyesi yükselen ırmak suyunun önünü kesen kauçuk bendin bitişiğine elektrik üretiminin sağlandığı her biri 4,20 santim çapında 2 büyük burgu türbinleri konuşlandı. 220 kilowattlık enerji üretecek sistemle yaklaşık 2 bin hanenin elektik ihtiyacı karşılanabilecek. Şehrin ortasında boydan boya uzanan ırmaktan yıllardır yeterince faydalanılamadığını belirten Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, "Türkiye’de hatta dünyada ilk sayılabilecek Arşimet burgusu dediğimiz yani helezon yöntemiyle ırmak içerisinde kısa mesafede akan suyu enerjiye dönüştürüyoruz. Bütün test aşamalarını gerçekleştirdik. 110 kilowattlık iki burgumuz 220 kilowattlık enerji üretecek. Bu enerjinin bir kısmını kendi ihtiyacımıza kullanacağız. Diğer kısmını da ulusal ağa bağlayarak ekonomik girdi sağlanacak” dedi. Rol model olacak sistemin kullanma hakkına ilişkin DSİ’nin özel bir yönetmelik yayınladığını kaydeden Özdemir, 5 yıl içinde masraflarını çıkaracağını söyledi.
11.09.2019 Haberler
Kaybolan Ufuk'un bulunabilmesi için camilerden anons yapılıyor
Kaybolan Ufuk'un bulunabilmesi için camilerden anons yapılıyor Hatay'ın Hassa ilçesi Amanos Dağı eteklerinde kaybolan 6 yaşındaki Ufuk Tatar'ı arama çalışmaları sürüyor.Camilerden yapılan anonslarda da vatandaşlardan evlerinin çevresi ile bahçe ve kömürlüklere bakmaları istendi. Tatar'ın arama çalışmalarına Ankara'daki Jandarma Özel Asayiş Komutanlığının (JÖAK) ekipleri de katılıyor. Arama çalışmalarına Ankara, Adana ve Hatay'dan 215 kişinin katıldığı, ekiplerin şu ana kadar yaklaşık 30 kilometrelik alan taradığı öğrenildi. Ekipler arama çalışmaları sırasında bölgede gördükleri çocuklara su birikintileri ve ormanlık alanda tek başlarına gitmemeleri gerektiği konusunda da uyarıda bulundu. "UFUK'U NE OLUR BANA GETİRİN" Önceki gün kaybolan 6 yaşındaki Ufuk'un annesi Durdu Tatar (45), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Oğlunun bir an önce bulunmasını ümit ettiğini söyledi. "Evladımı gören duyan olursa bize getirsin." diyen anne Tatar, ''Ufuk'u Allah rızası için bulup bana getirin. Yavrumu bana getirin, o benim canım. Benim yüreğim yanıyor, Ufuk'u ne olur bana getirin. Çocuğumu bulduysanız, kimin elindeyse, kimsede ise çocuğumu bana getirin.'' diye konuştu. Amanos Dağları eteklerinde bulunan Arpalıuşağı Mahallesi'ndeki yakınlarına önceki gün ailesiyle ziyarete giden Ufuk Tatar (6), zihinsel engelli bir akrabasıyla ormanlık alandaki kaynaktan su doldurmaya gitmişti. Bir süre sonra çocuğu su kaynağının bulunduğu alanda bırakarak bölgeden ayrılan aile yakını geri döndüğünde Tatar'ı bulamamıştı. Ufuk Tatar'ın kaybolduğunu fark eden ailesinin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine arama çalışması başlatılmıştı.
11.09.2019 Yaşam
Canlı yayında mega yat inşaası
Canlı yayında mega yat inşaası Muğla'nın Bodrum ilçesinde ABD'ye satışı yapılan 40 milyon dolarlık iki mega yatın inşaası, internet üzerinden 32 kamerayla sahibine canlı izletiliyor.Muğla'nın Bodrum ilçesinde ABD'ye satışı yapılan 40 milyon dolarlık iki mega yatın yapımı, internet üzerinden 32 kamerayla sahibine canlı olarak izlettiriliyor. Türkiye'nin gözde turizm merkezi Bodrum'un İçmeler mevkisindeki tersanelerden dünyanın her noktasına yat imalatı yapılıyor. Tecrübeli ustaların ellerinde tamamlanan ve mavi sularla buluşan mega yatlar, yurt içi ve yurt dışından alıcılarına sunuluyor. Uzun süredir bölgede motorlu ve yelkenli yat imalatı yapan tersane sahiplerinden Vedat Semiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD, İsviçre ve İsrail başta olmak üzere birçok ülkeye yat satışı yaptıklarını söyledi. Firma olarak teknolojiye çok önem verdiklerini, Türkiye'de örneği bulunmadığını düşündükleri bir çalışma yaptıklarını belirten Semiz, "Bu çalışmayla yat sahibi veya yetkilendirdiği kişi her an kapalı yayın tekniğiyle kendi kullanıcı adını ve şifresini girip çalışmaları takip edebiliyor. Bir fark yaratmak ve müşteriyle olan güven bağımızı daha da geliştirmek için bu çalışmayı yaptık. Müşterimiz internet üzerinden yatın yapımını hem içeriden hem de dışarıdan 32 kamerayla bütün detaylarıyla canlı izleyebiliyor." dedi.
11.09.2019 Haberler
Pasaport ve kimlikte yeni dönem başladı
Pasaport ve kimlikte yeni dönem başladı Pasaport, kimlik ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemler, bugünden itibaren nüfus müdürlüklerinde yapılmaya başlandı. Sabahın erken saatlerinde randevu alan vatandaşlar nüfus müdürlüğüne geldi. Pasaport, kimlik ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemler, bugünden itibaren nüfus müdürlüklerinde yapılmaya başlandı. Sabahın erken saatlerinde randevu alan vatandaşlar nüfus müdürlüğüne gelerek sıraya girdi. Vatandaşların nüfus müdürlüklerine verdiği fotoğraf ve parmak izinin tüm işlemler için geçerli olacağı belirtildi. Randevunun ise internet üzerinden alındığı ve yeni kimlik için 18,50 TL, pasaport için 108 TL, sürücü belgesi için ise 134 TL ücret ödenmesi gerektiği öğrenildi.
11.09.2019 Yaşam
Bu mağazada gelinlikten oyuncağa kadar her şey bedava
Bu mağazada gelinlikten oyuncağa kadar her şey bedava Nilüfer Belediyesi, vatandaşların evlerinde giymedikleri eşyaları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor. Türkiye’nin dört bir yanından malzeme gelen ‘Giymiyorsanız Giydirin Atölyesi’nde oyuncaktan bebek arabasına, ayakkabıdan gelinliğe kadar her çeşit eşya bulunuyor. Giymiyorsanız Giydirin Atölyesi, hem ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor, hem de yaptığı hizmetle takdir topluyor. Mağazaya gelen eşyalardan lüzum görülenler önce tamir ediliyor, ardından yıkanıp ütülenerek raflardaki yerini alıyor. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü personeli tarafından ilk günkü görünümüne kavuşturulan eşyalar ihtiyaç sahiplerine veriliyor. 2014 yılından bu yana her geçen gün destek artarak devam ederken, mağazada oyuncaktan bebek arabasına, ayakkabıdan gelinliğe kadar bin bir çeşit ürün yer alıyor. İhsaniye Mahallesi İsmetiye Caddesi Şahin Sitesi’nde hizmet veren Giymiyorsanız Giydirin Atölyesi’nden 2017 yılında toplam 3 bin 500 ailenin faydalandığını ifade eden Nilüfer Belediyesi’nde görevli Sosyolog Büşra Erdinç, “Burada bulunan bütün kıyafetlerimiz bizlere bağış usulü geliyor. Vatandaşlarımız atölyemize veya mahalle muhtarlıklarına kullanılabilecek kıyafetleri bırakıyor. Muhtarlıklardan araçla topluyoruz. Daha sonra burada bulunan personelimiz gelen malzemeleri tasnif ediyor. Yıkanan, ütülenen kıyafetler raflarda yerini alıyor. 2017 yılında 3 bin 500 aile buradan faydalandı. 130 bin civarında kıyafet yardımında bulunuldu” dedi. Erdinç, “Sosyolog arkadaşlarımız talep sahiplerinin evlerine giderek gerekli incelemeleri yapıyor. Uygun görüldüğü takdirde atölyeye yönlendiriyor. Aileler buraya ihtiyaçları olan eşyaları alıyor. Burada günlük kıyafetlerin haricinde çocuklar için oyuncaklar ve bebek arabalarından yeni evlenecekler için gelinliğe kadar birçok ürün bulunuyor. Bu fırsattan yararlanmak isteyen üniversitelilerin ise öğrenci belgelerini göstermeleri yeterli” şeklinde konuştu.
11.09.2019 Yaşam
Sınırı geçmek için son hazırlıklar yapılıyor
Sınırı geçmek için son hazırlıklar yapılıyor Sınırı geçmek için son hazırlıklar yapılıyor
11.09.2019 Yaşam
Van- Bahçesaray yolunda karla mücadele çalışması
Van- Bahçesaray yolunda karla mücadele çalışması Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü ekipleri, Van-Bahçesaray yolunda karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Van merkeze 2 günden buyana etkili olan sağanak yağmur, yüksek kesimlerde ise yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı ile birlikte Van-Bahçesaray yolunda kar ve sistem dolayı sürücüler zor anlar yaşıyor. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü 111. Şube Şefliğine bağlı Görentaş Şantiye Şefliği ekipleri, sabahın erken saatlerinde 3 bin rakımlı Karabet Geçidine giderek karla mücadele çalışması başlattı. Sisin de yoğun olduğu bölgede sürücüler zincir takarak yoluna devam ediyor.
11.09.2019 Yaşam
Yılbaşı hazırlıkları sürüyor
Yılbaşı hazırlıkları sürüyor Yılbaşına sayılı günler kala şıklı süslemeler asılırken, güvenlik kameralarının da sayıları artırıldı. Yılbaşı hazırlıkları sürüyor. Hazırlıklar kapsamında Işıklı süslemeler asıldı. Meydandaki güvenlik kamerası sayıları ise artırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yeni kameraları vinç yardımıyla direklere takarken, mevcut kameraların ise bakımları yapıldı.
11.09.2019 Yaşam
Hakkari, doğalgaza kavuşuyor
Hakkari, doğalgaza kavuşuyor TÜRKİYE'nin en kirli havasının bulunduğu Hakkari'ye doğalgaz getirilmesi için çalışmalara başlandı.Hakkarililer'in 2018 yılı sonunda bu sıkıntıdan kurtulacakları belirtildi. Geçen yıl şubat ayında 53 milyon 900 bin liraya ihale edilen doğalgaz boru hattı çalışmalarının, kış aylarında hava koşullarına göre devam edeceğini belirten yüklenici firmanın şantiye şefli Cengiz Bicare, toplam hattın 203 kilometre olduğunu, şu ana kadar 68 kilometresini tamamladıklarını söyledi. Hakkari'ye doğalgaz boru hattının getirilmesi için geçen yıl şubat ayında 53 milyon 900 bin liraya ihale edilen doğalgaz boru hattının çalışmaları kış aylarında da hava koşullarına göre devam edeceği belirtildi. İhaleyi alan Vemak İnşaat Şirketi tarafından yapılan çalışmalar hava koşullarına göre sürdürülürken, yüklenici firmanın şantiye şefi Cengiz Bicare,Van'ın Erçek mahallesinde başlanan ve toplam 203 kilometre olan Hakkari doğalgaz boru hattının, yapılan 6 aylık çalışma sonunda 68 kilometresinin bitirildiğini belirtti. Kış aylarında hava koşullarına göre çalışma yapacaklarını belirten Bicare, şöyle dedi Hakkari'ye gidecek olan doğalgaz boru hattı çalışmalarımıza, Van'ın Erçek şantiyemizde başladık. Çalışmaları şu an Hakkari tarafına doğru gidiyoruz. Orada da 25 kilometrelik güzergah çalışmasını tamamladık Hakkari tarafındaki şantiyemizin çalışmaları yüksek rakımda yoğun kış şartları nedeniyle durdu. Fakat biz Van tarafından özellikle çalışmaya devam ediyoruz. Kış koşullarına rağmen 203 kilometrelik hattımızın, 65 kilometresini tamamladık. Kış aylarında hava koşullarına göre çalışmalarımızı nihaletlendirmeyi planlanıyoruz. Önümüzdeki mevsimle beraber yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 2018?in sonunda Hakkariye doğalgaza verilecek. HAKKARİ, KİRLİ HAVADAN KURTULACAK BOTAŞ Kontrol Amiri Fatih Gökan ise,Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre, Türkiye genelinde hava kirliliği en yüksek olan il Hakkari olduğunu, doğalgazın ve
11.09.2019 Yaşam
O efektleri bununla yapıyorlar!
O efektleri bununla yapıyorlar! Filmlerdeki ses efektlerinin nasıl yapıldığını merak edenler bu aleti görünce kulaklarına inanamadılar...
11.09.2019 İlginç Videolar
ne var ne yok
ne var ne yok Haftasonu dışarı çıkmak istiyorsunuz. Peki nereye gideceksiniz? Ne yapacaksınız? Bu haftasonu sizi hangi etkinlikler bekliyor? İşte cevabı...
19.12.2008 Cumartesi