Yüzlerce yıl kimse buraya giremedi: Yasak Şehir
Yüzlerce yıl kimse buraya giremedi: Yasak Şehir Çin'in başkenti Pekin'de bulunan ve yüzyıllarca imparatorluğun yönetildiği yer olan Yasak Şehir, günümüzde turistler tarafından ziyarete açık olsa da geçmişte girilmesi kesinlikle yasak bir yerdi. 15. yüzyılda inşa edilen saray, Qing Hanedanlığı ve sonrasına ait yüz binlerce sanat eserine de ev sahipliği yapıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde de yer alan Yasak Şehir, hanedanlık dönemine dair sayısız objeye ev sahipliği yapmakta.
7.02.2022 Tatil
Yasak Şehir'e Corona virüsü yasağı
Yasak Şehir'e Corona virüsü yasağı Çin'in başkenti Pekin'in tarihi ve turistik yeri Yasak Şehir, ülkeyi alarma geçiren Corona virüsünden etkilendi. Yasak Şehir ve önünde bulunan devasa büyüklükteki Tiananmen Meydanı tamamen kapatıldı.
27.01.2020 Tatil
Mutlaka görmeniz gereken 10 saray
Mutlaka görmeniz gereken 10 saray Kraliyet ailelerinin yaşadığı sarayların birçoğu günümüzde turistlerin ziyaret edebildiği alanlar haline gelmiş durumda. İşte geçmişe damgasını vuran ve yurt dışında mutlaka görmeniz gereken 10 saray.
24.12.2018 Tatil
Dünyanın en güzel sarayları
Dünyanın en güzel sarayları Kraliyet ailelerinin yaşadığı sarayların birçoğu günümüzde turistlerin ziyaret edebildiği alanlar haline gelmiş durumda. Geçmişe damga vuran ailelerin bu görkemli evleri, tarihi bir yolculuğa çıkmak için de ideal mekanlar. Böyle bir yolculuğa çıkmak isteyenlerin için işte dünyanın en güzel sarayları...
3.01.2018 Tatil
ABD Başkanı Yasak Şehir’de
ABD Başkanı Yasak Şehir’de ABD Başkanı Donald Trump, Asya ziyareti kapsamında geldiği Çin’de Yasak Şehri ziyaret etti. ABD Başkanı Donald Trump, 13 günlük Asya ziyaretine devam ediyor. Japonya ve Güney Kore’de ziyaretini tamamlayan Başkan Trump, temaslarda bulunmak üzere Çin’in başkenti Pekin’e geldi. Trump ve eşi, Pekin’deki temasları kapsamında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve eşi Peng Liyuan ile birlikte yaklaşık 500 yıldır Çin imparatorlarını ve ailelerini barındıran tarihi Yasak Şehir turuna katıldı. Trump, 1949’da Çin Halk Cumhuriyeti’nin kurulmasından bu yana Yasak Şehir’de resmi yemek yiyen ilk yabancı lider olacak. Çin’in ABD Büyükelçisi Cui Tiankai’nin Çin ziyareti için Trump’a verdiği "resmi ziyaret ötesi" sözünü tutması olarak algılanan Yasak Şehir gezisinde akşam yemeği Trump için büyük bir onur olacak. Pekinli Tarihçi Jeremiah Jenne, "Çin ne ile uğraştığını biliyor. Yasak Şehir ziyareti Çin’in uzun vadeli kurnaz hareketlerinden biri ve Trump bundan çok etkilenecek" dedi. George Mason Üniversitesi’nden Ming Wang, "Çinliler Trump’a istisnai bir karşılama yaparak Trump’ı mutlu etmeye çalışacaklar. Bu Çin için avantajlı bir durum olacak" dedi. Ming, "Xi, Trump’a neredeyse bir imparator gibi davranacak" dedi.
11.09.2019 Haberler