Yaralı akbaba, jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı
Yaralı akbaba, jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı Malatya'da devriye görevi yapan jandarma ekipleri, buldukları yaralı akbabayı tedavi ettirdi.
19.09.2019 Yaşam
Yol kenarında bulundu! Hemen tedaviye alındı
Yol kenarında bulundu! Hemen tedaviye alındı Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yol kenarında yaralı halde bulunan kızıl akbaba, Doğa Koruma ve Milli Parklar Hakkari Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek, tedaviye alındı. Hakkari-Çukurca yolunda Köprülü Köyü yakınında yoldan geçenler tarafından nesli tükenmekte olan kızıl akbaba yaralı halde bulundu. Kızıl akbabayla ilgilenenler, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Hakkari Şube Müdürlüğü'ne bildirdi. Bölgeye gelen ekipler, yaralı akbabaya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, tedavi için Hakkari'ye götürdü. Tedavisinin ardından yaralı akbaba doğaya bırakılacak.
11.09.2019 Yaşam
Yaralı akbaba tedavi altına alındı
Yaralı akbaba tedavi altına alındı Iğdır’da yol kenarında yaralı halde bulunan akbaba tedavi altına alındı. Iğdır Merkez Taşburun köyü yakınlarında yaralı halde bulunan akbaba, Veteriner Hekim Maksut Ürekil tarafından tedavi altına alındı. Hayvanın genel durumunun iyi olduğu, uzun süre aç ve susuz kalması nedeniyle bitkin düştüğünü belirten Veteriner Hekim Maksut Ürekil, “Aralık’tan dönerken yolun kenarında yorgun, bitkin ve yaralı halde bir akbaba’ya rastladım. Hayvanda halsizlik vardı. Yakalamak için baya çaba sarf ettikten sonra veteriner ambulansa koyarak hayvan hastaneme getirdim. Genel muayenesini yaptıktan sonra hayvanın röntgen filmini çektik. Ciddi bir yaralanma, kemiklerde kırık veya bir sakatlığı yok. Sadece hayvanın bağırsaklarında enfeksiyona rastladık. Enfeksiyona yönelik tedavi yapacağımız için bir sıkıntı kalmayacağını düşünüyorum. Bölgede su ve yiyecek bulamadığından dolayı hayvan ölebilirdi. İshalden dolayı hayvan baya bitkin ve halsiz düşmüş. Neyse ki tesadüfen bana denk geldi şuan hayvanın genel durumunda bir sıkıntı yok ama, biz yinede müşahede altında tutuyoruz” dedi.
11.09.2019 Yaşam
Jandarmanın yaralı halde bulduğu akbaba tedaviye alındı
Jandarmanın yaralı halde bulduğu akbaba tedaviye alındı Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde askerler tarafından yaralı halde, donmak üzereyken bulunan akbaba Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim edildi.
11.09.2019 Haberler
Bolu'da yaralı kara akbaba bulundu
Bolu'da yaralı kara akbaba bulundu Bolu'da mahalle sakinleri tarafından yaralı halde bulunan kara akbaba, tedavisi yapıldıktan sonra doğal yaşam alanına salındı. Bolu Belediyesi Hayvan Hastanesi Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi ekipleri, Aktaş Mahallesi 72 Konutlar mevkisinde mahalle sakinleri tarafından bir evin bahçesinde yaralı bir kuşun olduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Ekipler bahçede bulunan uçamayan kara akbabayı alarak merkeze götürdü. Uçamadığı için aç kalan ve sağ gözünde görme sorunu olan kara akbaba, merkezde tedavi edilerek karnı doyuruldu. Daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen kara akbaba, doğal yaşam alanına bırakıldı.
11.09.2019 Yaşam